Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Motosikletli kurye kardeşim kocaman yüreğiyle kara yenilmemişti... / Ayşe Şule Bilgiç

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    admin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Nisan 2003
    Kış aylarını, özellikle de kar yağışını pek severim... Uzun zamandır hasretle beklediğim kar taneleri sonunda teşrif ettiler- Sabah kalkıp da şehri böyle bembeyaz gördüğüm anda yüzümdeki on numaralı gülümsemem kayda değerdi doğrusu...

    İlk iş, attım kendimi dışarı... Bir iki küçük kar temasından sonra motosikletime haylaz haylaz göz süzerken yakalayıp kendimi, "Hayır kızım ya, aklından bile geçiriyim deme bu lastiklerle" diyerek otomobilimin üstündeki kar yığınını temizlemeye koyuldum. Bu arada eş dostla yapılan telefon konuşmalarında hep benzer cümleler kuruluyor; "Abiii Nişantaşı'ndan Levent'e 2.5 saatte gittim innanabiliyo musun? Sakın trafiğe çıkma!", "Offf bu ne ya? 3 saattir trafikteyim daha eve varamadım, bi de erken bıraktılar işten güya... Aman diyim trafiğe çıkma", "Ya bilînemkim Balmumcu'dan Yeşilköy'e 4.5 saatte gitmiş, yollar felaket, kayanlar, çarpanlar, yolda kalanlar... Bi' kar yağdı altı üstü. Innanihr gibi dül yaa... Sakın çıkma dışarı, bak demedi deme!" vs. vs. Tabi bunca konuşma ve referansla normal bi' insan ne yapar? Evinde oturur, dışan çıkmaz değil mi? Yok biz akraba evliliğinden dolayı normal değiliz ya, tüm bunlara, tv ve radyolardan yapılan bangır bangır "zorunlu kalınmadıkça trafiğe çıkılmaması" tavsiyelerine rağmen vurdum kendimi dört tekerimle yollara... Valaha insanın başına ne geliyosa meraktan geliyor işte... Meraklı gözlerle etrafı seyrede seyrede, trafikteki komik daha doğrusu trajikomik kareleri yakalamaya çalışırken hard disklerden, en azından benimkinden, asla silinmeyecek görüntülere şahit oluyorum. Trafik kilit olmuş. Herkes "offff, pufff" sıkıntıda ama en azından sıcak dörttekerlerin içinde bekleşmekte... Sağda bir minibüs patinajda kalmış milim ileri gidemiyor.

    Yurdum insanı yardıma koşup minibüsün bagaj kapağını açıp ağırlık yapmak için zıplıyorlar bagajda. Araç tati tati ilerliyor duruyor. Kendini 4x4 sanan enduro ruhlu bir "citycar" kaldırıma hrmanmaya çalışıp trafikten yırtma hayalleri île bi' takım atraksiyonlarda bulunuyor. Ama dedim ya hayal kuruyor Sorumdaki geniş kaldırımda yerlerin ayna gibi olması yüzünden yayalar çomelerek Üerîemeye çalışıyor. Bu sırada aynı kaldırımdan, bir tek farın ağır ağır yaklaştığını görüyorum ama sabit bi' çizgide değil. Gelen far benim bakış açımdan sekizler, altılar çize çize geliyor. Yanımdan geçerken hayretler içinde bu tek far yani ikiteker kardeşimin çabasına şahit oluyorum. İnsanlann bile ayakta ilerlemekte güçlük çektiği bu koşullarda, işi "elindeki evrak, paket vs.yi zamanında adresine teslim etmek" olan ve işinin sorumluluğuyla azmini arkasına oturtup, iki ayağını yere sürerek motorunun dengesini koruyan, patinajda kalıp arka lastik kendini sağa sola atmaya başladığında içimden "gazı yavaş ver yavaş... ay düşecek şimdi ya..." diye paniklediğim, -, gözden kayboiurken "büyük patron hep seninle olsun" dediğim bu kuryeci kardeşimi şaşkınlık ve gururla seyrettim. Her ne kadar motosik]&k|gg®ytrafikte riskli kullanmaları sebebiyle zaman zaman benim de sinirlenmeme sebep olsalar da oldum olası motorlu kuryeleri pek severim.

    Trafikte de aramız hep iyidir. Ters durumlar olduğunda köpürmeme rağmen tath dille uyarmaya çalıştığım çok an yaşamış olmamız bir yana, hep kornalarımızla ikiteker ortaklığımızı selamlarız birbirimizin... Hatta bir iki tanesiyle sıkı ahbaplığım da vardır. Tabi onlar için motosiklet biraz daha başka bir yerde ama ben olaya sadece iş diye bakmayıp motor aşkıyla işini birleştirmiş olan kurye kardeşlerimin çoğunlukta olduğuna şahidim. Bu gözlemlediğim, karakışın yiğidi motosikletli kurye kardeşim sayesinde, onlara duyduğum sevgi ve saygı bir kat daha arttı. Koskoca bir metropolün ellerini kaidınp teslim olduğu kara o küçücük bedeni ama kocaman yüreğiyle teslim olmamıştı. Bi'kez de burdan tüm motosikletli kurye kardeşlerime söylemek istiyorum; "Sizi seviyorum ve yolunuz açık olsun"


    Ayşe Şule Bilgiç
    ruzgarinkizif650gs@hotmail.com


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    alp_tunay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Temmuz 2006
    Şehir
    iZMİR
    Motosikleti
    cbf1000-cygnus
    Bu yazı güncellenmeli bence...En azından teselli olur diye düşünüyorum...
    Varsa hala bu şekilde düşünen ne mutlu bize.....
    T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R

    N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E

  3. #3
    gittardando - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Nisan 2006
    Şehir
    Smyrna-Physkos
    Motosikleti
    Yamaha APX-5NA , Yamaha YFL-211S
    @alp_tunay, aradan tam bir yıl geçti, bu abla kuryelere trafik canavarı demeye başladı abi.
    ...Sergerdan...

  4. #4
    alp_tunay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Temmuz 2006
    Şehir
    iZMİR
    Motosikleti
    cbf1000-cygnus
    Belkide evrim geirmişizdir biz farkında diilizdir...
    T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R

    N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E

  5. #5
    setr74 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Mayıs 2006
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    zs 150-19
    Kuryelerin takdir edilecek özellikleride var eleştirilebilecek yönleride var iki yazı arasında keskin bir çizgi yok iki yazıda doğal.
    bence her halukarda saygı duyulması gereken zor bir meslek en başta hayatlarını tehlikeye atıyorlar şuursuz bir ton sürücünün ortasında motosiklet kullanmaya çalışıyorlar elbette kurye arkadaşların arasında da şuursuz hareket edenler var.

  6. #6

    Üyelik
    29 Ocak 2007
    Alıntı gittardando adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    @alp_tunay, aradan tam bir yıl geçti, bu abla kuryelere trafik canavarı demeye başladı abi.
    Hayır güzel kardeşim,''bu Abla'' kurye dostudur.Eleştirdiği ilk yazısından sonra,ikinci yazısında düzeltti durumu.Ve yakındada ''bomba'' patlıyor.Çok yakında..

  7. #7
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    29 Ocak 2007
    daha dün ayşe şule bilgiç kuryelere trafik canavarı diyordu ?

  8. #8

    Üyelik
    29 Ocak 2007
    Alıntı guest adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    daha dün ayşe şule bilgiç kuryelere trafik canavarı diyordu ?
    Bugünde kuryeler için farklı projeleri var.Beni dinleyin, 1 mart'ı bekleyin.Emin olun ''Bir bilen'' konuşuyor..Çok yakında.

  9. #9

    Üyelik
    27 Mart 2006
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    vespa px 150
    yazı çok eski


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler