Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Çıplaklıktan hoşlananlara Honda'dan Hornet 900 / Ayşe Şule Bilgiç

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    admin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Nisan 2003
    Bu hafta da motor anıları sizden olunca ben de sizleri pek sevdiğim motor modelleriyle tanıştırmaya devam edeyim istedim... İşte karşınızda çıplak motosiklet güzellerinden biri..


    Honda Homet 900.
    Ülkemizde her ne kadar motosiklet kültürü yeni yeni keşfedilmeye başlansa da, bu konuda bizden pek ileri olan Avrupalı tüketicilerin yıllardır, favori motosikletleri arasındadır Honda'nın Hornet serisi. Homet bir "naked bike". Yani "çıplak motor". Fotoğraftan da göreceğiniz üzere motosikletin motoru olduğu gibi açıkta. Eee yani bakanları sevaba sokmak amaçlı bir çıplaklık bu bence. Bir çoğunuzun "Kimdir, ne iş yapar, nerde doğmuş nerde yaşar bu Hornet?" dediğini duyar gibi oldum.. Tamam, peki burdan buyrun...

    Kendine has stili, performans kriterleri ve diğer özellikleri sayesinde rakipleri arasında ışıldayan Hornet'ın geçmişi İlk olarak 1996 yılında Japonya pazarına sunulan Homet 250ye dayanıyor. Kendisine has gövde stili ve sınıfının en geniş lastikleriyle bu ilk Homet, Avrupalı tüketicilerin de ilgisini çekmişti. Bu pazara yönelik özel olarak hazırlanan ilk versiyonsa Homet 600. 250 modeli ile aynı şasi konfigürasyonu üzerinde kurulan bu motor, CBR 600Fnin ününe ün katan motorunun hafif değiştirilmiş versiyonuna sahipti. Hornet 600, yol ve yanş pistlerinde kullanım uygunluğuyla kısa sürede herkesin hayalindeki motosiklet haline gelmişti. Hey gidi günler hey.. Honda, son olarak Homet serisinde Hornet 900'le marşımıza çıkıyor..

    Önceki Hornet 250 ve Homet 600 modeli gibi, yeni Homet 900 de hem çekici hem de agresif bir görünüşe sahip. Yüksek sürat ve performans kriterleri, Honda'nın çıplak motosiklet serisindeki iddiasının kanıtı bence...
    Honda mühendisleri Hornet'ın kolay manevra edilebilen bir motosiklet olması için hafif ve kompakt materyaller kullanmışlar. 194 kg olan toplam ağırlık bu durumu kanıtlıyor.. CBR 900RR FireBiade'den alınan 919 cc'lik motor Homet için elden geçirilmiş. 9000 d/d'de 110 beygir güç üreten motorun 6500 d/d'de ürettiğii torksa 92 Nm. Bu cesur ve çıplak güzele sahip olmanın hediyesi 15 milyar.

    2004 MotoGP'de kimler var kimler
    Her ne kadar bu sene de MotoGP'de Rossi ve diğer birkaç isim favori görünse de, MotoGPde ne zaman ne olacağı hiç belli olmaz. Zaten MotoGP'yi bu kadar zevkli yapan şey de bu belirsizlik ve mücadele değil mi? Uluslararası Motosiklet Federasyonu'nun yaptığı açıklamaya göre 2004 yılında dünya şampiyonasında yarışacak olan pilotlar ve takımlarını merak ediyorsanız hemen merakınızı gidereyim:
    Max Biaggi (İtalya) Honda, Came! Honda Team, Alexandre Barros (Brezilya) Honda, Repsol Honda, Makoto Tamada (Japonya) Honda, Camel Honda Team, Carfos Checa (İspanya) Yamaha, Gauloises Fortuna Yamaha, Nobuatsu Aoki (Japonya) Proton KR, Proton Team KR, Kenny Roberts (ABD) Suzuki, Team Suzuki MotoGP, Ruben Xaus (İspanya) Ducati, D'Antin MotoGP, Troy Bayliss (Avusturya) Ducati, Ducati Marlboro Team, Sete Gibemau (İspanya) Honda, Telefonica Movistar Honda MotoGP, Norîfumi Abe (Japonya) Yamaha, Fortuna Gauloises Tech 3, John Hopkins (ABD) Suzuki.Team Suzuki MotoGP, Marco Melandri (İtalya) Yamaha, Fortuna Gauloises Tech 3, Colin Edwards (ABD) Honda, Telefonica Movistar Honda MotoGP, Valentino Rossi (İtalya) Yamaha, Gauloises Fortuna Yamaha, Neil Hodgson (İngiltere) Ducati, D'Antin MotoGP, Shinya Nakano (Japonya) Kawasaki, Kawasaki Racing Team, Loris Capirossİ (İtalya) Ducati, Ducati Marlboro Team, Alex Hofmann (Almanya) Kawasaki, Kawasaki Racing Team, Shane Byme (İngiltere) Apriüa, Aprilia Racing, Nicky Hayden (ABD) Honda Repsol Honda, Kurtis Roberts (ABD) Proton KR, Proton Team KR, Jeremy McWitliams (İngiltere) Aprilia, Aprilia Racing.

    Komik anılar
    Başınıza gelen komik motosiklet anılarınızı bu sayfadan diğer motosiklet kullanıcılanyla paylaşmak istemez misiniz? Hadi sanlın klavyelerinize... otoyasam@hurriyet.com.tr ya da ruzgarinkizi@hurriyet.com.tr anılarınızı yollayın, motosiklet sevdanıza ortak olalım....
    Geçen haftadan gelen anıları okurken o kadar eğlendim ki sormayın... İşte bu hafta sizin İçin içlerinden seçtiğim anı:

    Ak saçlı, yakışıklı motorcu gençler

    Ben hiç motor kullanmadım ama ne zaman motosiklet konusu açılsa hep bu anım gelir aklıma... Barlar caddeler susmuş sokaklarda kimsecikler kalmamıştı. Haliyle kıştı. Arkadaşımla yalnızlıktan sıkılmış hadi arkadaşların yanına gidelim diye yola çıkmıştık. Güneşin kavurduğu mevsimde beş dakikada bir geçen dolmuşu, yarım saat olmuş hala bekliyorduk. Vaz mı geçsek? diye düşünürken güçlü motor sesleriyle beş motosiklet bize doğru yaklaştı. Deri ceketleri, kaskiarı ve mükemmel motorlarıyla her şey siyahtı. Bu mevsimde burada bu gençlerin ne işi var diye düşünüyorduk ki kasklannı cıkarmalanıyla, o sportif bedenlerin bembeyaz saçlarını gördük! Şaşkındık! İkinci şoku atlatamamıştık ki, devasa bir tır yaklaştı. O da siyahtı ve saçlar beyazdı! Sonradan Hollanda menşeli olduklarını öğrendiğisiniz, en genci 50 yaşında olan biri bayan alttı çılgın bize kamp yeri soruyorlardı, (iyi ki ingilizce vardı) Avrupa'dan Asya'ya doğru tura çıkmışlardı. Torun sahibi olduğunu öğrendiğimiz güzel bayanın yardımıyla iki kız tıra bindik. O da ne! Bu tır değil evmiş! Banyosu bile var hem de!

    Onlar deniz kenarındaki kamp yerine götürdüğümüzde memnun oldukları her hallerinden belliydi. Vedalaşıp yola koyulduğumuzda hayran olduğum motorlann ikisi yanımızda belirdi.Gideceğimiz yere bırakmak istiyorlardı. | Tek bir şartla kabul ettik arkadaşlarımızın yanında kasklarını çıkarmayacaklardı... Cafenin önüne geldiğimizde İçerdeki herkes aynı şeyi düşünüyordu; "Bu mevsimde bu motorların ve o motorlann üzerinde bu bizim kızların ne işi var!" Her şey filmlerde ki gibiydi, kaksımızı çıkardık, saçlarımızı savurduk ve içerdekilere göz kırptık.

    Bu kadar yıl geçti, arkadaşlarımız hala onları motorcu yakışıklı gençler olarak tanıyor. Ak saçlarsa bir sır. Kask bazen amacından çok işe yarıyor..:}
    Evrim İlhan


    Ayşe Şule Bilgiç
    ruzgarinkizif650gs@hotmail.com


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    gopreis - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Mart 2006
    Şehir
    KARAMAN
    Motosikleti
    kanuni 200 racer
    motor HONDA hayat ONDA

  3. #3
    Seni unutmayacağız
    Nur içinde yat
    Ertuğrul_Öz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Ocak 2006
    Şehir
    Samsun
    Motosikleti
    Dışı büyük içi küçük sarı şey
    Google grafiklerde "su motoru" yazıp aratınca resmi çıkıyor
    [COLOR="Blue"]Ne Kadar Yükseğe Çıkarsan, O kadar Yüksekten Düşersin. [/COLOR]

  4. #4

    Üyelik
    25 Mayıs 2006
    aslında 600cc 1000cc 125cc fark etmez motorcu heryerde motorrrrrrcudurr

    motorla capkınlık yapılsaydıı bizim mustafa bu kadar abaza kalmazdıı


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler