Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Scooter Motosikletle Geldiler BMW F650 GS ÇALDILAR

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    aday - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Ağustos 2005
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    BMW R 1200 GS
    11 Ağustos 2005 perşembe, kandil günü saat 17.20 de canım motosikletim çok ilginç bir şekilde çalındı. Böyle acıyı yaşamamanız için tedbir almanıza katkısı olacağını düşünerek olayı detaylı şekilde anlatıyorum. Motoruma kavuşabilmem için önerilerinize veya yardımlarınıza çok ihtiyacım var. Motorsikletimi bulan kişi tatminkar bir ödül alacaktır.

    Olay günü motosikletimle eve döndüğüm zaman iş yerim olan hastanede bir evrak unuttuğumu farkettim ve hemen geri döndüm. İkitelli Star TV arkasında bulunan İstanbul Hospital'ın acil girişine motosikleti parkettim, kaskımı arka çantaya koydum. Hastane giriş katındaki odamda unuttuğum evrağı alıp hemen motosikleti parkettiğim yere döndüm. Toplam süre asla 3 dakikayı geçmez. Motosiklet yerinde yoktu. Bir an tebessüm ettim. Orada bulunan hastane personeli şaka olsun diye motosikleti sakladılar zannettim.
    Az sonra orada bulunan personelden acı gerçeği öğreniyorum ki ben motosikletin yanından ayrılıp hastaneye yönelir yönelmez başında kaskı olan top sakallı, bel çantası taşıyan, esmer birisi motosikleti sürüyerek aşağı götürmüş, gitmiş. Ve olayı görenler benim arkadaşım sanıp müdahale etmemişler!
    Motor çalındıktan 3 dakika sonra haberimin olması büyük şans idi. Gösterilen istikamete koşmaya başladım. Küçük bir çocuk beni tam aksi bir istikamete yönlendirince kuşkulandım, şaşırdım. Hastane personelinden birinin aracını alarak panik halde hastane civarındaki sokaklara bakmamızı önerdiğim halde yanımdaki akadaşın ısrarıyla mahalli karakola giderek hırsıza çok ihtiyacı olan zamanı vermek gafletinde bulunduk. Sanki karakolun tek derdi benim motosikletti! Sonradan olayın oluş biçimini öğrenince adeta yıkıldım. Hele bir de hastanede birçok bölgeyi gösteren güvenlik kameralarından acil önünü gösteren kameranın o gün çalışmamadığını da öğrendiğim zamanki ruh halimi anlamaya çalışın lütfen..
    İstanbul Hospital mahalle arasındadır ve etrafı sokaklarla çevrili bir konumdadır. Sokaklarda onayan ve oturanların ifadesine göre hırsız motosikleti sürüyerek 80-100 m. ileride bir sokağa çekmiş. O sırada işinden arabasıyla evine dönen bir adamın evinin önüne park etmesine engel olacak şekilde 10 dakika kadar motoru çalıştırmak için uğraşmış. Kornayla ve sesle yapılan uyarıları da umursamadan... Soğukkanlı bir şekilde çalışmasıına devam etmiş. Yaklaşık on dakika sonra motoru çalıştıp gitmiş!
    Yine hastane civarındakilerin ifadesine göre hırsızlar olay yerine iki kişi olarak markasını öğrenemediğim scooter tipi bir motosikletle gelmişler.
    Ben top sakallıyım sürekli bel çantasıyla motosiklet kullanırım. Hırsızın da benzer özellik taşıması tesadüf mü acaba?
    Motosiklet ehliyetini 1978 yılında aldım. Yolda kalsam BMW F650 GS yi düz kontakla çalıştırmayı beceremem! Anlatılanlara bakarsak hırsız teknik bilgi, beceri ve hele soğuk kanlılığı tartışılmayacak ahlaksızın birine benziyor.

    Yakın zamanda çekilen resmini de gönderdiğim kara kızımın özellikleri:
    BMW F650 GS koyu siyahrenkte, turuncu koltuklu
    Plaka: 34 DRD 65 (DR DAVUT'un ilk üç harfi ve 650'nin ilk iki rakamı hatırda kolayca kalabilir)
    Motor Seri No: 08041226
    Şasi No: WB10175A14ZN77061
    2004 model, 5000 km civarında, arkada orjinal BMW çanta, orjinal beyaz motor koruma, elcik koruma ve hırsızın görüp kamufle edemeyeceği özel çizikler..
    Kasko Sigortası: Yok

    Herkese sevgiler, selamlar..

    Dr. Davut TOKLU
    Çocuk Hastalıkları Uzmanı
    davuttoklu@ttnet.net.tr
    0532 287 76 08


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2

    Üyelik
    26 Mayıs 2005
    şerefsizler
    yahu hiç Allah tan korkmazmı buadamlar
    arkadaş çalmayla bu dünyada kim adam olmuş
    dostum çok üzüldüm inşallah bulunur

  3. #3
    danger0 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Mart 2004
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Yamaha FZ6 Fazer
    aday gerçekten çok geçmiş olsun, motorun rengi plaka falan kolay akılda kalıyor, mümkün olduğunca yardımcı olmaya çalışırız...

    Direksyonu kitleseydin keşke o zaman yürüterek götürülemiyo motor.
    Biz ilhamlarimizi gokten ve gaipten degil dogrudan dogruya hayattan almis bulunuyoruz. K.Atatürk

  4. #4

    Üyelik
    20 Ağustos 2005
    Alıntı danger0 adlı üyeden alıntı
    Direksyonu kitleseydin keşke o zaman yürüterek götürülemiyo motor.
    haklısın belki ama sadece bir evrak almak için odasına çıkmış. 3 dk. için de direksiyonu kilitlemek?!.. bence hiç böyle birşey aklına bile gelmemiştir. genç bir motosiklet sevdalısı olarak F650 gibi bir motorun böyle bir olaya kurban gitmesine çok üzüldüm. ben bursa'da oturuyorum malesef. yoksa seve seve yardım etmeyi isterdim.
    bu arada aklıma enteresan birşey takıldı. hırsız zaten top sakallı ve bel çantalı. ayrıca hergün çalışan güvenlik kameraları neden o gün çalışmıyor? bu, hastane için bence büyük bir sorumsuzluk. ya bir motosiklet çalınmasaydı da insan öldürülseydi?! çok üzüldüm gerçekten. umarım en kısa zamanda sapasağlam şekilde motosikletine kavuşursun.

  5. #5
    Süper Moderatör (BBRR) Barış Şuşut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Haziran 2005
    Şehir
    marmaris
    arkadaşım valla çok üzüldüm yuf diyorum ve burdan tüm motor dostlarını uyarıyorum direksiyonu kitlemek bir alışkanlık olmalı anahtarı alırken bir tık fazla döndürün ne olacak
    [B][COLOR="DarkOliveGreen"]"İnanç, görünmeyene inanmaktır. Görünmeyene inanırsanız kimsenin göremediğini görürsünüz"[/COLOR][/B] [B]A. Şerif İZGÖREN[/B]

  6. #6

    Üyelik
    23 Ağustos 2005
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    2006 yazinda honda cbr 125 r alicak
    bbrr acemice bir soru daha DİREKSİYON KİLİDİ NE?
    Bazı şeyler asla açığa çıkmamalıydı...
    Fox Mulder
    [url]WWW.TEMA.ORG.TR[/url]

  7. #7
    danger0 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Mart 2004
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Yamaha FZ6 Fazer
    cem553, direksyonu en sola dönebileceği yere kadar çevirip kontaktan kitlendiğinde, direksyon dönemez oluyor. yani birisi motoru iterek götürmeye çalışırsa ancak daire çizebiliyor. her motorda standart olan bi özelliktir...
    Biz ilhamlarimizi gokten ve gaipten degil dogrudan dogruya hayattan almis bulunuyoruz. K.Atatürk

  8. #8
    gurami - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Ağustos 2005
    Şehir
    ANKARA - ERYAMAN
    Motosikleti
    KEEWAY SUPERLIGHT 150
    Geçmiş olsun dostum, umarım motorun en kısa zamanda bulunur.
    :queen:

  9. #9
    rEnE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Ağustos 2005
    Şehir
    Denizli
    Abi yılların motorcusu'sun (1978). Cocuğundan ayrılmıs gibi üzmüstür seni tahmin ediyorum. Acınızı anlamaya calısıyorum, paylasıyorum. Umudunuzu yitirmeyin Hayırlısıyla bulunucaktır emin olun. Tekrar geçmiş olsun. Umarım hayırlı haberler alırız.
    Comfirmation Bias

  10. #10
    Süper Moderatör Olcay Avşar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Mayıs 2005
    Şehir
    İstanbul / Çekmeköy
    Motosikleti
    Honda NC 750X
    Çok geçmiş olsun, zor olsada motoru bulmak için kendin çaba sarf etmelisin. Polisten birşey bekleme, o bölgede istihbarat yap çalıntı motorlar ne yapılıor nereye gidior öğren, inşallah bulursun. Gerçi anladığım kadarıyla hırsız daha önceleri seni takip etmiş ve planlı bir hırsızlık bu, yani o motor sipariş motordur. İnşallah bulursun, bu acılı gününde bahsini açmak istemezdim ama sormadan edemeyeceğim bu kadar pahalı bir araca neden kasko yaptırmadın?
    "normal insanlar bir yerden bir yere gitmek için araba kullanırlar, motorcular ise motosiklet kullanmak için bir yerlere giderler"

  11. #11
    motoman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Haziran 2005
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Honda XL650V Transalp
    Hocam öncelikle çok ama çok üzüldüm umarım bulursunuz ama şunuda kabul etmek lazımki çalınan motosiklette bulunma yüzdesi gayet düşük daha bu sabah Ayşe Şulenin hürriyetteki motor çalınmaları ile ilgili yazısının üzerine bu topic moralimi altüst etti
    Olayın oluş biçimi çok ilginç ve çok komplike geldi bana sizi tanıyan biri organize etmiş olabilirmi? çocuğun sizi yanlış yönlendirmeye çalışması, çalanın size benzemesi, diğer arkadaşın bir tur dolaşıp motoru aramak yerine koşa koşa karakola götürmesi, ve en önemlisi o kameranın devre dışı olması ister istemez hırsızın içeriden bir işbirlikçisi varmı sorusunu getiriyor akla.
    Umarım bulursunuz tekrar geçmiş olsun
    GÖZLERDE YAŞ YOKSA RUH GÖKKUŞAĞINA SAHİP OLAMAZ

  12. #12
    hurricane77 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Ağustos 2005
    Şehir
    İstanbul BEŞİKTAŞ
    Motosikleti
    SW 600 ABS
    Çok çok geçmiş olsun demekten başka yapacak bişi yok.Ama ne olursa olsun 3 dakika bile olsa motoru kesinlikle bağlamak gerekiyor ve direksiyon kilidi çünkü istanbul artık gerçekten BİTMİŞ.Tekrar geçmiş olsun inşallah bulunur.

  13. #13
    a_cayip - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Mart 2005
    Şehir
    adana
    Motosikleti
    jinlun
    sana katılıyorum : rEnE :
    Abi yılların motorcusu'sun (1978). Cocuğundan ayrılmıs gibi üzmüstür seni tahmin ediyorum. Acınızı anlamaya calısıyorum, paylasıyorum. Umudunuzu yitirmeyin Hayırlısıyla bulunucaktır emin olun. Tekrar geçmiş olsun. Umarım hayırlı haberler alırız.

    ALARM ŞART KARDEŞLER... ne demiş hoca: DİKKAT ET EŞŞEGİNİ SAGLAM KAZIGA BAGLA..

    çok üzüldüm işallah kavuşursun..

  14. #14

    Üyelik
    29 Temmuz 2005
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    VFR 800
    Enkısa zamanda "karakızı"na kavuşabilmen dileğiyle arkadaşım.
    Ne desen boş..Ateş düştüğü yeri yakar misali.
    Çok üzüldüm yaaa.

  15. #15
    HURAY - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Ağustos 2005
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    Ducati Monster 695 olcak bi gün..Şimdilik geçenlere bakıyorum
    Gerçi olayın üzerinden 20 gün geçmiş ama yine de size önerim; motosiklet ile ilgili forumlara, motorunuza benzer değerlerde bir motor tipi belirleyerek (sözde) motor almak istediğinize dair ilanlar verin, ikinci el ilanları araştırın ve tüm bu araştırmalar esnasında kimliğinizi gizleyin (Top sakalınızı kesin, bel çantanızı kullanmayın ve dr. kimliğinizi gizleyin.. ), ve akraba dışı bir kişi adına alınmış bir telefon numarası kullanın. Yada bu görüşmeleri sizin yerinize bir dostunuz üstlensin. Eğer motorunuz hala elden çıkartılmamışsa satmak için sizi bulacaklardır. Gazetelere çalıntı ilanları da vermişsinizdir eminim.

    Geçmiş olsun. Bol şans
    Gitmek varsa, durmak yoktur:bounce:

  16. #16
    gezginci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Eylül 2005
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    1000f HONDA BMW F 650
    ne olursa olsun her zaman direksiyonlarınızı kilitleyiniz bunu alışkanlık haline getirmekte fayda var

  17. #17
    Sadobey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Eylül 2005
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Jinlun Marauder JL 150
    Geçmiş olsun. Huray'ın soylediklerine katılıyorum. Internette Motosiklet ilanlarının takip edilebildiği sitelere bakabilirsin.
    Sadobey

  18. #18
    Süper Moderatör (BBRR) Barış Şuşut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Haziran 2005
    Şehir
    marmaris
    aday binayı terketti arkadaşlar boşuna yazmayın
    [B][COLOR="DarkOliveGreen"]"İnanç, görünmeyene inanmaktır. Görünmeyene inanırsanız kimsenin göremediğini görürsünüz"[/COLOR][/B] [B]A. Şerif İZGÖREN[/B]

  19. #19
    mondial110 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Mart 2006
    Şehir
    u.s.a.
    Motosikleti
    HaSaRLı..!!
    Direksyonu kitleseydin
    :bounce: 0546465246900

  20. #20
    mostwanted_57 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Ocak 2006
    Şehir
    İst./Bostancı
    Motosikleti
    Yamaha Xmax 250 ABS
    geçmiş olsun


    REKLAM ALANI
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler