Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

İstanbul - Yenikapı - Bandırma - Assos gezi rotası

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    ErdoganAktas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Mayıs 2006
    Şehir
    İstanbul - Göztepe
    Motosikleti
    BMW F650 GS
    Arkadaşlar 17 Haziran'da 2 Kişi İstanbul'dan Assos yönüne yola çıkıyoruz. Daha önce Yenikapı'dan Bandırma feribotu ile Assos'a gitmeyi planlıyorduk, ancak gidiş için yer bulamadığızdan gidişimizi Tekirdağ Keşan Gelibolu Lapseki Geyikli Bozcaada şeklinde yapacağız. Bozcaada'da 1 gece kalıp oradan Assosa gideceğiz. Assos'ta da 2 gece kalıp Bandırma'ya doğru yola çıkarak İstanbul'a geri döneceğiz.
    Motorum Honda Dylan. Hangi rotayı izlemeliyim? Yol üzerinde görülebilecek doğa ile iç içe güzel yerler var mı? Yol durumu nedir? Daha evvel giden arkadaşlar deneyimlerini paylaşırsa sevinirim.

    Hayatonda


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    berkforce - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Mayıs 2006
    Şehir
    ist.göztepe
    Motosikleti
    vfr 800
    dostum çanakkale ve yöresini oldukça iyi bilirim haftanın belli günleri oradayım çünkü istanbul çanakkale bol seyyehat halindeyim. bandırmaya geçeceksen iyi edersin derim feribotla hem ucuz hemde 2 saat olması super avantajdır senin için hafat içi 7 de yenikapıdan cıksan 9. 15 gibi bandırmadasın ordan çıkışta çannakkale tabelesını görup sağdan devam et yol seni önce erdek ayrımı sonrada 20 km ilerde gönen yol ayrımına götürecek sen direk çanakkaleye devam edeceğinden şaşmadan devam ediyorsun bandırmadan yaklaşık 75 km sonrada biga var burası güzel yerdir. bigaya gelmeden kuçuk ve manzarası deniz olan yol uzantısı harikadır denizkent tatil köyü bu yol üzerinde. bigayı geç önce balıklıçeşme ve arkasından 33 km sonrada yol seni manzaralı yine deniz boyu ilerledikten sonra lapsekiye getircek. burada harika bir yerdir plajı vardır. lapsekiden sonra 35 km daha gidip çanakkale ye varırsın bu aradaki kalan kısımda seftalı ve kıraz çoktur. zaten türkiyenin en güzel kirazı lapseki bölgesinde yetişir. çannakkaleye vardıktan sonra kepez istikametinden bozcadaya devam et yok ben çanakkaleyi gezecem dersen ilk sapaktan gir merkeze gidersin burada sahilde meydanda truva filminde kullanılan tahta at var önünde resim çekilen çoktur benim bile var. bozcadaya gelmeden güzel orman piknik alanları ve boğaz manzarası göreceksin. yol denizden uzaklaşır ve bozcadadan çıktınmı ezine önce sonrada ayvacık gelecek buralar biraz virajlıdır belirtiyim ayvacıktan sonra altınoluk yönünde ilerle manzaralı bir yol gelir havası harika olan dünyadaki en bol oksijen burdadır. işte karşımızda assos yol ayrımı burdan devan edersen yol seni yüksek bir dağlıktan assosa indirir benden bu kadar gerisi senin kesfine ve yol izlenimlerinle süslenir hayırlı kazasız bir tatil dilerim
    Rüzgar gibi geçti

  3. #3
    Kemal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Mart 2006
    Şehir
    Şirinevler/İstanbul
    Motosikleti
    Motora veda etti :(
    Hmm bende temmuz sonu gibi Altınoluk'a gideceğim. Yolu düşen varsa bana bir tel açıversin hemen takılırız. Bizim yazlıkta ağırlarım.

  4. #4
    Ahmet Yılmaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Mart 2006
    Şehir
    Istanbul
    Motosikleti
    Mondial 125-ZN @ ZeN Scooclub
    Scud,
    125 ZN ile gözün kesiyo mu o yolu abi?

    Bende Agustos sonuna dogru Bandırma üzerinden izmire gitmeyi düşünüyorum ama, bozuk yollarda çok sarsıyo bu alet.
    [B][COLOR="Black"][CENTER]U-F-A 87'ye bakın, görürseniz el sallayın, [/CENTER][/COLOR][/B]
    [CENTER][B][I][SIZE="2"][COLOR="Orange"]MoMo ZeN[/COLOR][/SIZE][/I][/B][/CENTER]

  5. #5
    İHTİYAR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Mart 2006
    Şehir
    İZMİR
    Motosikleti
    SUZUKI GS-500 E
    Bende pasifikte bir ada buldum koordinatlarını çıkarır çıkarmaz sizlerde haber vereceğim ,aman kimse duymasın olurmu?
    Haydi hükümeti yıkalım yerine AVM yapalım.

  6. #6
    ErdoganAktas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Mayıs 2006
    Şehir
    İstanbul - Göztepe
    Motosikleti
    BMW F650 GS
    Berkforce verdiğin değerli bilgiler için teşekkür ederim.
    Arkadaşlar yol üzerinde mutlaka görülmesi gereken doğa ile iç içe güzel manzaralı gidilebilecek nereleri var? örneğin oralardan gecerken Manyas'a da gidebilmeyi istiyoruz. ne bileyim bozcaada vs. gerci oralara ulaşım durumu nedir onu da tam bilemiyoruz. bilgi veren olursa sevinirim.
    Yine yol üzerinde benzin istasyonlarının durumu nedir? 250 km. de bir benzin almamız gerekecek
    Hayatonda

  7. #7
    Kemal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Mart 2006
    Şehir
    Şirinevler/İstanbul
    Motosikleti
    Motora veda etti :(
    @rglad

    Valla bu motoru bu sene Altınoluk'a götürmezsem çıldırırım bende gitmem. Gerçi acaba kargo ile motoru göndermek aklımdan geçti ama Altınoluk - Bandırma arası 200 km. En fazla 20 km bölümü kötü. Bu arada meraklanma civar köylerde acaip motor popülasyonu var. Hemen her evde bir tane var. O yüzden yolda tonla motor olucak. Onlar gidiyorsa 200 km bende yaparım. 125 ZN bu yolu çok kolay kaldırır.

    Bu arada Çanakkal üstünden gitmeyeceğim. Gönen'den direkt inip Havran yolundan giricem. Anneme gösterdim o da öyle yaparsın dedi. Çanakkale yolu kötüymüş. Dayımı arayıp yol konusunu soracam. Sana yazar bildiririm. Bu arada dayım Assos tarafının çok virajlı ve bozuk olduğunu söylemişti. Ama en fazla 15 - 20 km böyleymiş. Gerisi acaip manzarılı yolmış. Hatta o bana Tekirdağ yolundan bas gel dedi de bu alet 450 km gitmez. Milletin annasi dayısı motora binme der bizim kiler elinde olsa aya git diyecekler

  8. #8
    ErdoganAktas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Mayıs 2006
    Şehir
    İstanbul - Göztepe
    Motosikleti
    BMW F650 GS
    Assos'da nerede kalınır? Temiz ve ucuz aynı zamanda düzgün(kaliteli) konaklayacak yer öneriniz var mı?
    Hayatonda

  9. #9
    BOO_74 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Şubat 2006
    Motosikleti
    Dominar 400UG tour ‘22, Xmax 250 '19
    aynı rotanın ayvalığa gidenini ben de zat150 ile planlıyorum. eşimin iznini ayarlayabilirsek beraber olmazsa başka bahara....

    asos da kalacak fazla yer yok, gitmişken gör tabi... ayvalık tarafında hem yğınla kalacak yer hem de güzel plajlar var diye duydum.

    motor gider mi , gider hiç merak etme, mondi bile gidiyor, honda hayli hayli gider, sen ne kadar sabırlısın önemli olan o ....

    dağ-taş benzinci , zaten en çok iki saatte bir mola vermen lazım.
    B00_74
    Önce denge, hayatınızı dengeleyin !!!

  10. #10
    ErdoganAktas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Mayıs 2006
    Şehir
    İstanbul - Göztepe
    Motosikleti
    BMW F650 GS
    Daha geçenlerde Ayvalıktaydım o nedenle şimdi Bozcaada-Assos planlıyorum. Ayvalıkta bence Cunda adası dışında görülmeye değer birşey yok. Sarmısaklının denizi ve plajları güzel ama orda da düzgün bir tesis yok. Ben olsam kesinlikle cunda da kalırdım. www.cundaevi.com burası güzel bir yer ama sanırım fiyatları bir istanbul masalından sonra artmış.. Oraya gittikten sonra bile kalabilcek çok yer bulabilirsin. Bizde oraya gidip motor kiralamıştık ama cunda adası ve cevre yollar dışında gezecek bir yer görememiştik.. Ayvalığa turla gitmiştik ve saçma sapan yerlerde zaman geçirince bu geziye daha fazla dayanamayıp hemen bi motor kiraladık ve kendi turumuzu kendimiz yaptık. Tekne turları çok ucuzdu. 10-15 ytl yemek dahil tüm gün turlar var. Tekne turlarını tavsiye ederim.
    Ayvalığın içi normal bir semtten farksız özelliği olan bir yer değildi bana göre.

    Yanlız İstanbul-Ayvalık planı yapıyorsan bence arada bir yerde konaklaman gerekebilir. Çünkü yol epey uzun ve bir süre sonra motorun yorulmasa bile sen yoruluyorsun..

    Bence sende yolda Bozcaada ya uğrayıp orda bir gece geçirip sabah da yola çıkarak Ayvalığa gitmeyi dene. Bence iyi bir secim olabilir.. Zaten amaç motorla gezerek tatil yapmak değil mi?

    Eğer orada motor kiralanırsa günlük 30-50 YTL civarında motor kiralayabiliyorsunuz. Ama kesinlikle yanınızda kasklarınızı götürün derim zira rent-a-car'ların motorları da kaskları da fena halde dandik.

    Benim rotam ve planım netleştiğinde buraya koyacağım ki bizden sonra gitmek isteyenlerde faydalanabilsin diye. Ee sonra da fotolarımızı tabii..



    Bozada Ulaşım

    Trakya üzerinden İstanbul, Tekirdağ, Gelibolu karayolu ile Eceabat veya Kilitbahir’den feribotla Çanakkale’ye ulaşır, Çanakkale’den de Geyikli Yük Yeri iskelesine geldiğinizde feribot ile karşıya geçersiniz.

    İstanbul Yenikapı’dan feribotla Bandırma’ya gelinir.Bandırma, Biga, Çan, Bayramiç, Ezine karayolu ile Geyikli’ye gelerek feribotla Bozcaada’ya geçebilirsiniz.Veya Bandırma’dan sahil güzergahını takip ederek, Biga, Çardak, Lapseki, Çanakkale üzerinden Geyikli Yük Yeri iskelesi’nden Ada’ya geçebilirsiniz.
    Yenikapı-Bandırma arası yaklaşık 1 saat 45 dakika sürüyor. Yol toplamı 210km ve feribot dahil 5 saat civarında.

    (Çanakkale-Geyikli Yükyeri iskele yaklaşık 55 km.dir.Feribot yaklaşık 30 dakikada Adamıza ulaşmaktadır.) Bandırma vapur seferlerini aşağıdaki telefonlardan öğrenebilirsiniz. Bandırma:0.266.715 05 44 Yenikapı› (‹st.):0.212.517 96 96

    01 HAZİRAN 2006 TARİHİNDEN GEÇERLİ YENİ ARABALI VAPUR YAZ TARİFESİ

    BOZCAADA’DAN GEYİKLİ’DEN
    07:30 08:30
    10:00 11:00
    13:00 14:00
    16:30 18:00
    20:00 21:00
    23:00* 24:00

    * Çarşamba, Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri uygulanır.

    Ben 14.00 civarında Geyikli'den feribota binip ertesi sabah da 10.00 feribotu ile bozcadadan ayrılmayı planlıyorum.. Böylece Bozcaada'da güzel ve unutulmaz bir akşam üstü ve gece gecirmeyi hayal ediyorum. Ertesi sabah da dinlenmiş şekilde yola devam tabii..
    Hayatonda

  11. #11
    Bawebaran - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Temmuz 2005
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Hyosung GT250 Comet - Suzuki VL250 Intruder
    http://www.motosiklet.net/forum/showthread.php?t=4293

    Ben karadan gitmiştim. Linke bak belki faydası olur. Şiddetle tavsiye ederim. Kendine birde yol arkadaşı bulursan tadından yenmez.

  12. #12
    Kemal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Mart 2006
    Şehir
    Şirinevler/İstanbul
    Motosikleti
    Motora veda etti :(
    Tatile ne zaman çıkacağım henüz belli değil. Ancak yolu düşen olursa Altınoluk'ta bir rakımı içmeye gelin.

    Cunda nefis bir yerdir. Ayvalık daha ucuzdur. Zaten aralarında kaç km vardır ki. Altınoluk kesinlikle pahalı. Akçay bir nebze olsun daha ucuzdur. Ege'nin bu yöresinde çok fazla motor kullanıcısı vardır. O yüzden istanbul'daki gibi dört tekerlekli denyo daha az. En azından motor adeti arabadan fazla.

    Benim rotam :
    Gönen üstünde Balya - Havran - Edremit - Altınoluk. Kestirmeden hemen Altonoluk'a kaçıcam. En fazla 175 - 180 km. yol var.

  13. #13
    ErdoganAktas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Mayıs 2006
    Şehir
    İstanbul - Göztepe
    Motosikleti
    BMW F650 GS
    Cumartesi sabahı erkenden yola çıkıyoruz. Heyecan hat safhada.. motor ile ilgili yanımıza hiç birşey almadık almak da gerekir mi bilemiyorum en büyük derdiğimiz bagaj.. Eşyalarımızı koyabileceğimiz sadece topcasemiz var sanırım bu gezide oldukça pasaklı olucaz.. Motorcu dediğin pasaklı olur zaten öyle değil mi?
    Gidiş için önümde 2 secenek var birisi otobandan tekirdağa kadar basıp gitmek diğeri de e-5 ten lay lay lom gitmek.. Ancak cumartesi olması öss günü olması sabah trafiği vs. Otobandan basıp gitmek daha manalı geliyor bana siz ne dersiniz.. sizce bu yol üzerinde görmeye değer birşey var mı? kaçırdığımız birşey olur mu?
    Keşan sonrası yolun çok daha zevkli ve eğlenceli olacağını düşünüyorum bu yol nasıldır? yolun son durumu hakkında bilgisi olan arkadaşlar yazarlarsa sevinirim..

    Heeytt Çanakkale grubuuu!!! savulun biz geliyoruz... Cumartesi sabah ordayız!
    Hayatonda

  14. #14
    SuperDude - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Eylül 2005
    Şehir
    Istanbul
    Motosikleti
    Yamaha Dragstar XVS 650A
    Erdogan, 17 sinde ben de gideceğim bozcaada'ya... (Yarın) online olursan özele mesaj attım... Beraber gidelim mi?.. Tuh ya offline olmuşsun... Tek başıma çıkmayayım diye yanıma arkadaş arıyorum ya.. Bandırma ferbotunda yer yok.. :( Online olursan daha 1 saat daha buradayım..
    Havalı tiplerin içi boştur çünkü "hava" boşlukları doldurur. Balonun içinde de hava vardır...

  15. #15
    ErdoganAktas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Mayıs 2006
    Şehir
    İstanbul - Göztepe
    Motosikleti
    BMW F650 GS
    SuperDude özel mesajlarını da döndükten sonra gördüm üzüldüm.. Keşke daha önce haberleşseydik güzelde olurdu.. Yeni geldiğimden gezi fotoğraflarını da daha yeni aktardım en kısa zamanda bol fotoğraflı gezi raporunu yayınlıyorum..
    Hayatonda

  16. #16

    Üyelik
    02 Kasım 2008
    selam herkese ben yenı uye oldum foruma ben 5 6 senedır motor kullanıorum yasım 18 bu sene ehlıyetımı aldım sonunda altımda hyosung 250 cclik motor war altınoluga gıdecem bu yaz temmuz sonunda eslik eden abıler olursa cok sevırım altınoluk sayılmaz kucukkuyuya gıdecegım camp yapmayı cok severım motorcuların coguda sever =)) uyarsa toplanıp camp yaparız denıze sıfır quzel yerdır zeus camp kemal abi bilirmisin zeus campı ?


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler