Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

29 Temmuz Haliç, Red Bull Airrace World Series

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    ErdoganAktas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Mayıs 2006
    Şehir
    İstanbul - Göztepe
    Motosikleti
    BMW F650 GS
    Red Bull Airrace World Series


    29 Temmuz Haliç’te gerçekleşecek olan Red Bull Airrace World Series gösteri uçaklarının saate 450 km hızla yaptıkları gösteri yarışını kaçıracak mıyız? Yoksa yerinde izleyecek miyiz?

    http://www.redbullairrace.com/




    İstanbul akrobasi ile şenlenecek

    İstanbul, dünyanın en sıradışı hava akrobasi gösterisine ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Temmuzda düzenlenecek Red Bull Air Race için dünyanın en iyi on akrobasi pilotu İstanbul'a gelecek.

    Bugüne kadar düzenlenen en zorlu slalom yarışı olarak nitelendirilen Red Bull Air Race, günümüzün en iyi akrobasi pilotları tarafından yapılan bir hava gösterisi. Yarışlarda 400 ile bin 400 metrelik bir alan üzerine 6 adet şişme kule dikiliyor. Pilotlar saatte 450 km hızla, 14 metrelik mesafeyle kurulan bu kuleler arasından geçiyor ve tıpkı Formula 1 yarışçıları gibi en iyi zamanlamayı yapmaya çalışıyor. 7 serilik şampiyonanın 4. ayağına Türkiye ev sahipliği yapacak. Kesin olmamakla birlikte bu heyecanlı yarış için düşünülen mekan ise Haliç veya Büyük Çekmece Gölü. Yer konusunda Büyükşehir Belediyesi ile bu konudaki görüşmeler halen devam ediyor.

    MİLYONLAR İZLİYOR
    İlk olarak 1920'li yıllarda Amerika'nın Nevada eyaletinde yapılan yarışlar, basit birkaç manevranın sadece hatırı sayılır bir hızla birleşmesiyle gerçekleştiriliyordu. 2003 yılında Macar pilot Peter Besenyei sayesinde tüm eksik detaylar tamamlandı ve Red Bull Air Race World Series meydana geldi. 2003 yazında konsept tamamen belirginleşmişti. Zeltweg'deki (Avusturya) Air Power organizasyonunda ilk kuleler şişirildi. Ardından hemen ikinci yarış Budapeşte'de yapıldı ve yarışları bir milyondan fazla insan izledi. 2005 yılında ise yarış gerçek bir seriye dönüştürüldü ve bir şampiyona olarak gerçekleşti.

    ÖZTÜRK KATILMIYOR
    Türkiye'nin ilk sivil akrobasi pilotlarından Ali İsmet Öztürk ise bu yarışlara katılmıyor. Yarışmaya katılan pilotların hepsinin sponsorunun Red Bull olduğunu, kendisinin ise başka bir sponsorla çalıştığını söyleyen Ali İsmet Öztürk, Red Bull Air Race'de pilotların zamana karşı yarıştığını ve kendi stilinin tamamen dışında bir yarış olduğunu belirtti. Öztürk, Mayıs'ta Almanya'da yapılacak Berlin Air Show'da gösteri yapacak.

    Dünyanın en ünlü yarış pilotlarından biri olan Peter Besenyei, 29 Temmuz’da İstanbul’da yapılacak olan Red Bull Air Race World Series’in basın toplantısı için Türkiye’ye geldi.

    Yaptığı uçuşla nefes kesen Besenyei, Boğaz’da uçmaktan çok keyif aldığını ve İstanbul’da yarışmak için sabırsızlandığını söyledi.

    Red Bull Air Race World Series’ i yaratan ve dünyanın en iyi yarış pilotlarından biri olan 49 yaşındaki Peter Besenyei, Boğaziçi Köprüsü’nün ayaklarında Velox Edge 540 yarış uçağıyla akrobatik manevralar yaptı.

    Geçtiğimiz hafta Red Bull Air Race World Series’in 2. ayağı olan Barcelona’da birinciliği elde eden Macar Peter Besenyei, Boğaz’da da müthiş bir performans gösterdi.

    Ortaköy’deki Feriye Lokantası’nın bahçesinde düzenlenen basın toplantısında konuşan Red Bull Türkiye Genel Müdürü Aykut Ferah, Red Bull Air Race World Series’ in 5. ayağının 29 Temmuz’da İstanbul’ un simgelerinden biri olan Haliç’te düzenleneceğini söyledi

    Şu anda Red Bull Air Race World Series genel sıralamasında her biri 10’ ar puanla eşit durumda olan Peter Besenyei, Mike Mangold ve Kirby Chambliss arasında kıyasıya bir rekabet yaşanıyor. 2006 yarış takviminde İstanbul dahil 7 heyecan verici şehir daha var.
    Hayatonda


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    FutureShock - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Mart 2006
    Şehir
    Bodrum
    Motosikleti
    XT660Z Ténéré
    Ben de birisi topic açsa da gitsek die bekliodum
    Umarım bi aksilik çıkmaz da geliriz...

  3. #3
    Khutuck - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Aralık 2005
    Şehir
    Yollarda...
    Motosikleti
    2.5 yıl akbil, sonra CuBuF150, şimdi Fazer, az KTM
    Hemen bir organizasyon yapalım Büyük olasılıkla seyretmeye gelirim.

  4. #4
    -MUSTURAKİ- - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Mayıs 2006
    Şehir
    İST
    güzel fikir toplanıp gideriz bence bu gösteri kaçmaz da uçaklardan biri üstümüze falan düşmesin yaww

  5. #5
    dostdark - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Ocak 2006
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    MONDİAL 151 Racing Scooter +HONDA CBF 150 Karakız
    hımm red bull mu ben onların partilerini yapan bir firmadaydım
    uçmak mı istiyorsunuz o zaman arayın uçalım
    KAMP ADAMLARI

  6. #6
    ErdoganAktas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Mayıs 2006
    Şehir
    İstanbul - Göztepe
    Motosikleti
    BMW F650 GS
    Bu gösteri kesinlikle kaçmaz, ben tatilden o sabah dönmüş olucam ve koştura koştura bu organizasyona gidicem. Yarış saati hakkında net bir bilgiye ulaşamadım ama yakında belli olur zaten. Acaba en iyi nereden izlenir nerede konuşlansak

    Şu anda (heralde bütün hafta) Taksim meydanında Dev standlar kurulmuş mavi red bull uçağı meraklı gözlerin hedefi olmuş. Yarış saat: 14.00'de başlıyormuş. Yarış ile ilgili detaylı bilgi ve broşürler vs. veriliyordu ancak trafikten uğramaya zamanım olmadı. Akşam bir ara gider ek bir bilgi varsa alırım. (şişme dubalar tam olarak nereye kurulacak, izleme sahnesi vs olacak mı gibi)
    Hayatonda


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler