PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : R25 için Düz Headers ve Salyangoz Headers farkı ? - FOTOĞRAFLI



KinqEmpires4
09 Nisan 2021, 12:02
Merhaba,

Yamaha R25'e Tiger tarzı egzos almayı düşünüyorum fakat katalizörlü headers ile düzgün ses alamayacağımız ortada. Komple sistem egzos almak mantıklı gözüküyor fakat ortada dümdüz ve salyangoz headers çeşitleri var. Bazı videolarda salyangoz headers'larda daha çok alev atıyormuş hissi veriyor.


R25 için Düz Headers ;

https://i.hizliresim.com/p1GSLJ.jpg (https://hizliresim.com/p1GSLJ)

R25 için Salyangoz Headers ;

https://i.hizliresim.com/09yKQt.jpg (https://hizliresim.com/09yKQt)



1 - Salyangoz headers mı ? yoksa Düz headers mı Performans konusunda daha etkili ?
2 - Hangisinde ses daha tok çıkacak ?


R25 için düzgün , tok ve performansı düşürmeyen (hatta arttıran ) egzos önerileriniz varsa beklerim.

cıbılduck
09 Nisan 2021, 12:08
R25'e takılan hic bir egzozu duyup da "aa ne güzel olmuş sesi" demedim şahsen.

berk_cglr
09 Nisan 2021, 12:24
bildiğim kadarıyla salyangozlu egzozlar alt devirlerde daha başarılı düz olanlarsa üstlerde ama bu ciddi fark yarattı oo makine aslan modu gibi hissettirmez ki sadece egzozlada adam akıllı performans alamazsın ecu egzoz filtre değişimiyle hissedlir fark olur onun haricinde stok egzoz çıktığı için her halükarda bir top speed de 5 10 km farkader ama altlar biraz bayık kalır sadece egzoz takarak

atalayalper
09 Nisan 2021, 14:45
r25'e tiger egzoz takıp performansını arttıracağını zannediyorsunuz ve yanılıyorsunuz aksine azalıyor bütün ince ayarlar bozulduğu için. Fakat kesin arttıracağınız iki şey var;

1) Egzozdan çığırtkanca çıkacak o katlanılmaz ses
2) Daha da yukarı çıkacak yakıt tüketimi

Bu ikisi kesin artıyor Tiger egzoz ile. Artmayan tek şey ise performans.

YasinC
09 Nisan 2021, 16:24
R25'e dünyanın en iyi egzoz sistemini tak çıkaracağı ses bir boka benzemiyor kafa belliyor anca. Bol bol küfür yersin. Motorun karakteristiği ile alakalı ses daha çok. Benelli tnt250 mesela orijinal egzozu ile efsane sesi vardır.

muhahha306
09 Nisan 2021, 16:33
+10 beygir :-D

IceFrog
09 Nisan 2021, 16:39
Stok egzoz her açıdan daha iyi R25 için.
Egzoz takınca çok berbat bir ses oluyor.

ero__
09 Nisan 2021, 16:42
Konu sahibi hariç herkesin egzoz kelimesini doğru yazması çok dikkat çekici :)

KinqEmpires4
09 Nisan 2021, 16:43
Çift Silindir R25 için hoş ses çıkaran youtube videoları görüyorum. 4 silindir 600'lüklerle kıyaslamak zaten anlamsız. R25 için egzos arıyorum diye özellikle belirteyim.

https://www.youtube.com/watch?v=nJZkjiZFTGw&t=124s

https://www.youtube.com/watch?v=qtQ9w9Hmi5c - Bu video için Tiger egzoslar gayet tok gözüküyor. Sesin kulağa hoş gelmesinin Salyangoz headers olmasıyla bir alakası var ise değerlendirilir.

atalayalper
09 Nisan 2021, 16:49
Duymak istediğin cevapları alamayınca soruyu tekrar sordun galiba :)
Hocam diyoruz ya salyangoz, tırtıl vs hikaye yazık etme makinaya. Tok ses dediğin ses bozuk içi boş teneke sesi gibi bir ses alacaksın zaten Tiger egzoz dediğin egzos aliexpress'te satılan no name egzozların üzerinde tiger yazan hali.

sharkspeedr2
09 Nisan 2021, 16:50
valla kardeş burda boşuna sormana gerek yok
sen egzoz takmayı kafaya koymuşşsun bize sormana gerek yok
salyangoz ve düz boru arasında motorun hacmi yüksek olmadığı içinde fark olmaz istediğin kadar farklı şekilde egzoz tak
bir motoru pist / trackbike tarzı bir setup yapmadığın sürece ecu yazılım hava filtresi buji ıvır zıvır çoğu şeyi değişmediğin sürece düz ve salyangoz arasında çok fark olmaz istediğini tak kullan
he illa alacağım dersen full sistem orjinal egzozlardan al
akrapovic mivv yoshimura gibi

Akhneton
09 Nisan 2021, 17:16
İlla tok ses almak istiyorsanız egzozdan önce açık hava filtresi takmayı düşünebilirsiniz. Güzel sesli bir motor istiyorsanız dört silindirli motorlar yahut üç silindirli Triumph dışında güzel ses alamazsınız. Ben sizin yerinizde olsam egzoza para harcayacağıma biraz daha stok binip para biriktirip dört silindirli xj6'ya geçerdim.

RideForLife.
09 Nisan 2021, 17:40
r25'e tiger egzoz takıp performansını arttıracağını zannediyorsunuz ve yanılıyorsunuz aksine azalıyor bütün ince ayarlar bozulduğu için. Fakat kesin arttıracağınız iki şey var;

1) Egzozdan çığırtkanca çıkacak o katlanılmaz ses
2) Daha da yukarı çıkacak yakıt tüketimi

Bu ikisi kesin artıyor Tiger egzoz ile. Artmayan tek şey ise performans.

Yiyeceği küfürü eklemeyi unutmuşsunuz listeye :)

tarzan rıfkı
09 Nisan 2021, 17:56
r25 den bir motordan çıkıp çıkabilicek en güzel sesler çıkıyor zaten.orjinal egzos efsane motor sesi zaten hiç bir motorda yok yolda duyduğun an karıştırmak mümkün değil.hiç bozma kalsın öyle çünkü bu motora egzos olmuyor ne takılırsa takılsın daha kötü ses çıkartıyor.2 seçenek var ya slip on takıp az biraz sesi toklaştırıcaksın yada benim gördüğüm orjinal sete alttan tıpa yapıcaksın.tıpa saçma bir fikir tabiki ama ses güzel oluyor şahit oldum.bu 2 seçenekten de salyangoz diyorum

KinqEmpires4
09 Nisan 2021, 19:19
@atalayalper Sorum zaten egzos alacağım. Ne alayım ne çeşit alayım. Konudan sapmadan biraz daha yapıcı ve amaca yönelik cevap bekliyorum. Egzos almayı kafaya koymuşsun bize sormana gerek yok cevaplarını dinlemek cevabı pek manalı değil açıkcası.

Egzos almak almamak diye konu açmadığımıza göre egzos tavsiyesi verenlere de teşekkürler. Akrapovic , mivv , yoshimura tarzı egzoslar ciddi maliyetli neredeyse ciddi ikinci el CG parası.

İkinci el Tiger almayı düşünüyorum ki Tiger TRİ 780 , TRİ 800 egzoslarının hem uygun hem de R25'e yakıştığını duyuyorum. Forumdaki arkadaşların fikrini de merak ettim.


@Akhneton CBR 250r'den R25'e geçiş yaptım.R25'i daha güzel sesi var ve daha performanslı diye tercih ettim. CBR 250r'nin sesi çok hoş değildi fakat R25'in CBR 250r'ye nazaran çok daha kulağa hoş gelen sesi var. 4 Silindir ileriki zamanlarda hayırlısıyla. Şuan elimde R25 var ve birkaç sene binmeyi düşünüyorum. Youtube videolarından baktığımda güzel ses çıkaran egzozlar görüyorum. Biraz daha hangisi daha hoş olur düşüncesi mühim.


@tarzan rıfkı Orjinal egzozuda yüksek devirlerde fena fakat Performans Egzozlu bir motordan daha çok haz alınıyor , alev atan egzoz falan. Gençliğin tadını çıkarmak lazım. Yapıcı cevapları beklerim.

Atincozkan
09 Nisan 2021, 19:31
sana katacakları artılar
ağırlık azalımı,estettik görüntü,daha tok ses.tam emin değilim minumum 0.5 maksimum 1.5 beygir,üst devirlerin canlanması,top speed de 3-4km artış
eksileri... sesi duymak için gaza basmandan ötürü yakıt tüketimi,alt devirlerde baygınlık

Av.Rider
09 Nisan 2021, 19:50
Akrapovic full sistem takardım. Uygun olsa idi. 10 bin olmasa idi. Neyse en güzeli stock

İnazuma
09 Nisan 2021, 22:21
R25e takarsan olmaz R6 ya takarsan olur kafası hakim anladığım kadarıyla. Tek, çift, üç, sıralı 4, V4 hepsini akrapoviç, fmf, two brothers gibi iyi egzozlarla kullandım hepside kısa süreli oldu geri orjinallerine döndüm fakat kimsenin sevmediği egzozlu tek silindir sesi çok hoşuma gidiyor. Leovince sbk Egzozum ve tek silindir motosikletim var ama yine orjinal egzozla kullanıyorum :D

Uzun lafın kısası egzoza ya kökten karşı olun yada r25e yakışmıyor berikine yakışıyor muhabbetinden vaz geçin bence :)

Konunun asıl cevabına gelince, mt07 de akrapoviç titanyum ve akrapoviç karbon egzoz kullandım, karbon salyangozluydu. Gözlemlediğim tek fark salyangozlu egzoz gaz kesince tatlı tatlı patırdıyordu dostum başka bir fark gözlemlemedim.

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:21 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:17 ----------

hatta galerimde fotosu da mevcutmuş.
https://i.resimyukle.xyz/AG11T5.jpg (https://resimyukle.xyz/i/AG11T5)

Akhneton
09 Nisan 2021, 22:32
Mesela egzozu söküp soba borusu gibi bir boru taksanız son hızınız epey yükselir. Ancak alt devirleriniz ölmeye başlar. R25'in zaten alt devirleri biraz cansız. Yamaha'nın üst model motorlarında egzap dedikleri yüksek devirde kapakçıkları açılan bir egzoz sistemi vardır. Bundan mütevellit salyangoz egzozun alt devirleri daha az öldüreceğini düşünüyorum.

Ozan arıcı
09 Nisan 2021, 23:48
R25'in çok güzel ve karakteristik bir sesi var. Neyini beğenmiyorsunuz? :) 2km öteden açık egzozlu R25 sesi duysam tanırım. Salyangozun olayı bir miktar back pressure etkisi yaratarak azda olsa alt devri kurtarmaya çalışmak.
Ben Akrapovic full sistem Carbon egzoz ile kullanmıştım. Düz boru şeklindeydi ve alt devirleri aşırı ölüydü. Sadece üst devirlerde yürüyordu motor. Normalde de alt devirleri ölü bir motor zaten egzozla beraber komple hissizleşmişti. Alacaksan kesinlikle salyangoz al. Sesi de düz borular gibi çığırtkan ve yüksek olmaz daha tok ses verir.

HaktanCbr
10 Nisan 2021, 00:01
Back pressure(geri basınç) denen bir mevzu var, egzoz sistemi içindeki gazların yarattığı basınç 2 zamanlı motorlarda egzoz deliğinin sürekli açık olmasından dolayı hava yakıt karışımı silindirde yukarı çıkarken egzoz deliğinden kaçmasını engellemek ve buna bağlı olarak performans artışı sağlamak için gerekli. 4 zamanlı motorlarda yanma kapalı alanda olduğundan gereksiz komple headers olmasa bile yanan yakıt konusunda çok bir fark olmaz ama valfler overheat olur , salyangoz headersin mevzusu da biraz geri basınç sağlayıp alt devir torkunu arttırmak. Düz headers üst devirlerde herhangi bir geri basınç olmadığından airflow(hava akışı) rahatlatacağı için günümüz formula 1, motogp, tt gibi yarışlarda kullanılır tam anlamıyla performans amaçlıdır. Ecudan yeterli ayar yapıldığında bir mufflere gerek kalmadan 4 zamanlı motorlarda sadece headers şeklinde kullanılabilir. Uzun lafın kısası salyangoz çekiş düz gidişte fark eder, ama yazılıma ve hava filtresine de müdahale gerekir bilginiz olsun.

Ayrıca ülkedeki sıralı 3-4 silindir sesi fetişini de anlamıyorum, tok bir sıralı 2 v2 v4 veya crossplane i4 motorların sesleri 3 veya 4 silindirdeki cırtlak sesten bin kat iyi bana kalırsa, apaçilik yapılmazsa kimse küfürde yemez hemen önyargıyla yaklaşmayın kimseye. Şahinlerde 4 silindir.

Osm@n
10 Nisan 2021, 02:01
Çift Silindir R25 için hoş ses çıkaran youtube videoları görüyorum. 4 silindir 600'lüklerle kıyaslamak zaten anlamsız. R25 için egzos arıyorum diye özellikle belirteyim.

Buyurun sayın kral imparator. Konpile eksöz sistemi. (https://inorava.com/urunler/dokum-soba/soba-borusu/) Üstelik 100 TL

https://inorava.com/wp-content/uploads/2017/03/soba-borusu-2-600x398.jpg

bdrhngvnc
10 Nisan 2021, 02:26
Beyler, foruma hoş geldiniz. Forumun ilk kuralı r25'ten bahsetmemek.