Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Bu havalar motoru olmayanı mahveder / Ayşe Şule Bilgiç

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    admin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Nisan 2003
    Beni de sanırım bu havalar mahvetmişti... Dışarda pınl pırri bir güneş, cıvıl cıvıl caddeler, vizörümden yüzüme serin serin dokunan rüzgar... Off of...


    İçinde motor aşkı yanarken, henüz motor sahibi olamamış tüm dostlarımın tez zamanda sevdalarına kavuşmalarını gönülden istiyorum. Ne hissettiklerini, hele böyle havalarda, etraftaki motorları gördükçe yüreklerinin nasıl yandığını çok iyi bilirim. Dile kolay, tam 12 sene, her yaz, duyduğum her motor sesinde, bu acıyla kıvrandım. Umarım sizinki bu kadar uzun sürmez... Şimdin... İçinde motosiklet geçen şeylere karşı özel ilgisi olan herkese müjdeli bir haberim var.

    16-18 Nisan tarihleri arasında Moted ve TMF nin desteğiyle, Parkorman'da Motosiklet Festivali var. Uç gün boyunca, motorlar, motor sahipleri, doğa, eğlenceler... "Bu güzel havada atlayayım , motoruma ama nereye gitsem ki?" diyorsanız bence artçınızı da alıp arkanıza vurun kendinizi Parkorman'a.. Bu arada motor sahibi değilseniz de; "Motorum yok ki, benim ne işim olur orda?" triplerine hiç girmeyin. Bir; insanın motoru önce başkalarınkine ağzından sular aka aka bakarken oluyor. İki; motor sahipleriyle aynı havayı eneffüs edip, o insanlarla vakit geçirip, sohbet ettikçe, yapman-yapmaman gereken pek çok şey öğreniyor insan. Üç; motosikletleri daha yakından tanıma fırsatı bulduğundan.


    zamanı geldiğinde kendi beklenti ve imkanlarına en uygun, doğru motoru seçmen kolaylaşıyor. Yeterli değil mi? Aaa sahi unutmadan bu festivalde ilk defa "2. El :
    Motosiklet Açık Pazan" da kurula çakmış... Hani motor almak isteyip de "ikinci el için nerelere baksam?" diyenler de buradan buyursun... Daha bitmedi... Festivalde pek çok motor markasının da standı olacakmış sanırım. Yani fuarı kaçıranlar yeni modelleri de bulma imkanı yakalayabilir. Tüm bunların dışında 17 Nisan saat 20:00 de MFÖ konseri de Festival etkinlikleri içinde.

    SCOOTER AVI'NA NE DERSİNİZ?
    Festivalin son günü yani 18 Nisan'da, Vespa, Honda, Yamaha ve TMF nin desteğiyle düzenlenecek bir yarışma var. Yarışmaya A2 ehliyeti ve kendi üzerine kayıtlı scooter'i olan herkes katılabiliyor. Yarışmanın ama a, İstanbul'un değişik yerlerine gizlenmiş ip uçlarını bulup daha önceden belirlenen ideaİ süreye en yakın zamanda getirmek. Dikkatinizi çekerim en hızlı getiren değil ideal süreye en yakm sürede getiren kazanıyor ve evine "Vespa ET4"le dönüyor. Bu yetmedi ben daha çok şey bilmek istiyorum derseniz, bilgi için (212) 286 64 92 yi arayın.


    GS efsanesinde gelinen son nokta

    BMW'nin ideal yol ve arazi motoru geleneği yıllardır GS serisiyle gidiyor. Bu yıl bu seri R1200 GS le yoluna devam ediyor. BMVV'nirt söylediğine göre ağırlığı yüzde 12 hafifletilen ve yüzde 18 daha fazla güç üreten yeni R1200 GS, bu özellikleriyle bir Önceki modelin geliştirilmiş bir versiyonu değil, tamamen yeni bir model. Yeni BMS-K motor elektroniği, tek kablolu elektrik sistemi ve düz ekran bilgi ekranı ile donatılan R1200 GS in bayanların da kullanımına uygun alçak sele opsiyonu olması da beni pek sevindirdi. İlk fırsatta R1200 GS ile "bir İstanbul turu atıp" şehir içi gözlemlerimi sizlerle paylaşacağım:

    İşte bu haftanın anısı bir bayan motorcudan...
    "Sen kadınsın.. Beceremezsin..."
    1-2 sene önce Marmaris-Datça dolaylarına atlayıp tatile gittim. Bir scooter kiralayıp fotoğraf falan çekip gezmek istedim. Gittim bir kiralamacıya önce bayan olmama şaşırdılar sonra ehliyetli olmama... Sonra da büyük laf: "Turunç taraflarına gidemezsin yollar çok virajlı bizce şehirde biraz dolaş". Turunç yoluna girmek çok keyifliydi harika fotolar çektim. Geri döndüğümde ise Turunç'a nasıl gidebildiğime şaştılar. Neden şaştılar ben de anlayamadım ama neyse... Benden bir gün sonra gelen ailemle buluştum ve olanları anlattım önce biraz nasihat vs sonra yumuşadilar. Beraber Datça'ya geçtik. Birkaç gün sonra yine motor aşkı tuttu ve dayanamayıp atladım servise Marmaris'e gittim. Bu sefer 250'lik chopper istediğimi ve Datça'ya gideceğimi duyunca adamlar sen beceremezsin demediler mi... Haydaaa neden gidemeyeyim şimdi... Aldım motoru geze geze gittim Datçaya (Not: Datça-Marmaris yolu aşırı virajlı yaklaşık 60 km'lik bir dağ yolu) bayağı da keyif aldım Datça'da biraz gezip eve gittim ve motoru (250 Virago) evin önüne park ettim. Tahmin edin ilk olayları... Annem şaşsm mı, kızsın mı, kızı taaa Marmaristen tanimlayamadiğı uçan bir nesneyle gelmeyi başarmış sevinsin mi biİemedi. Babamsa (kendisi makine ' .. mühendisidir.) motoru incelemeye başladı.
    Sabah motora binip plaja falan gitmek istedim. Oysa ne göreyim motorun yerinde yeller esiyor. Ben tam ne yapacağımı düşünürken bana "motor çok tehlikelidir" nasihatlan veren babam motorla gelmez mi?... Çok şaşırdım ama o gün babamın zamanında Java'lara filan binen eski bir motorcu olduğunu öğrendim. Çok tuhaf bir yazdı...
    Asıl şaşkınhğımsa bu sene oldu. Babam durup dururken kendine ufak bir motosiklet almak istediğini söyledi. Daha da şaşkınlık vericisi annem A2 ehliyet kursuna gitme niyetinde...

    Sonuç olarak ben ailemden yana çok şanslı bir kızım. Başta bu işe çok kızan ve korkan ailem şimdi motosikletli olmak üzere... Umanm bazı aileler de bu keyfi denerler...
    Deniz Etikan
    Gayrettepe-İstanbul




    Ayşe Şule Bilgiç
    ruzgarinkizif650gs@hotmail.com


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    SAKAL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Nisan 2006
    Şehir
    Edirne/Merkez
    Motosikleti
    Keeway Matrix 150
    17 yaşındayım dayım kuzenime motor aldı.Benşde dayım o ara heveslendirdi babanda alıcak diye ama babamın alcağı yok, nefret ediyor motordan, bende o zaman bu zaman motor hasretinden yanıyorum.Kuzenimin mondial 110 cc lik motounla geziyoruz ama devamlı arkada oturmak koyuyor insana.Ne kadar yalvardım almadılar bi motor, inşallah çalışıp kendi paramla alıcam bi motor 50 cc lik olsun veya 2. el mobylet olsun alıcam kendime bi motor.Kendime motor almadan gidersem gözlerim açık gider.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler