PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Selam diyerekten soruya giriyorum :)



poyo
28 Nisan 2010, 23:32
Selam arkadaşlar forumda yeniyim bu ilk msjım dün 2. el bir Jinlun jl 250-5 aldım motor 3000 KM de 2008 model aldığım kişiyi uzaktan da olsa tanıyordum motor bir yıl kadardır yatıyordu size sormak istediğim şey motorda ne gibi teknik değişiklikler yapmalıyım, şu anlık buji, fren balata, arka teker değiştirmeyi düşünüyorum ve yağmur aldığı için bazı metal aksamları ufaktan paslanmaya başlamış buraya bir pasta cila gerekiyor... akü sağlam gibi duruyor dün çalıştırdım bir kaç denemeden sonra çalıştı motoru daha güvenli hale getirmek ve performansını arttırmak için neler yapabilirim ? yardımlarınız ve ilginiz için şimdiden teşekkür ederim.

KUVVETMİRA
28 Nisan 2010, 23:39
genel bir bakım yaptırabilirsin. yağını değiştir derim. filtrelerine bi bakılır. zincir ne durumda, paslı mı, gevşek mi onada bakmak lazım.

poyo
29 Nisan 2010, 00:10
bugun konuştuğum bir motor tamircisi bana bujisini kaliteli bir buji ile değiştirirsem motorda performans artışı olabileceğini söyledi bu konu hakkındaki fikrinizide öğrenebilirmiyim acaba ? ve kalite olarak önerilebilecek iyi bir buji markası varmıdır ?

serdaruma
29 Nisan 2010, 01:06
Kaliteli buji tabikide iyidir, Takmanızı tavsiye ederim yağını castrol kullanırsanız iyi olur. Hava flitresinin durumuna bakın,durumunuz varsa değiştirin. Zincir bakımını yaptırın. Akünün durumu iyiyse sorun yok. Bu arada hayırlı olsun.

mach1
29 Nisan 2010, 01:17
Yağı bujiyi değiştir hava filtresini değiştir motora binmeden önce 15 dk rolantide çalıstır dursun öyle:)

tekintekin
29 Nisan 2010, 01:47
Öncelikle motosikletin hayırlı olsun ,Allah kaza bela göstermesin.Diğer arkadaşların da dediği gibi kaliteli bir buji tak, hava filtreni temizlet yada değiştir,kesinlikle yağını değiştir ,lastiklerin ne durımda ? çatlak var ise tehlikeli olur ,frenler ne dorumda?zira ikinci el ve yatan bi motosiklet olduğu için ,gaz ve debriyaj telleri de gözden geçirilmesinde fayda var,bide motosikletinde koruma demiri yoksa tak derim ...HAYIRLI SÜRÜŞLER .

poyo
29 Nisan 2010, 04:31
verdiğiniz bilgiler içi teşekür ederim arkadaşlarımdan biri bodrumdaki jinlun servisinin gayet iyi oldugunu söyledi tesadüf o ki servis ustasını tanıyormuşum bodrum küçük yer, yarın motoru komple bakıma sokacağım

lastikleri sağlam hemde beklediğimden daha çok
yarın için

yağ değişimi,
karbüratör temizliği,
buji değişimi,
fren balataları değişimi,
debriyaj fren ve gaz telinin gözden geçirilmesi gerekiyorsa değişmesi
gibi şeylerden başlayacağım

yorumlarınız ve iyi dilekleriniz için teşekürler :cat:

tekintekin
29 Nisan 2010, 09:54
Hadi kolaygelsin...:cat: