Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Bin Kişiye 30 Motosiklet

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    Gökhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Haziran 2006
    Şehir
    Rize
    Motosikleti
    F 650 GS
     
    Hem çevreci hem de ekonomik bir ulaşım aracı olan motosiklet Türkiye’de hak ettiği satış rakamlarına bir türlü ulaşamıyor

    Türkiye’de her 1000 kişiye 30 motosiklet düşerken, bu rakam Almanya'da 73, Avusturya'da 75, Çek Cumhuriyeti'nde 81, Yunanistan'da 97, İspanya'da 105, İtalya’da ise 181’e kadar çıkıyor

    Trafikte az yer kaplayan, park sorunu bulunmayan ve neredeyse otomobilin yarısı kadar akaryakıt tüketen motosikletlerin kullanımı Türkiye’de bir türlü yaygınlaşamıyor. Türkiye'de 1000 kişiye 30 motosiklet düştüğünü söyleyen Motosiklet Endüstrisi Derneği (MOTED) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Erokan Karakoç, “Ulaşım sorununun çözülmesi için motosiklet kullanımının teşvik edilmesi gerekir” dedi. Ali Erokan Karakoç, az yakıt tüketen, diğer araçlara göre çevreyi daha az kirleten, kolay ulaşım sağlayan ve park yeri sorunu yaratmayan motosikletlerin bireysel modern ulaşım için iyi bir seçenek olduğunu belirtti.

    Türkiye'de trafiğe kayıtlı 2 milyon 438 bin 867 adet motosiklet bulunduğunu belirten MOTED Başkanı Karakoç, "Türkiye'de her 1000 kişiye düşen motosiklet sayısı sadece 30 adet. Oysa bizim gibi bir Akdeniz ülkesi olan İtalya'da 1000 kişiye 181, İspanya'da 105 motosiklet düşüyor. Yine komşumuz Yunanistan'da 1000 kişiye düşen motosiklet sayısı 97” dedi. Ali Erokan Karakoç’un verdiği bilgiye göre 1000 kişiye Çek Cumhuriyeti'nde 81, Avusturya'da 75, Almanya'da 73, Hollanda'da 72, Belçika'da 61, Fransa'da 47 ve Polonya'da ise 32 motosiklet düşüyor.

    AB ÜLKELERİNİ YAKALAMAK ZOR
    Türkiye'deki rakamların Avrupa ülkelerine göre düşük kaldığını ifade eden Karakoç şöyle devam etti:
    "Avrupa ülkelerinde motosiklet kullanıcı sayısı giderek artıyor. Türkiye'de pazarda yıllık satışın 135 bin adet seviyesinde devam etmesi ve nüfusun artmaması durumunda Yunanistan'ın seviyesine gelmemiz için 38 yıl, Almanya'yı yakalamak için 25, Fransa içinse 10 yıl gerekiyor."
    Motosikletin verimli bir ulaşım aracı olduğunu ifade eden Ali Erokan Karakoç, yarattığı avantajlar nedeniyle Avrupa şehirlerinde motosiklet kullanıcısı sayısının sürekli artış gösterdiğini anlattı.

    Karakoç sözlerine şöyle devam etti:
    "Motosikletler, boyutları küçük olduğu için trafikte daha az yer kaplayarak tıkanıklık yaratmaz ve sorun yaşatmazlar. Neredeyse her ay zam gören akaryakıt fiyatları da, otomobillerin yarısı kadar yakıt tüketen bu araçların çekici hale gelmesi için yeterli bir sebep. Buna bağlı olarak daha az yakıt, daha az zararlı gaz salınımı anlama geldiğinden, çevreci özelliği de dikkati çekiyor. Tüm bunlar Avrupa'da kentlileri motosiklet kullanımına yönlendiriyor. Türkiye'de motosiklet alternatif ulaştırma politikalarında yer almalı. Motosikletler ve kullanıcıların ihtiyaçlarına yönelik düzenlemeler yapılmalı, motosiklet kullanımı teşvik edilmeli."

    VERGİ DÜZENLEMESİ İLE TEŞVİK EDİLMELİ
    Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’nın kararı gereğince motosikletler için uygulanan egzoz emisyon standardında ‘Euro3’e geçiş tarihi önceki ilan edilenden tam bir sene gecikmeli olarak 1 Ocak 2011 tarihinde gerçekleşti. 2010 yılı başında özellikle yerli üreticilerin stoklarda bulunan ‘Euro2’ standartlarındaki araçlar nedeniyle uygulamanın bir yıl gecikmeli olarak hayata geçirildiğini anımsatan MOTED Başkanı Karakoç, “Çevre dostu bu taşıtlar çeşitli vergi indirimleri ile de teşvik edilmeli" dedi.

    Avrupa ve Japonya ile Uzakdoğu’da üretim yapan dünya markalarının Euro3 standartlarını sağlayabilmek için günlük kullanım motosikletlerini dahi en az 300 cc motor hacminde üretmeye başladıklarını ifade eden Karakoç, oysa Türkiye’de 250 cc üzeri motosikletlerin lüks vergi dilimine girerek yüzde 37 oranında vergilendirildiğini belirtti. Karakoç, Avrupa’daki gibi günlük kullanımda tercih edilen 250 – 750 cc arası motosikletler için ara vergi dilimi oluşturulması gerektiğini ve bununla ilgili vergilendirme örneklemelerini Maliye Bakanlığı’na daha önce sunduklarını da açıkladı.

    Karakoç, “Biz MOTED olarak Maliye Bakanlığı’mıza yüzde 8 ile yüzde 37 arasında değişen ve sınıflar arası uçurumsal farkı kapatacak, yerli üreticilerimizi de Euro3 standartlarında üretim yapmaya cesaretlendirecek öneride bulunduk. Buna göre 250cc – 750cc arası yüzde 16 oranında vergilendirilmesini önerdik. (Euro4 hazırlıkları nedeniyle bu 800cc’ye kadar genişletilebilir.) 750cc – 1200cc arası yüzde 22 ile vergilendirilmesini tavsiye ettik. 1200cc ve üzeri içinse yüzde 37 vergi oranını öneriyoruz” diye konuştu.

    Bununla birlikte motosikletlerin yıllık Motorlu Taşıt Vergisi (MTV) içinde ‘MTV muafiyeti’nin 125cc’ye kadar genişletilmesi hususunun da ihmal edilmemesini talep eden MOTED Başkanı Karakoç, ayrıca motosikletlere köprü ve paralı yollarda son 10 yıldır haksızca uygulanan ‘3,5 tonluk araçlara kadar’ olan geçiş ücreti uygulamasının da yeniden ve adil olarak düzenlenmesini beklediklerini açıkladı.

    Kaynak:HT


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2

    Üyelik
    16 Ocak 2007
    Şehir
    istanbul
    vergi indirimi sart hem de trafik rahatlar

  3. #3

    Üyelik
    27 Ekim 2010
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    Aprilia RS "08
    Kaldır ÖTV yi bak ne oluyor...

  4. #4
    agafendi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Aralık 2010
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    regal daytona, Suzuki vstrom, Yamaha xmax
    birinci olarak motosikletre özel şerit açılmalı bu öncelikli şart ikinci alarakta motor fiyatlarını araba kadar yüksek olması bunu içinde üreti firmalar dağıtıcı firmalar ve en önemlisi devletin elini taşın altına sokması gerekir .

  5. #5
    KUVVETMİRA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Temmuz 2008
    Şehir
    ankara
    Motosikleti
    xt 600
    moted'in bu "sosyolojik görünümlü ticari çözümlemeleri"nden çok gıcıklanıyorum.
    "laubalilikten hoşlanmam, ciddiyeti severim, disipline hayranım!.."

  6. #6
    halepli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Ağustos 2010
    Şehir
    İstanbul-Bahçelievler
    Motosikleti
    Yamaha cygnus l
    araba fiyatına motorsiklet satılırsa olacak tablo bu... başka bişey demiyorum

  7. #7
    Farukxtm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Mart 2011
    Şehir
    İSTANBUL
    Motosikleti
    CBR 250 R
    motosikletlere özel şerit olsa ve bu şerit'e araçların girmesi yasak olsa ve bu şerit kameralarla denetlense kazalarda düşüş olacagını düşünüyorum bende en azından E5 te yapılsa bu uygulama E5 te kaza görmeyiz
    bazı kişilerde bu yüzden motosiklet almıyorya ya kaza yaparsam diye korkuyorlar

  8. #8
    Qner - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Ocak 2011
    Şehir
    Denizli
    Motosikleti
    Piaggio x9 500
    Hindistan da (???) motorsiklet ile bir araba kaza yaptıgında suç kesinlikle arabaya veriliyormus...

  9. #9
    İbrahim Büyükcevher - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Şubat 2010
    Şehir
    çamlıca
    başlığı okuyunca çekilişle motosiklet kampanyası falan var sanmıştımdı...tüh
    Biz harama meylederiz korkusuyla helalin onda dokuzunu terkederdik (Hz.Ömer)

    doğru olsam ok gibi, yabana atarlar beni...eğri olsam yay gibi, elde tutarlar beni...

  10. #10
    Kocaeli İl Temsilcisi piyanist_irf - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Mart 2011
    Şehir
    kocaeli- karamürsel
    Motosikleti
    kawasakı versys,honda wın-go
    benzin fiyatları böyle artmaya devam ederse önümüzdeki 3-5 yıl içinde almanya yada diğer ülkeler garafiğini yakalamamız abartı olmayacak görüşündeyim ,

    her şey zaman sadece
    | ▌▌| ▌▌▌| ▌▌| ▌▌▌| ▌▌| ▌▌▌|
    |_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_| http://www.irfmotor.com/

  11. #11
    F54 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Haziran 2010
    Şehir
    sakarya
    Motosikleti
    crf 1000L + dio
    sen 300 dolar lık çin malı motoru satarsan 1000 dolara 1000 kişi de 30 kişi de bunu 36 ay taksitle alıyorsa şükret ülkenin gelir seviyesi belli motosikletlere bakış acısı belli bence bundan sonra bu rakam 30 bile bulmakta zorlanacaktır benzin aldı başını gitti insanlar ekobis alıyor masraf etmemek için ne yapsın insanlar
    hayat bir savaştır tek silahın aklın ve inancındır

  12. #12
    inanck - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Ekim 2008
    Şehir
    izmir
    Motosikleti
    honda cbr 250r
    amaç hem araç satışından hem yakıt giderlerinden bolca vergi toplamak.

    bizi yönetenlerin, herkes motor sahibi olsun da, insanlar rahat rahat ucuz ucuz gezsin tozsun hayatını yaşasın düşüncesini paylaştıklarını sanmıyorum

  13. #13
    gv650i - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Kasım 2010
    Şehir
    HAREM ÜSKÜDAR
    Motosikleti
    GV 650 HYOSUNG AGUİLA
    köprü otoyol geçişlerinin acilen adil hale getirilmesi gerekmektedir ötv ve diger vergilerininde seçim öncesi veya sonrası ındırılmesi gerekmektedir .
    istanbul belediyesi ile görüşülerek motorsiklet hattı ayırlmalı ana yollarda

  14. #14

    Üyelik
    04 Aralık 2010
    Şehir
    kütahya
    Motosikleti
    Ekimde geliyoo hyosung gt 250 R
    Alıntı OguzhanCBR adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kaldır ÖTV yi bak ne oluyor...
    katılıyorum..
    Dört tekerlek bedenini,iki tekerlek ruhunu hareketlendirir.. :cat:

  15. #15
    cem.dinmez - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Nisan 2010
    Şehir
    izmir
    Motosikleti
    SYM XS125K (200cc)-DESTRO250-ZZR250-Windy s 150
    Bazı kendini bilmezler üç kuruşluk mallara ÖTV diye vergi çıkardılar. Bu vergi daha dün'e kadar yoktu. Ne zaman çıkarıldı herşey ateş pahası oldu bi de "ÜLKEMİZ GELİŞİYOR" diye bas bas bağırıyolar. Garibanın bi hacı muratı vardı. O da sıfır araba alanlara yaradı. Vergi indirimimiş..peh... kimi kandırıyolar. Her şeyi vergi vergi vergi....Maaşını alırsın gelir vergisi ve nakit para vergisi keserler, alışveriş yaparsın vergi keserler, bir de vergi dairelerinde " vergilendirilmiş kazanç kutsaldır" yazdırmışlar. aldığımız maaşın yarıdan fazlasını vergi veriyoruz ben çoluğumun çocuğumun rızkından keseyim 2480 TL motor alayım sen bunun 650 tl sini vergi al. bunun neresi kutsal bi de banka kredisiyle taksitle al motor geldi 3000 TL 500tl de banka geçirdi. yarı parası kredi faizi kdv,ötv.vs.vs.1150 lira havaya gitti. allahtan revamı be.. gözünüze dizinize dursun...Allahınızdan bulun....aylık maaşım 1000tl olmuş olsa bir ayda 600 tl vergi ödüyorum. Doymadılar doymadılar. Toprak doyursun bunları..

  16. #16
    ShowDown - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Eylül 2007
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Yok
    ya teşvik etmeyin, bissürü beyinsiz var ölmeyi bekleyen...
    facebook.com/kaskafa

  17. #17
    cbr1100 xx - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Mart 2011
    Şehir
    şişli
    Motosikleti
    SUZUKİ HAYABUSA 2021 BLACK EDİTİON
    yahu şu hayabusanın vergisini azaltsınlar hemen alacağım...
    Büyük aşklar yolculuklarla başlar ama önce güvenlik....

  18. #18
    Kocaeli İl Temsilcisi piyanist_irf - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Mart 2011
    Şehir
    kocaeli- karamürsel
    Motosikleti
    kawasakı versys,honda wın-go
    tüm mt dostlarının mübarek kandilini kutlar saygılarımı sunarım...




    | ▌▌| ▌▌▌| ▌▌| ▌▌▌| ▌▌| ▌▌▌|
    |_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_| http://www.irfmotor.com/

  19. #19

    Üyelik
    16 Şubat 2011
    Motosikleti
    cygnus rs yamaha
    Alıntı gv650i adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    köprü otoyol geçişlerinin acilen adil hale getirilmesi gerekmektedir ötv ve diger vergilerininde seçim öncesi veya sonrası ındırılmesi gerekmektedir .
    istanbul belediyesi ile görüşülerek motorsiklet hattı ayırlmalı ana yollarda
    köprü ve otoyol a katılıyorum ama motosiklet hattı na katılmıyorum zaten yollarımız küçücük.bana kalırsa ne olacaksa seçim öncesi olacak seçimden önce vaatler uuçuşacak ama seçim sonrası BASIN PEZEV.NKLERE VERGİYİ MOTOSİKLETE PARASI OLANLAR BİNSİN politikası uygulanacak gibime geliyor
    İkarus

  20. #20

    Üyelik
    07 Nisan 2011
    Şehir
    akçay
    Motosikleti
    ewt beklenen motor geldi honda cbf 150 siyah
    Bırak paranla rezil oluyosun alamıyosunda


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)