Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Yeni bir başlangıç için 125 cc mi yoksa 250 cc mi ? Yamaha wr

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    marine_eng - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Ocak 2014
    Selam Arkadaslar,
    30 yaşındayım, 10 yıldır istanbulda yaşamaktayım, gemi mühendisi olarak çalışıyorum. 2001 yılından beri A2 motosiklet ehliyetine sahibim , daha önce kendime ait motosikletim olmadı fakat özellikle tatil yörelerinde 125 cc lik scooterlar kiralamak suretiyle ufak tecrübelerim var (toplamda 500-600 km) , aynı zamanda haftasonları sahil şeridinde bisiklet kullanıyorum.
    2013 sonunda yamaha wr125x markalı bir motosiklet almaya niyetlendim, daha sonra 2014 şubat sonu mart başında yapılacak olan fuarı beklemek istedim ( bayilerin ellerinde olmaması sebebiyle ) bir süredir motosiklet üzerine yazılan ve konuşulanları takip etmekteyim, amacım % 75 arazi , % 25 şehir içi kullanımına uygun, genelde haftasonları kısa/uzun gezilerde kullanmak istediğim bir model.
    İlk etapta wr125x , r modeline göre daha mantıklı geliyordu , r modelinin asfaltta yol tutuş problemi ve x modelinin gözüme daha şık görünmesi sebebiyle. X modeline dişli lastik takarak araziye uyumlu hale gelebileceğini düşünüyordum.
    Fakat son 1 haftadır 250r modelinide düşünmeye başladım, 125x modelinde lastik değişimi yapılsa bile çok hard olmayan arazide süspansiyon gibi farklı problemlerin çıkabileceği düşüncesi beni r modeline yönlerdirmekte, r modeli olduğu zamanda araziye daha uyumlu bir modelin 125r değilde 250r olması daha mantıklı gelmekte.
    İzlediğim videolarda 250r modelinin benim girmek istediğim arazide fazlasıyla bekleneni karşılayacağını düşünüyorum , 125 lik bir makinaya göre daha uzun ömürlü olacağına inanıyorum. Fakat 250 lik bir makinanın, benim durumumdaki birisi için başlangıçta biraz büyük mü olur endişesini yaşıyorum . Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum. Alacağım motor her ne olursa olsun, honda güvenli sürüş eğitimleri 1 ' e katılmayı planlıyorum ve full koruma ekipmanlarını mutlaka alacağım. Hız yapmak gibi bir derdim yok, max 120 km/h benim için yeterli, önemli olan zaman zaman hard arazide de makinanın kesilmemesi. Makinaların fiyatı hakkında endişem yok, o yüzden fiyat/performans açısından değerlendirmek istemiyorum, yamaha konusunda kararlıyım.
    Yardımcı olacak arkadaslara şimdiden çok teşekkür ediyorum .


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    Sinan Er - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Mart 2006
    Şehir
    Türkmenistan
    Motosikleti
    BMW F650 GS
    250 idealdir. Ama yamahanın bu 250liği oldukça performanslı ve daha çok araziye yönelik. Asfaltta zorlanabilirsin.

    Kawasaki ve hondanın 250 likleri biraz daha asfalta yatkın.

    Ama unutmamak lazım ki bu araçların hepsi arazi için üretilmiş. Asfaltta yormasada virajlarda seni korkutabilir.


    Şimdiden hayırlı olsun.

  3. #3
    marine_eng - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Ocak 2014
    Cevap için teşekkürler,
    kawasaki ve hondanın modellerinede baktım çok detaylı olmasada, fakat onları asfalta yatkın yapan özellikleri nedir ? Bu tarz makinalarda asfalt/arazi ayrımını daha çok lastik özellikleri belirlemiyo mu ?
    Sanırım birazda lastik araştırması yapmam lazım, çift amaçlı lastik özelliklerinde maximum viraja girme hızı yazıyordu, bunlar ne kadar doğru sonuç verir acaba ? ama 250 lik bir makinanın ideal olduğunu başkasından duymak rahatlattı beni, belkide duymak istediğim cevap olmasından dolayıdır

  4. #4
    AWESQME - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Aralık 2013
    Şehir
    İzmir - Karşıyaka
    Motosikleti
    2013 Honda CRF 250 L
    Arazi motorlarında hızdan çok torkun daha önemli olduğunu bol bol okudum. Bence 250 cc alırsanız başlangıçta istediğiniz arazide sizi hayli hayli zorlamadan götürüceğini düşünüyorum. Ayrıca bir süre sonra arazinin zorluk seviyesini arttıracaksınızdır daha zor bölgelere gidiceksinizdir tabiki bu durumda 125 cc yetmeyebilir, 250 cc sizinde dediğiniz gibi daha uzun ömürlü olur. Tabi burda bide fiziksel özelliklerinizde önemli. Fiziki gücünüz yerinizdeyse 250 cc sizin için ideal olur ama zayıf biriyseniz 250 cc arazi şartında sizi zorlayabilir. Arazi motorlarında insan gücünün büyük bir önemi var nede olsa.

  5. #5
    marine_eng - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Ocak 2014
    cevap için teşekkürler. Boy:188 kilo:80 , fiziksel gücümün yeterli olacağını düşünüyorum.

  6. #6

    Üyelik
    17 Mayıs 2011
    WR250 R , Alınır bir takım'da süpermoto yahut asfalt takımı alınır, üstüne honda eğitimi alındımı dadından yinmez, başkaca macera aramaya gereng yohtur nokta.
    cenkito bunu beğendi.

  7. #7
    marine_eng - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Ocak 2014
    Anladım, bu süpermoto yada asfalt takımı lastik + jant birlikte mi bir takım olur ? yoksa sadece lastiklerden mi ibaret ?

  8. #8
    omon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Ocak 2014
    Şehir
    Khartoum
    Ben de yeni başlıyorum. X ve R arasında kaldım. X serisine 17 inch cross dişli kalın lastik takabiliyoruz değil mi ? acaba bunu deneyen var mı ?

  9. #9
    marine_eng - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Ocak 2014
    Ben başta 125X olarak düşünüyodum, daha sonra X modeli arazide sorun yaşayabilir fakat R modeli uygun lastiklerle asfaltta sorun yaşamaz diye düşündüm. Fakat 125 lik bir makina kısa bir süre sonra bekleneni karşılamazsa satıp yeniden 250 lik birşey almanın maddi kaybı daha fazla olacak.
    O yüzden 250r ye karar verdim gibi, fuarı bekliyorum. X serisine dişli lastik takmaktansa R serisine asfalt lastiği yada çift amaçlı bir lastik takmak belki daha mantıklı olabilir diye düşündüm. X modelinin görünüşü çok daha güzel olmasına rağmen r olarak fikrimi değiştirdim, gerçi zaten X i güzel gösteren sanırım daha kalın olan lastikleriydi.

  10. #10
    Sinan Er - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Mart 2006
    Şehir
    Türkmenistan
    Motosikleti
    BMW F650 GS
    Aslında yeni başladığın gözönüne alınacak olursa iki amaca uygun enduro lastik senin için idealdir.

    Tecrüben arttıkça sürüş karakterin oluşacak ve lastik seçimini de buna göre belirleyeceksin. Fuarda motorunu beğen al ve bir müddet alışma süresini geçir. Yaz ortasına geldiğinde karar verecek kadar tecrübe edinmiş olur seçiminide rahatlıkla yaparsın.

  11. #11
    marine_eng - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Ocak 2014
    evet bende öyle düşünüorum fakat belki üzerindekini lastiklerde iş görür...

  12. #12
    Mechanix - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Temmuz 2013
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Kymco Agility City 125 & Yamaha WR 125R
    Wr125R kullanıyorum , hız takıntım olmadığı için başlangıç amaçlı enduro motoru olarak tercih ettim. Şu ana kadar çok memnunum. Özellikle toprakta ve arazide çok keyifli.

  13. #13

    Üyelik
    23 Temmuz 2012
    Motosikleti
    Yamaha WR125R-YAMAHA R25
    125cc başlangıç için bir süre sonra yetersiz kalabilir,250cc torkulu oluşuyla hız olarak da tatminkar olmasından dolayı daha iyi başlangıç motoru olabilir.honda crf250l bence bu iş için biçilmiş bir kaftan.eski bir klx250 sahibi olarak kawasakiden uzak durmanızı tavsiye derim.

  14. #14

    Üyelik
    13 Eylül 2013
    Bende 250 cc ile başlamandan yanayım.Öyle korkulacak gibi değil benim hiç deneyimim yoktu crf 250 l ile başladım.istersen 600 lük ile başla kendini tutabilmen ve sakin kullanabilmen çok önemli.
    Arazi için düşünüyorsan CRF önermem...çamuk yamuluyor narin alet.Arkadaş klx ten de uzak dur demiş nasıl bir sıkıntı yaşadı bilmiyorum.

    Ktm in 250 lik plaka takabileceğin bir modeli yada yamaha kaldı o zaman.

    wr250 güzel duruyor ama bende onun egzosunu beğenmiyorum.iğrenç duruyor bence birde artçı için ne kadar yer var tartışılır.

  15. #15
    marine_eng - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Ocak 2014
    Tesekkurler yorumlar icin bende ayni sekilde dusunuyorum, egzos degisebilir diye dusunuyorum iyi bi arastirmadan sonra, artci olayinida hic dusunmedim, tamamen kisisel dusunuorum : )

  16. #16
    ferad - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Ekim 2010
    Şehir
    K.K.T.C
    Motosikleti
    Kawasaki Klx 250 D`Tracker
    Arazi seven biriyseniz sakin ola supermoto almayin zaten tadi arazide bu motorlarin
    cenkito bunu beğendi.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)