PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Extrema'nın RS250si alınır mı??



Sayfa : [1] 2

engineng
18 Mayıs 2009, 03:16
merhaba arkadaslar
motorsiklet almama az kaldi ve kafam biraz karışık(fazla bilgim olmadığı içi)

motorsiklete yeni başlayacım ve piyangodan para cıkmazsa 4-5 yıl aynı motoru kullanacam:)
2.el alacam ve aklımda 2 model var
1.aprilia rs250 yani extrema arkadasımızın motoru
http://www.sahibinden.com/kategorisinin_en_iyisi_en_hizlisi_aprilia_rs_250-42WQQaXQQ13277383WQQpXQQdisplayitem

2.ise hyosung GT250R
bu ilan sadece ornek: http://www.sahibinden.com/fiyat_dustu_temiz-70WQQaXQQ13879641WQQpXQQdisplayitem


emrahın motorundan 2zamanlı ve biraz eskı olmasından tırsıyrum
hyodan ise 2.el alacagım için kronik sorunu olan krank olayından

trabzonda olduğumuda dusunursek yani burdakı tamirciler ybr125lerden felan ii anlar baskada anlamazlar diye tahmin ediyorum çüku trabzonda motorsiklet cok az var (kuryeler hariç)
zaten yaptırmayada param kalmayacak (ögrencilik hali)

kucuk bi duzeltme arkadaslar yedek parcalarin almanyada ucuz ve bol oldugunu soyledi emrah arkadasımız ve benimde bircok akrabam var sıklıkla geliryorlar
hatta kask ve montumuda almanyadan getirtiyorum arada baya bi fark var

rs nin beni aşacagını soyleyecek arakdaslar
ilk etapta turboları kapatıncam

emrahında iznini alarak size basvuruyorum

Kazamai
18 Mayıs 2009, 04:28
rs250 eski bir motor 98 parça sıkıntısı yaşarsın üstelik çok çok pahalı bir krankı bile çoğu markanın 100 cc. motorsikletine eşdeğer ayriyetten 2 zamanlı 250 cc motor acayip fazla yakar ve 5 sene kullanacağım diyorsun kilometre yapacaksan benzin açısından ve motor ömrü açısından canını çok yakar hyo nun krank olayı 2006 modellerin sorunu diye hatırlıyorum
baktığın model 2008 valla benim arkadaşım 2006 da sıfır hyo aldı hala kullanıyor motor 32 binde satmaya da niyeti yok ben çok memnunum diyor ayriyetten fazla abanmazsan km de 110 120 kuruş yakan bir makine naçizane fikrim senin konumun açısından en mantıklısı hyo fakat aprillia parası olanın alıp zevkle binebileceği 250 lik bir buzağı :) aygırlar abileri oluyor :)

avare rulman
18 Mayıs 2009, 04:46
alınır ama sana gelmez.

o motorun verecegi zevki değme 600 cc lik ss veremez. aprilianın ossuruk sesli egzosunun bile vereceği haz başkadır. 2 zamanlı kuduruk makinalar benim gibi ss e ilgi duymayanı dahi cezbetmeyi başarıyor.

fakat anladıgım kadarıyla benim gibi ogrencisin. o motorun ne yedek parçasıyla ne de yakıtıyla başa çıkamazsın. çıkarım diyorsan al, keyif konusunda garantili o alet.

logaritma
18 Mayıs 2009, 04:59
arkadaşım o motorun en ufak parçasını türkiyede bulamassın servisi pahalıdır olaki bir parça ister motor servis italya ya özel sipariş geçer parçan gelir ama ne kadara gelir arkadaşlarda yukarda yazmış bu öğrenci adamı değil çalışan adamı bile yorar parça ve servis açısından benzine gelince gülü seven dikenine katlanır o konuya hiç girmiyorum..

ayrıca aprillalar çabuk motoru tüketir bunuda unutma güzeldir performanlıdır keyifli alettir arkaadşında dediği gibi geyme japon 600 lükler eline su dökemez ama motoruda bir o kadar çabuk tükeniyor sana diyim..

onun bir motor yaptırmasıda nerden baksan sana bir scooter parasına patlar..

gt250 daha piyasa işi parçası bol kanunide aldı zaten gerçi pahalı onunda parçası ama güncel motor o yanı iyi yani her şekil bir yerden parçasını temin edersin güncel olması çok mühim.. ben gt 250 yi tek geç derim heleki ilk motorunsa aprillanın 250 cc olduğuna bakma o motorda usta işidir acemiye gelmez gt 250 al kafan kulağın rahat etsin..

engineng
18 Mayıs 2009, 05:22
o konuyu belirtmeyi unutmusum emrah arkadasim bu motorun almanyada parcasinin hem bol hemde ucuz oldugunu soyledi ve benimde almanyada baya bi akrabam var ve kısa sure zarflarında buraya gelip gidiyorlar
yedek parca ihtiyacımı karsılarlar ama fazla basim agırırmı yani fazla bozulur mu?

avare rulman
18 Mayıs 2009, 05:31
o zaman film değişir. parça işini çözmüş oldun. çok fazla bozulacagını sanmıyorum da rutin piston segman değişimleri için parçaya ihtiyacın olacak. o da normal.

benzin konusuna gelince, uzak mesafelere gündelik taşıt olarak kullanmayıp keyif gezintileri yapacaksan adı üzerinde bu keyfin bedeli sana koymamalı. yine de bu alet fazla yakar unutma.

yalnız motor 70 beygirdi yanlış hatırlamıyorsam, onu iyi tartman lazım. bak ben 2 senede 15 bin kilometredir 10 beygirlik yamaha kullanıyorum, ondan öncesinden de yarı-profesyonel bisikletçilik tecrübem var. buna rağmen sürüş adına hala hatalar yapıp bunlardan ders alıyorum. altımdaki hatayı tolare edebilecek bir motosiklet. 70 beygirlik kuduzla başa çıkabilmek kesinlikle kolay degildir hatayı da affetmez hayatını karartır.

Kazamai
18 Mayıs 2009, 06:10
ayrıca 70 beygir o kadar da çok değil ki deme sakın bi okadarda hafif bu araçlar race replica derler ya bu motorlar ahanda ta kendisi hatta replika değiller ta kendileriler gp250 de yarışan makineler bunlar motorları neredeyse aynı. yahu bu kadar dil dökmeye gerek yok yeni başlayacağım demişsin al bi hyo pişman olmazsın her açıdan tatmin eder seni öğrenci adamsın ne gerek var masrafa :)

engineng
18 Mayıs 2009, 06:31
yeni baslayacagim ama biraz sonra tatmin etmezse cok kotu olur benim için

Kazamai
18 Mayıs 2009, 08:19
sanırım racing istiyorsun bütçende belli arkadaşım 6 bilemedin 7 verebileceksin sana en uygun makina belli hyo başka bulursan hiç durma al ha sen diyorsan ben 1 sene binerim sonra bu bana yetmezse ne yapacam o zaman sen 5 sene kullanmak için hiçbir motor alamassın o paraya haberin olsun dereyi görmeden paçaları sıvama ;)

TOP SPEED
18 Mayıs 2009, 10:30
Ben bu makinenin hakkından gelirim diyorsan al ama unutma 11 yaşında sende kullanacaksın onu da düşün.Bide fiyatı bayağı tuzlu geldi bana.

By_StaR
18 Mayıs 2009, 11:07
Öncelikle Merhaba..

Birincisi Burada Bu Yorumu Yapan Arkadaşların Rs 250 Yi Herhangi Bir yerde GÖrmediklerini, ve onunla ilgili sadece kulaktan dolma ve tahmine dayalı yorumlar yaptıgını düşünüyorum..

Evet Rs 250 2 Zamanlı Bir makine, Seriliğine Seri ve Max 14 bn DEvir Çeviriyor, ama şunuda es geçmemek lazım 7 bin devire kadar kullanarak bir üst vitese geçersen makine devire kalkmaz ve sakin kullanmış olursun ve yaklaşık olarak km de 10 krş ile 15 krş arasında bir benzin yaktırırsın.. Sen Dersen Yok ben devir yaptırıcam gücü hissedicem; O zman 7 bin devir üstünde kullanırsın maksimum 20 krş 25 krş yakar.

Ama Abartılan kadarda FAzla yakmaz bu makine.. Onun haricinde ebay.de yi aç bak zebil gibi rs parçası var almanyada. Orada FAzla tutulmuş bu makine. İkinci Elleride Var.

Emrah'tan motor alınır mı ? Güvenilir mi ? Dersen Evet Hem Alınır Hemde GÜvenilir. Bu arkadaş Aprilianın 2 zamanlı serilerinde isim yapmış bir arkadaşımız.

Şimdi Gelelim Şu Hyo Olayına :) En Başından Hyoların 2006 modellerinin Tümünde Devre Kesici Olmadıgını ve kullanıcının bunu bilmeyerek ve altındaki makineninde Şase ve Görünüşünün Aldatıcılığı ve gazına geldiğini ,böylecede makineyi zorlayarak krank sistemini kırdını biliyoruz.
2007ler birazdaha iyi cııktı. 2008 lerde öyle... Kanunilerde Devre Kesici Var. Bu sorunu Hallettirmişler St'ye.

Hyosung AŞağı yukarı tatlı gidişlerde 160 170 i çok rahat gören bir makine. Ama ışıklarda SS Herhangi bir makine ile yanyana gelirsen Bu makinenin gazabına uğrarsın.Diğer ARkadaşlar Hyo sana Yakıt yönünden FAydalı olur diyorlar. Ama APrilia ilede Gİtmesini bilirsen Sana ve cebine zarar vermez.

Eğer Şuan bi Terazi Olsa Bir tarafa Aprilia Bir Tarafa Hyosung u koysak Sadece İsmi ile APrilia Daha Ağır basar.

avare rulman
18 Mayıs 2009, 11:31
o terazinin bir kefesinde 12 yaşında, diger kefesinde ise 1-2 yaşında bir motosikletin olduğunu unutmayalım.

ayrıca o aleti bir hafta süresince 7000 devir altında sürecek adamı bana getirin alnından öpecegim.

By_StaR
18 Mayıs 2009, 12:01
o terazinin bir kefesinde 12 yaşında, diger kefesinde ise 1-2 yaşında bir motosikletin olduğunu unutmayalım.

ayrıca o aleti bir hafta süresince 7000 devir altında sürecek adamı bana getirin alnından öpecegim.

1 devirli Kullancak 2 devirli kullancak ondan sonra alışıcak sakin kullanmaya başlıyacak.. SAkin Kullanmaya başladığındada Sana haber vericek Alnından Öpesin Dİye :P

mehmetcalli35
18 Mayıs 2009, 12:32
Arkadaşlar lütfen olayı abartmayın.Tamam aprilia nın parçaları türkiyede çok pahalı.Hemde haddinden fazla pahalı.Fakat arkadaşım almanyadan sık sık akrabaların geldiğini söylemiş.Ben şöyle bir özet geçeyim.Yaklaşık 2 hafta önce 90 model rs125 aldım.Motor arızalı,piston problemi var.Burada pistonuna fabrikadan getirtmeye 1300 lira fiyat biçtiler.Fakat ebay.de den ben sıfır pistonu 60 euro+18 euro kargoya aldım.Bi aksilik olmazsa bu hafta elimde olacak.Sonra beynini yine ebayda açık artırmada 26 euro ya aldım.Son olarak sıfır turbosunu alacağım oda 67 euro.Bunları açık artırmalarda çok daha ucuza almak mümkün olabiliyor.Birde almanyadan gelen tanıdıklarınız olursa kargo masrafındanda yırtarsınız.Ve unutmayınki bir rs 125 ve rs 250 sınıfındaki motorlardan 2 kat daha güçlüdür.Ama tabi ben olayı kendi açımdan anlattım.Ben motoru çok ucuza denk getirdim.Toplamda 500 lira gibi bir masraf ederek sıfır parçalarla problemsiz bineceğim.Neyse bu kadar muhabbet yeter sanırım.Parmaklarıma kara sular indi :P

Emrah.ark
18 Mayıs 2009, 12:45
Bana kalırsa extremanın motoru hyosung'la kıyaslanması bile yanlış..Rs'den alıcağın performans'ı sesi hyodan alamassın..fakat öğrenci olduğunu söylemişsin ki Rs burda sana zararlı gelebilir:)Çünkü kendimden biliyorum ben altımdaki makinanın sınırlarını zorlamayı hep severim we altında o gücü hissettikçe sende aynı şeyi yaşarsın diye umuyorum sonra bu motor çok yakıyo olayları olur:mrgreen:öğrenciyim diyorsan hyo'yu öneririm St'lerde krank problemide kalkmış diye duydum..Ama dersen ki ben motora binince kendimi kaybetmem Rs'i aL :queen:

mehmetcalli35
18 Mayıs 2009, 13:17
Avare Rulman arkadaşımın attığı mesaj üzerine aldığım motorun resmini eklemek istedim.Motor şu anda tamircide sökük halde duruyor.Ama daha önce çektiğim bir foto var.Gerçi biraz yağ içinde fotoğrafta motor.Yakında yeni resimler eklerim siteye.

Motor 1990 model rs 125.Rs 125 in ilk örneklerinden :D

http://img198.imageshack.us/img198/383/dsc02147ampa.jpg (http://img198.imageshack.us/my.php?image=dsc02147ampa.jpg)

tubis
18 Mayıs 2009, 13:27
Fiyatta 6.499 :P 500 değil yani. :P


Bu arada fikrim; Motoru satıp arkasında durmayacak bi insan değil. Her hangi bi sorunda kendiside yardımcı olur.Yani ben olsam güvenir, alırdım.

By Mükemmel
18 Mayıs 2009, 13:38
O parayı 2006-07 model bir motora vermek daha mantıklı...

huceyn
18 Mayıs 2009, 13:43
emrah abinin motoru savaş abideyken niyetlenmiştim.
benm akrabam falan yok avrupada.
parça aklımı çelmişti.almamıştım.ama ona olan hastalığım hala sürer.
o motor alınır.
ama olayı bide tecrübe boyutu var.
bildiğim kadarıyla 200-210 ları deviriyor makina.
yakıtı düşünmezdim onu alsam.
karar senin...

mete_han
18 Mayıs 2009, 13:45
valla Extramadan değil motor bisiklet bile alınmaz...:P


yok yahu şaka ettim...9 numara çocuktur...:P1 puanıda bize Trakya gezilerinde katılamadığı için kanaatten kırıldı...

şimdiden hayırlı olsun ...

engineng
18 Mayıs 2009, 13:57
zaten acemiyim yani ilk baslarda kesinlikle 60-70i gecmem
yakıt konusunda haklıysanız rs alabilirim yani dusuk devirlerde az yakıyorsa

okulla ev arasında 12.5km var yani git gel 25, gunluk 5km gezdim diyelim
hergun en azzz 30km yol yapacam
okul olmadgını unler ise daha fena en az 50km yaparım

arkadaslar o kadar yapamazsin derseniz emin olun yaparın arabamla daha fazla yapiyorum zaten simdiden

archeus
18 Mayıs 2009, 14:08
yuh yaww yeni başlayan birine nasıl rs 250 tavsıye edersınız 125lıkde tecrubelı ınsanlar bıle cok zorlanıyor 10 hp den 70 hp ye cıkınca hem bılmıyormusunuz yenı baslayan kişiler kullandıgı mototra ne kadar zarar werıyor o motorla baslamak demek kısa surede ıcınde ya kendın ya motorun ya ıkısı bırden perte cıkacak demektır allah gostermesın al hyosungu 30 hp sana baya bı yeter emın ol yıllarca 10 hp 125cc kulllananlar var bide ninja 250 lere bak ısdersen sıfırı hyo ıle aynı ama 2 . el fıyatına hıc bakmadım acıkcası

---------- Mesaj ekleme zamanı: 13:08 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 13:04 PM ----------


zaten acemiyim yani ilk baslarda kesinlikle 60-70i gecmem
yakıt konusunda haklıysanız rs alabilirim yani dusuk devirlerde az yakıyorsa

okulla ev arasında 12.5km var yani git gel 25, gunluk 5km gezdim diyelim
hergun en azzz 30km yol yapacam
okul olmadgını unler ise daha fena en az 50km yaparım

arkadaslar o kadar yapamazsin derseniz emin olun yaparın arabamla daha fazla yapiyorum zaten simdiden



dostum oyle demekle olmuo işde icindeki canavarı unutuyosunn :D bende ole dıodum rs alcan 60 70 le gıtcen olemı :) bı bın motora o egzozdan gelen ses kulagını tırmalamaya basladıkca yuklenceksın gaza ses arttıkca dahada haz alcaksınn o 12 km yı 5 dakkaya fln dusurmeye calıscaksınn bende aynı oyle dıyodum 60 ı gecmem fln ön tekerım tıponun kapıyı delıp ıcerı gırınce uyandım o ruyadan

caner22
18 Mayıs 2009, 14:10
Öncelikle Merhaba..

Birincisi Burada Bu Yorumu Yapan Arkadaşların Rs 250 Yi Herhangi Bir yerde GÖrmediklerini, ve onunla ilgili sadece kulaktan dolma ve tahmine dayalı yorumlar yaptıgını düşünüyorum..

Evet Rs 250 2 Zamanlı Bir makine, Seriliğine Seri ve Max 14 bn DEvir Çeviriyor, ama şunuda es geçmemek lazım 7 bin devire kadar kullanarak bir üst vitese geçersen makine devire kalkmaz ve sakin kullanmış olursun ve yaklaşık olarak km de 10 krş ile 15 krş arasında bir benzin yaktırırsın.. Sen Dersen Yok ben devir yaptırıcam gücü hissedicem; O zman 7 bin devir üstünde kullanırsın maksimum 20 krş 25 krş yakar.

Ama Abartılan kadarda FAzla yakmaz bu makine.. Onun haricinde ebay.de yi aç bak zebil gibi rs parçası var almanyada. Orada FAzla tutulmuş bu makine. İkinci Elleride Var.

Emrah'tan motor alınır mı ? Güvenilir mi ? Dersen Evet Hem Alınır Hemde GÜvenilir. Bu arkadaş Aprilianın 2 zamanlı serilerinde isim yapmış bir arkadaşımız.

Şimdi Gelelim Şu Hyo Olayına :) En Başından Hyoların 2006 modellerinin Tümünde Devre Kesici Olmadıgını ve kullanıcının bunu bilmeyerek ve altındaki makineninde Şase ve Görünüşünün Aldatıcılığı ve gazına geldiğini ,böylecede makineyi zorlayarak krank sistemini kırdını biliyoruz.
2007ler birazdaha iyi cııktı. 2008 lerde öyle... Kanunilerde Devre Kesici Var. Bu sorunu Hallettirmişler St'ye.

Hyosung AŞağı yukarı tatlı gidişlerde 160 170 i çok rahat gören bir makine. Ama ışıklarda SS Herhangi bir makine ile yanyana gelirsen Bu makinenin gazabına uğrarsın.Diğer ARkadaşlar Hyo sana Yakıt yönünden FAydalı olur diyorlar. Ama APrilia ilede Gİtmesini bilirsen Sana ve cebine zarar vermez.

Eğer Şuan bi Terazi Olsa Bir tarafa Aprilia Bir Tarafa Hyosung u koysak Sadece İsmi ile APrilia Daha Ağır basar.

+10000..0000 sen Emrah ın motor a bi kere bin öyle karar ver kesinlik ile Aprillia bence:)

GKN
18 Mayıs 2009, 14:13
bu siteye bi süre misafir olarak griipte sonra üye olan ve yenim motora başlayan biri olsam kesinlikle fikir sormazdım.. olması gerekeni bilmeyip tamamen kendi fikir ve görüşlerimizle o kadar çok yorum yapıyoruzki..
her insannıın bir kapasitesi yeteneği vardır.. bunu hiçbirzaman unutmayalım..

gelelim soruna , extremanın rs250 si alınır, temiz motordur, kendi elleriyle topladı çok emek verdi.. videolarıdavardır zaten gazlarken isteyim izleyebilirisin.. insanlığı insanlıkdır adamlığı adamlıktır.. yamuğu olmaz..

diyosanki onumu alim bunumu aliyim, onun kararını kendin vericeksin.. tabiki kullanıma amacına göre motosiklet almak en mantıklısı ama zevkine düşkün bi millet olduğumuz vbe genellikle 1 motosiklete sahip olabildiğimiz için bunu yapmıyoruz.. kendimden örnek veriyim, yaptığım yolun %70 i şehir içi, ama r1kullanıyorum..
anlatmak iştediğimi açıklayabilmişimdir umarım..

engineng
18 Mayıs 2009, 14:13
6-7 yıldır arabam var ve o deli zamanlarımı Allaha sükür kucuk kazalarla atlattım
simdi hız ıcın fazla bi duygum yok taki tamamen 2tekeri ogrenene kadar

tabi tamamen demek yanlış olur ama anladınız siz beni

GKN sizdede hyo vardı sanırım bi muddet derdimi az cok anlamıstırsnız

birrde hyonun gorunusunden fazla hoslanmıyorum bu sebep sayılmaz tani:)

ılgın_88
18 Mayıs 2009, 14:24
Ben onu kullanabilirmiyim acaba..:P

GKN
18 Mayıs 2009, 14:25
bende hyo yok, hiç olmadı.. ama binmediğim kulannmadığım hatta nerdeyse sökmediğim motorda kalmadı:mrgreen:

By_StaR
18 Mayıs 2009, 14:36
bende hyo yok, hiç olmadı.. ama binmediğim kulannmadığım hatta nerdeyse sökmediğim motorda kalmadı:mrgreen:

ARkadaşım Sen necisin ? :P Tamirci Falan mısın sen :cherry: Motor Sökmeler TOplamalar Falan :P LEdow da AÇtın mı Motor İndirdin mi abi :queen:

engineng
18 Mayıs 2009, 14:54
tamam sonucta son kararı tabiki ben verecem de
kara balta almayayım 2gun sonra ya acaba neden calışmıyor diye başlık açmak istemiyorum
hyoyu neden sevmıyosan derseniz
1-2sene once az yakmasınınn beni cezbetmesiyle eskı arabamı satıp 1.3ctdi combo aldim ama istedigim gibi olmadi tabiki 1.3motor devasa bi şasede olmuyor. hala combo suruyorum ama efendi gibi yani ufakta olsa az mi manevra yapmaya gelmiyor 70-80i geçmiyorum zaten
hyoda aynı olacak gibi geliyo bana

ExTReMa
18 Mayıs 2009, 14:58
Avare Rulman arkadaşımın attığı mesaj üzerine aldığım motorun resmini eklemek istedim.Motor şu anda tamircide sökük halde duruyor.Ama daha önce çektiğim bir foto var.Gerçi biraz yağ içinde fotoğrafta motor.Yakında yeni resimler eklerim siteye.

Motor 1990 model rs 125.Rs 125 in ilk örneklerinden :D

http://img198.imageshack.us/img198/383/dsc02147ampa.jpg (http://img198.imageshack.us/my.php?image=dsc02147ampa.jpg)

Bu motor af1 değil mi :)
Muratlıda bir arkadaşta vardı halada garajda yatıyor olması gerek..
İstersen özel mesajla ulaş numarasını veriyim biçok parçasını satar gibi geliyor :)


Bu arada kendi motorum için yorum yapmıycam.
Ama kulaktan dolma bilgilerle yorum yapılmasınıda istemiyorum
Eminim ki birçok arkadaş burda Rs250 yi görmedi bile :)

mehmetcalli35
18 Mayıs 2009, 17:00
Evet bu motor af1.Aslında seninle konuşmak isterim.Senin gibi aprilia ustası birinden mutlaka yardım alacağım bişeyler vardır...

---------- Mesaj ekleme zamanı: 16:00 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 15:56 PM ----------

Özelden sana mesaj attım.Cevaplarsan memnun olurum...

Kazamai
18 Mayıs 2009, 17:10
kimse kimsenin motoruna kötü tu kaka demedi ki ayrıca kimse de yoğurdum ekşi demez o ayrı mesele arkadaş bir motor alıp en az 4 5 sene bineceğim diyor öğrenci adamım durumum pek yok diyor kendi adıma konuşayım ben o durumda olsam aprilia almam bu demek değildirki extremanın motoru kötü vs. vs. neticede 98 racing bana motor değiştirmenin parası koymaz her 15 20 binde o motoru değiştirmek koyar.ayriyetten 1 ay geçsin sen o motoru aldıktan sonra basmassan bende hiç yaşamamışım.kanına giriyor o makineler adamın para bol olsa da keşke ben alsam zevkine extrema nın makinasını

Barış Şuşut
18 Mayıs 2009, 17:15
Hyo yu severim Aprillayıda öle.. Avrupa yapımı aletten korkma madem ben yedek parçasını bulurum diyosun ..'2 zamanlı motorun tamircisi senin oralarda boldur. MZ olsun rus motorları olsun hep 2 zamanlı .. o yüzden usta bakımından sorun olmaz

Benim takıldığım yeni başlayan birine her iki motorda uymaz .. yapı gereği SS ler diğer motorlara göre daha çok deneyim ister. hele hele 200 km/h yapabilecek bir motordan konuşuyosak. desenki transalp binecem veya xt 600 bi nebze olur. çünki kontrolleri daha kolaydır.

her iki motorda iyidir .. aprillada tek sorun yaşı.. onun haricinde terazide biri diğerine bariz üstün gelmez..

logaritma
18 Mayıs 2009, 17:47
evet burda zaten şu yazılanlardan kimsenin rs serisini sürmediği belli onu anladım sizler rs serisini çok acemi motorlarımı sanıyorsunuz ben onun 125 liğini sürdüm leventteki arkadaşımda vardı netteki sahibindende 2 yıl boyunca satılıkda kalan siyah rs 125 dir

o motoru acemi adama verin bakın bakalım nasıl kullanıyor 125 lik o kadar agresif bir motorsa 250 liğini düşünemiyorum

bakın kelimelerime dikkat edin agresif diyorum motora nerde nasıl tepki vericeği hiç belli olmuyor gerçekden tam bir moto gp motoru ama arada fark var moto gp de düşerseniz pistte en fazla sürüklenir kalkar gidersiniz ama gerçek hayatta düşerseniz başınıza ne gelir siz hesap edin bariyerlere mi çarparsını üsütnüzden arabamı geçer siz düşünün..


hep diyorum demekden çok yoruldum her şeyi hacime bağlamayın artık şu cahil mantığından vazgeçin 125 lik motor getiririm değme motorcuyum diyen adam süremez 800 lük çok dengeli motor getiririm biraz motor sürmüş acemi motorcu bile kullanır..

burda önemli olan hacim değil ustalıkdır..

engineng
18 Mayıs 2009, 21:12
peki soyle bi benzetme yapabilirmiyiz
dogan sürekli bozulur ama ucuza yapilir
mercedes ise cook nadir bozulur asa yapımı pahalıdır

altıkdan sonra yok fren balatası yok debriyaj bilmemnesiyle ugrasamam ama yabi problem cıkmamaması lazım emrahın motoruna guveniyorum tabikide
saglam bi sekılde aldıgım vakit bu gibi paralar heman bulurmu kaza hali dısında?

fazla kadarda kastımız nedir arkadaslar atiyorum bi 600rr veya r6 kadar yakar mı
eger oyleyse gayet doğal değilmi yoksa dahada fazla mı yakar

Kazamai
18 Mayıs 2009, 21:36
bastığında 600 rr kadar rahat yakar ben sana başka bir öneride bulunayım elindeki 6 7 liraya al bi gs500 2003 2004 dolu piyasada ayriyetten hava soğutmalı yahu dersen hiçbir eksisi yok bilesin çok dayanıklı motoru var arkadaşım 130 binde motor yapmıştı o makinaya ki ilk sahibi değildi ve sana şu kadar söyleleyim kullanan bilir çok güzel viraja gelen çok seri şehiriçinde çevik ss lerle yapamayacağını yapmana izin veren mükemmel bir makina ayrıca çoğunun canını yakarsın kalkışlarda zorlarsan da 200 km ye gelen bir alet benden bir öneri sana karar senin :)

Khutuck
18 Mayıs 2009, 21:42
Yeni başlayacaksın, ilk motorun olacak, motorun neresinden nasıl ses geldiğinde ne olduğunu çözemeyeceksin, ama 11 yaşında, 2 zamanlı, ER-6F kadar hızlı, evine en yakın servisi birkaç yüz km uzakta olan ve Türkiye'de taş çatlasın 5 tane olan bir motor almak istiyorsun?

Bence iyi düşün. Bu motoru deneyimli ve motordan anlayan biri büyük bir zevkle kullanır ama senin çok başını ağrıtır.

halilihsan
18 Mayıs 2009, 21:45
Emrah abi ye buradan sesleniyorum
-Rs 'nin yanında uyuduğun oldu mu?

Barış Şuşut
18 Mayıs 2009, 21:51
Hyo yu birebir alıp kullamış biri olarak zırt pırt sorun çıkarır lafına hiç mi hiç katılmıyorum .. Hatta aynı yıl cbf 250 de aldık .. İki motor karşılaştırılırken Honda diyenler hep malzeme kalitesinden dem vurdu .. Çünki teknoloji olarak CBF geride kalmıştı. sonra gördükki CBF 17000 km de zincir ve dişl değişimi gerektirdi 20000 de ekzantirik zinciri istedi. Motordan garipbi şıkırtı geliyo hala o ses kesilmedi. eksantirik gergisinide deişeceğiz. Oysa aynı km"lerde cometler de bu sorunlar olmadı.

GTR lerde Kullancı odaklı sorunlar oldu. adam R1 le yanyana kırmızıda duruyo kalıplar aynı gaza geliyo ama biri 180 beygir diğeri 29 :) e tabi hyo binicisi veriyo gazı yeşil yanınca Allah ne verdiyse adı üstünde red line girme buraya.. :) Adam girmekle kalmıyo oraya yerleşiyo çadır kuruyo :cherry: buna krank dayanmıyo . sonra şöle oluyo .. Ya bu motorlarda krank sorunu var :) .. GV250 de aynı motoru kulanıyo ama onda bu sorun yok .. gt dede aynı motor ondada gtr ye oranla çok daha az bu sorun...adamlar 10 yıldır aynı motoru üretiyo ve tüm dünyaya satıyor. İstikrarlı bir motor hatta 650 cc olanları bir çok marka tarafından kullanılıyor. Tırt mtor muamelesi neden yapılıyo anlamıyorum. CBF 250 cilere bak toz kondurmazlar.:) sorunu neyse açık açık söylüyorum ben .

Regal raptor diye bi çin malı choper var. 2006 a alanlar var halaçatır çatır kullanıyolar ..Oysa çin malı Aynı cc yamaha veya Hondanın 3 te biri rakamlara satılıyo. Bu piyasayı yakın takip etmek lazım. çoğu kişi görmeden bilmeden yorum yapıyor. Aprila rs 125 kullandım ama 250 yi bilmiyorum bu yüzden uzman yorumu yapamıyorum .. ama hyoyu çok iyi biliyorum hemen hemen her modelini kullandım ısrarla diyorum her iki seçenekte yeni başlayan birine gelmez. Aynı paralara CBF 250 var git onu al illa 250 istiyosan ..

logaritma
18 Mayıs 2009, 22:11
Hyo yu birebir alıp kullamış biri olarak zırt pırt sorun çıkarır lafına hiç mi hiç katılmıyorum .. Hatta aynı yıl cbf 250 de aldık .. İki motor karşılaştırılırken Honda diyenler hep malzeme kalitesinden dem vurdu .. Çünki teknoloji olarak CBF geride kalmıştı. sonra gördükki CBF 17000 km de zincir ve dişl değişimi gerektirdi 20000 de ekzantirik zinciri istedi. Motordan garipbi şıkırtı geliyo hala o ses kesilmedi. eksantirik gergisinide deişeceğiz. Oysa aynı km"lerde cometler de bu sorunlar olmadı.

GTR lerde Kullancı odaklı sorunlar oldu. adam R1 le yanyana kırmızıda duruyo kalıplar aynı gaza geliyo ama biri 180 beygir diğeri 29 :) e tabi hyo binicisi veriyo gazı yeşil yanınca Allah ne verdiyse adı üstünde red line girme buraya.. :) Adam girmekle kalmıyo oraya yerleşiyo çadır kuruyo :cherry: buna krank dayanmıyo . sonra şöle oluyo .. Ya bu motorlarda krank sorunu var :) .. GV250 de aynı motoru kulanıyo ama onda bu sorun yok .. gt dede aynı motor ondada gtr ye oranla çok daha az bu sorun...adamlar 10 yıldır aynı motoru üretiyo ve tüm dünyaya satıyor. İstikrarlı bir motor hatta 650 cc olanları bir çok marka tarafından kullanılıyor. Tırt mtor muamelesi neden yapılıyo anlamıyorum. CBF 250 cilere bak toz kondurmazlar.:) sorunu neyse açık açık söylüyorum ben .

Regal raptor diye bi çin malı choper var. 2006 a alanlar var halaçatır çatır kullanıyolar ..Oysa çin malı Aynı cc yamaha veya Hondanın 3 te biri rakamlara satılıyo. Bu piyasayı yakın takip etmek lazım. çoğu kişi görmeden bilmeden yorum yapıyor. Aprila rs 125 kullandım ama 250 yi bilmiyorum bu yüzden uzman yorumu yapamıyorum .. ama hyoyu çok iyi biliyorum hemen hemen her modelini kullandım ısrarla diyorum her iki seçenekte yeni başlayan birine gelmez. Aynı paralara CBF 250 var git onu al illa 250 istiyosan ..

işde üstat boş ver sakalımız yok sözümüz geçmiyor rs 125 kullanmışsan basmışsan bilirsin ne kadar ince bir dengesi vardır ustalık ister iç güdü ister oda yılların verdiği bir tecrübeyle oluşur..

bu arakadaş yıllar önce gene bu sitede hatırlarsan bir arkadaş vardı yalova lı mı pendikli mi neydi o civarlardan gene böyle konu açmışdı rs 125 alıcam nasıl bilirsiniz diye gene aynen bu sohbetler olmuşdu onla kıyaslandı bunla kıyaslandı ama neticede o arkadaş motorun albenisine kandı aldı ve 5 ay sonra motor yatak yapdı sahibindende satmaya çalışıyordu hatırlarsan

bu hikayede ona benziyor alıcak arkadaş biz ne desekde çünkü görüntü motorcusu arkadaş onun için şekil görüntü her şeyden önemli

sen şimdi gs al desen cbf al desen almaz cbr 125 al desen almaz neden almaz karizma motor değil hava atamaz o yüzden bırakalım bence alsın arkadaş güle güle hayırlısı ile binsin

elbet bir yerde düşer granajı parçalar kırar motor yatak sardırır yurt dışındanda getirtemez o koca grenajı yada diğer parçaları gelirse zaten gümrük yer türkiye fiyatına gelir usta bir ton para ister

o zaman bizde sahibindende grenajı patlak çatlak motor yatak yapmış şekilde görürüz..

tarih tekerürden ibarettir..

engineng
19 Mayıs 2009, 00:25
amacım hava atmak felan değil yanlış anlasıldım
ama nebilim işte anlatması zor ss motor tıplerini daha cok seviyorum yani harleyim olsa satar r6 alırdım

logaritma
19 Mayıs 2009, 00:42
arkadaşım o zaman sen rs 250 ye falan girme hiç git güzel bir cbr 125 al yada gt 250 al bir sür önce bir seleye otur ağır ağır başla motora hakim ol seni kesmediğini hissettiğin an biraz daha kas sür iyicene kavra olayı sonra sat güzel bir r6 al huzurlu huzurlu bin rahatsız bir şekilde biniceğine..

archeus
19 Mayıs 2009, 00:43
işde üstat boş ver sakalımız yok sözümüz geçmiyor rs 125 kullanmışsan basmışsan bilirsin ne kadar ince bir dengesi vardır ustalık ister iç güdü ister oda yılların verdiği bir tecrübeyle oluşur..

bu arakadaş yıllar önce gene bu sitede hatırlarsan bir arkadaş vardı yalova lı mı pendikli mi neydi o civarlardan gene böyle konu açmışdı rs 125 alıcam nasıl bilirsiniz diye gene aynen bu sohbetler olmuşdu onla kıyaslandı bunla kıyaslandı ama neticede o arkadaş motorun albenisine kandı aldı ve 5 ay sonra motor yatak yapdı sahibindende satmaya çalışıyordu hatırlarsan

bu hikayede ona benziyor alıcak arkadaş biz ne desekde çünkü görüntü motorcusu arkadaş onun için şekil görüntü her şeyden önemli

sen şimdi gs al desen cbf al desen almaz cbr 125 al desen almaz neden almaz karizma motor değil hava atamaz o yüzden bırakalım bence alsın arkadaş güle güle hayırlısı ile binsin

elbet bir yerde düşer granajı parçalar kırar motor yatak sardırır yurt dışındanda getirtemez o koca grenajı yada diğer parçaları gelirse zaten gümrük yer türkiye fiyatına gelir usta bir ton para ister

o zaman bizde sahibindende grenajı patlak çatlak motor yatak yapmış şekilde görürüz..

tarih tekerürden ibarettir..



abi biraz sert olmus ama en guzel sen acıklamıssın SEN RS 250 KULLANAMAZSIN KULLANAMAZSIN KULLANAMAZSIN KULLANAMAZSINNNN KULLANAMAZZSINN................abı sen yenı baslıcam dıosun burda sana yorum yapanlar cogu gercekten tecrubelı ınsanlar neden kullanamassın dedıgımızi bırgun anlarsın ama cok gec olur o makına hata affetmez goturur adamı ve emın ol 2 yıldır kullanıyorum hala hata yapabılıyorum tecrubenın usdalıgın sınırı yok bu işde burda kımse kendi icin bişi yazmıyo senı dusundugumuz ıcın istıyoruz bunu aksam haberlerınde motosıklet tıırın altına gırmıs gıbı haberlerı artık duymamak ıcın ha intihar etmek isdıosan daha ucuz bı yontem bul derım :) alacagın motor 30 hp yı gecmemelı 30 bıle fazla gercı

kingman30
19 Mayıs 2009, 00:56
Hyo yu birebir alıp kullamış biri olarak zırt pırt sorun çıkarır lafına hiç mi hiç katılmıyorum .. Hatta aynı yıl cbf 250 de aldık .. İki motor karşılaştırılırken Honda diyenler hep malzeme kalitesinden dem vurdu .. Çünki teknoloji olarak CBF geride kalmıştı. sonra gördükki CBF 17000 km de zincir ve dişl değişimi gerektirdi 20000 de ekzantirik zinciri istedi. Motordan garipbi şıkırtı geliyo hala o ses kesilmedi. eksantirik gergisinide deişeceğiz. Oysa aynı km"lerde cometler de bu sorunlar olmadı.

GTR lerde Kullancı odaklı sorunlar oldu. adam R1 le yanyana kırmızıda duruyo kalıplar aynı gaza geliyo ama biri 180 beygir diğeri 29 :) e tabi hyo binicisi veriyo gazı yeşil yanınca Allah ne verdiyse adı üstünde red line girme buraya.. :) Adam girmekle kalmıyo oraya yerleşiyo çadır kuruyo :cherry: buna krank dayanmıyo . sonra şöle oluyo .. Ya bu motorlarda krank sorunu var :) .. GV250 de aynı motoru kulanıyo ama onda bu sorun yok .. gt dede aynı motor ondada gtr ye oranla çok daha az bu sorun...adamlar 10 yıldır aynı motoru üretiyo ve tüm dünyaya satıyor. İstikrarlı bir motor hatta 650 cc olanları bir çok marka tarafından kullanılıyor. Tırt mtor muamelesi neden yapılıyo anlamıyorum. CBF 250 cilere bak toz kondurmazlar.:) sorunu neyse açık açık söylüyorum ben .

Regal raptor diye bi çin malı choper var. 2006 a alanlar var halaçatır çatır kullanıyolar ..Oysa çin malı Aynı cc yamaha veya Hondanın 3 te biri rakamlara satılıyo. Bu piyasayı yakın takip etmek lazım. çoğu kişi görmeden bilmeden yorum yapıyor. Aprila rs 125 kullandım ama 250 yi bilmiyorum bu yüzden uzman yorumu yapamıyorum .. ama hyoyu çok iyi biliyorum hemen hemen her modelini kullandım ısrarla diyorum her iki seçenekte yeni başlayan birine gelmez. Aynı paralara CBF 250 var git onu al illa 250 istiyosan ..

CBF250'de kullanmış biri olarak aynen katılıyorum.Şimdi gt250r aldım sıfır.Acayip memnunum.Dediğin gibi redline'a fazla girmeden kibar kullanımda hiç sorun çıkarmıyacak bir motor.Ki kibar kullanım dediysem redline'a girmeden 150'yi aşabilen bir motor.CBF250'nin markası honda olmasa gt250r'nin yanında çin malı gibi duruyo.GT250r nin yanında kendi sınıfında bütün japonlar halt etmiş.

engineng
19 Mayıs 2009, 02:09
SON BİR SORU
YAKINDA SIPARISIMI VERECEGİM ve yeni topic acmak istemiyorum

verecegim linklere bi goz atabilirmisiniz
http://cgi.ebay.de/Marushin-STREETFIGHTER-Helm-SHIVAN-DRAGON-GR-M_W0QQitemZ290301618857QQcmdZViewItemQQptZHelme?ha sh=item290301618857&_trksid=p3286.c0.m14&_trkparms=72%3A1229|66%3A2|65%3A12|39%3A1|240%3A13 18|301%3A1|293%3A1|294%3A50

http://cgi.ebay.de/Motorradkombi-Motorradhose-Motorradjacke-GW402K-Gr-50_W0QQitemZ270391764138QQcmdZViewItemQQptZHerrenb ekleidung?hash=item3ef49ae4aa&_trksid=p4634.c0.m14.l1262&_trkparms=|301%3A1|293%3A1|294%3A30#ebayphotohosti ng

eger kotu derseniz iş işten geçmesin almıs olmayayım :D

asfalt meleği
19 Mayıs 2009, 03:05
arkadaşım,
marushin yerine lazer yada nolan kasklara bakmanı öneririm.
lazer vertigo ve üstü; nolan n62 ve üstü kasklara bakabilirsin. en azından kişisel görüşlerimi paylaşıyorum. marushin için duyduğum olumlu yorumlardan daha fazla olumlu yorum duydum bu kasklar için.

takım çok iyi duruyor o fiyat için.. burada almaya kalksan bir pantolon o fiyat.. üstelik deri de değil.. ama yaz için düşünüyorsan boşa almış olursun. yazın üstünde bir saat dursa herhalde düşüp bayılmana sebep olur. yarı deri yarı cordura tiplere bakabilirsin belki 3 mevsim kullanabileceğin. ben öyle yapmıştım montta.

engineng
19 Mayıs 2009, 03:10
evet diyorum ya almanyada bu işler baya ucuz:)
o kaskların fiyatlar baya bi yuksek geldi bu modele ii dedi arkadaslar onun için bunu sectim

asfalt meleği
19 Mayıs 2009, 03:12
yok be.. türkiyede bile bulursun aynı fiyata rahatlıkla..

logaritma
19 Mayıs 2009, 05:42
türkiyedede fiyatlar öyle astronomik değil artı o fiyatın üstüne shipping ücretinide ekliycen kask için diyorum nerden baksan 15-20 euro da shipping parası verirsin kaska %90 dhl yada fedex ile gelir üstüne onu gümrükden geçirtmende zor olur büyük ihtimal dhl ile geldimi takılır özel kargolar bakıyorlar çünkü gift olayıda sökmez kutusu büyük oldumu direk bakarlar.. vergiye tabii olabilir.. buda sana astarı yüzünden pahalıya gelir..

ayrıca kafana denemeden bir şeyide alman bence hiç mantıklı değil ben bile kask alırken kafama 10 çeşit kaskı takıp çıkartıyorum çoğu kask öyle resimde görüldüğü gibi kafanda rahat durmaya bilir..

kıyafetlere gelince onlar sanırım normal posta paket yoluyle gelir onlarda hiç bir sıkıntı olmaz ss kıyafet almadım ama almanya fiyatına bakınca bana hiç öyle ucuzda gelmedi 179 euro kıyafet 15 euro da shipping olsa 194 euro yani yuvarlak hesap de 200 euro..
büyük ihtimal paybal ile alıcan paybal kuru yüksek alır 1-2 euro fark eder.. o yüzden yuvarlak hesap 200 dedim..

bu gün türk parası 200 euro da nerden baksan 420 tl falan eder yani 420 tl ye ben pek ss kıyafetlerinin fiyatını bilmiyorum ama sanırım kaliteli güzel bir şey burdanda bu fiyata rahat rahat alırsın.. hiç olmassa dükkan garantisi olur bir şey olursa garantiden değiştirebilirsin defosu bir şeyi olursa yada ilerde ortaya çıkarsa değiştirirsin sonuçda adam elinin altında olur..

Khutuck
19 Mayıs 2009, 06:21
İlk kaskını denemeden alma derim. Sonuçta Doğubeyazıt'ta falan değilsin, Trabzon'da kaskını deneyip alabileceğin yerler vardır mutlaka. 40-50 lira az vermek için Almanya'dan kask getirtip 500 liranı riske atmaya değmez. kaskın kafana iyi oturması çok çok önemli, örneğin denediğim Lazer LZ6'larla kafam rahat etmiyorken kendi kaskım Lazer Vertigo kafamın bir parçası gibi hissettiriyor.