Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

motorunuz ıcın gecelerı basit ama cok etkili bir alarm

Motovento
    REKLAM ALANI

Motosikleti
    mondial_150_re
    bende henuz 300 km de olmayan motorumu caldırdım 2007 yılbası gecesı vede bulamadım bır daha ardından aynı motordan tekrar aldım ve sımdı koydugum yere alarm bagladım bu cok basıt bır sey oncelıkle evlere takılan fotosellı lamba alıyorsunuz bırısını gordugunde yanması ıcın ardından bu lambanın bır ucunada yanı evınıze veya odanıza 220woltu kaldırcak bır zıl bu eskı tıp okul canı daha ıyı ve lambaya bır dugme baglayın motoru yerıne koydukdan sonra dugmeye basın ve evınıze cıkın yanına bır fare dahı yaklassa haberınız olur vede gıdıp basını eze bılırsınız bunu deneyın arkadaslar pısman olmazsınız allah hırsızları hepımızden uzak tutsun

daha ıyı fıkrı olan arkadaslarımız varsa buyursun onları dınlıyelım kımsenın hosuna gıtmedı sanırım bu fıkır :(
    aşk Bİr_sudUR_EN_SEVDİĞİm_tatlı_SEKer_parE

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    Arora KS150GY-3A
    benim motorda da alarm yok. motorcular pek önermediler ama ben takmayı düşünüyorum. dediğin yöntemde güzel. ev dışında bir yerde kalırsak nasıl olacak o da önemli.

Rain - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Merhaba direk pır dedektörlü lamba alabileceğiniz gibi sadece pır dedektörüde alabilirsiniz en adileri bile iş görebilirler 5 ytl ile 20 ytl arasında bir pır dedektörü biraz kablo herhangi bir elektrikçiden temin ede bileceğiniz zil trafosu ve bir zil ile basit bir alam kura bilirsiniz.
    Cikolota disLeriMizi.. Hayat DusleRimizi curutuyoR...

abal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ASYA 150T 19A
    ben direk motor alarmı taktırdım bir ikitanesi bozuk çıktı ama sonunda bi tane taktırdım çalışıyor çok şükür.. biri biraz sert dokunmaya görsün hemen uyarı veriyor sonra devam ederse bağırıyor.. çok faydalı oldu.. geçen alarmı kurmadım binanın içinde çocuklar üstüne çıkıp tepinmişler ve ayaktan kurtulmuş motor düşmüş yere..sonra biri ezilseydi suçlu biz olacaktık artık istediği kada bağırsın alarmımı kuruyorum..
    KIRMIZI BOĞA..

Alıntı abal adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ben direk motor alarmı taktırdım bir ikitanesi bozuk çıktı ama sonunda bi tane taktırdım çalışıyor çok şükür.. biri biraz sert dokunmaya görsün hemen uyarı veriyor sonra devam ederse bağırıyor.. çok faydalı oldu.. geçen alarmı kurmadım binanın içinde çocuklar üstüne çıkıp tepinmişler ve ayaktan kurtulmuş motor düşmüş yere..sonra biri ezilseydi suçlu biz olacaktık artık istediği kada bağırsın alarmımı kuruyorum..
    aynı şey benimde başıma çok geliyo ya
    arkadaşın yanına gidiyorum motoru evin önüne çekiyorum çocuklar gelip üzerinde zıplıyorlar bide ileri geri itip duruyorlar
    birkaç kez yakaladım kovaladım ama nereye kadar
    motoru ayaktan kurtaracaklar nerdeyse deli oluyorum

en kısa zamanda ben de alarm takıcam motoruma

Rain - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Basit şema yukardaki gibidir. tabi sadece garajınızda emniyet sağlar

Dikkat edilmesi gerekenler
    -Kabloloları Pır dedektörünün görüş alanı dışında kolayca ulaşılabilcek yerlerden geçirmemek.

-Elektrik kesintilerinde sistem devre dışı kalacaktır. bunun için 220V girişli bir aküyü sistem beslemesinin önüne taka bilirsiniz. (Alternatifleri vardır.

-Pır dedektörlerinin bağlantıları farklılıklar gösterir. zaten bağlantı şeması dedektörle birlikte verilmektedir.

-Sistem basit ve şema sadece bilgilendirmek amaçlıdır. Doğa bilecek problemler motosiklet.net i ve yazaı (yani beni) bağlamaz.

-Profosyenl sistemlerin her zaman daha güvenli olduğu unutlmamalıdır.(gerçi bazen hiç bir şey sökmez.

Ama bu ucuz maliyeli bir emniyet sistemi hem eğlene bilir hemde deneyerek basit bir güvenlik sistemine sahip olabilirsiniz. tabi bu işlere eliniz yatkınsa. kolay gelsin.
    Cikolota disLeriMizi.. Hayat DusleRimizi curutuyoR...

Motosikleti
    Honda CBR 600f Hemde Gümüş...
    Himm su pır dedektorunden bizim evin onunde var yoldan araba gecse dahi fark edip yanıyo bundan dolayı hassasiyeti minimum a indirmek gerekir diye dusunuyorum.

bendede bi fikir var. Su evlerin camlarına takılan 2 parcadan olusam cam acildigi zaman 2 parcanın birbirinden ayrilmasıyla oten ucuz(5ytl ye 2 tane satılıyodu) mekanizma.

Bu mekanizmanın 1 parcasını brandaya 2. parcasını motorun goze batmayacak bi noktasına(plaka) yapıstırıp her brandayı orttugumuzde aktif etmemiz yeterli olucak.
    HONDA 600f -2008- >> Kawasaki Er6 N -2007->> Derbi 125 Nude -2006-

Artik No Kawasaki Yes Honda =)

Motosikleti
    mondial_150_re
    hepiniz fikri guzel ama o 10 ytl dedıgınız lambalar pek ise yaramaz neden cunku bunlar derecelı 360 derece gorus acılı olması lazımkı ıyı bır ıs gorsun ucuzuna kacdıkdan sonra bırde ıs gormezse motor gıttıkden sonra ah gulum vah gulum demenın hıc faydası olmuyo ben denedım bır ıse yaramadı beklemek henuz 1 mılyar daha borcum var olmayan seye arkadasımızın dedıgı cam alarmı bendede var kapıda takılı ama motorun cok yakınında olmanıuz lazım yoksa sesı bır ıse yaramıyo benım lambaya takdıgım okul canı butun bına ınlıyo yanında bırı olunca tabıkı bu kapalı ortam olması sart
    aşk Bİr_sudUR_EN_SEVDİĞİm_tatlı_SEKer_parE

Discordian - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    sadece sensörlede bu işi yapabilirsiniz sensörler 5 yada 10 milyona alabilirsiniz sensörlü oktay marka tavan armatürleri var 30 milyon felan etrafta aydınlansa derseniz bence güzel bir fikir park yerinize baska bir insan gelmiyorsa

Marv - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    600f
    ya aslında yapılabilinirse şöyle bir sistem olsa;

gidondan yada ordan bi yerden sürücüye doğru yada aşağı kilitlerin bağlı oldugu yere bakan bir sensör olucak.ama sensör devreye girdimi kablosuz olarak sendeki bir kumandayı yada ne biliyim öyle birşeyi çalıştırıcak.

böyle birşey olabilirse heryerde rahat rahat motorunu bırakabilirsin.tabi ben pek anlamıyorum elektronikten anlayan arkadaşlar biraz düşünürlerse sevinirim.
    Drift Religion

norace - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki Address
    Alıntı bkadri adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    benim motorda da alarm yok. motorcular pek önermediler ama ben takmayı düşünüyorum. dediğin yöntemde güzel. ev dışında bir yerde kalırsak nasıl olacak o da önemli.
    gittiğim her yerden haberim olsun derseniz çok daha güzel bir yöntem var arkadaşlar.motosiklete bir cep telefonu takıyorsunuz,eğer devreye sokmuşsanız motor çalışınca sizi arıyor.çok daha etkili.zor karışık falan demeyin arabalara takıyorlar.ilgilenen olursa daha ayrıntılı anlatabilirim.

Motosikleti
    B.S.A. 1950-52
    bu olay boş
    tarih: 23.08.2007 saat 04.30 suları
    yer: izmir alsancak pazar sokağı civarı
    apartman girişinde bulunan motorsikleti çalmaya çalışan hırsızlar sahibine yakalanınca sahibi taralamalı silah ile ateş edior
    çatışma çıkıyor. yara almadan motorsikleti kamyona yükleyip götürüolar
    bu olay abartısız 20dk sürüyor
    güzelim 155i arıoruz açmaları zaman alıor
    açtıklarında tamam diip gelmiolar
    bi Allah'ın kulu polis veya sivil polis gelmedi.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    burgman 400
    BENDE MOTOR ÇALDIRDIM ARKADAŞLR......... çok güzel bir fikir fotoselli lambalar. inanırmısınız 3. motorumu aldım ve sabahlara kadar böyle fikirler ürettim.. ve yemin ederim bu aklıma geldii ve bunu bende denicem işallah. BAŞKA BİR FİKİR ÜZERİNDE YOĞUNLAŞTIM AMA BEN ŞİMDİLERDE. motorun elektirik kaynağına bağlanan GİZLİ bir açma kapama düğmesi daha. veya kabloları üzerinede olabilir tabii.. sizin kolaylıkla ulaşabilmeniz ve pratik bir yerde olması gerekiyor tabi. eğer hırsızlar bir kamyonetle falan gelmedilerse motoru asla çalıştıramazlar.. bu fikirde başka bir abimizin fikri GÜZEL AMA DİMİ???

Motosikleti
    Pulsar 200 NS
    iide hırsız motoru süre süre götürmüyo hafifse kaldırıyo yoksa kapalıyken sürüklüyo adamın 40 saat düz kontak yapıcak hali yok araba diilki bu kamyona yükler hoop bi bakarsın motor yok
    Onur Serçe
    B Rh+

REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler