PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : vites pedalsız ve benzinsiz yolda kaldım :)



skocyigi
21 Ağustos 2005, 21:44
selam millet,

cumartesi günü işten sonra o gün çalışmış olmanın verdiği keyifsizliğiyle gölcükten istanbula doğru gidiyodum. dilovasına gelmeden birden benzinim bitti ve onarım sebebiyle dubalarla ayrılmış sağ şeride doğru kırıverdim hemen. dubaların sıklığı veya benim acemiliğimden olsa gerek dubanın tekine sol ayağım çarpıverdi. dengemi pek yitirmeden hemen duruverdim ama vites küçültürken farkına vardım ki vites pedalım kopuvermiş :)

3. viteste benzinsiz kalıverdim rampada. telefonumu yeni çaldırmış olmam sebebiyle de kontak isimsiz telefonumla beni kurtaracak kimseye ulaşamadım :(

neyse ki kopmuş pedalımı bulabildim ve top case'e attım, yakıt musluğunu rezerve çevirdim ve 40-50 arası bi hızla tırmanmaya devam ettim. yolda bi kaç motorcu arkadaşa el salladım ama kimse durmadı :( gebze çıkışına geldim ve gişelerde bi scooter'a yanaştım ve kasktan görüldüğü kadarıyla bi küçük emrah bakışı atıp durumu açıkladım. sağolsun abimiz oraları biliyomuş, beni bi benzinciye kadar götürdü. benzini doldurdum, tam ödeme yaparken elektrikler gitti, nakitim de yoktu ve bi süre jeneratörün çalıştırılmasını beklemek zorunda kaldım. sonra bu abimiz beni sanayiye götürdü ve bi ustaya pedalı kaynattı. gebze merkeze inip bi kafede soluklandık, sonra istanbula birlikte yola koyulduk :)

kendisine huzurlarınızda teşekkür ediyorum...

ve bu olaydan çıkardığım dersler:

1- yakıt durumumu sürekli kontrol etmeyi unutmıycam,
2- nakitsiz yola çıkmıycam,
3- yolda kalırsam ulaşmam gereken kişilerin telefonlarını yanımdan eksik etmiycem,
4- kırılan ve kaynatılan pedalı 10-11 anahtarla beraber çantada taşıyarak olayın tekrarı durumunda yolda kalmıycam,
5- koruma demiri taktırarak duba ve benzeri cisimlerin pedaldan ve ayaktan önce demirle temasını sağlıycam.

herkese iyi sürüşler.

kahraman34
21 Ağustos 2005, 21:50
sendekide baya bi şansmış resmen başına gelmedik olay kalmamış

crazy_devil
21 Ağustos 2005, 23:09
geçmiş olsun hocam.işallah daha büyük şanssızlıklarla karşılazmazsın :rendeer: ve hiç birimiz karşılaşmayız. :rendeer:

Romans504
21 Ağustos 2005, 23:26
Bu ne ya böyle! Bi İnsanın Başına Bir Seferde Ancak Bu Kadar Şansızlık gelebilir. Sen Ciddimisin Bunlardan. Bana Bi Flimin konusuymuş gibi geldi. Sankın Akşam İzlediğin Flimin Etkisinden Kalmış Olmayasın! :queen: Ve de Başlığı Açınca Da Gülmüşsün Bu Durumda Üzülmenin bi manası Yok :cherry: Hoşuna mı gİTTİ yOKSAM!....... :flower: bende Bi Ara Yolda Kaldım benzinim Bitmek Üzereydi. Para Almam Yanıma işte Bazen Cep Telefonumu ALırım. o zamanda Ne Telefonumu Nede Param vardı, ama Benimki seninki gibi degildi Hemen Aldım Benzinimi bi Telefon Ettim Durum halledildi. :joker:

salihgureli
21 Ağustos 2005, 23:33
Kabus gibii baba naaptın senyaa bunları yazarkende klavyeye çay döküldümü,geçmiş olsun.

ChatnoiR
21 Ağustos 2005, 23:59
skocyigi, geçmiş olsun dostum. ağva dönüşüde konuşmuştuk seninle koruma demiri hususunda, aklımıza gelen başına gelmiş :pale: çok şanssız bir dönem geçirmişsin tekrar geçmiş olsun... :king:

boy
22 Ağustos 2005, 00:58
Herşeyi anladım da pedal nasıl kırıldı onu anlamadım. Büyük başarı valla :) Geçmiş olsun. Bundan sonra daha dikkatli olursun umarım.

just_life
22 Ağustos 2005, 01:17
Kardeş geccmiş olsun. Ne olursa olsun yineden yolda kalmamısın ona sevindim. Motorun böyle güzel zevkleride var işte sonunda macerası kalıyor.

Olcay Avşar
22 Ağustos 2005, 09:13
Geçmiş olsun kardeşim, pedal nasıl kırıldı bir anlat hele. Çünkü bu baya zor olsa gerek :)

kayabey
22 Ağustos 2005, 09:46
geçmiş olsun allah tekrarını göstermesin sana bu günlerde pişmiş tavuğun ruhu gelmiştir bir okuyup üflet

kabir
22 Ağustos 2005, 10:09
abi aynısı basıma geldi tek benzın vardı.4 viteste kaldım :pr: gecmıs olsun

muvattali
22 Ağustos 2005, 11:03
skocyigi kardeşim, çok geçmişler olsun. Listeye bir de "Cumartesileri çalışmak zorunda kalırsam motora binmeyeceğim" maddesini eklesen nasıl olur :P

skocyigi
22 Ağustos 2005, 13:36
iyi dilekleriniz için teşekkür ederim.

başlıkta gülümsedim, çünkü neticede bir hasara uğramamış olmam olaya daha bi eleştirel bakabilmemi sağladı ve tamamen kendi kontrolümde olan değişkenler sebebiyle yolda kalarak alay edilmeyi hakettim ve bunu kendi kendime yapıyorum :)

just_life'ın dediği gibi olay sonunda sadece gülerek anlatılabilecek bir anı kaldı. buna da şükretmek lazım ki zaten şanslı olduğum yönler de vardı, mesela 4 veya 5. viteste kalsaydım belki de motoru kaldıramayacaktım. 1 veya 2'de kalsaydım o hızla en yakın benzinciye gitmem yıllarımı alabilirdi, veya yüksek devirde gitmeye çalışırken rezervi de bitirebilirdim. bir de yolda karşılaştığım kişinin o civarı bilmesi ve yardımcı olması da benim için şanstı. sonuçta bir de arkadaş edinmiş oldum.

pedalın kırılmasına ben de çok şaşırmıştım, zaten hemen kontrol ettim ve dubanın içinde çimento ve kaldırım taşı gördüm. karayollarının dubaların rüzgardan uçmaması için daha iyi bir çözüm bulması gerekiyor bence.

bu olayı sizlerle paylaşarak bi kaç kişinin daha ders çıkarmasını sağladıysam bu beni gayet mutlu eder.

herkese sağlıklı sürüşler.

p.s. chatnoir, tel nonu kaybettim, bi ara mesaj atarsan sevinirim.

okulyolu
22 Ağustos 2005, 13:49
Geçmiş olsun dostum.. Bende bigün boğaz köprüsünün tam orta yerinde kalmıştım benzinsiz.. Acemiyim ya rezerve olduğunu bilmiyom polis eşliğinde yıldız yokuşuna kadar ittim motoru sonra aşağı saldım da kabataştan doldurdum.. Tabi geç kalınca işe bide fırça yedim.. Ama sonradan öğrendim ki meğerse benim rezerve de benzin varmış.. :pr: :pr: :pr: senin yazıyı okurken aklıma geldi ve gülümsedim şimdi

a_cayip
22 Ağustos 2005, 15:18
walla kardeş kayabey'in dediği gibi bu kadar olur..
pişmiş tavuğun ruhu gelmiştir bir okuyup üflet..

geçmiş olsun. :king:

patatessogan
22 Ağustos 2005, 15:42
Bu konu hakkında bir kitap yazmayı düşünüyor musun? :silent:

DaBiker
26 Ağustos 2005, 17:55
Büyük geçmiş olsun. enim de debriyaj telim kopmuştu şehir içinde tonla kırmızı ışık geçmek zorunda kaldım. Ne siz sorun ne ben söyleyeyim :santa: :santa:

Mr-Metal
26 Ağustos 2005, 18:07
abi seninki hakikaten küçük emrah filmine dönmüş... geçmiş olsun

qeek23
01 Eylül 2005, 18:29
enteresan valla bu kadar olurmu detirtcek bir olay benimde bir kere vites ayaklığı kırılmıştı sol ayak havada vites atıp duruyorduk kas yapmışıtı ayağım.hep dediğim gibi bu olaylar bize ve arkadaşlara ders olmalıdır.geçmiş olsun :cat:

BURNER_18
01 Eylül 2005, 18:36
hacam bahtsız bedevı den daha bahtsızmıssın haa :rendeer: :rendeer: