PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : motorumun zinciri



anaconda84
03 Temmuz 2011, 19:12
arkadaşlar yine bir soruyla başınızı ağrıtacağım kusura bakmayın bende yuki var 100lük cub. zincrinden tıkırtılar geliyor ne yapmam gerekiyor yada zincir gevşemiş olabilirmi servisine götürmeden kendim halletmek istiyorum ne yapabilirim??

jawa
03 Temmuz 2011, 19:20
Arkadaş cub motordan anlamam ama başlık o kadar güzel ki yazmadan edemedim kusura bakma. :)

Bu başlık bana orta anadolu civarından bir halk türküsü gibi geldi.Türkü de şöyle olabilir:

Motorumun zinciri yamandır aman
Yolda gider iken tıkırdar aman
Hele motorcu gardaş bura bak heman
Ne edek zinciri söyle bi yol gurban

VeNoM26
03 Temmuz 2011, 19:44
arkadaşlar yine bir soruyla başınızı ağrıtacağım kusura bakmayın bende yuki var 100lük cub. zincrinden tıkırtılar geliyor ne yapmam gerekiyor yada zincir gevşemiş olabilirmi servisine götürmeden kendim halletmek istiyorum ne yapabilirim??

Zincirden tıkırtı gelmesinin 3 sebebi vardır
1-Bollaşmıştır zincir korumaya vs.. çarpıyordur gerdirirsiniz düzelir.(anlamak için motorun üstüne oturun zinciri parmağınızla yukarı doğru çekin bolsa gerdirin)

2-Yağsız kalmıştır üzerinde yağ yoktur dişli döndükçe ses yapar,yağlarsanız düzelir.(elinizi zincire sürün zincir yapış yapış olmuşsa yağdan ziyade çamur vs.. geliyorsa elinize zinciri temizleyin yağlayın )

3-Zincir bozulmuştur yağlasanızda gerdirsenizde düzelmez.Zincir dişli değiştirin (anlamak için motoru orta sehbaya alın gerginliğine bakın yağına bakın orta sehbada iken vitese takıp arka tekeri hareket ettirin biraz gaz verdikten sonra boşa takın ve zincirin izlediği yörüngeye bakın eğer zincir kimi zaman çok geriliyor kimi zaman kendini salıp bollaşıyorsa bozulmuştur.)

anaconda84
03 Temmuz 2011, 23:05
valla zincir leş gibi olmuştu açıp baktım motorun üstüne oturmadım ama elimle yokladım zincir gergindi boşlukta yoktu zincirde orta sehpada motoru çalıştırdım 1. vitese taktığım zaman sarsıntı oluyor teker kendisi dönmeye başlıyor zaten gaz vermeden. teker dönerken zincire baya baktım aşırı bir titreme var zincirde yukarı aşağı titreme yapıyor hatta sallanmada diyebiliriz ama ortalarda bir sıkıntı yok öndeki dişliye yakın bir yerde yapıyor bunu.

Blackeagletr
04 Temmuz 2011, 00:29
Motorun kaç km de ve düzenli olarak zincir yağlaması yaptın mı

Slayerrr
04 Temmuz 2011, 01:05
Zincirin çok kirli ve yağsız değilse zincir değiştirme zamanın gelmiş.

anaconda84
05 Temmuz 2011, 16:28
motor 3500 km'yi yeni devirdi daha bakım işinden kendim anlamadığım için sadece servisine götürdüm motoru bakım zamanlarında son çare olarak yine servise gittim şimdi öyle bir sorun yok gidişi güzel adam zincire bir sprey sıktı rölantiyle oynadı birde rölanti vidasının yanındaki vidayla oynadı sorun ortadan kalktı ama zincir baya batmıştı kapakları olmasına rağmen çamurlanmıştı adeta ilgilenen herkese ayrı ayrı teşekkür ederim. sanırım motoru dağıtıp toplama zamanı geldi artık bişeyler öğrenmem için :) en ufak bişeyde servise gitmek olmuyor :D