Dadaş Yollarda - 2 (Kadıköy Barajı)

Herkese merhabalar arkadaşlar,

Bugün sabah 09:00 da uyandım ve hazırlığımı yaptım. Bu hafta Kadıköy Barajına gidecektim. Oltamı da aldım belki balık falan tutarım ümidiyle şehirden uzaklaşmak ve hem gezi hemde kafa dinlemekti amacım.

Saat 10:00 itibariyle hazırlıklar bitti ve yola çıktım. Toplam gidiş-dönüş 32 km yol yaptım. Birazdan resimlerde göreceksiniz yollar çok kötüydü özellikle köyün içinden geçip baraja giderken yol bildiğiniz taşlı çakıllı yani tam cross motosikletlik yollardı :) ama güzeldi.

Ateş yaktım kendim pişirdim kendim yedim kafa dinledim.

Doğayla, rüzgarla, toprakla, karıncalarla, dikenli ağaçlarla baş başaydım.

Traktörler çiftliğe doğru gidiyorlar tarlaları biçmeye. Resimde de görüyorsunuz yolun halini ve bazı yerlerde 20-30 metre taşlı kumlu şekil delik deşik :)

IMG_0849.jpg

Tarladaki otu kökü toplayıp yakan amcamız :)

IMG_0854.jpg

Yol boyunca inek çiftlikleri var ve dışarı çıkmış inekcikler :)
IMG_0852.jpg

İşte bu ya.. Seviyorum doğayı ormanı araziyi...

IMG_0857.jpg

Motoru durdurdum ve keçileri fotoğraf çekerken bir anda hepsi durdu şaşırdı keçiler ve " heyy bu da kim" der gibi baktılar ve su içmeye devam ettiler. Ben pozumu aldım yola devam.
IMG_0851.jpg

Yola devam ederken köyün girişinde inekleri otlatan amcaya bir selam verdim ve pozumu aldım devam..
IMG_0853.jpg

Köyün içinden geçerken taze taze incir ağacı gördüm ama daha yetişmemişler.
IMG_0858.jpg

Köyün çıkışından sonra baraja giderken. 1. ve 2. vitesde tın tın gittim.
Lastiklere zarar gelmemesi için sivri taşlardan kayalardan kaçmaktan aklım dolaştı :) bir sağa sola ...
IMG_0860.jpg

Veee.. Baraj göründü sonunda geldim.
IMG_0861.jpg

Hemen üç beş taş buldum ve ocağımı kurdum yaktım..
IMG_0862.jpg

Ocak yanıyor.. Hava parçalı bulutlu ama öğlen güneşinden sakınmak için pançomu basit çadır gibi kurdum güneşten korunmak ve eşyaları koymak için iyi oldu.

IMG_0863.jpg

IMG_0864.jpg

Evet... Çayımız kaynadı ve demlendi. Ben de o arada kahvaltılıkları hazırladım ve şimdi kahvaltı zamanı :)
IMG_0865.jpg

IMG_0869.jpg

Kahvaltımı yaptıktan sonra oltamı hazırladım ve attım baraja öylece duruyor.
Bende bu arada boş durmayayım dedim fotoğraf çekmeye devam :)

IMG_0870.jpg

IMG_0877.jpg

IMG_0878.jpg

IMG_0892.jpg

Barajın karşısında ve çevrede keçi sürülerini gözetlerken :)

IMG_0875528b4.jpg

Karşı kıyadaki keçi sürüsü..
IMG_0880.jpg

Kertenkele.. Yaklaşık 15 cm kadar birşeydi.

IMG_0899.jpg

Kanatlı ve sağa sola hızlı uçan bir böcek türü. zoom yaparak anca yakaladım yoksa yerinde durmuyor :)
IMG_0885.jpg

Ya yavru kartal ya da doğan kanadı. Tek parça halinde oradaydı.
IMG_0882.jpg

Seviyorum araziyi kirlenmeyi doğayı heyttt bee.. :)
IMG_0883.jpg

Yıldız şeklinde bir çiçek..
IMG_0903.jpg

Barajın yanındaki mısır tarlası. Hava rüzgarlıydı mısırlar yatmış zaten rüzgardan.
IMG_0901.jpg

İki tane çiçek ve sanki kendi dallarından yeşeren tomurcuğu seyrediyormuş gibi omuz omuza vermiş öylece duruyorlar.
IMG_0902.jpg

Karıncalar çalışıyor kayalarında arasında.
IMG_0909.jpg

Hava rüzgarlıydı ve barajda suyu da akıntılıydı. Balık denk gelmedi çünkü olta ve ipi rüzgardan sallandığı için balıkğın vurup vurmadığını pek anlayamıyorsun. Bende zaten balık bahane gezi yapmak istemiştim. Oltamı topladım ve saat 15:30 olmuştu gidip yeniden ocağı yaktım ve çayımı demledim sonra sucuk ve biberleri kızarttım akşam yemeğini de yedim ve toparlandım yola çıktım.

Bu arada toplandıktan sonra ocağı söndürdüm ve çöp bırakmadım çevrede poşete topladım hepsini ve yolda çöp kutusu denk gelmeyince getirdim evin burada ki çöpe attım :)
IMG_0913.jpg

Ekmek kırıntısı düşmüştü ve karınca götürürken..
IMG_0914.jpg

Boş pet şişelerini atmadım yolda dağ suyundan doldurdum ve eve getirdim :)

IMG_0916.jpg

IMG_0917.jpg

Yeniden buluşmak dileğiyle hoşçakalın :)

Son düzenleme:
Edirne olmalı. Güzel gezi olmuş resimlerde güzel. Daha iyilerini yapasın.

Ne zamandir kesandasin. Erzurumun neresindensin. Ozel mesajla devam et istersen.

çok güzel bir gezi olmuş üstelik güzel bir anlatımla daha ilgi çekici bir okuma oldu, ayrıca kadıköy barajını duyunca lan yıllardır istanbuldayım bak kadıköyde baraj varmış bilmiyoruz dedim :D meğer istanbulda değilmiş.

Tesekkur ederim. Severim tek tek anlatmayi yazmayi resimlerle yasatmayi.

Evet kadikoyu duyan istanbul mu diyor :)

geziniz çok güzel olmuş bende bu baraj yollarından muzdaribim adam akıllı yapsalar belki dahada fazla gelen olucak

ayrıca o kanadın gerisi nerde :D

Tesekkur ederim.

Kanadin gerisi yok o kadardi :) ama hemen elli metre uzakta iki tane daha parcalanmis sadece tuyler kalmis kuslarda vardi.

MCV

Paylaşım için teşekkürler.Doğayı sevenler bir bahane ile kendini araziye atıyor.
Güzel bir kafa dinleme olmuş.Resimlerde güzel.Gezilerden sonra elde kalan bu resimler ve güzel anılar oluyor.

Tesekkur ederim. Evet iyi oluyor boyle dolasmak birseyler yapmak. Her yolculukta her faaliyetle birseyler ogreniyor insan hayattan tecrube ediyor.

helal olsun doğayla iç içe bir gezi,balık yoktu her halde,ama iyi gezmişsin hani, saygılar.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar