PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ducati 1.000km bakımı ücreti 749 TL :O



Sayfa : 1 [2]

ShipShaq
27 Mayıs 2020, 23:58
Merhaba. Motorunuz kaç model kaç kmde? Memnun musunuz?

10.000'de şu anda. Aşırı memnumum, şehir içi yakıt konusunda üzmeyen, güzel torklu bir alet. 150-160 ne ara yapıyor anlamıyorsun. Değeri bilinmiyor pek. Tam spor görünümlü şehir içi motoru. Virajları güzel. Uzun yolda da üzmüyor. Çok rüzgar yemiyorsun. Led aydınlatmaları baya iyi direkt farkediyorlar trafikte. Selektör çekince direkt çekiliyorlar önümden baya parlatıyor. Öneririm.

AzÇok
28 Mayıs 2020, 00:06
Ducati alıp bakım faturasında 1-2 bin lirayı aramak?

Bugati alıp yıkama ücretini sormak?

Bizde kalıtsal galiba :sunny:

Hırbonen
28 Mayıs 2020, 00:26
Ducati alıp bakım faturasında 1-2 bin lirayı aramak?

Bugati alıp yıkama ücretini sormak?

Bizde kalıtsal galiba :sunny:

Bugatti-Ducati

Fonetik benzerlik var mi ? Var

İkisininde kokleri italyan mi ? Evetttt

İkiside vw grubunda mi ?? Yeahhhh

ferrari benzetmesi yapanlara kiziyodum ama bu oldu.

mostro
28 Mayıs 2020, 05:32
3et3dd7Uko0

Ducati Multistrada 1.000km bakımı 749 TL ben şok :cyclopsan

1 lt castrol yağ 110 TL
Yağ filtresi 140 TL
Balata spreyi (4 fıs) 70 TL
Parmak ucu kadar sıvı conta ama markası Ducati :) 15 TL
İşçilik 245 TL

Not: yukardaki piyatlardan %18 indirim yapmışlar

sıvı conta değil o 15 tl olan. Ayrıca fiyatı hangi markaların rodaj bakımıyla kıyasladığınız da önemli. Supertenere 600 lira tutuyor. Premium bir markaya sahip olmayı isteyenler için 100 lira çok da abartılacak bişey değil. Ülkemizde az bulunan bir marka olmasından da dolayı fiyat artıyor doğal olarak. Yamaha yılda 30bin motora bakım yaparken ducati 5bin belki daha az bakım yapabiliyor.
Yedek parça olarak da fiyat farkı çok yok.

Multistrada Fiyat listesi
https://www.bike-parts-ducati.com/ducati-motorcycle/Multistrada/2014/Multistrada_1200/Multistrada-1200/CLUTCH/10/10/0/10

Supertenere Fiyat listesi
https://www.yamahapart.com/oemparts/a/yam/5d76731f87a866115429a06a/clutch

Bazı insanlar motorlarını statu göstergesi olarak kullanıyor. Ducati de bu kullanıma uygun. Ucuz olsa herkes alır zaten.Genellikle üst sınıf yol endurolarında bu statu savaşı çok oluyor. :) En pahalısı hangisi diye motor secenler var. Biz nasıl fiyat performans bakıyorsak adamlar da en pahalısını verin bana en beygirlisi en zengin göstereninden istiyom diye motor alıyor. Bu da bir pazarlama yöntemi. Alan memnun satan memnun. Maserati ferrari lamborghini gibi markaların bakım fiyatlarını da acaba arabacı sitelerinde tartısıyorlar mıdır. Premium araba markalarının adını yazıp bakım ücreti ben şok tarzı bişey görmedim :mrgreen:

newmoto76
28 Mayıs 2020, 12:55
Bazı şeylerin hesabını yaparken dönerci, köfte ekmekçi hesaplarıyla aynı kefeye koymaktan vazgeçmeyeceğiz..

Bir yetkili servisin kuruluş + işletme maliyeti oldukça yüksek arkadaşlar.. Markanın standart istediği eğitim ücretleri bile yetkili servise yük oluyor. Bir ürüne 100 bin TL veriyorsun sonra birileri senin marka standartlarında servis vermen için dükkan açıp bekliyor.. Servis işinde zaman maliyeti çok yüksek.. Ducati servisi olarak zengin olmazsın.. Hatta hiç kimse servis işinden zengin olamaz.. Totalde ciro & kar brütte max %40 nette şanslıysan %10 la gerçekleşir.. Bu kadar iş yapıp %10 kazansın serviste.. Emin olun dönerci çok daha giyi para kazanıyor servislerden..

Bu işin matenmatiği ve gider kalemleri çok yüksek.. Şu bizi kazıklıyorlar kafasından bi kurtulun.. Sorun verginin vergisinin vergisini alan sistemde.. Dünyada gelişmiş olan her ülkede en pahalı şey servis maliyetidir..

Birde artık motosikletlerde elektronik donanım vs arttı.. Yok ben kendim bakımımı yaparım birkaç yüz TL cebimde kalır diyen biri varsa o işlere girmesin. Garantiden yapılması gereken 20 -30 bin TL lik bir şey olduğunda canı çok yanar..

ryangt
28 Mayıs 2020, 13:04
newmoto76 arkadaşımız güzel açıklamış, her nasıl para verip aldığımız motorda seve seve KDV'yi ÖTV'yi ek fon vergisini öderken sesimiz çıkmıyor,her nasıl dünyanın en pahalı benzinini lıkır lıkır alırken sesimiz çıkmıyorsa emin olun ki o servis işletmesi de ay sonu geldiğinde stopajını, kurumlar vergisini, çalışanların zorunlu sigortalarını ÇATIR ÇATIR ödüyor devlete,ve bu vergiler öyle az buz değil, kışın kimse kapıdan girmezken de ödeniyor,yazın çok iş olduğunda da bazı vergileri katlayarak ödüyor.

Yani bakkal hasan hesabı 30 liralık yağı bana 50'ye yazdı bana soktu, yağ filtresi aliexpreste 5 dolara var orjinal dedi bana 120ye geçirdi,işçilk dediği şey iki kapak açıp başında beklemekten ibaret onu ben de yaparım ne var bunda dolayısıyla bana gangbang yaptı çırakla beraber,diye sızlanmanın çok bir manası yok. Alırsın zincir yağını, koparırsın parmaklarını , sökersin filtreyi takarken tam oturtamaz yatak sardırırsın olur biter.

Çift silindir isimli vlogger'ın attığı parmak kopmalı videoyu atamadım kaldırılmış - yılların motorcusuyum diye geçinen adamın parmakları dişliye takılıp bir tur dönmüş, 50 lira verip serviste yağlatsa eminim canı daha az acırdı, - kendisine geçmiş olsun - herkesin başına gelebilir.

videoyu izlenme sayısını artırmak için kaza geçirdim diye atmış ama parmakları dişliye kaptırmış olduğu söylüuyordu izlediğim videoda.

https://i.hizliresim.com/nKLPit.jpg

fb__ömer
28 Mayıs 2020, 13:32
10.000'de şu anda. Aşırı memnumum, şehir içi yakıt konusunda üzmeyen, güzel torklu bir alet. 150-160 ne ara yapıyor anlamıyorsun. Değeri bilinmiyor pek. Tam spor görünümlü şehir içi motoru. Virajları güzel. Uzun yolda da üzmüyor. Çok rüzgar yemiyorsun. Led aydınlatmaları baya iyi direkt farkediyorlar trafikte. Selektör çekince direkt çekiliyorlar önümden baya parlatıyor. Öneririm.

Eski kasasını temiz kullanan birinden bulabilirsem eğer 23 25 bin liralara kadar kendimi zorlayacağım. Çünkü 19 20 ye alacağım r25den hayır gelmeyecek. Hemde yaktığı kadarda gitmeyecek. Bu motoru alıp sağlamlığınada çok güvendiğim için tabiri caizse motorunu elime alana kadar kullanmak istiyorum. Şöyle en az 30bin kilometre kadar. Ama son durumlar ve fırsatçı satıcılar yüzünden piyasa allak bullak durumda. Tasarım açısından iki kasasınıda çok beğeniyorum ama sizde ki son kasa olmalı. O kasa cidden çok yakışıklı bi alet. Keşke durumum evlerse ondan alsam ama öğrenciyken durumlar bu kadar elveriyor. Umarım bir tane temiz bende bulabilirim. Çok teşekkür ederim yazdıklarınız için.

---------- Mesajlar birleştirildi - 13:32 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:26 ----------

Abi ama o parmak kopası kusura bakmasın ama onun salaklığı. Yahu 1 e taktın dönerken yapacaksın tamam? Ya dönen zinciri bezle silmeye niye çalışırsın? Düpedüz mallık bu. Alırsın bu satılan çift taraflı fırçanı zincir dönerken geçirir kaba pisliğini alırsın. Sonra motoru stop eder bez ile detaylı silersin. Yani bunu düşünmeyecek adam benim gözümde pek akıllı biri değildir. Üşengeçlik falan filan diyorlarda kusura bakmayın gidiceğin yere 10dakka geç git ama sağlam git demeyi biliyoruz hepimiz. Aynı bu şekilde yapacağımız işi düzgün yapmalıyız böyle videodaki salaklar gibi 5 dakkanın hesabını yapmamalıyız. Yoksa sonuç ortada. Bu arada sakın beni yanlış anlamayın ben genel anlamda yazdım bunları size ithafen demiyorum videodaki şahıs için yazdım.

hasmet
28 Mayıs 2020, 15:57
Abi ama o parmak kopası kusura bakmasın ama onun salaklığı. Yahu 1 e taktın dönerken yapacaksın tamam? Ya dönen zinciri bezle silmeye niye çalışırsın? Düpedüz mallık bu. Alırsın bu satılan çift taraflı fırçanı zincir dönerken geçirir kaba pisliğini alırsın.

1'e takılıp zincir silinmez,hiç bir şart altında. Sadece bezle falan değil, fırçayla vs. hiç bir şeyle silinmez. Elle arka lastiği çevirerek silinir.

ufoz
28 Mayıs 2020, 17:21
2 yıl önce Toyota'mı alırken içinin koltuk ve tavanının bordo renk olmasını istemiştim.

Bayi müşterim ve herkes beni tanıyor.
"Koyu renk al abi. Bordo kir gösterir sonra üzülürsün" diyorlar.

"Kaç para bu arabanın koltuk takımı yahu, hele bir söyleyin" deyince, baktılar ettiler, indirimimle beraber üç bin küsur lira bir rakkam çıktı.

Bir düşündüm. Ev ahalisi ferah ferah binecek. Öyle katran karası arabada oturmayacağız. İçimiz ferahlayacak binince.

"Tamam yahu. Bu keyif için kirlenince bu parayı ödeyip değiştirmeye değer" deyip bordo koltuk/tavanlı arabayı aldım.

Bu arada son iki araba kalmış. Bana siyah koltuk olanı ayırmışlar diğer müşteriye bordoyu veriyorlar. Adamda siyahı sen al deyince havalara uçtu.

Tabi arabanın parasını verdikten sonra 10 gün bayide kaldı ve o iğrenç plastik kokusu gitsin diye havalandırdılar arabayı.

Çocuklar "abi millet bir saat arabayı geç alınca caz yapıyor. Senin umrun değil illa bu koku gidecek öyle bineceğim diyorsun" diyorlar.

Herşey ne istediğiniz ve fayda değerle alakalı.

Ben arabayla yılda 15-20 bin km yapıyorum. Yok yakıttan tasarruf yapacakmışımda dizel alaymışım.

Halbuki adam şunu düşünmüyor, benim o tasarrufu gerçek manada yapmam için 8-9 yıl geçmesi gerek.
O zaman boyunca dizelin salak vuruntu ve gürültüsünü çekemem.

Ben keyfime bakarım arkadaş. Bununda bir bedeli var elbette.
Ben bunu göze almışsam, kimseyi enterese etmez...

Ducati servis ve desmo bedelide aynı bunun gibi.

Adam keyif alıyor, bunun bedelinide ödüyor ve ödemeye rağzıysa hırboluk yapmanın manası yok...

hasmet
28 Mayıs 2020, 18:48
Hatta hiç bir zaman hırboluk yapmaya gerek yok :)

mattiadestro
29 Mayıs 2020, 00:13
motor çalışırken zincir mi temizlenir ya? ben odamdaki ampülü değiştirirken bile şalterleri indiriyorum. insanlar kendilerini ölümsüz sanıyorlar herhalde.

Metela
29 Mayıs 2020, 01:21
"200-300 gr yağ alıyor, maşallah, maşallah", bu kısım da beni kopardı,

gram ne arkadaş ustasın mililitre denir ona, filtreye maşallah demek ne, video çekme adına saçmalama noktaları, neyse tipik durumları olsa da yine de iyi adam :)

bir de yağ kısmında yağ koyarken para koyuyor diyor, motor zaten 200 bin tl, bu kadar küçük hesabı yapmak bu motorda anlamsız.

---------- Mesajlar birleştirildi - 01:21 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:07 ----------

bakım aralığına bir yıl diyor başta, sonra öyle dediği halde 2 yıl diyor 15 bin bakımına baştan bir sene içinde 15bin km olayını anlıyor gibi sonra dediği kel alaka 2 sene, bari videoyu eklerken bu hatanı gör de alta bir düzeltme yazısı yaz.

hasmet
29 Mayıs 2020, 08:04
Filtreyi tork anahtariyla sikmadi, muhtemelen ugrasmak istemedi. Ama tork degerini bildi herif. Bu da bir sey... Servis kitapcigindan:

Oil filter cartridge / M 16x1.5 / 11nm / 10 - 12nm / engine oil on gasket

siyanoz
29 Mayıs 2020, 10:15
Sanki honda yamaha servis ücretleri çok düşük yahu 1200 lük makine ,kim o makineyi alırsa tıpış tıpış gider oraya ,elektronik dolu makineyi hangi ustaya açtırırsınız. gs i bile hala çoğu usta anlayamazken ,ducati zor iş

Tundzhay
29 Mayıs 2020, 10:19
Ducati pişmanlıktır...

hasmet
29 Mayıs 2020, 12:25
Ducati pişmanlıktır...

Bilincli olarak alinca degildir bence.

YasinC
29 Mayıs 2020, 12:56
Foruma birisi ilk defa girip 250cc falan soracak olsa çekinir. Sabah akşam ducati konuşuluyor artık. Ama 250cc alacak para kalmadı :queen:

tommygun
29 Mayıs 2020, 13:37
Günlerdir yapılan Ducati reklamını Korlas bile bugüne kadar yapmamıştır.

cıbılduck
29 Mayıs 2020, 13:50
Günlerdir yapılan Ducati reklamını Korlas bile bugüne kadar yapmamıştır.

:cherry::cherry::cherry::cherry::cherry:

gurcanozturk
29 Mayıs 2020, 18:07
Kimdi o Honda servisi ucuz diyen? :) Ama olayin Honda olmasi ile ilgili degil artik. Sonucta dolar/euro aldi basini gidiyor. Daha once de yazildi cizildi. 148TL hava filtresi. Bu urunun normalde fiyati 20Euro civarinda. Birim hesabiyla bakildiginda fakiriz cok fakir.




https://i.ibb.co/GfwLVT2/servis.jpg

tommygun
29 Mayıs 2020, 18:51
Kimdi o Honda servisi ucuz diyen? :) Ama olayin Honda olmasi ile ilgili degil artik. Sonucta dolar/euro aldi basini gidiyor. Daha once de yazildi cizildi. 148TL hava filtresi. Bu urunun normalde fiyati 20Euro civarinda. Birim hesabiyla bakildiginda fakiriz cok fakir.




https://i.ibb.co/GfwLVT2/servis.jpg

Basit bir bakım için 445 TL? Bence hepimizin önümüzdeki dönemde bir şekilde gelirlerimizi arttırmamız gerekiyor. Artık ek iş mi buluruz, çalıştığımız yerde kilit pozisyondaysak zam da zam mı deriz, çalar çırpar mıyız bilemem.

Hırbonen
29 Mayıs 2020, 19:37
Kimdi o Honda servisi ucuz diyen? :) Ama olayin Honda olmasi ile ilgili degil artik. Sonucta dolar/euro aldi basini gidiyor. Daha once de yazildi cizildi. 148TL hava filtresi. Bu urunun normalde fiyati 20Euro civarinda. Birim hesabiyla bakildiginda fakiriz cok fakir.




https://i.ibb.co/GfwLVT2/servis.jpg

Ucuzluk derken diger markalarla kiyaslamak lazim..

Simdi italyan bir sukuterin de bakim ucretini gorup oyle karar vermek lazim ucuz mu diye.

Ustelik yag i disardan almisin,garantiden cikarrrr heee diye tehdit edilmemen bile guzel bisey..

Cyan
29 Mayıs 2020, 19:40
Filtre hariç gayet makul bir fiyat. Benim 500'lüğün filtresi yarı fiyat, nasıl oluyorsa?

Malzeme + işçilik 65$'a gelmiş, dışarıda sadece işçiliğe en az o kadar verirsiniz. HD için en az 250$'lar sözkonusu diye hatırlıyorum ABD'de...

tommygun
29 Mayıs 2020, 19:52
Arkadaşlar Forza'nın 445 TL'lik bakımı bence pahalı, aynı bakımı Motul 7100 (1,9 lt - 134 TL) , Yağ filtresi (57 TL) , hava filtresi (110 TL ki boşuna almışım, eskisi yıkanabiliyormuş)= 301 TL + 50 TL işçilik = 351 TL'ye yaptırdım. Burada esas problem yeni motor için garanti kapsamında yetkili servise gitmek, yetkili servisten parça ve yağ almak, yetkili servis işçiliğinin pahalı olması ve herşeye Kdv ödemek.

gurcanozturk
29 Mayıs 2020, 20:03
Arkadaşlar Forza'nın 445 TL'lik bakımı bence pahalı, aynı bakımı Motul 7100 (1,9 lt - 134 TL) , Yağ filtresi (57 TL) , hava filtresi (110 TL ki boşuna almışım, eskisi yıkanabiliyormuş)= 301 TL + 50 TL işçilik = 351 TL'ye yaptırdım. Burada esas problem yeni motor için garanti kapsamında yetkili servise gitmek, yetkili servisten parça ve yağ almak, yetkili servis işçiliğinin pahalı olması ve herşeye Kdv ödemek.

Haklisiniz. Muhtemelen o taktiklari 148TL fiyatli sunger de yikanir. Ki Scarabeo'mun sungerini surekli yikardik :) Dediginiz gibi olay garanti kapsaminda opulmek.

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:03 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:02 ----------


Ucuzluk derken diger markalarla kiyaslamak lazim..

Simdi italyan bir sukuterin de bakim ucretini gorup oyle karar vermek lazim ucuz mu diye.

Ustelik yag i disardan almisin,garantiden cikarrrr heee diye tehdit edilmemen bile guzel bisey..

Dikkat ettiniz mi bilmiyorum benim imza kismina? Motosikleti ne yaziyor ? Aprilia da var su an 2. scooterim. Parcasi yuzunden daha pahali ama, isciligi bir sekilde hallediliyor.

hasmet
29 Mayıs 2020, 22:11
Modelden modele değişiyordur mutlaka ama şimdiye kadar kullandığım hiç bir araba ve motosikletin hava filtresi yıkanabilir değildi. Selüloz bazlı, fabrikadan hazır yağlı gelen filtre...

Yağın yakaladığı ve gözeneklere gömülmüş toz kir parçaları efektif çıkacak mı? Onu yaparken selüloz bazlı filtre materyali suyla yumuşayıp yapısı bozulup, geçirgenliği azalacak mı, ya da zedelenip geçirgenliği artacak mı?

Hava filtresi basit ama önemli bir parça. Çok filtrelemesi de, az filtrelemesi de ayrı sorun.

Cyan
29 Mayıs 2020, 22:56
Arkadaşlar Forza'nın 445 TL'lik bakımı bence pahalı, aynı bakımı Motul 7100 (1,9 lt - 134 TL) , Yağ filtresi (57 TL) , hava filtresi (110 TL ki boşuna almışım, eskisi yıkanabiliyormuş)= 301 TL + 50 TL işçilik = 351 TL'ye yaptırdım. Burada esas problem yeni motor için garanti kapsamında yetkili servise gitmek, yetkili servisten parça ve yağ almak, yetkili servis işçiliğinin pahalı olması ve herşeye Kdv ödemek.

İşte zaten filtre 70-75TL olsa Forza'nınki de aynı kapıya çıkacak. (Kaç km'de bir bakıma giriyor acaba?)

tommygun
29 Mayıs 2020, 22:59
İşte zaten filtre 70-75TL olsa Forza'nınki de aynı kapıya çıkacak. (Kaç km'de bir bakıma giriyor acaba?)

Muadil ürün kullanılabilse o masraf bir nebze aşağı düşebilir. Gerçi benim eski Sym Wolf'te amortisör dahil herşeyin muadili vardı bir hava filtresinin yoktu.

zheroen
30 Mayıs 2020, 00:02
Modelden modele değişiyordur mutlaka ama şimdiye kadar kullandığım hiç bir araba ve motosikletin hava filtresi yıkanabilir değildi. Selüloz bazlı, fabrikadan hazır yağlı gelen filtre...

Yağın yakaladığı ve gözeneklere gömülmüş toz kir parçaları efektif çıkacak mı? Onu yaparken selüloz bazlı filtre materyali suyla yumuşayıp yapısı bozulup, geçirgenliği azalacak mı, ya da zedelenip geçirgenliği artacak mı?

Hava filtresi basit ama önemli bir parça. Çok filtrelemesi de, az filtrelemesi de ayrı sorun.

rottweiler in-take den haberin var mı ? sipariş vericem büyük ihtimal ,K&N filterlerden daha performanslı duruyor forumlarda yayınlanan dyno chart larında

Ozan arıcı
30 Mayıs 2020, 00:44
Bu zamanda ucuz servis, yedek parça mı kaldı? 3-4 Litre arası yağ alan her hangi bir motosikleti servisine götürün, yağ filtresiyle beraber 500-600₺ altı çıkmaz.

hasmet
30 Mayıs 2020, 01:20
rottweiler in-take den haberin var mı ? sipariş vericem büyük ihtimal ,K&N filterlerden daha performanslı duruyor forumlarda yayınlanan dyno chart larında

Var, zamanında baktığımda 3 seviye (stage) olarak satiyorlardı. Şimdi değişti mi bilmiyorum.

K&N sadece filtre. Performansa katkısı olacağını zannetmiyorum. Oluyorsa da doğru düzgün filtrelemiyor demektir, daha kötü.

Rottweiler ise komple yeni intake sistemi. Ram air'i iptal edip motora hava giriş yüzeyini ciddi oranda arttırıyor.

Onu da hiç düşünmedim, çünkü ekstra güce ihtiyacım olmadı hiç. :)

Ram air'i iptal etmesini sevmedim bir de. Her taraftan hava aldığı için özellikle düşük hızlarda motor ısısından kendisini koruması zor gibi geldi bana.

zheroen
30 Mayıs 2020, 01:48
Var, zamanında baktığımda 3 seviye (stage) olarak satiyorlardı. Şimdi değişti mi bilmiyorum.

K&N sadece filtre. Performansa katkısı olacağını zannetmiyorum. Oluyorsa da doğru düzgün filtrelemiyor demektir, daha kötü.

Rottweiler ise komple yeni intake sistemi. Ram air'i iptal edip motora hava giriş yüzeyini ciddi oranda arttırıyor.

Onu da hiç düşünmedim, çünkü ekstra güce ihtiyacım olmadı hiç. :)

Ram air'i iptal etmesini sevmedim bir de. Her taraftan hava aldığı için özellikle düşük hızlarda motor ısısından kendisini koruması zor gibi geldi bana.

temizlenip kullanılan bir tip
dirt bike larda genellikle böyle

hasmet
30 Mayıs 2020, 03:02
temizlenip kullanılan bir tip
dirt bike larda genellikle böyle

Yine her yöne açık sünger tipte filtre kullanan, ama daha sağlam yapılı bir filtre içeren bir firma da vardı... Ama performans yönünden Rottweiler'ın rakibi yok bildiğim kadarıyla...

---------- Mesajlar birleştirildi - 02:02 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:57 ----------

Bu arada deneyimlerini paylaşırsan güzel olabilir:

http://www.motosiklet.net/forum/motosiklet-modelleri/157581-ktm-superduke-1290-r-kullanicilari-bilgi-paylasim-basligi.html

Başımdan geçenleri olabildiğince paylaşmaya çalışıyorum.

Ama şu anki haliyle kendim çalıp kendim söylüyorum. Farklı deneyimler daha isabetli ve ortalama bir resim çizer, daha faydalı olur...

kulspruta
30 Mayıs 2020, 22:35
Xmax 250 ye 300 liraya yakın vermiştim ducati için normal bu denklem :D

mchi
31 Mayıs 2020, 00:43
Desmoya 6000tl vermistim. 700tl o motora normal. 2. El alacak adama bakimini kendim yaptimi anlatamazsin onu birak o riske girmek istemezsin. Her yeri elektronik işin uzmani olsan 200-300tl fark icin değmez