PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Motorsiklet ve Arkadaşlar



ZoR
29 Nisan 2007, 04:54
Bir konuda size danışmak istiyorm arkadaşlar..
Şimdi motor almamla birlikte birkaç arkadaşım "oo süper alda gezelim", "banada öğretirsin sürmeyi", "iyi iyi senin motorda öğrenelim direk yüksek cc ile başlarız" vs vs..henüz abartıpda "bu haftasonu motoru versene bi şehirdışı yapıcam" diyen henüz çıkmadı ama o soruyuda bekler oldum :)
yani kimseyi kırmadan şöle isteyenlere bir tur attırıp sonra kibarca b.kunu çıkarmayın gidin kendinize motor alın nasıl diyebilirim?
acaba başta bi kamuoyu yoklaması yapıp dünden motor sürmeye razı kişilerle ortak mı alsaydım kurbanlık deve modeli :)

~~immigrant~~
29 Nisan 2007, 05:14
ben daha once bır arkadasmımın motoruyla kaza yaptım ordan bıraz durumu bılıorum.....
onun için soyle soyluyorum.............
abı motosıklet tecrube işi ve tehlıkelı aslında.....Ben o sorumlulugu ustume alamam..........
Bunda kırılma bozluma olmaz zaten guvenme guvenememe meselesı degıl..... Tamamen kişisell.....yemışım motorunu yanı........tabı motoruma bısı olsa cok uzulurum ama ustundekı arkadasımsa motoru gormem bıle.....
En mantıklısı bu ve daha hıcbırarkadasıma al sen takıl demedım

eroldayı
29 Nisan 2007, 07:39
üstad verme motorunu kim kızarsa kızsın tecrübesi varsa sorunyok sonra ağrımayan başa mendil misali olmasın ortam

venox15
29 Nisan 2007, 12:20
ewet erol dayı ya katılıyorum motosiklet bizim atımız ne demiş atalarımız AT AVRAT SİLAH verilmez

megadeth
29 Nisan 2007, 20:50
venox15 in dediği gibi at avrat silah bu üç şey verilmez abicim aynı fikirdeyim ben şahsen vermiyorum biliyorum bendede şans yok verdimmi düşücek üstündekinemi yanayım motorumamı en iyisi vermemek kırılan kırılır kalan sağlar bizimdir:P

TuğrulÖzbek
29 Nisan 2007, 21:57
konu motorunuzu kime verirdiniz vermezdiniz içerilki başlıkta vardı:cat:

rainboss
29 Nisan 2007, 22:08
Verme kimseye. Başın ağrımasın.

samet_1987
29 Nisan 2007, 22:35
üstad ben bısı dıyecektımde bılerekmı motorsiklet yazdın hatanı duzeltıyo gıbı oluyorum belkıde merak ettım:)

umut35
29 Nisan 2007, 22:42
valla bizim arkadaş a2 yi izmirde almış
adam vitesli motor kullanmadan direk scooterla sınava sokup vermişler belgeyi bende motoru yani alıyom işte....ban giyoki sen öğretirsin bana motorla artık vitesli motoru....aynen dedimki valla kusura bakma ehliyeti aldığın yer öğretseydi motorum herşeyden önemli kardeş kimse kusura bakmasın sonra dedim sen al kendine vitersli öğretiriz o zman açık sözlü ol bence:)

heyferhatbey
29 Nisan 2007, 22:46
ben sıfır aldım senin gibi arkadaşları kıramadım verdim oda düşmüş eksoz eğikler içinde içim nasıl cızz etti anlatamam bişey denilmiyor oda mahçup oldu değiştirelim dedi öle kaldı.. bence hiç gerek yok VERME !

mithrelios
29 Nisan 2007, 22:48
bence hayır diyeceksin ve motosikletin üzerine ne kadar titrediğni göstereceksin. zaten boyle onem verdiğini gören arkadaşın istemeye bile utanır veya hayır demeni anlayışla karşılar. versen bile motorunu, ne kadar önemli olduğunu anlayıp senden bile dikkatli kullanır. bunun gibi davranmayanlar zaten pek de önemli arkadaşlar değilmiş demektir, bi miktar kırılmalarından zeval gelmez.

joybell
29 Nisan 2007, 22:50
kesinlikle verme derim verme derken daha önce kullanmışlığını biliyorsan ve güveniyorsan ver ama öbür türlü bi zamanlar kullandım bende mz vardı falan filan gibi laflar ediyorsa verme ben bir kere arkadaşa verdim motoru valla ödüm koptu diyemiyorsunda bırak len diye desen gücenecek bir daha kesinlikle vermem zaten

mete_han
29 Nisan 2007, 22:57
hoca öncelikle motor sıfırsa 1000 km ye kadar yırttın...rodaj ayağına millete ayar yapabilirsin...kanka rodajda makina kusura bakma şeklinde...ama 1000 km den sonra ikisinden birini seçeceksin...ya dostlarını ya motorunu...motorunu seçersen kankilerin yavaş yavaş senden uzaklaşacak...buda demek oluyorki seni motorun içinmi seviyorlar...onada hayır diyeceğim ama...bizdeki kanka kavramı cebindeki paraya kadar herşeyi paylaşmak olarak algılanır...2 tur vermezsen artcı olarak 140 ı tek olarak zor gören motoruna bende geleyimmi diye binen artcına hayır diyemezsen üzülürsün...kanka ayağı başka kendi malın başka...


hem motorun yıpranır...bir karar al ve uygula...


Bir konuda size danışmak istiyorm arkadaşlar..
Şimdi motor almamla birlikte birkaç arkadaşım "oo süper alda gezelim", "banada öğretirsin sürmeyi", "iyi iyi senin motorda öğrenelim direk yüksek cc ile başlarız" vs vs..henüz abartıpda "bu haftasonu motoru versene bi şehirdışı yapıcam" diyen henüz çıkmadı ama o soruyuda bekler oldum :)
yani kimseyi kırmadan şöle isteyenlere bir tur attırıp sonra kibarca b.kunu çıkarmayın gidin kendinize motor alın nasıl diyebilirim?
acaba başta bi kamuoyu yoklaması yapıp dünden motor sürmeye razı kişilerle ortak mı alsaydım kurbanlık deve modeli :)

birde hocam bu motor verme olayıda nedir yav...anlamış değilim...milyarlık mal verilirimi öyle...kanka ama işi biliyomu düşcekmi kalkcakmı...bilsede tek teker yapcakmı sen görmediğin zamanlar...paranoya değilmi abicim benim aklıma gelir...hani ben artcıya bile nazlanan bindirmemeye özen gösteren biri olarak...(makinam 1500 cc çünkü)..beni anca çekiyor...önemli bir durum olmadığı haricinde verme hocam...kendi motorunla kendin düş kendin sür...eğer verdiğinde için cız ediyorsa baştan söyle kankilere...

Tequ
29 Nisan 2007, 23:11
Japon motor kız gibidir kimseye verilmez :) Çin ise ver sürsünler kırma kimseyi :P

mete_han
29 Nisan 2007, 23:18
Japon motor kız gibidir kimseye verilmez :) Çin ise ver sürsünler kırma kimseyi :P

+25 karakter...........................:P :cat:

onuray
29 Nisan 2007, 23:27
Valla arkadaşım.Paylaşmak güzel şeydir.Ama paylaşmanın da bir şekli var.Herşey paylaşılmaz.Ben de kısmetse eylülde motor alacak biri olarak;kardeşim dışında kimseye motoru vermeyi düşünmüyorum.Anlayış gösteren kankamdır.Göstermeyense mazide kalır.O kadar...

donniedarko
29 Nisan 2007, 23:30
kim olursa olsun vermemek lazım aksilik olur bişey gelir başına kibar bir dille hayır demek en doğrusu bence

megadeth
30 Nisan 2007, 19:27
Japon motor kız gibidir kimseye verilmez :) Çin ise ver sürsünler kırma kimseyi :Ppeki motoru kullanan arkadaşımız çin malı değilse ve başına bişey gelirse o ne olucak:queen:

tubis
30 Nisan 2007, 19:35
Bu başlıktan tonlarca var :mrgreen:

+ moto(R)siklet değil, motosiklet.....

hasere
30 Nisan 2007, 19:36
bence dersin arkadaşlarına veririm ama bişey olduğunda sıfırı ile değiştirebilecek misin? durduk yere başına masraf açma istersen falan derim.. dediğiniz gibi sonuçta milyarlık alet... büyük ihtimal sürmeyi bilse bile "abi benim şanslığıma gelir sağına soluna bişi olur.. 1 tur binecez diye durduk yere cebimizden para çıkmasın" diye düşünmesini sağlamaya çalışırım :mrgreen:

ZoR
30 Nisan 2007, 23:43
İmla hatamı mazur görün nasıl böyle bir gaf yaptım bnde anlamadım yani..
yeni bir motocu, pardon motorcu olarak biliorm ki motorsiklet pardon motosiklet aşkı başkadır böle hatalara gelmez :P
Şaka bi yana yani hayır diyememek kötü işte aslında şu anda isteyenlerden "ben öğreniyimde sonra sanada öğretirim.." şeklinde sıyrılıyorm..

Nyse ilerde de "al motor, öğretirim ayıpsın" demeyi düşünüorm :)
bu arada kusura bakmayın tüm konuları devamlı takip edemiorm, şöle bi aramada yaptım ama yetersiz yapmışım heralde konunun önceden çok açıldığını bilmiyordum..
Saolun cvplar için

By Mükemmel
01 Mayıs 2007, 12:57
Tavsiye etmiyorum, hele hele de cbf 250 hiç verilmez.

tubis
01 Mayıs 2007, 12:58
Niye hele hele Cbf 250 kanka anlayamadım :silent: :silent: :mrgreen:

sporcu_32
01 Mayıs 2007, 15:52
valla bende şimdilik ehlıyetım yok olmaz dıye sıyrılıyorum.15 20 gun sonra ehlıyetımı alıncada daha yeniyim artcı olarak alamam senı diye sıyrılmayı dusunuorum.allahtan cevremde motor heveslesı cok ıinsan yok bi kaç yakın arkadasım var.cok ıyı olmadan onlarada ne verırım motoru nede artcı olarak alırım.şakaya gelmez motor işi