PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : kalitesiz çin motorları ve getirenlerin tutumları



ARRI435
24 Ekim 2007, 07:38
geçenlerde tam iki yaşındaki keeway motorumla kadikoyden zincirlikuyuya gidiyordum. başımdan geçen olayla az kalsın canımdan oluyordum, eve döndüğümde bir kaç servisi arayip başımdan geçeni anlattım. duyduklarıma inanamadim. ucuz etin yahnisi böyle olur tadında cevaplar aldım. o sinirle ithalatçısına mail attım. Motomax
buyrun size mail'i aynen yapıştırayım;
--------
Merhaba,



2 yıl önce aldığım motosikletin freninden aldığım ilk günden beri, arka frenini kullandığımda şiddetli ve rahatsız edici bir ses çıkardı. Bununla ilgili olarak iki servisle görüşmüş, bunun normal olduğunu söylemişlerdi.

Motosikletin bakımını hep zamanında yaptırdım, 5000km civarında ve 4000 servisi yapılmış olmasına rağmen dün frene basmam ile arka fren kampanası bağlı tel ve kablolarıyla beraber kırılarak koptu. Yere düşüp motordan kopmadan sürünen kampananın ve birden boşalan arka frenin dengemi bozması nedeniyle toparlamaya çalışırken sol bacak bileğimi kırdım. Zira toparlıyamayıp düşseydim arkamdan gelen arabaların altında kalmam çok büyük bir ihtimaldi.

Kapalı otoparkta yatan motorun, üstünde tek bir çizik veya pas olmadan henüz 5bin kilometer civarında nasıl arka freni dağıttığını sizlere de sormak istiyorum. Çünkü 3 servisi aradım ve üçünden aynı cevabı aldım: “daha önce başımıza gelmedi ama herhalde vidası kırıldı da kampanası kırılmıştır”



Köprü yolunda frensiz kalıp sadece bacağımı inciterek kurtulduğum için allaha şükrediyorum. Kalitesi yerlerde sürünen motorun kırılabilen vidası nedeniyle servislerinize yüzlerce milyon vermeye niyetim yok, yasal yoldan haklarımı arıyacağıma ve tüm motosiklet forumlarında bu olayı ayrıltılarıyla beraber bu 2 yılda başıma gelen diğer anormal olaylarla (benzin deposunun titreşimden yarılıp benzin akıtması, deponun değişimi için 3 buçuk ay serviste motorun bekletilmesi, 1 yıla yakın zamandır flaşörün elinizde olmamasından dolayı sinyal lambalarımın çalışmaması, bozuk alarmın garanti dahiline alınmaması gibi yedek parça sorunlarınız, kısacası ‘kapalı otoparkta ve tüm servisleri yapılmasına rağmen’ 2 yil sonra motorun çöplüğe döneceğini ve bunun sonunda hayatta kalmanızin şans eseri olduğunu) yazacağımı bilmenizi isterim.

Böylelikle bu ucuz(!) motosikleti almadan önce sanıyorum okuyan ve okuyandan dinleyen herkes iki defa düşünür.

Saygılar,
-----------


aradan 2 gün geçmesine rağmen halen bir cevap gelmedi. anlaşılan çokta umurlarında. sattıkları motor kadar kalitesizler şirket olarak.
acaba aranızdan hak hukuktan anlıyan var mı? motoru servise vermedim, özellikle bıraktım. yasal olarak bir şey yapabiliyorsam hemen mahkemeye vereceğim.
geçenlerde bir motorun tekeri fırlamış diye anlatıyorlardı serviste de inanmadım, pek inanilmayacak bir şey değilmiş meğer! :pr:

Luxor
24 Ekim 2007, 10:02
o lastiği fırlayan motor da keeway di, arn125
ve motomax çook uzun süredir ilgisiz, alakasız, malının arkasında durmayan bir firma haline geldi
motomaxdan şikayetçi bir çok arkadaşım var ve hepsi zar zor motorlarını ellerinden çıkarıp kurtuldular ve bir daha motomaxın sattığı hiç bir motoru kaliteli bile olsa almamaya yemin ettiler
motomax zamanında yakaladığı çıkışı kendi elleri ile mahvetti
ve laftan anlamıyorlar, emin ol, senin hayatının onlar için değerli olduğunu hiç sanmıyorum ama paran için aynı şeyi düşünmediklerinden de eminim

baggio
24 Ekim 2007, 10:18
Çok geçmiş olsun Allah acil şifa versin

redrose
24 Ekim 2007, 10:31
Çok geçmiş olsun, keeway çin malı değildi sanırım.

oguzmaster
24 Ekim 2007, 10:34
geçmiş olsun kardeş.protesto için bezizn dök yak motoru

myheart
24 Ekim 2007, 12:23
geçmiş olsun... Valla cok cok iyi keeway çin malı değil kaliteli motorlar diye bahsediyolardı zamanında... Ellerinde patlayınca motorlar seslerini kestiler tabiki...

DARKDIAMOND
24 Ekim 2007, 12:32
Türkiye'ye ithal edilen Keeway'ler buz gibi Çin malı arkadaşlarım.Marka Macar görünüyor.Belki Macaristan'da iyi motorlarıda vardır ama Bizdekiler teneke.Aynı benim motorum gibi.

huma
24 Ekim 2007, 12:32
Çok geçmiş olsun, keeway çin malı değildi sanırım.

Kendisi ÇİN malı nın şahıdır,sadece üzerinde ingilizce ne olduğuda belli olmayan bir marka vardır.
:cherry::cherry::cherry::cherry::cherry::cherry:

navigator55
24 Ekim 2007, 12:34
Şunu unutmayın ki aldığınız ürün dünya markası ve 1. sınıf bir mal bile olsa tüm mekanik aksamlarının servise ihtiyacı vardır,yani çin işi de alman işide servise girecektir.
Eğer birinci sınıf malın türkiye bacağı topalsa yani servis berbatsa ki
çevrenizdeki binlerce örneği canlıdır,siz eziyet ve çile çekmeye mahkumsu
nuz.
Burnundan kıl aldırmayan bu markalar ve bunların beyaz yakalı yöneticileri
günü birinde yeni iş araraken umarım bunları hatırlarlar.

ogulcan
24 Ekim 2007, 12:49
bence sıkayet var ı bı dene derım ben ıse yarıyor bazen

zeda3000
24 Ekim 2007, 13:43
SuperLighti satip suzuki GS500 almistim. Motor kullanmayi yeniden ogrendim sandim. Bir daha asla Cin mali almam . bisiklete binerim yine almam.Motorun parcalari olduk yerde kiriliyor ve dokuluyordu. Vidalar gevsiyor siktigimda vida yalama oluyordu. Gecmis olsun diyorum ve her kez icin diyorum. Cin motoru ucuz diye aliyorsunuz ama "Karamanin koyunu sonradan cikar oyunu" misali.

KaraVelioğlu
24 Ekim 2007, 13:55
arkadaş çok geçmiş olsun ,bu çinli ve yandaşlarının ''insan hayatını tehlikeye atarcasına'' yaptıkları bu kalitesiz mallardan ötürü tek kelimeyle KI NI YO RUM ve çinlilere yazıklar olsun diyorum

D C R
24 Ekim 2007, 14:02
Geçmiş olsun arkadaşım :cyclopsan
Allah Korumuş :cyclopsan

mici_ceko_4
24 Ekim 2007, 14:04
çok geçmiş olsun...aklımda motomax ii bir firma diye kalmıştı ama geçende teker kopmuş haberini duyduk bole ilgisiz kalırlarsa kendilerinin kaybedecegini biliyorlardır umarım...

ARRI435
24 Ekim 2007, 15:26
sağolun arkadaşlar. gerçekten çok moralim bozuk ve acısını çıkaramadığım için daha da çok üzülüyorum. kazanamıyacağımı bile bilsem mahkemelik olmak istiyorum bunlarla. rahat bırakmaya niyetim yok
ama işte neresinden başlıyacağımı bilmiyorum olayın. avukata gidip ben bu adamları mahkemeye vereceğim, frenim koptu desem bana güler herhalde?

azzurdiablo
24 Ekim 2007, 15:44
Aylardir Basbas BaĞariyoruz........... Çİn Mallarinin Kalİtesİne GÜven Olmaz Dİyee..........

Bazi ArkadaŞlar Forum AÇmiŞ Çİn Mallarinin Ucuz Ve İyİ Mal OlduĞu Hakkinda........

Cbr125repsol
24 Ekim 2007, 15:47
Arkadaşım öncelikle çok geçmiş olsun buna çok benzer bi olayda benim başımdan geçti halende mücadele ediyorum bu olaydan çıkardığım ders marka marka marka'dan vazgeçmiyeceksin...

http://www.motosiklet.net/forum/moto-sohbet/37715-motoru-paramparca-ettim-6-ay-once-almistim-2500-km-deydi.html

ozrace
25 Ekim 2007, 03:58
büyük geçmiş olsun.bence tüm keeway madurları toplanıp mahkemeye verseniz daha etkili olur.bende keeway i macar biliyorum.demekki onlarda tırtmış

headquarters
25 Ekim 2007, 04:43
Arkadaşlar mal ÇİN malı kocaman yazıyorum.
Aman çinlilere nazaran biraz kaliteli yani vırt zırt bi ton markaya göre, dışının plastik aksamını hondadan almışlar
made in japan yazıyor, etiket falan değil plastiğin kendisinden kalıpdan o şekil çıkmiş.
Bende 4000km lerdeyım 1.5 sen falan oldu hala ne nedir çözmüş değilim, yolda ne zaman kalırım diye düşünüp gidiyorum..
Kesinlikle güven vermiyor bende beklemiyorum zaten ama bana bu zevkı kısıtlıda yaşatsada, yolda bıraksada ben motorumu seviyorum.. :P

Ama kotu bı şansızlık olur kaza olursa bu düşündüklerim için üzülebilirim.
ARRI435 sanada geçmiş olsun ustad..:pale:

aykan
25 Ekim 2007, 10:45
topikler açıldı çin malına laf atanlara duyrulur diye falan filan vs.....arkadasım geçmiş olsun hakkını ara gercekten yap! ve bidahada bu motorlara yaklasma marka al bekle zararı yok ama marka al . çünki şahsalı tanıtımlar vs vs vs reklamlar halkın gözünü boyamaktan başka bişey değil benim anlamadıgım sanayi ve ticaret bakanlıgı nasıl izin veriyor bu vurdunduymaz gidişe!!!

ryangt
25 Ekim 2007, 11:33
bide hala çin malı motorları savunan var ya ben ona yanıyorum :mrgreen:

huma
25 Ekim 2007, 12:03
bide hala çin malı motorları savunan var ya ben ona yanıyorum :mrgreen:

++++++++++++++++++++++++++++++

The massacre
25 Ekim 2007, 12:11
bide hala çin malı motorları savunan var ya ben ona yanıyorum :mrgreen:
al bendede o kadar........:cat:

Tutkun22
25 Ekim 2007, 12:38
şimdi dicekler herkes bütçesine göre alıyor diye..:)

ARRI435
25 Ekim 2007, 21:55
çin malları piyasamızda yeniler. 2-3 yıllık bir tarihleri vardı. foyaları yeni yeni çıkıyor ortaya. kafasında kuş beyni kadar aklı olan kimsenin şu saatten sonra çin mallarını savunabileceğini sanmıyorum. para bahane değildir. zira kalitesizliğinden dolayı sadece sinyal lambaları bozulsa, freninden ses çıksa, motor paslansa ucuzluk bir bahane kabul edilebilirdi.
ancak; tekerin fırlaması, debriyaj halatının kopması, arka fren kampanasının kırılarak kopması... bunlar hayati risk taşır ve bu gibi şeylerde PARA BAHANE EDILEMEZ.
zaten trafikte yeterince risk taşıyan motosikletlerin üstüne bile bile ekstradan risk almanın anlamı yoktur. evden işe işten eve geliyorum günde 3-5 kilometreyi geçmiyorum demekte burda yanlış oluyor. ne zaman tekerim kopacak, frenip parçalanacak,benzin depom yarılacak diyerek motor sürülmez.

ama en çok neye kızıyorum biliyor musunuz? bu motordan daha da kalitesiz olan "ithalatçısına" kızıyorum.
TEBRIK EDIYORUM SENI MOTOMAX, KALITESIZLIĞIN ve UMURSAMAZLIĞIN ANCAK BU KADAR OLURDU.