PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 2.el motor satışlarında fiyat aldatmacası



Sayfa : [1] 2 3

WOLKANWOLKAN
19 Aralık 2011, 11:53
Merhaba,

Bir süre önce motorumu sattım, satmasam da ilan okuma hastalığı var, tüketici gazetesi verin bitirmeden uyumam, zayi"lere kadar. ve serde motorcuyuz.

Mütemadiyen ilanları takip ederim. Odaklandığım modeller de fazla ve dışındakileri de olabildiğine takip ediyorum.

Vardığım sonuç-lar aşağıdaki gibidir:

1.Çoğu motoru satma amaçlı değil, heveslisine motoru yüksek fiyattan kakalayıp kendisine sıfır maliyet çıkarmak, kendisine rant yaratmak peşinde, ayaklı galeri diyeceğim o bile daha ticari etik sahibi.

2.Fi tarihten kalma bktan motorları "çok acil" diye çıkaranlar tam komedi (isteyenler fiyat-hacim bandında filtereleme yapsın-tarih bazında en yaşlılara baksınlar-hatta hacimi kenara bırakın, bu seferde ayrı bir komedi ile karşılaşacaksınız)

3.Bir kısmı yılı geçtiğinde geçen yıl ruhsata işlemeleli stok eritme amaçlı düşük fiyatlı aldıklarını, aldıkları fiyata satmaya çalışıyorlar, amaçları yine bedavadan sıfır aynı şekilde motora binmek. Süre yaklaştıkça "çok acil" geyikleri de artıyor. (eh mart geliyor, kediler şarza çıkacak :) ) 3 ay sonra firmalar kampanya yaptığında (mart ve sonrası) sattıkları adamın nasıl rahmet okuyacakları bunun da 3-5 kuruşa değip değmeyecği adam olan için de, adam olmayan için de tartışmasız :)

4. Bir de motoruna yıllarca itina göstermiş, üzerine mali sonuçları olan donanımlar eklemiş satıcılar var -ki onlar da yukarıdaki fantastik 3'lü yüzünden mağdur oluyorlar..

5. Diğer tarafta "14.luği'den kalma" her nasılsa yok 9.700 km'de, 14.117 filan km'de motorlar var. Onun yüzünden 60-70.000, hatta 100-200.000 km namusuyla 400.000 km gidecek, sonra da cüz'i paralara aksamı değişecek, mütevazi rakamlara motoru değişip bi 400-500.000 km gidecek motorlar, "nasılsa az km yapmışı var ona bakayım" sahnelerine sebep oluyor, sonra o az km görünen 14.luği'ler, brother luği luği adamın burnundan getirtiyor, piyasayı tam yani kökünden bombalıyorlar. "aman ben 14.luği aldım da patlak çıktı sen 150.000 km olanından bahsediyorsun, parayı çöpe at daha iyi" deniyor. Sorumlusu işte bu uyanıklar. Adam 14.luği'den de kalsa km beyan ettiği motorunu satamıyor, öbürü de bütçesi olmadığından uyduruk kartona binmek zorunda kalıyor. Kartonu almak için de yurtdışına dövizler geri gidiyor. Sonra dolar artıyor, devalüasyon oluyor :) Bize geri dönüp yol su yapıyr :) Fazladan öTV olarak daha güzel bir dönüş yapıyor :)

Allah'tan bu satış listeleri var da web'de deşifre oluyor. Eskiden gazete ilan sayfasında iş makinalarının bir altındaki motosiklet başlığı altında 3-4 motor fiyatına bakar, dükkanda ise herkes gönlünce kaktırırdı. Ş

Şimdi daha temiz piyasa var.

Var sen evvelini düşün :)

Saygılarımla.

Okan Sinan Ocan
19 Aralık 2011, 11:56
+1000
:cat:

WOLKANWOLKAN
19 Aralık 2011, 12:28
Abi Mrb,

Kuvva-i Motoriye gibi oldun. Senin cevap yazdığını görünce "eyvah eyvah" dedim. "Nereden patladım" diye korkarak açtım :)

Sayende yazıyı postalamadan önce kırk satır tekrar okur oldum :cat:

Çok samimi Teşekkürler

Syg.

Uğur
19 Aralık 2011, 12:29
Güzel bir değerlendirme olmuş..

Bazen bende bakıyorum, özellikle kendi scoterımın modellerine. Sıfırı 1.700 olan alete 2.el 3.000 isteyen görmüştüm.
Hakkından fazlasını istememek gerek,isteyip de işi bilmeyen saf niyetlinin hakkına girilirse o para öyle bi çıkar ki,Allah muhafaza..

Okan Sinan Ocan
19 Aralık 2011, 12:30
Abi Mrb,

Kuvva-i Motoriye gibi oldun. Senin cevap yazdığını görünce "eyvah eyvah" dedim. "Nereden patladım" diye korkarak açtım :)

Sayende yazıyı postalamadan önce kırk satır tekrar okur oldum :cat:

Çok samimi Teşekkürler

Syg.

Forum polisimiyim ben , korkmayın yahu hepi topu göbekli fotoğrafları yayınlanınca karizması çizilmiş yaşlı ve huysuz bir motorcuyum.

:) :) :)

Soykan67
19 Aralık 2011, 12:31
Piyasaya baksak yat yatmış kazalı sorunlu motosiklet bulamayız :) Bir ara motosikletimi satmaya teşebbüs ettim.Dürüstlük en iyi satış politikasıdır diye herşeyini yazdım ama bir Allahın kulu ilgilenmedi.Sonra o sorunları sildim başladı teklifler yağmaya.Hayır alıcılarda birkaç sorunlu motosikletten uzak duruyorlar yukarıda bahsettiğin fantastik 3'lü yüzünden.Fiyat biçme konusunda Türk motorcular tam bir rezalet :) Arada 5 yıl model farkı var fazlaca kilometre farkı var ama iki motosiklet aynı paraya satılıyor.

erro
19 Aralık 2011, 12:35
lanet olsun paran olacak basacan sıfıra işte...

immortalboss
19 Aralık 2011, 12:40
Forum polisimiyim ben , korkmayın yahu hepi topu göbekli fotoğrafları yayınlanınca karizması çizilmiş yaşlı ve huysuz bir motorcuyum.

:) :) :)

:) Gerçekten paylaştığınız şeyler doğru...Bir de ilanda dövecekmiş gibi yazanlar var.Geçen gün bir konu vardı.Hiç arızalı,kazalı motosiklet yok gerçekten. :) Bu ne düzen,bu ne intizam,bu ne motosiklet aşkı...Motosikletin ahı gitmiş vahı kalmışsa yürürü çok güzel.Grenajlar sağlamsa küçük arızası var.Komple dağılmış,toplanmışsa küçük bir kazası oldu. :P

WOLKANWOLKAN
19 Aralık 2011, 12:43
Mrb,

Satıcı isen, bu konuda benim fark ettiğim en iyi çözüm motoru her zaman hep aynı servise götürmek. Bayi ve 2.el satıcılık zaten aynı merkezde oluyor. Rahatlıkla servis-bayi motora kefil olabildiğinden satışı kolaylaşıyor. Tabii ederi ne ise o.

Alıcı isen yine aynı şekilde. Aynı yere gidip model-teklif fiyat yazdırılınca çıkıyor.

Neticede çoğu takasla değişiyor.

Bayii de gönül rahatlığı ile 2.el'i satın alıyor ya da isim yazdıran varsa hemen irtibata geçiyor.

Herkes kazanıyor :)

Syg.

---------- Mesajlar birleştirildi - 12:43 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:41 ----------


Forum polisimiyim ben , korkmayın yahu hepi topu göbekli fotoğrafları yayınlanınca karizması çizilmiş yaşlı ve huysuz bir motorcuyum.

:) :) :)

Okan Bey ben fotodan hiç böyle bir şey anlamadım. Savaşçı stratejisi sizinki :)


Syg.

TAYFUNBORA
19 Aralık 2011, 12:47
Bu sene bir tanesi kardeşimin olmak üzere 3 adet motor aldım ve sattım.Alırken telefonda "motor temizmi?, -iyi mi? -arızası var mı? gibi sorularıma verilen cevaplar hep -sıfır gibi?,-temiz! vs.idi ama gidince motoru görmeye hiç öyle olmuyordu.He o çizik önemli değil önceki sahibi düşmüş.Yok o arıza 20 TL 5dk yaptırılır gibi. :silent:
Satarkende adam arıyor geliyor motora bakmaya.Hiç araştırma yapmamış boyu yetmeyen mi dersin,yada satış fiyatı 6000 tl olan motoruma 3000 tl 'm var diyen mi:)

Başlığı açman iyi olmuş:) Temiz ve mantıklı bir piyasa istiyoruz:cat: Özellikle motor baktığım bu günlerde:D

WOLKANWOLKAN
19 Aralık 2011, 13:05
Mrb,

Aslında işin bir de komedisi var, benim nazarımda motorun ilk 3000-5000 km hiç bir anlam ifade etmiyor. Zaten rodajın derdine kısa kısa gidiyorsun. O da benim gibi hobi sürücüler için bir sezonun kısılması demek.

Satıcıya bakıyorsun 1 yıllık motor 2-3000 km'de bu daha da tehlikeli. Motora kesin özenmemiştir, rodaja itina göstermemiştir yargısı oluşuyor. Soruyorsun "neden satıyorsun?" diye, satıcı da "çok güçlü korktum" diyor. Evvel motorlarını soruyorsun hepsi beher motor. Anlaki motoru ağlatmış?

Tam tersi durumda da aynı, rodaj kriterlerine uymadan hayli düşük devir kullanmış, bu sefer de yine kronik sorunların yargısı oluşuyor.

En çok da görüyorum şahsi ihtiyaçları için namusuyla beyanda bulunan satışa çıkartmak zorunda kalınan güzel motorlar var (evlenen, ev alan, çocuğu olan, askere giden, borçları olan vs). Bunlar da kötü niyetli ve gerçeğe aykırı rakip özellik arz eden (km-kaza-bakım-lastik vs) ilanlar yüzünden mağdur oluyor, ihtiyaçlarını göremiyorlar.

Diğerine bakıyorsun kasise giriyor, karton motorun şasi eğiliyor... Maddiyatı el vermemiş, bu ilanlar ve bunun yarattığı bilinç yüzünden karton motor alıyor. Binbir güçlük, alınteri, hayaller... Hepsi gidiyor. Bütün sorumlusu fantastik 3'lü...

Aslında topiğin amacı motorcu sayısının artmamasının sebep-sonucu bağlamında ele alındı.

Alırsın satamazsın kaygısı. Bir gün satmak için alıyoruz. Maalesef. Keşke refah artsa. O zaman motorun satılması-satılamaması kaygısı kalmayacak.

Syg.

Syg.

BBelt
19 Aralık 2011, 13:46
Forum polisimiyim ben , korkmayın yahu hepi topu göbekli fotoğrafları yayınlanınca karizması çizilmiş yaşlı ve huysuz bir motorcuyum.

:) :) :)

Aman abi, karizma sapa sağlam, orada sorun yok. Yaşlı da denemez sana, ama huysuz kısmına +1 yazıp sonra bir süre ortalarda görünmemek gibi bir niyetim yok değil hani :P

glock
19 Aralık 2011, 13:58
km tablosunun fişini çekenler de var, insan kendi kendine düşünüyor bu adam hiç binmemiş mi bu motosiklete diye...

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:58 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:54 ----------


Forum polisimiyim ben , korkmayın yahu hepi topu göbekli fotoğrafları yayınlanınca karizması çizilmiş yaşlı ve huysuz bir motorcuyum.

:) :) :)

bize yem atıyo, ağına düşürmek için! sakın oltaya gelmeyin, kendini sempatik gösteriyo önce sonradan da bir mesaj döşüyor ki! en altta
Sevgilerimle! (bu noktada tetiği çekmiş ve sabırla beklemekte) bu adımdan sonra mesajın sonu Saygılarımla! diye biterse... yandın! patlatıyor ensene!

tr100a
19 Aralık 2011, 13:58
baya bir arkadaşım cbf 150 aldı bende bir göz gezdirdim ilanlara sıfırı 3990 kask ve koruma demiri hediye ikinci el kask yok koruma demiri var 4000-4500 arası ben bu kadar safmıyım sıfırını kredi kartına birkaç taksitle ve hediyeleriyle birlikte almak varken ikinci eline 510 tl fazla veripte peşin paraya alayım

glock
19 Aralık 2011, 14:02
ben çözdüm olayı, satranç gibi çok stratejik olucaksın 8can bey'e karşı... ama napim alışkanlık oldu sabah sabah bulaşmadan duramıyorum sağolsun oda kırmıyor beni!!! :cherry::cherry::cherry:
mutlu bir şekilde güne başlayıp devam ediyoruz... :queen::queen::queen:

KUVVETMİRA
19 Aralık 2011, 14:04
bana asıl ilgi çekici gelen hadise şu;
-tüm ilanlar sorunsuz ve cillop gibi olduğunu iddia ediyor, ederinden fazlasına satma çabası var.
-bu ilanları biz veriyoruz.
-bu motorları o ilanlara bakıp biz satın alıyoruz.
-konu gündeme geldiğinde satıcılar üçkağıt çeviriyor diye hep bir ağızdan şikayet ediyoruz.

kim ula bu üçkağıtçılar??
kedi buradaysa ciğer nerede?? :)

hocaseko
19 Aralık 2011, 14:08
bende 2001 model hiç yıkanmamış hep silinmiş,kapalı garajda kalmış,orijinal lastikli ,daha lastiği 1 kere bile patlamamış, 21750 km'de yamaha virago vardı...kimse inanmadı önce ama ilk gelen pazarlık yapmadan aldı...herkesi bir tutmamak lazım...ben tertemiz baktım...böyle şeyler olabilir ama her ilanda olması imkansız... :)

mayildiz
19 Aralık 2011, 14:12
Acaba araçların olması gereken ikinci el değerleri hakkında bir formül geliştirebilirmiyiz?
Mesela mağazada 0 km satış fiyatı 20,000 TL olan bir motorun 5 yaşında ortalama kullanılmış ve ciddi bir arızası olmayan
motorun ikinci el değeri sıfırının yarı fiyatı 10,000 olmalı diyebilirmiyiz. Genelde rayiç bedellerde buna yakın.

Hem otomobil hem motorsiklet için toplam ekonomik kullanım ömrü belirleyebilirsek işler daha netleşir.
Bir motorsikletin tarzına ve kullanım alanına bağlı olarak sağlıklı ve ekonomik kullanım süresi ne olmalı?
Sağlam bir enduro için 10-12 yıl sağlıklı kullanım ömrü biçilebilir. Bu motor 20 yılda hizmet eder ama son yılları sağlıklı kısmına girmemektedir.
Yada en azından ilk zamanlar kadar performanslı ve güvenilir değildir. Metal yorgunluğu artmıştır.
Süper sportda sağlıklı süre biraz daha kısa olsa gerek. 8-10 yıl gibi vs.
Tüm bunlar kullanıcının motoru harap kullanmasından ziyadedir. Hor kullanılması durumu yada mevcut aksesuarlar ikinci planda fiyatı etkileyecek parametrelerdir.

Diyelim sıfırı 20,000 TL olan bir transalp 2006 model ve tahmini 80,000 km yol yapmış.
Temiz durumda ise ederi 10,000 TL, sahibi daha fazla isteyebilir bunu verip vermemek alıcının insiyatifidir.

Okan Sinan Ocan
19 Aralık 2011, 14:15
bende 2001 model hiç yıkanmamış hep silinmiş,kapalı garajda kalmış,orijinal lastikli ,daha lastiği 1 kere bile patlamamış, 21750 km'de yamaha virago vardı...kimse inanmadı önce ama ilk gelen pazarlık yapmadan aldı...herkesi bir tutmamak lazım...ben tertemiz baktım...böyle şeyler olabilir ama her ilanda olması imkansız... :)

21750 km yapmış 10 yıllık lastik ile motora binen birisinden motor almam için kafama silah dayamanız lazım ,aman aynı hatayı xj6 da yapmayın !!!

Sevgilerimle

takendy
19 Aralık 2011, 14:17
ilandaki fiyatlar ne olursa olsun bence fiyatı alıcı belirler ,

ancak bu , her topal satıcının bir kör alıcısı olduğu gerçeğini değiştirmiyor ,

Okan Sinan Ocan
19 Aralık 2011, 14:23
Acaba araçların olması gereken ikinci el değerleri hakkında bir formül geliştirebilirmiyiz?
Mesela mağazada 0 km satış fiyatı 20,000 TL olan bir motorun 5 yaşında ortalama kullanılmış ve ciddi bir arızası olmayan
motorun ikinci el değeri sıfırının yarı fiyatı 10,000 olmalı diyebilirmiyiz. Genelde rayiç bedellerde buna yakın.

Hem otomobil hem motorsiklet için toplam ekonomik kullanım ömrü belirleyebilirsek işler daha netleşir.
Bir motorsikletin tarzına ve kullanım alanına bağlı olarak sağlıklı ve ekonomik kullanım süresi ne olmalı?
Sağlam bir enduro için 10-12 yıl sağlıklı kullanım ömrü biçilebilir. Bu motor 20 yılda hizmet eder ama son yılları sağlıklı kısmına girmemektedir.
Yada en azından ilk zamanlar kadar performanslı ve güvenilir değildir. Metal yorgunluğu artmıştır.
Süper sportda sağlıklı süre biraz daha kısa olsa gerek. 8-10 yıl gibi vs.
Tüm bunlar kullanıcının motoru harap kullanmasından ziyadedir. Hor kullanılması durumu yada mevcut aksesuarlar ikinci planda fiyatı etkileyecek parametrelerdir.

Diyelim sıfırı 20,000 TL olan bir transalp 2006 model ve tahmini 80,000 km yol yapmış.
Temiz durumda ise ederi 10,000 TL, sahibi daha fazla isteyebilir bunu verip vermemek alıcının insiyatifidir.

Sevgili Kardeşim,

Masraf oluyor diye zincir spreyi yerine sanayi tipi gres yağı kullananların (bunu destekleyen o kadar çok adam varki forumda hayretler içerisinde kalıyorum) yaşadığı bir ülkede maalesef motor acentadan çıkıp asfalta bastığında değeri %50 düşmüş demektir ben böyle hesap yaparım.

---------- Post added at 14:23 ---------- Previous post was at 14:17 ----------


Aman abi, karizma sapa sağlam, orada sorun yok. Yaşlı da denemez sana, ama huysuz kısmına +1 yazıp sonra bir süre ortalarda görünmemek gibi bir niyetim yok değil hani :P


km tablosunun fişini çekenler de var, insan kendi kendine düşünüyor bu adam hiç binmemiş mi bu motosiklete diye...

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:58 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:54 ----------



bize yem atıyo, ağına düşürmek için! sakın oltaya gelmeyin, kendini sempatik gösteriyo önce sonradan da bir mesaj döşüyor ki! en altta
Sevgilerimle! (bu noktada tetiği çekmiş ve sabırla beklemekte) bu adımdan sonra mesajın sonu Saygılarımla! diye biterse... yandın! patlatıyor ensene!




Okan Bey ben fotodan hiç böyle bir şey anlamadım. Savaşçı stratejisi sizinki :)


Syg.


::144:: , ::144:: , ::144::

Üçü bir arada (aslında iki yaşın yanında bir kuruda yandı ama neyse elimden çıktı bir kere :) )

BBelt
19 Aralık 2011, 14:31
bende 2001 model hiç yıkanmamış hep silinmiş,kapalı garajda kalmış,orijinal lastikli ,daha lastiği 1 kere bile patlamamış, 21750 km'de yamaha virago vardı...kimse inanmadı önce ama ilk gelen pazarlık yapmadan aldı...herkesi bir tutmamak lazım...ben tertemiz baktım...böyle şeyler olabilir ama her ilanda olması imkansız... :)

Usta, onca yıl orijinal lastikle mi sürdün sen? Vallahi şansllıymışsın, başına birşey gelmemiş.

hocaseko
19 Aralık 2011, 14:32
bende 2001 model hiç yıkanmamış hep silinmiş,kapalı garajda kalmış,orijinal lastikli ,daha lastiği 1 kere bile patlamamış, 21750 km'de yamaha virago vardı...kimse inanmadı önce ama ilk gelen pazarlık yapmadan aldı...herkesi bir tutmamak lazım...ben tertemiz baktım...böyle şeyler olabilir ama her ilanda olması imkansız... :)

vallahi lastikçi arkadaşlara gidip gelip sordum,incelediler kesinlikle sorun yok dediler...bende bindim...iç lastik olunca daha uzun ömürlü oluyormuş lastik...ama xj6'da bu kadar uzun süre kullanmam sanırım...lastik teknolojileri çok farklıymış sanırım...

Okan Sinan Ocan
19 Aralık 2011, 14:35
vallahi lastikçi arkadaşlara gidip gelip sordum,incelediler kesinlikle sorun yok dediler...bende bindim...iç lastik olunca daha uzun ömürlü oluyormuş lastik...ama xj6'da bu kadar uzun süre kullanmam sanırım...lastik teknolojileri çok farklıymış sanırım...

O Lastikçi arkadaşın olamaz resmen canına kastetmiş farkında değilsin güzel kardeşim.

Sevgiler

glock
19 Aralık 2011, 14:37
2. sayfaya geçemiyorum, açılmıyor bir türlü...

GaCCaLL
19 Aralık 2011, 15:37
21750 km yapmış 10 yıllık lastik ile motora binen birisinden motor almam için kafama silah dayamanız lazım ,aman aynı hatayı xj6 da yapmayın !!!

Sevgilerimle

deniz aha gelmiş bi sevgilerimle :queen:

WOLKANWOLKAN
19 Aralık 2011, 15:39
Test :silent:

COQ
19 Aralık 2011, 15:40
Ulem 2. sayfa açmiyor.
Gizli gizlimi yazisiyorsunuz?:)

Xetanor
19 Aralık 2011, 16:12
+5000000000 :)

WOLKANWOLKAN
19 Aralık 2011, 16:33
Ütü lazım onlara :)

COQ
19 Aralık 2011, 17:04
Su sayfayi atlatalim diye yaziyorum baska bir sebebi yok.
Database erör veriyor sayfa.:pale:

Okan Sinan Ocan
19 Aralık 2011, 17:15
Su sayfayi atlatalim diye yaziyorum baska bir sebebi yok.
Database erör veriyor sayfa.:pale:

Hadi yardımcı olayım :)

Lucas
19 Aralık 2011, 17:34
Mobilden girin daha 2. sayfaya gecmedi mobil gorunumde :)

COQ
19 Aralık 2011, 17:45
Gelismis cevaptan okuyabiliyorum.:)

BIYIKLI
19 Aralık 2011, 18:11
database eroru yenmek için attım!

tombo
19 Aralık 2011, 18:14
bi gayret, olacak :) yalnız bende açılıyo bir sorun yok ama destek olalım :)

BBelt
19 Aralık 2011, 18:31
Database error ile savaşanlar derneği yararına ben de bir mesaj atıyorum...

COQ
19 Aralık 2011, 18:34
Gönderdiginiz mesajlar,biz databeyzerör madurlarina buyuk fayda saglayacak arkadaslar.:cherry:

Okan Sinan Ocan
19 Aralık 2011, 18:36
otuzdokuz...

tombo
19 Aralık 2011, 18:39
Hmm anladım :)

WOLKANWOLKAN
19 Aralık 2011, 18:41
Server da mı sorun var bilmiyorum stop.
2.sayfaya bile gidemiyorum stop.
İnşallah hakkımda dümdüz gidilmiyordur stop.
Bu mesaj gidecek mi onu da bilmiyorum stop.

:)

COQ
19 Aralık 2011, 18:46
Nihayet 3. sayfaya geçtik.
Tanrim!!!
Görüyorum,göorüuyoruuum.....:flower:

tombo
19 Aralık 2011, 18:47
Evet ne diyorduk :)

KUVVETMİRA
19 Aralık 2011, 18:48
şimdi 2. sayfaya atladı konu, birinci sayfayı açamıyorum, database error.
vay arkadaş ya. kesin o sayfada israilin işine gelmeyen politik mesajlar var :)

BBelt
19 Aralık 2011, 18:49
bana asıl ilgi çekici gelen hadise şu;
-tüm ilanlar sorunsuz ve cillop gibi olduğunu iddia ediyor, ederinden fazlasına satma çabası var.
-bu ilanları biz veriyoruz.
-bu motorları o ilanlara bakıp biz satın alıyoruz.
-konu gündeme geldiğinde satıcılar üçkağıt çeviriyor diye hep bir ağızdan şikayet ediyoruz.

kim ula bu üçkağıtçılar??
kedi buradaysa ciğer nerede?? :)

Vallahi birader senelerdir emlak işi yapıyorum. Doğal olarak benden aldığı evi daha sonra satmak isteyen birçok müşterim oldu. Gözlemim şudur. Adama evi gösterirsin, başlar anlatmaya, bina eski, ev dökülüyor, komşular sorunlu, semt kötü, vırvır, carcar. Neyse sonunda alır evi... Aradan geçer 3-5-x sene, artık evin sahibidir adam. Gelir bana, satalım burayı der. Fiyat konuşacağız, adam tekrar başlar anlatmaya, bina taş gibidir (halbuki aldığından beri dış cephe boyası bile yapılmamış), ev çiçek gibidir (halbuki aldığından beri içinde boya dışında hiçbir tadilat yapılmamış), komşular melake (sanırsın hepsi nirvanaya ulaşmış son 5 yılda), bu semt var ya, İstanbul'un göz bebeği (ne değişti ulan 5 yılda, kentsel dönüşüm oldu, İspanyol kraliyet ailesi mi yerleşti de semte bizim haberimiz yok), vırvır, carcar...

Uzun lafın kısası, biz birbirimize benzeriz. Satarken alıcıların hepsi ölücüdür. Alırken, satıcıların hepsi üç kağıtçıdır. Aslında o satıcılar da alıcılar da bizizdir. Heriflerin ruhunu kitap gibi okuruz, çünkü aynı bizim gibilerdir.

KUVVETMİRA
19 Aralık 2011, 18:58
Vallahi birader senelerdir emlak işi yapıyorum. Doğal olarak benden aldığı evi daha sonra satmak isteyen birçok müşterim oldu. Gözlemim şudur. Adama evi gösterirsin, başlar anlatmaya, bina eski, ev dökülüyor, komşular sorunlu, semt kötü, vırvır, carcar. Neyse sonunda alır evi... Aradan geçer 3-5-x sene, artık evin sahibidir adam. Gelir bana, satalım burayı der. Fiyat konuşacağız, adam tekrar başlar anlatmaya, bina taş gibidir (halbuki aldığından beri dış cephe boyası bile yapılmamış), ev çiçek gibidir (halbuki aldığından beri içinde boya dışında hiçbir tadilat yapılmamış), komşular melake (sanırsın hepsi nirvanaya ulaşmış son 5 yılda), bu semt var ya, İstanbul'un göz bebeği (ne değişti ulan 5 yılda, kentsel dönüşüm oldu, İspanyol kraliyet ailesi mi yerleşti de semte bizim haberimiz yok), vırvır, carcar...

Uzun lafın kısası, biz birbirimize benzeriz. Satarken alıcıların hepsi ölücüdür. Alırken, satıcıların hepsi üç kağıtçıdır. Aslında o satıcılar da alıcılar da bizizdir. Heriflerin ruhunu kitap gibi okuruz, çünkü aynı bizim gibilerdir.

sahibinden.com sosyoloji konusunda doktora tezi hazırlanacak bir mecra. memleketin aynası.
hep birileri var trafikte önümüze kıran, dandik mal çakan, işini hakkıyla yapmayan...
töbe biz değiliz o, aman evlerden ırak :)

WOLKANWOLKAN
19 Aralık 2011, 19:10
2.sayfada abdestsiz biri var :)

3.sayfadakiler ok. Abdeste gerek yok :)

Yarın 2.sayfayı görürüz inş.

ferhatkars
19 Aralık 2011, 19:14
ben de bugun motörümü sattım.... :)

Okan Sinan Ocan
19 Aralık 2011, 19:19
ben de bugun motörümü sattım.... :)

Yakaladık beyler birtanesi burada getirin sopaları. :p

F54
19 Aralık 2011, 19:19
bende istediğim motoru istediğim paraya aldım eğer 1 tl fazla istese almazdım bunu anlayan satıcı da hiç kaçırmak istemedi....2 el aldım