- Konu Yazar
http://www.motosiklet.net/forum/cal...-siyah-2007-suzuki-gsxr-600-a.html#post588885aslında 100 ytl'lik bir masrafla motoru bulabilirdi ama motoru aldıktan sonra güvenlik önlemleri pek akıllarına gelmiyor sanırım.
bir tel hattı alıp birtanede uyduruk bir cep telefonu alsa telefonu hiç açmadanda yeri tespit edilebiliyor nasıl olsa ve tel açık olmadıgı için sanırım şarjı bir aya yakın gider(ayda bir telefonu şarj eder veya motordan bir hat çeker şarj sorununu kökten halletmiş olurdu). bu telefonu motorun bir yerine gizlese hatta gizlemesine bile gerek yok. artçı koltugunun altına koysun böyle durumlarda ara 155'i ver telefon numaranı 10-15 dk ye motorun nerde bulsunlar.
bukadar çözümü basit bir olay niçin kimse düşünmez bilemiyorum . elemanda 25.000 ytl'lik motor var. uyduruk güvenlik önlemleri ile bırakıyor sokaga çalınıncada ah vah tüh vs..
az önce bir topicte 2007 gsx-r 600 çalındı ilanını gördüm. çok üzüldüm ve aynı zamanda sinirlendim . yukardaki alıntıda söyledigim gibi çözümü bukadar basit olan birşeyi neden kimse uygulamıyor. gereken malzemeler en özelliksizinden bir cep telefonu birtanede hat başka bir şeye gerek yok . ve bunların toplasanız 100 ytl anca masrafı olur. bu cep telefonunu motorun bir bölümüne saklayıp motorun çalınması durumda 155 arayarak 10-15 dk içinde yerini tespit edebilirsiniz.
şarj sorununa gelince cep telefonları açık olmadanda isyal veriyor yani sizde motorunuza koydugunuz telefonu kapalı konumda bırakırsınız. ve kapalı oldugu için şarjı uzun ömürlü olur ikidebir şarj etmek zorunda kalmazsınız. veya motordan bir hat çekip şarj sorununu kökten halledebilirsiniz?
bu telefondaki hattada 6 ayda bir kontür yüklerseniz hattınız sürekli aktif olur. alın işte motor çalındıktan sonra bulmanın en kolay ve en az masraflı yolu(motor göz ününe alındıgında bence buna masraf bile denilmez)