Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Ferco Motor yüzde 20 büyüdü

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    Admin Erhan Erdil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Nisan 2003
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    MT-09 Tracer
     
    Ferco Motor, çatısı altında yer alan Vespa, Piaggio, Gilera, Aprilia, Moto Guzzi ve Derbi markalarıyla 2011 yılında satışlarında yüzde 20’lik bir artış sağladı.

    Geçtiğimiz yıl 250 cc ve altı motor hacminde gelen ÖTV indiriminin motosiklet sektörünün 2 katı büyümesine direkt olarak etki ettiğini hatırlatan Ferco Motor Marka Yöneticisi Can İsmigüzel, "MOTED üyeleri arasında, motosiklet pazarı yerli üretimin sektöre katılımıyla yüzde 75 oranında büyüyerek 60 binli adetleri aştı. Geçtiğimiz yıl ekonomik scooter pazarı ciddi bir patlama yaparken, bu büyüme lüks segment model satışlarına da olumlu yansıdı. Ferco Motor, sektördeki yüzde 20’lik satış artışı yanında, özellikle Vespa ve Aprilia modellerinin satışlarında yüzde 70’lik bir artış ile grubun en çok satan markaları oldu. 2012 yılında da paralel seviyede satış gerçekleştirip, yüzde 20’lik artış elde etmeyi hedefliyoruz" açıklamasını yaptı.

    İsmigüzel, şöyle devam etti:

    "ÖTV’de yapılan iyileştirme özellikle Anadolu’daki satışlarımızı da olumlu etkiledi, satışlarımızın 3’te birini İstanbul dışında gerçekleştirdik. Yollardaki alt yapı düzenleme çalışmaları, motosiklet kültürünün yaygınlaşmasıyla, ekonomik şartlarının iyileşmesi, markaların sundukları ödeme kampanyalarıyla önümüzdeki yıllarda satışlar daha da güçlenerek istikrarlı bir seviyeye erişecektir. 2015 yılında MOTED çatısı altındaki markalar olarak 100 binli adetlere erişmiş olacağız."

    Bin kişiye 38 adet motosiklet düşüyor

    Türkiye’de her bin kişiye 38 adet motosiklet düştüğünü açıklayan İsmigüzel, “Komşumuz Yunanistan’da her bin kişiye 97 adet, İtalya’da ise 181 adet motor düşüyor olması Türkiye’nin bu konuda potansiyelinin daha çok olduğunu bir kez daha ortaya koymaktadır. Duble yolların artmasının etkisi, motosiklet kültürünün yaygınlaşmasıyla ve ekonomik şartlarının iyileşmesiyle önümüzdeki yıllarda satışlar daha da güçlenerek istikrarlı bir seviyeye erişecektir. 2012 yılında piyasalardaki beklentilerden ötürü otomotiv sektöründe bir daralmanın olacağı tahmin ediliyor ancak otomotiv sektöründeki bu küçük daralmanın motosiklet sektörüne bir diğer taraftan olumlu yansıyacağını düşünüyoruz. 2015 yılında ise MOTED çatısı altındaki markaların tümü olarak 100 binli adetlere erişmiş olmayı arzuluyoruz. Piaggio Grubu’nun Türkiye’deki performansından yana memnun olması ve motosiklet pazarının daha da büyümeye yönelik potansiyeli olduğuna tam olan inancı, atılımlarımızı desteklemektedir” açıklamasını yaptı.

    Kaynak: Hürriyet


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2

    Üyelik
    27 Ocak 2012
    Şehir
    İstanbul
    Umarız daha da büyürler.Tabi büyürken arıcıkların fiyatları da biraz düşse fena olmaz sanki =)

  3. #3
    Tolme - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Mart 2008
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    Yamaha XMAX 400ABS, Motoran Vento 100
    sanırım 2011 de ferconun getirdiği piaggio grubunun en çok satılan motoru aprilia scarabeo 200 dur,geçen yıl kendi getirdikleri içinde satış rekoru kırdılar, bu senede fiyatta değişim olmazsa en fazla satan italyan scooteri olma özelliğini devam ettirecektir,ferco ya tebrikler
    İnsanlarıda Para Gibi Işığa Tutun, İçinde "ATATÜRK" Yoksa Sahtedir!!! - "Don't ride faster than your angels can fly"

  4. #4
    cbr125cbr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Ekim 2008
    Şehir
    İstanbul-Beylikdüzü
    Motosikleti
    CBF150'2011 Kırmızı
    "Geçtiğimiz yıl 250 cc ve altı motor hacminde gelen ÖTV indiriminin motosiklet sektörünün 2 katı büyümesine direkt olarak etki ettiğini hatırlatan"

    Ben de buraya takılıyorum. Arkadaş geçtiğimiz yıldan 2-3 sene önce yüzde kaç küçüldü motosiklet sektörü onu kimse söylemiyor. Ekonomi şöyle büyüdü böyle büyüdü deniyor da zamanına göre hala küçük belki. Bilmeyen insanlar da vay be iki katı çalışmışlar diyecek.

    Ferco Motora nice karlı ve başarılı satışlar..


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler