PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Arıyorum Türkiyedeki motorsiklet ile ilgili tüm firma bilgileri



UmARsIZ
30 Ekim 2009, 12:44
Web sitemde bir directory oluşturuyorum en azından fuarlara katılanların bilgilerine nasıl ulaşabilirim?

---------- Mesaj ekleme zamanı: 13:44 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 12:17 ----------

Foruma yazdıktan hemen sonra motoshow ve motoplus fuarılarını düzenleyen filrmanın web sitesine girip iletişim bölümündeki formu doldurarak isteğimi ilettim. Az önce Ali Osman bey beni aradı ne istediğimi sordu. Fuar zamanında çoğu fuarda ücretsiz olarak dağıtılan fuar katılımcılarınının iletişim bilgilerinin olduğu kataloğu (geçen seneya ait) benimle paylaşamayacaklarını söylediler.
Sizce de komik bir durum değil mi bu durum?

Aranızda bu kataloğu alan var mı acaba?

yürekçe
30 Ekim 2009, 13:26
vardır bir bahaneleri...

UmARsIZ
30 Ekim 2009, 13:31
Komik bir durum gerçekten. Eğer gizli bir bilgi olsa fuarda ücretli ya da ücretsiz olarak satılmaz. Ücreti neyse vereceğim dememe rağmen paylaşamadığını söyledi.

Levsy
30 Ekim 2009, 13:48
Daha önce bedava dağıtılan kataloğu şimdi paylaşmıyor :P Telefonda görüştüğün elemanın işgüzarlığı yada uğraşmak istememesi durumu.

UmARsIZ
30 Ekim 2009, 13:49
Şimdi bildiğim tüm markaların Türkiye distribütörlerine tek tek e-posta yollayıp satış ve servis noktalarının bilgilerini isteyeceğim. Böylesi çok daha mantıklı olacak gibime geliyor. Umarım başarabilirim.

Olcay Avşar
30 Ekim 2009, 14:53
Çokda mantıksız değil o kişinin yaptığı, çünkü bazı işgüzarlar piyasadaki firma bilgilerini toplayıp belli filtreye göre ayırarak pazarlamacı firmalara bu bilgileri satıyorlar.

Ondan sonra akşama kadar telefonla birşeyler satmaya çalışan insanlar ile uğraşmak zorunda kalıyor insan.

Böyle bir durum olsa ve iletişim bilgilerinin o fuar organizasyonunu yapan firmadan aındığı öğrenilse aralarında problem olabilir.

Ha dersiniz ki fuar zamanı sebil dağıttılar şimdi niye vermiyorlar? Bir problem olduğunda fuar kataloğundan almışlar bilgileri diyip sorumluluk almazlar.

Yada başka bir gerekçeleri vardır, ama mutlaka haklı bir gerekçedir bence.

Ben mesela işyerime gelip broşür yada tanıtımla ilgili birşeyler bırakan insanlar bir kart alabilir miyim (o esnada el kartvizitlere uzanıyor) dediğinde hayır derim hep.

Hayır gıcıklık olsun die yapmıyorum bunu, faltaşı gibi açılmış gözlerle şaşıran o kişiyede kısa bir açıklama yapıyorum.

Bu bilgiler nasıl oluyor bilmiyorum ama bir yerde toplanıyor ve belli bir zaman sonra günde 3-5 farklı firmadan telefon ile taciz ediliyor esnaf birşeyler pazarlamak için.

Çok ilginç di mi :)

UmARsIZ
30 Ekim 2009, 15:07
Eyong haklı olabilirsin. Ancak amaç ortada ne firmayım ne de pazarlayacak bir ürünüm var.

Eğer öyle olsaydım on kadar foruma üye olup tüm üyelerin bilgilerini alır spam yapardım.
http://www.motosiklet.net/forum/tanisma/4163-uyelerimiz-hakkinda-bilgiler-profil-msn-isim-is-vb.html bizim doğrudan verdiğimzi bilgilere yani ;)


İstediğim bilgiler hemen herkesin rahatça ulaşabileceği bilgiler. Üstelik benim değil tüm motorsiklet camiasının işine yarayacak bir hizmet. Sanırım karşımdaki adamın idrak edemediği konu buydu.

CAPANORD
30 Ekim 2009, 19:52
Kardeş kolay gelsin.İstersen bir etkinlik hazırla bununla ilgili yardımlaşalım.