- Konu Yazar
Doğu Avrupa ve Kafkaslar yolculuğumum Belarus etabından fotoğraflar.
Belarus'un şahane köyleri var, şehir merkezleri ise oldukça sıkıcı. İnsanlar çok saygılı, turistler için bölgenin en güvenilir ülkesidir belki de. Rusya'dan girişlerde sınır kapısı yok, kontrol edilmeden ve pasaportunuza işlem yapılmadan ülkeye girebiliyorsunuz. Yani bir nevi yasadışı girmiş oluyorsunuz. Bu sebeple çok fazla dolaşamadım Belarus'u. Minsk'teki konsolosluğumuza gidip fikir alayım dedim ama tek tavsiyesi ülkeyi ivedi şekilde terketmemden yana oldu. Tabii bunun üzerine iki gece daha kaldım, biri de çadırda.
Sovyet izlerini halen taşıyan bu küçük ülkede madeni para yok. Marketten süt alıyorsunuz ve size onlarca kağıt para veriyorlar. Bizdeki 1 kuruşun kağıt hali var kısaca.
Ülkeye ilk girdiğim gün yolda Azeri bir aile ile tanıştım. 20 yıla yakın bu bölgede yaşıyorlarmış. Evlerine davet ettiler, hislerime güvenip tereddüt etmeden kabul ettim ve arabalarının peşine takıldım. Yaşadıkları şehre ulaştığımızda iki gün sonra taşınacakları, özenle hazırladıkları evlerini bana teslim ettiler. Ertesi gün yolda atıştırırsın diye bir sürü şey getirmiş. Çok etkilenmiştim, Allah razı olsun. Oradan Minsk'e doğru gideceğim zaman yolda yardımcı olmaları için bir de eskort ayarladılar, hiç gereğinin olmadığını söylesem de... En son benzinlikte depomu fulleyip ödemeye gidince paranın verildiğini söylediler, artık dayanamayıp sordum neden bu kadar iyilik yapıyorsunuz diye. Tek bir cevap: Allah için!
Gerçekten gönüllerince olsun her şey. Böyle insanların halen varolduğu bir dünyayı görmek motive edici...
Video: youtube.com/watch?v=aEZChzwm9vc+
Facebook: facebook.com/motorumlaNET
Ukrayna
Kırım
Gürcistan
Türkiye (Karadeniz)