Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 123 SonuncuSonuncu

11-12-13.08.2006 [Adana MT] ve [Mersin MT] Silifke Uzuncaburç Gezisi

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    Makine - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Eylül 2005
    Şehir
    Adana
    Motosikleti
    2015 Triumph Tiger Explorer
    Merhaba

    11-12-13.08.2006 [Adana MT] ve [Mersin MT] Silifke Uzuncaburç Gezimizi çok şükür sorunsuz tamamladık. İşte hikayemiz.

    Not: Diğer arkadaşlarımızın makinesinde de resimler var onlarda eklenecektir.

    11.08.2006 Cuma günü Adana grubu olarak toplandık. Hazırlıklar vs. derken saat 19:00 civarı Mersin'e doğru yola koyulduk. Mersin Adese'nin orda Mersin grubundan Mustafa (yıldırım33) bizi karşıladı ve hep beraber buluşma noktasına gittik. İşte buluşma noktasından karelerimiz.





    Motorlar karınlarını doyururken.



    Benzin ikmalleri yapılıp gerekli yol notları konuşulduktan sonra yola çıktık. Gece bir iki malzeme takviyesi için durulan yerlerin haricinde durmadan Silifkeye kadar yol yapıldı. Silifkeye vardığımızda daha önce ciks33 (Alper) 'e Silifke'de yengeç yemek istediğimizi söylemiştim. O da sağ olsun telefonla Selahattin ALBAYRAK abimizi aradı ve o da bir yer ayarladı ve oraya gidip yengecimizi yedik. İşte yengeç resimleri



    Yengecimizi yedikten sonra yaklaşık 30km'lik Uzuncaburç dağ yolunda yol almayta başladık. Gece yol aldığımız için resim çekmedim yalnız yolda çok güzel virajlar var ve çok keyifli motor sürülmekte. En sonunda kamp yapacağımız kamp alanına vardık. İşte motorlarımız.



    Kamp alanına vardığımızda Belediye Başkanı İshak YILMAZ ve ailesi bizi beklemekteydi. Beraber oturduk sohbet ettik. Ardından çok güzel bir kavurma geldi. Yorgunluktan milleti çekmeyi unutmuşum ama açlıktan yemek resmini çekmişim işte kavurma



    Yemek sonrası çadırlarımızı kurup dinlenmeye geçtik. Gece 1200 rakım olmasına rağman sıcak geçti. Ama genede havası şehre göre mükemmeldi. Sabah en erken gene ben kalktım. Baktım millet uyumakta dedim bende su ısıtayım çay içim ama çay Onur'daydı ve çanta nerde bulamadım bende çorba suyu ısıtayım dedim.



    Kamp alanından görüntüler. Millet hala uyumakta.



    Güneşin çıkması, havanın ısınması ve çadırların sauna moduna geçmesi sonrası millet yavaş yavaş uyanmaya, hareketlilik olmaya başladı. İşte Mustafa abi ve eşi, Birkan (JaNTi) ve Ben



    Evet ekip ayaklandı. Artık kahvaltıya geçebiliriz. Bu arada aperatif olarak çekirdek (günebakan) tüketilmekte



    İşte kahvaltı.



    Kahvaltı sonrası bir motorcunun yapacağı en baba muhabbet olan motor muhabbeti için herkes motorların yanında





    Tüm hazırlıklarımızı tamamladıktan sonra artık Uzuncaburç - Kırobası (Mara)'na doğru yola koyuluyoruz. İşte ilk yol resmimiz.



    Ufak bir benzin ikmali için benzinlikte duruyoruz. Bizim ekipin iştahı yerinde olduğu için görülen ilk elma ağacından sahibinden izin alınarak elma yeniliyor.



    Kırobası yolundan manzara.



    Sonunda Kırobası (Mara)'na varıyoruz. Burda bir kahve molası veriyoruz ve Mehmet TOPKARA abi ile sohbet ediyoruz.



    İşte kahvehane'deki durumumuz.





    Kahve sonrası grup olarak kasabayı gezmeye başladık. Gezerken ilk talan ettiğimiz yer bir ahşap, el eşyası zanaatkarı bir köylünündü. Bu arada Yusuf abi kafasına kuş lastiği sıkarken görülmekte.



    Mustafa abi yanlış yerde eşini sinirlendirdi. Mustafa abinin kafaya kürek yediği an. Tabi Mustafa abide boş değil elinde çapa görülmekte



    Alış veriş sonrası dükkan içi hatıra fotosu. Herkes hazırol da. Yusuf abi gene kuş lastiği ile



    Dükkan çıkışında Kaan ile Alper kapışmasına sahne oldu. Birkan'da arkadan Kaan'a eşek muamelesi yapmakta. Birkan artık Mersin'e zor ayak basar hehe. İşte kavga (şakadan canımmm.... ) anı.



    Elimdeki takta tırnaklar ot toplamada kullanılan bir araç. Tabi ben Freddy modunda kullanmayı tercih ettim.



    Kasabadan şapka alan Gringo ekibimizin topluca çekilmiş resmi



    Ardından ben. Clint Eastwood bakışı denedim olmadı



    Gringo Birkan



    Arkadaşlar ilginç bir çay yapma aparatı gördüm. Teneke kutuyla yapılmış resimlerden nasıl çalıştığını ve yapıldığını görürsünüz.





    İşte yoldan ve çevreden manzaralarımız.









    Ekip Mustafa abiyi takip ederek mangal yapacağımız yere vardı. İşte ordan fotolarımız.



    Çevreden manzaralar.







    Yemek hazırlıklarına başladık. Herkes işin bir ucundan tuttu.





    Alper etleri hazırlamakta.



    Mangal yakma çalışmaları.



    Yusuf abi Alper'e şaplak atarken



    Mangal olayları.



    Evetttt işte etlerimiz pişti. Soframız hazır.



    Sofradayız..



    Karpuz yerken.



    Mehmet TOPKARA abimize herşey için teşekkür ediyoruz.



    Yemeğimizi yiyim Uzuncaburç'u geçmeye gidiyoruz. Tekrar yol manzaraları.

















    Keyifli bir sürüşten sonra Uzuncaburç'a geliyoruz ve gezmeye başlıyoruz. İlk önce mezarlar.

    ANTİK ANA MEZARLIK: Genel olarak surun dışında kalan bütün alan mezarlık olarak kullanılmışsa da Ana Mezarlık , kentin yaklaşık 500m kuzeyindeki vadi,nin her iki yanında yer almıştır. Aynı mezarlık hem Roma ve hem de Bizans dönemlerinde kullanılmıştır.





























    Motorlarımız.



    Şimdide sur içinde kalan kısımları geziyoruz. İlk önce Şehir Kapısı.

    KUZEY KENT KAPISI: Aslında kentin sur duvarı üzerinde bulunan 1.50 m eninde, yüksekliği 12m2ye varan üç girişli dev kapı Diocaesarea’nın kuzeye açılan kapısıdır. Kuzeden girince .ana girişin sağ kenarında , yerden itibaren dördüncü sırayı oluşturan ilk iki blok taşın üstündeki altı satırlık yazıttan, depremde zarar görmüş olan bu kapının , Roma İmparatoru Theodosiun’un oğulları Arcadius ile Honarius’un İ.S.395’lerde İstanbul (Konstantinopalis)’teki birlikte yönetişmleri sırasında baştan sona kadar onarıldığı anlaşılıyor. Konsolları vaktiyle heykellerle süslenmiş olan bu koca kapıdan uzanan yol ana mezarlıktan geçtikten sonra Mara (Kırobası ) üzerinden Mut (Claudiopolis) ile Karaman (Laranda)’ya uzanıyordu. Diocaesarea, Kuzey Kapısıyla İç Anadolu’ya açıldığı gibi Doğu Kapısıyla Ura (Olba ) ve canbazlı üzerinden Kızkalesi (Korykos)’a, Güney Kapısı ile de Keşlitürkmenli, İmamlı ve Demircili(İmbriogon) üzerinden Silifke (Seleukeia)’ya taş döşeli yollarla bağlanmış önemli bir kent. Kapıdan doğuya tırmanan stabilize yol, Uzuncaburç kahvelerini geçtikten sonra Uzun Burc’a ulaşır.





    Şimdide Şans Tapınağı'na geçiyoruz.

    ŞANS TAPINAĞI: Sütunlu Ana Cadde’nin başladığı yerde, yüksek tabanlıklar üzerinde yükselen, her biri 5.50m boyundaki tek parça altı granit sütun ve başkiriş (Architrave )’dan oluşan yapı , Olabalı ve Selefkoslar’ın Tyche ,Romalılar’ın ise Fortuna dedikleri Sans Tanrıçasının tapınağıdır. Kenger Yaprak desenli (Acanthus) mermerden başlıkları taşıyan sütunları birbirine bağlayan baş kirişteki tek satırlı yazıtın Türkçesi şudur.
    ‘ ‘Obrimus’un oğlu Oppius ile Leonidas’ın kızı Kyria çifti Sans Tapınağı’nı yaptırdı ve onu kente armağan ettiler.
    Kare biçimli (11x50m) tanrıça heykel odası (Cella), sütunlardan 35geride bulunmaktadır. Tapınak İ.S .yy’ın ikinci yarısına tarihlenmektedir.










    Sıra geldi en önemli kalıntıya. Zeus Tapınağı.

    ZEUS TAPINAĞI: Sütunlu Ana Cadde’ye bitişik , güneydeki avlu içinde bulunan sütun ormanı görümündeki 39.70m uzunluğunda ve 21.10 m enindeki tek sıra sütunlu (Peripteros) planlı görkemli yapıdır. Selefkos Nikator (İ.Ö.296-280)’un yaptırmışolduğu tapınağın çatılarının. Büyük Rahip Zenophanes’in oğlu Teukros tarafından yenilenmiş olduğunu öğreniyoruz. Zeus Tapınağı’nın , önceden var olan Hitit Yağmur ve Fırtına Tanrısı Tarhunt tapınağının yerine yapıldığı düşünülmektedir. Zeu Tapınağı, planında büyük değişiklikler yapılarak 5. yy’da kiliseye çevrilmiştir. Doğudaki iki sütunun yerine yayduvar (Apsis) konmuş; traşlanmış sütunların arasına kuzey, güney ve batı kapıları sıkıştırılmış; ortadaki tanrı odası (Cella) yıkılmış ve taşlarıyla sutun aralarına duvarlar örülmüştür. Sütunların içyüzlerindeki pembemsi kireçlenmelerden, kilisenin zamanında yangın geçirmiş olduğu anlaşılmaktadır.















    Arkadaşlar tapınağın altı tamamen mozaik. Ancak ödeneğin olmaması, yeterli koruma önlemlerinin alınamaması sebebiyle gün yüzüne çıkartılmıyor. biz izin alarak bir fotoğrafını çektik. Yakın zamanda buraya ayrılan ödenek ile kazı çalışmaları başlanacak ve herşey ortaya çıkacak. İşte mozaik.



    Şimdide Üzüm Hevekli Sanduka.

    ÜZÜM HEVENKLİ SANDUKA: Zeus Tapınağı’nın kuzey batı çevre duvarının iç yüzünde bulunmaktadır. Uzuncaburç’ta bir temel kazısı sırasında bulunmuş, kapağı kayıp, uç kenarları koç başlı bu sandık mezarın ön yüzü öküz başlarının taşıdığı üzüm hevenkleriyle süslenmiştir. Hevenklerin üst boşluklarındaki saç telleri birer yılan olan keskin bakışlı , mitoloji kahramanı Ejder Medusa başlarının varlığından bu mezarda yatan kişinin soylu, yüksek rütbeli bir Romalı olduğu anlaşılmaktadır.”



    Tapınağın içinden diğer eserler.









    Sıra geldi Tiyatro bölümüne.

    TİYATRO: Tören kapısının yaklaşık 50m doğusunda , Sütunlu Ana Cadde’ye bitişik boşluğa yerleştirilmiş, iki bin seyirci kapasiteli, sahne binası dışında , tümüyle iyi korunmuş canlı bir yapıdır. Bu gün çeşitli sanat etkinlikleri için hem yerli hem yabancılar tarafından kullanılan Tiyatro’nun burada bulunan bir yazıttan Marcus Aurelios (161-180) ile Lucius Verus (161-169)’un birlikteki yönetimleri sırasında yani 2.yy’ın ikinci yarısında yapılmış olduğu anlaşılmaktadır.









    Burda yaşyanlar rahatlarına düşkünmüş. Bizde biraz rahatlayalım dedik ve Onurla poz verdik.





    Şimdide Tören Kapısı.

    TÖREN KAPISI: Çınarlı Kahve’nin önündeki yarısı yıkılmış yapıdır. Aslı beş gözlü olan sütunlu anıt(15.30mx8m) törenlere sahne olmaktaydı.Mimari ögeleri oldukça iyi korunmuş, İ.S.1.yy’dan kalma yapının sütuynlarından çıkan konsolları, zamanında Roma İmparatorlarının ve soyluların heykellerini taşımaktaydılar.



    Şimdide Uzuncaburç'a adını veren kule.

    YÜKSEK BURÇ /UZUN BURÇ: Giriş kapısı güneyde olan 22.30m yükseklikte 15.70m uzunlıukta ve12.50m genişlikteki beş katlı yapı , kentin en yüksek noktasında bulunur. Aslında Olbalı rahip- kralların evi olan burcun güney-batı köşesindeki iki köşe taşındaki yazıttan, bu kulenin Rahip Teukros’un oğlu Tarkyares tarafından .İ.Ö3. yy’ın ikinci yarısında ya da 2. yy.’ başında yaptırılmış olduğu anlaşılıyor. Ayını yazının üstündeki taşa kazılı , üç kollu pervaneyi andıran Triskeles işareti Olba Krallığı’ nın simgesidir.Ayrıca giriş kapısının üzerinde sağa sola uzanan iki satırlık yazıtta ise ‘ ‘İl Valisi Petronius Faustinus’un emriyle ’’ İ.S. 3. yy.’ın sonuna ait olan onarım projesinden bahsedilmektedir. Sonraları Roma döneminde sur duvarlarına alınan burcun doğusundaki yerden 6.50m yükseklikte bulunan çıkartma kapı ,herhangi bir kuşatma sırasında dışarıyla bağlantı kurmaya yarıyordu.
    Antik sikkelerin üstünde kentin sembolü olan Uzun Burç bugün de beldenin adı olmuştur: Uzuncaburç








    Burcun içi görülmekte.





    Burç önü motorcu resimleri





    Şimide çeşme binası görülmekte.

    ÇEŞME BİNASI: Tören Kapısı’nın hemen sağ ilerisindeki yıkık yapı , Çeşme Binası’dır. Limonlu Çayı kaynağındaki Aksuvat’tan başlayıp 36 km uzunluğundaki tünel , kanal ve arıklardan oluşan bir su yoluyla getirilen su bu çeşmede son bulmaktaydı. Çeşmenin yapımı İ.S.2.yy’ın sonlarına tarihlenmektedir.



    İşte buranın tarihçeside burda.



    Çevredeki bir iki ilginç yazıt.





    Uzuncaburç'a gittiğinizde yörenin kendine özgü Kenger Kahvesi'ni tatmanızı isterim. Ayrıca güzel börek, sıkma ve ayranda var. İşte yörük çadırından görüntülerimiz.









    Biz gezi yaparken Başkan İshak YILMAZ 'da grubu ziyarete gelmişti. Sol taraftaki mavili beyazlı çizgili gömlekli kişi.



    İşte Kenger Kahvesi




    İşte bu bitkinin tohumundan yapılyor arkadaşlar.





    Yörük çadırındaki yöresel eşyalar. Anadolu kültürü.









    Bu arada antik kente geziye gelen yeni evlenecek çiftin önünü kesiyoruz ve para alıyoruz (5ytl).



    Burada köylüler turizm'den parada kazanıyorlar. İşte bir teyzemizin satış reyonu kendi ördüğü el emeği göz nuru ürünleri satarken. Kendisini saygıyla anıyoruz.



    Sıra geldi akşam yemeğimize ve ilginç bir duruma. ilginç'ten çok bir gerçeği ortaya koyuyor. Harley dünyanın her yerinde en yaygın bilinen motosiklet markası. Bize adisyon açan arkadaş ad olarak Harley demiş. Bunu gören herkesi bayağı bir güldürdü. Ama hoşumuzada gitti. İşte olay adisyon.



    Meyve tabağım



    Akşam yemeğinden manzaralar.







    Gençlik masada etleri götürürken bizde her kamp gezimizde olduğu gibi makarnamızı yapmıştık.



    Şimdi de dönüş yolunda Cennet-Cehennem'deki yörük çadırında yediğimiz yemekler.

    İşte Tantuni



    İşte Sıkmalar.



    İşte benim Menemen



    Evet gezi raporumuzun sonuna geldik. Katılan tüm arkadaşlara çok teşekküer ediyorum. Bize yardımcı olan yöreden abilerimizede tekrar teşekkür ederim. Ayrıca çok sevdiğim, kankim Alper (ciks33) kardeşime de tüm katkılarından dolayı teşekkür ederim.



    Başka bir gezi raporumuzda görüşmek üzere.
    "Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır." (Epiktetos)


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2

    Üyelik
    15 Mayıs 2006
    Şehir
    mersin
    Motosikleti
    FZR600
    cuma gününden başlayan gezimiz maalesef dün akşam noktalandı.
    cuma günü adana grubunun katılımcılarını karşıladık. yollar bizlerindi ve elimizden geldiği kadar hızlı bir şekilde hazırlığımızı yaptık ve yola koyulduk. adana grubu mersin'e gelmeden önce Silifke'de yengeç yapıldığını ve yengeçin tadını merak ettiklerini söylediler. bir dostumuzla yaptığım görüşmeyle silifke'de karşılandık ve kendimizi yengeç yenilecek mekanın önünde bulduk.
    yengeçimizi yer yemez başladık gecenin sessizliğinde yayla yollarına. motorların homurtusundan başka hiçbir ses seda yoktu. bu arada hava da giderek çetinleşiyordu.
    derken kamp kuracağımız alana geldik. sevgili belediye başkanı İshak Abi olağanca sıcaklığıyla grubu karşıladı. başladık çadırları kurmaya bir yandan da sac kavurma hazırlanıyordu. afiyetle yemeğimizi yedikten sonra başladık gırgır yapmaya,ben saat 02:00 ye kadar dayandım sonra da uyudum. bu arada Alanya'ya Adana'dan giden 2 arkadaşımız da bizlere katıldı. Benkaan çadırını olağanca misafirperverliğiyle bu arkadaşlara verdi ve benim çadırıma konuk oldu. aman allahın bu ne horlama sanki 1000lik bir makinayı çalıştırmışlar yüklemişler gaza kulağımın içine sokmuşlar sabah kalktığımızda herkes kükreyen aslanı merak ediyordu. demek ki inlemiş kamp alanı gecenin sessizliğinde. benkaan seni, ne kadar çok horlasan da seviyorum.
    derken sabah oldu ve kahvaltılarımız hazırlandı. ve çıktık yollara silifke'den yakalşık olarak 70 km yukarıda varolan kırobası mevkiine geldik. orada da bizi karşılyan sevgili Mehmet abim hemen bir mangal keyfine hazırlık yapmaya başladı. biz bindik motorlara o bindi arabasına indik bir su başına, başladık mangal sefasına.
    hiç farkında olmadan saat 16:00 olmuştu ve çıktık tekrardan yollara.
    geldik uzuncaburç'a başladık tarihin içinde yol almaya tanrıların çağını yaşayan uzuncaburç insanı içine alır götürür. sadece heykelleri, tapınağı, mezarları ve üzerindeki yazıları düşünürsünüz, hayretle izlersiniz tarihi.
    akşam oldu ve kamp alanına geri döndük derken mersin'den arkadaşlarmız geldi. olduk mu 15 motor. ve beklenen an başladı hemen masalar uzun bir sıra haline getirildi. koyulduk fasıla. adana grubundan mustafa abi ve yenge allah sizlere uzun ömürler versin yengeminde ağzına sağlık. bu arada adanadan tek başına çıkıp uzuncaburç'a yanımıza gelen sevgili doktorumuz uğur abi senin de ağzına ve yüreğine sağlık. ve kılıçbalığı sahnede. tabi ki kardeşimiz kaan'ında ağzına ve yüreğine sağlık.
    mükemmel bir fasılfdan sonra herkes çadırlara doğru koyuldu.
    ama misafirler bitmedi. pazar günü mersinden gelen sevgili hakan abi, ali abi ve arkalarından arabayla gelen yengemizle oğlu ve kızkardeşi ile beraber tekrardan mersinden gelenler için uzuncaburç tarihinin arasına döndük.
    bu arada kenger kahvesini de içmeyi unutmadık sizler için.
    yol bizi beklerdi ve koyulduk mersin yoluna önce cennet cehennem de kıl çadırda karnımızı doyurduk derin bir sohbetin içinde bulduk kendimizi. daha sonra çeşmeli otobanına kadar geldik. adanaya gidecek olan dostlarımızı uğurladık otoban girişinde. ama yollar bitmezdi adres arslanköy yolundaki sabit mekanımız kasap velinin yeriydi. şehrin sıcağından adeta kaçıyorduk ve sağsalim vardıktan sonra oraya başladık buz gibi bir havada, mangala. derken saat 10 olmuştu ve canımız kahve istiyordu birden kendimizi bulduk uçağın yanındaki gül cafede. yorgunluk kahvelerimize içtikten sonra mükemmel bir hafta sonunun mutluluğu ve huzuruyla evlerimize dağıldık.

  3. #3
    stunc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Haziran 2006
    Şehir
    mersin
    Motosikleti
    honda -titan -twister
    bende yanınızda olmak isterdim fakat olmadı. inşallah diğer gezilerde. çok güzel gezmişsiniz. paylaşım için teşekkürler.
    stunc -honda titan -honda twister
    motosiklet özgürce yaşamak, rüzgarla yaşırmak tır.

  4. #4
    FutureShock - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Mart 2006
    Şehir
    Bodrum
    Motosikleti
    XT660Z Ténéré
    Harika zaman geçirdiğiniz belli.Keşke ben de yanınızda olabilseydim.
    Umarım bir gün oralara gelip sizlerle gezebilirim

  5. #5
    muzo33 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Mayıs 2006
    Şehir
    mersin
    Motosikleti
    Honda CBF 150
    EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜRLER.MUHTEŞEM Bİ GEZİYDİ AMA BİZ ADAPTE OLAMADIK MESAİDEN ÇIKIP GEZİYE KATILDIGIMIZ İÇİN.Bİ DAHA Kİ GEZİDE DAHA ÇOK EĞLENİRİZ UMARIM.BU ARADA HASAN ABİ BEN MAİL ADRESİNİ UNUTTUM BANA ÖZELDEN YOLLARMISIN ADRESİNİ,BENDEKİ FOTOLARIDA YOLLAYALIM SANA....

  6. #6
    JaNTi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Ağustos 2005
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Yamaha D'elight
    Muhteşem bir gezi idi geLen bütün arkadaşLarın eLLerine koLLarına sagLık.Hasancım ne zaman tekrar yengeç yemeye gideriz
    Born To Be wild,Live to Ride...

  7. #7
    Mersin İl Temsilcisi yürekçe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Ağustos 2006
    Şehir
    Bende sığar iki cihan, ben bu cihana sığmazam
    Motosikleti
    Cân ile hem cahan, dehr ile hem zaman
    MUHTEŞEMDİ..... (UZUN LAF ÜLKE BATIRIRMIŞ) BU GEZİ İÇİN SÖYLENECEK SÖZ. KEŞKE YILLAR ÖNCE TANIMIŞ OLSAYDIM SÖZÜNÜ BİR KADIN İÇİN SÖYLERİM SANMIŞTIM AMA BÖYLESİNE ( 4 GÜN ÖNCE TANIŞMIŞ OLMAMA RAĞMEN) SIKI BİR DOSTLUK VE ÜSTÜN BİR ÇABA HARCAMADAN SAĞLANAN UYUM... FAZLA SÖZE GEREK YOK. YENİDEN DOĞDUM, HEPİNİZİ SEVİYORUM
    KALMAK KADAR ESKİ, GİTMEK KADAR YENİ OLMAYANDIR ÖZLEMEK!
    BEDDUALARI DENEDİM, HİÇ BİR İŞE YARAMIYOR!!!
    KEŞKE, KÜFÜRLERE DE DUADAKİ GİBİ, "AMİN" BENZERİ BİR ŞEY DİYEBİLSEK....

  8. #8
    MoToR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Ocak 2005
    Şehir
    ADANA
    Motosikleti
    SUZUKİ DR 800 BİG-JİNLUN 250
    Dostlarım yüreklerinize sağlık güzel gezmişsiniz,az kaldı aranıza tekrar katılacağım,hepinizi seviyorum
    SUZUKİM, ud\'um buz gibi bira ile doğanın keyfini yaşarım.

  9. #9
    Makine - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Eylül 2005
    Şehir
    Adana
    Motosikleti
    2015 Triumph Tiger Explorer
    @MoToR Cengiz abi özledik seni çok bekletme bizi gel abi. Saygılar.
    "Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır." (Epiktetos)

  10. #10
    kayasertac - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Ocak 2006
    Şehir
    İskenderun-Hatay
    Motosikleti
    Honda CRF 250 L
    yok yok yaz okulu finallerine hazırlanmak daha zewkliydi

    tekerinize bileğinize sağlık
    hız ortalamalarınızı azaltmaya başlayın
    yakında bende katılıyorum aranıza................

  11. #11
    Forumdan Uzaklaştırıldı zuhtupasa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Temmuz 2005
    Şehir
    Ist-Kadıkoy
    Motosikleti
    Burgman 400 K7
    yaw hepiniz harikasınız walla..harika bi gezi olmus..ama birkanda baska cıkmıs yanii..(msn den öle yaz abi dedi.. )
    S&S

  12. #12
    Makine - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Eylül 2005
    Şehir
    Adana
    Motosikleti
    2015 Triumph Tiger Explorer
    @JaNTi hehe abi yengeç yemeğe istediğin zaman gideriz. Giderizde bir daha çıkarmıyız onu bilmem
    "Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır." (Epiktetos)

  13. #13
    ZEytUN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Aralık 2005
    Şehir
    adana
    Motosikleti
    1973 LAMBORGINI
    abiler kardesler yine almissimiz tozunu yollarin helal olsun vala beni kiskanclik krizine sokjtunuz allahima yaaaaaaaa
    ALLAH FREN TAKIMLARINIZA ZEVAL VERMESIN
    ZEytUN KiSS

  14. #14
    fatoşşş - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Haziran 2006
    Şehir
    adana mersin
    Motosikleti
    mondial 125 RT
    dolu dolu harika bir gezi olmuş..
    paylaşım için teşk. ;)
    hasan ....ahhh neler kaçırıyorum ben böyle... :( kafayı duvara vurma smileım kaybolmuş... :(

  15. #15
    Makine - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Eylül 2005
    Şehir
    Adana
    Motosikleti
    2015 Triumph Tiger Explorer
    Fatoş çok şey kaçırıyorsun. Bundan sonra aramızda görmek isteriz seni. Çok güzel gezi rotaları üzerinde çalışıyorum. Hem kültürel olarak fayda sağlayacak hemde ülkemizin güzelliklerini göreceğimiz geziler.

    Görüşmek üzere.
    "Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır." (Epiktetos)

  16. #16
    kayasertac - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Ocak 2006
    Şehir
    İskenderun-Hatay
    Motosikleti
    Honda CRF 250 L
    hasan abi ürgüp mü yoksa ;)

  17. #17
    badmad - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Mayıs 2006
    Şehir
    mersin
    Motosikleti
    gsxr 600
    abilerim gezi çok güzeldi çok eglendim hepinizi seviyorum saygılarımla

  18. #18
    onrbab - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Aralık 2005
    Şehir
    ADANA
    Motosikleti
    eskiden di yok artık
    yav şimdi ne yazayım bilmiyorum ama cok güzel bi gezi oldu
    oncelıkle yengec çi faciasıyla(yengecleri cok güzeldi mevzu ayrı başka ve derin) başlayan ekşın gezi bitimine kadar sürdü. Özellikle ölü krallar vadisi ayrı bi güzeldi gercekten cok etkileyiciydi.
    mersin mt ye cok tesekkür ederim arkadaşlıkları ve samimiyetleri cok saglamdı
    dipnot birkan birdaha yengec yemeye gidersek sana gül alacam hehe
    [B]RR gençliği[/B]

  19. #19
    kılıçbalığı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Ocak 2006
    Şehir
    adana
    Motosikleti
    Kawasaki vn 800(siyah inci)
    )))))))) herşey çok güzeldi ama bende iş yok bu hafta hiç modum da degildim .
    "[COLOR="Red"]Ben hayata[COLOR="Red"][/COLOR] çelme atıyorum.Takiii o bana gerçek çelmesini atana kadar"[/COLOR]

  20. #20

    Üyelik
    13 Nisan 2006
    Motosikleti
    kawasaki en 500 2005
    tarihe bu kadar meraklıydınız neden bana söylemediniz sizlere antik çağlardan kılıçbalığı aslan kaplan vs. gösterirdim.gelin kozana tarih isterseniz anavarza kalesini gezdireyim.isterseniz kozan kalesini dağılcak da güzelleşmiş yani isterseniz göller diye bir yayla var.yalnız bu yaylaya gitmek isterseniz kışlık giymeniz gerekir.ayrıca bu yaylada kuzu pirzola vs.mimkün bununda şelini ayarladım sadece program yapın bu tarafı ben hallederim.çok fazla yazdım iyi gezi olmuş hepimize yeni iyi geziler..tekin özdil


    REKLAM ALANI
1. sayfa 123 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler