PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Tek başına uzun yol yapmak



Sayfa : [1] 2

mavisekiz
27 Haziran 2018, 15:18
Selam arkadaşlar. Ben 10 aylık motosiklet kullanıcısıyım. Nmax 155 kullanıyorum ve yaklaşık 1000 km lik bir yolculuğa çıkmayı planlıyorum. Tekirdağ Çorum arası bir yolu gelmişliğim var 700 km kadar. Bodozlama çıktığım bir yolculuktu. 11 saat sürdü aşırı trafikten. Trafik yoğunlaşacak korkusundan fazla mola da veremedim.Daha rahat bir yolculuk yapmak istiyorum. Tek başına yolculuk yaparken nelere dikkat etmem lazım? Önerileriniz var mı? Sözkonusu Türkiye olunca kadın sürücü olarak iki kez düşünüyorum tabii.

Mertcan39
27 Haziran 2018, 15:20
As uzun yolda yanınıza ufak tefek alet edevat alın konaklayacak yerleri önceden seçin

LynXMaSTeR
27 Haziran 2018, 15:22
en güzel tavsiye, tek başınıza çıkmayın olabilir.
kadın, erkek fark etmez, yolda yanınızda birinin olması her zaman avantajdır.

nvrmnd
27 Haziran 2018, 15:30
cesaret dısında birseye ihtiyacınız yok..

tek basıma 6500 km lik tur gerceklestirdim basıma da birsey gelmedi.. kadın erkek kaskı taktıgında cok fark etmiyor.. onun dısında maalesef ulkemizde basınıza gelecek seyler araba kullanırken de yururken de basınıza gelebilir...

bol bol mola vererek ve gideceginiz varış noktalarına gunduz varmak dısında verebilecegim pek tavsiye yok...

MFTaşkıran
27 Haziran 2018, 15:38
Ben yılda 1-2 kez Tekirdağ - Kapaklı dan Muğla- Milas a yolculuk yapıyorum tek başıma 800 km falan. Yolda canınızın sıkılmaması için intercom tavsiye ederim. Sabah erken saatte çıkıyorum 7 gibi 1 saat sonra Tekirdağ dan çıkmış Çanakkale'ye doğru gidiyor oluyorum. Tek başınıza olduğunuz için mola vermek istediğiniz yeri ve zamanı kafanıza göre belirliyorsunuz bence bu bir avantaj. 100-150 km de bir mola verdiğim de oluyor daha kısa da oluyor bazen su içmek için bazen de kahve içmek için duruyorum kahve içeceğim zaman üstümde ağırlık yapan bütün ekipmanları çıkarıyorum o çok iyi geliyor dinlenmek açısından. Ben uzun yolu tek başımayken daha çok seviyorum. Benim için çok eğlenceli oluyor :D

mavisekiz
27 Haziran 2018, 15:41
:thumleft:

Carbondioxid
27 Haziran 2018, 15:51
Evvelden uzun yol yapmışsınız , buna rağmen forumda arama yapıp benzer konuları okuyun , tavsiyem besin ve elektrolit/sıvı alımına azami özen gösterin , gündüz seyahat edin.

Lucas
27 Haziran 2018, 16:33
700 km yolculuğu bodozlama yapabilen biri 300 km daha fazlasını da aynı şekilde yapabilir sanırım.

EUOGLU
27 Haziran 2018, 17:03
sık mola, müzik, su, vee biyere yetişeyim acelesi olmadan sürmek...

ahmetunuver
27 Haziran 2018, 17:45
Tekirdağ!da tek başına uzun yol yapanları görünce sevindim. Ben de genellikle tek geziyorum, zaten motorum da çok küçük olduğu için grup sürüşüne pek uygun değil. Tek olarak en uzun Eskişehir'den Tekirdağ 550 km kadar yaptım. Bursa Keles-Tekirdağ ve Manisa-Tekirdağ tek uzun yollarım var..Tek çıkmak her zaman daha rahat ve özgür oluyor..

artemis99
27 Haziran 2018, 17:46
Ne kadar sık mola o kadar rahat yolculuk. Şu saatte şurada olmalıyım gibi stres yaratmayın kendinize. Belde, totoda hafif ağrı başladıysa hemen mola verin. nmax de selesi rahatsız ve serttir uzun yolda sizi yorabilir. Tabi yolculuğun nereye olduğu da önemli keyif almanız için.

reberemo
27 Haziran 2018, 18:02
Bence en önemlisi bu. 3 hafta önce bursa didim yaptım. Sıcaktı da. Çok dikkat etmedim su olayına. Manisa izmir arası sabuncu belini bilen bilir. Zor yerdir. Uyumak sızmak yorgunluktan bitap düşmek arası bir durumda yakaladım kendimi. Farketmesem devrilir giderdim muhtemelen. Durdum su içtim kahve içtim ve farkettim ki uyku yorgunluk değil susuz kalmışım. Zalım ışıkti da yakmıyor sinyal vermeyebiliyor. Dikkat.

Knbcr
27 Haziran 2018, 18:30
iyi yolculuklar şimdiden. ben bayramda regal raptor 150 ile adana-antalya arası gittim geldim. vaktim olduğundan geze geze kamp ata ata gittim 6 gün sürdü. tavsiyem sabah erken bi saatte (5-6) yola çıkman olur. güneş tepeye çıkana kadar güzel bir sürüş oluyor. ortalama 80-100 km de bir mola veriyorsun istemesen bile wc,sigara, birşeyler yeme içme vs. o sırada motosiklet dinlenmiş oluyor zaten. eğer yükleyeceksen motoru dengesine çok dikkat et ve yorulursan da zorlama. çantanda lastik tamir kiti olsun. tekerin düz bassın

CaptainMfk
27 Haziran 2018, 18:31
Merhaba, ben de yeni başladim ve yaklasik 800km lik bir tecrubem var. Istanbuldan çeşmeye sürmeyi planliyorum. Gündüz ve bol molali, yetişme endişesinden uzak bir yolculuk düşünüyorum. Lastik problemlerine karsilik bir tamir kiti bulundurmak faydali olacaktir.
Iyi yolculuklar

ramazan_06
27 Haziran 2018, 18:42
mola vermekten çekinmeyin, kulak tıkacı alın.

yürekçe
27 Haziran 2018, 19:13
Yardımcı alet edevat, buji, far ve stop ampulü..
Uyku tulumu, batticon, sargı bezi, yara bandı
Elektroliz dengeliyecek yitecek, içecek
Kesici-delici pratik bir şey
Biber gazı
Harita, yedek şarj aleti
Minik bir anımsatıcı defter
Acil telefon ve gerekli yerlerin telefon ve adresi
Yedek anahtar ( boynunuza asın )
Bir tek güzergah hakkında internetten araştırma yapıo o deftere not edin
Not: 2,5 lt lik koka şilesine benzin alıp yedekte bekletin. Ben 2 defa bunun avantajını gördüm.
Bol şans..

127
27 Haziran 2018, 19:23
Erken yola çıkıp erken varmak önemli.

Ridefornat
27 Haziran 2018, 20:07
Ne güzel bir soru. İçten sorulmuş..dikkat toplama ve olasılıkları gözden geçirin sürekli. Sıvı alın bol bol, 100km civarı mola yapın, yakıt durumu ve sürekli dolu depo yapmaya çalışın.

mavisekiz
27 Haziran 2018, 21:49
700 km yolculuğu bodozlama yapabilen biri 300 km daha fazlasını da aynı şekilde yapabilir sanırım.

Ya işte bodozlama yaptım ve çok da rahat olmadı. O yüzden bi sorayim dedim. �� Çok güzel tavsiyeler de geldi ve gerçekten cesaret buldum.

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:49 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:48 ----------


700 km yolculuğu bodozlama yapabilen biri 300 km daha fazlasını da aynı şekilde yapabilir sanırım.

Ya işte bodozlama yaptım ve çok da rahat olmadı. O yüzden bi sorayim dedim. 😅 Çok güzel tavsiyeler de geldi ve gerçekten cesaret buldum.

AzÇok
27 Haziran 2018, 22:31
Kız başına uzun yol yapacaksan "https://www.kizbasinayollarda.com/" yazarının yazılarını okumanı öneririm. Bu konuda tavsiyelerini yazdığı yazısı da var. Yaptığı geziler, anlatımları örnek alınacak cinsten.

mavisekiz
27 Haziran 2018, 23:50
Arkadaşlar çok teşekkür ederim. Gerçekten güzel fikirler aldım. Yalnız alet edevat konusunda çok hak vermekle beraber kullanamadıktan sonra neydeyim düşüncesi de hasıl oldu ne yalan söyleyeyim. Kulak tıpası motor sesini kesmek için sanırım. Kesinlikle edineceğim. Çünkü ilk kullanmaya başladığımda 30 km lik yol gidip gelince bile pert oluyodum algılarım bi gün kendine gelemiyodu. Sestendi galiba. Gerçi 700 km de o kadar sarsılmadım. Sık mola,konaklama yeri belirleme,erken saatte yola çıkma gibi konuların hepsi de cepte. Ufkumu açtınız.Tekrar teşekkürler. "kızbasinayollarda"yı da kesinlikle okuyacağım.

patpop
28 Haziran 2018, 02:46
Arkadaşlar çok teşekkür ederim. Gerçekten güzel fikirler aldım. Yalnız alet edevat konusunda çok hak vermekle beraber kullanamadıktan sonra neydeyim düşüncesi de hasıl oldu ne yalan söyleyeyim. Kulak tıpası motor sesini kesmek için sanırım. Kesinlikle edineceğim. Çünkü ilk kullanmaya başladığımda 30 km lik yol gidip gelince bile pert oluyodum algılarım bi gün kendine gelemiyodu. Sestendi galiba. Gerçi 700 km de o kadar sarsılmadım. Sık mola,konaklama yeri belirleme,erken saatte yola çıkma gibi konuların hepsi de cepte. Ufkumu açtınız.Tekrar teşekkürler. "kızbasinayollarda"yı da kesinlikle okuyacağım.
Kesinlikle bunların dışında şunları da unutma. Yol boyunca dikkatini en üst seviyede tutacak şekilde sür. İnterkom demiş bi arkadaş dikkat dağıtacak ise hiç bir müzik dinleme. Büyük araçları sollarken dikkatli ol ve onları sollamanın daha uzun süre alacağını unutma.
Mola vereceğin yerleri planlarken kalabalık ile ıssız arası yerleri seç. Mümkünse daha önce bildiğin yerler olsun. Ne kadar kalabalık ve ne kadar ıssız olursa tehlike artar. Yolda güvenebileceğin araçlar(bay bayan, aileli) denk geldiğinde onlara yakın sürmeye bak(onların önünde belli hızda gitmek iyi olur fakat 155cc ile ne kadar sürer bilmem) Ama onlara yetişecem diyede motosikleti zorlama.
Lastik tamir kiti alıcaksan en az ısı alacak yere koy. 50 derece üzerinde şişe patlayabilir yangın çıkarabilir.
Alet edevatları kullanmayı bilmiyorsan hiç alma ağırlık yapmasın. Birde arıza durumunda ulaşacağın servis vs gibi yerlerin telefon no yanında bulundur. Konumunu mola verdiğin yerlerde ailenin yada güvendiğin birileriyle sürekli paylaş. Allah korusun bişi olursa en son nerde olduğundan sana daha kolay ulaşılır. (Kaçırma vs gibi olaylarda)
Yakıt durumuna göre duraklayacağın yerleri planlamayı unutma.(İsmi bilinen örneğin shell gibi istasyonlardan benzin al). Yoksa benzinsiz yolda kalma ihtimalin var. Yerinde olsam tehlikeli olmasına rağmen yedek benzin alırım bir bidona.

Güzergahı bilsende en son durumunu kontrol et. Yol yapım çalışması vs varmı? Yol çeşitli sebeplerle seni başka yere götürebilir. Yolunu uzatır.
Mümkünse daha büyük (250cc ) bir motosiklet ile yola çık.
En önemlisi ise kamera. Kask kamerası veya motosiklete sabitliyeceğin bi kamera almalısın. (Uzun süreli kayıt ve şarj imkanı olan iyi bi kamerayı yanına almalısın.) Telefon ve kamera için yedek batarya yada powerbank (veya şarj cihazını)almayıda unutma.

Rotanı bilmiyorum ama bölünmüş yol olan rotayı tercih et. Tekerin düz bassın.
Sürüş sırasında foto çekip rotan bittiğinde paylaşırsan seviniriz.

yürekçe
28 Haziran 2018, 06:44
Alet edevat diyenlerden biri benim.
Kullanmayı bilmeseniz de, yanınıza birbpense ve tornavida alın. Siz bilmeseniz de, yolda yardım için duran biri kullanabilir. Yolda kaldığımda bir pense bulabilmek için 3 saat el salladım otobanda...
Haa bir de cımcız alın yanınıza.
Patlak kitini söylemeyi unutmuşum.
Yakıt jonusunda yedek şişe bulundurun demiştim. Yine diyorum. Üzerine de şunu ekleyeyim(herkese tavsiye olsun, çünkü ciddi sıkıntılar atlattım bu konuda);
Full yakıtınız varken, yakıt almak için depoyu eritmeyin.
Yolda gördükçe 1/4 depo bile olsa yakıt tamamlayın.
Neden?
1- neticede her zaman yakıt aldığınız yerden almıyorsunuz. Yakıtta sorun varsa bike depoda olan temiz yakıt çokluğu, kalitesiz yakıtı tolere edebilir.
Bunu, sürekli ülkeler arası yol yapan bir abimden öğrenmiştim. Fayda gördüm açıkçası.
2- ille de marka olması, temiz yakıt sattığı anlamına gelmez. Bundan 10 sene önce büyük markalardan biri sattığı yakıttan ötürü binlerce aracı tazmin etmek zorunda kalmıştı. Fişini ibraz edebilen yaşadı...edemeyen cepten gitti.

Minik bir de fikir vereyim mi?
Motorda telefon ıvır zıvır elektronik aletiniz varsa bir usb şarj aleti taktırın.
30-50 arası tutar ama kimseye minnet ettirmez..
Alarm varsa, kumandaya yedek pil ve bir de çakmak alın..

mavisekiz
28 Haziran 2018, 08:42
Kesinlikle bunların dışında şunları da unutma. Yol boyunca dikkatini en üst seviyede tutacak şekilde sür. İnterkom demiş bi arkadaş dikkat dağıtacak ise hiç bir müzik dinleme. Büyük araçları sollarken dikkatli ol ve onları sollamanın daha uzun süre alacağını unutma.
Mola vereceğin yerleri planlarken kalabalık ile ıssız arası yerleri seç. Mümkünse daha önce bildiğin yerler olsun. Ne kadar kalabalık ve ne kadar ıssız olursa tehlike artar. Yolda güvenebileceğin araçlar(bay bayan, aileli) denk geldiğinde onlara yakın sürmeye bak(onların önünde belli hızda gitmek iyi olur fakat 155cc ile ne kadar sürer bilmem) Ama onlara yetişecem diyede motosikleti zorlama.
Lastik tamir kiti alıcaksan en az ısı alacak yere koy. 50 derece üzerinde şişe patlayabilir yangın çıkarabilir.
Alet edevatları kullanmayı bilmiyorsan hiç alma ağırlık yapmasın. Birde arıza durumunda ulaşacağın servis vs gibi yerlerin telefon no yanında bulundur. Konumunu mola verdiğin yerlerde ailenin yada güvendiğin birileriyle sürekli paylaş. Allah korusun bişi olursa en son nerde olduğundan sana daha kolay ulaşılır. (Kaçırma vs gibi olaylarda)
Yakıt durumuna göre duraklayacağın yerleri planlamayı unutma.(İsmi bilinen örneğin shell gibi istasyonlardan benzin al). Yoksa benzinsiz yolda kalma ihtimalin var. Yerinde olsam tehlikeli olmasına rağmen yedek benzin alırım bir bidona.

Güzergahı bilsende en son durumunu kontrol et. Yol yapım çalışması vs varmı? Yol çeşitli sebeplerle seni başka yere götürebilir. Yolunu uzatır.
Mümkünse daha büyük (250cc ) bir motosiklet ile yola çık.
En önemlisi ise kamera. Kask kamerası veya motosiklete sabitliyeceğin bi kamera almalısın. (Uzun süreli kayıt ve şarj imkanı olan iyi bi kamerayı yanına almalısın.) Telefon ve kamera için yedek batarya yada powerbank (veya şarj cihazını)almayıda unutma.

Rotanı bilmiyorum ama bölünmüş yol olan rotayı tercih et. Tekerin düz bassın.
Sürüş sırasında foto çekip rotan bittiğinde paylaşırsan seviniriz.

Çorum İskilip'ten Muğla Milas'a gideceğim. Ankara'ya kadar molasız gitmeyi planlıyorum 200 km. Çünkü oldukça sapa bir yol. Daha sonra sık mola veririm. Afyon'da konaklayıp sabah erkenden yola koyulurum. Ankara'dan sonrası daha rahat geçer gibi geliyor yolumu kaybetmezsem. ��

---------- Mesajlar birleştirildi - 08:42 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:36 ----------


Alet edevat diyenlerden biri benim.
Kullanmayı bilmeseniz de, yanınıza birbpense ve tornavida alın. Siz bilmeseniz de, yolda yardım için duran biri kullanabilir. Yolda kaldığımda bir pense bulabilmek için 3 saat el salladım otobanda...
Haa bir de cımcız alın yanınıza.
Patlak kitini söylemeyi unutmuşum.
Yakıt jonusunda yedek şişe bulundurun demiştim. Yine diyorum. Üzerine de şunu ekleyeyim(herkese tavsiye olsun, çünkü ciddi sıkıntılar atlattım bu konuda);
Full yakıtınız varken, yakıt almak için depoyu eritmeyin.
Yolda gördükçe 1/4 depo bile olsa yakıt tamamlayın.
Neden?
1- neticede her zaman yakıt aldığınız yerden almıyorsunuz. Yakıtta sorun varsa bike depoda olan temiz yakıt çokluğu, kalitesiz yakıtı tolere edebilir.
Bunu, sürekli ülkeler arası yol yapan bir abimden öğrenmiştim. Fayda gördüm açıkçası.
2- ille de marka olması, temiz yakıt sattığı anlamına gelmez. Bundan 10 sene önce büyük markalardan biri sattığı yakıttan ötürü binlerce aracı tazmin etmek zorunda kalmıştı. Fişini ibraz edebilen yaşadı...edemeyen cepten gitti.

Minik bir de fikir vereyim mi?
Motorda telefon ıvır zıvır elektronik aletiniz varsa bir usb şarj aleti taktırın.
30-50 arası tutar ama kimseye minnet ettirmez..
Alarm varsa, kumandaya yedek pil ve bir de çakmak alın..

Pense ve tornavida alacağım fakat kask kamerası türünden donanımları edinebileceğim bir konumda değilim. İnternet siparişi de yetişir mi bilemiyorum. Usb şarj aletini de serviste taktırmak gerekiyordu sanırım. :pale: 1 litre kadar benzini bir yerlere sıkıştırmaya çalışacağım. Aldığım yakıt fişini de hep atardım en azından depo bitene kadar tutarım artık. :)

AfilliEgzoz
28 Haziran 2018, 09:59
Merhabalar. Bu senenin başında motosikletim ile İzmir'den Trabzon'a sene sonunda ise bayramı Istanbul'da geçirmek üzere Trabzondan Istanbul'a oradanda İzmir'e seyehat ettim. Tedbir elbette iyidir fakat ben bu iki seyahatimde de yanıma çok fazla birşey almadım.İlkinde yalnızca sırt çantam ikincisinde ise depo üstü çantam ve sırt çantam vardı. Her ihtimali düşünmek ve alınan tedbirler iyi olsada abartıya kaçıldığında yolculuktan alacak zevkten çok aksilikleri düşünmekle geçer zaman (: Motosikletim bajaj pulsar ns160 hintli bir makine olmasına rağmen hiçbir sıkıntı çıkartmadı bana ha tabi ara ara keşke bu meretin 200 lüğünü alsaymışım dedim kendime maksimum hızından dolayı(Malum düz yolda 125).

Kişisel olarak verebileceğim tavsiyeler.Ben ilk çıkışımda 2 saat sürdükten sonra bir molanın ardından her saat başı mola vererek ilerledim.Başlarda daha uzun yol alabilsenizde 4-5 saatin ardından bu 5 10 dakika molalar bazen yeterli olmayabilir biraz daha uzun molalar verebilirsiniz.Kendinize bir hedef belirlerseniz her saat acaba geç mi kaldım çok mu mola verdim derdiniz olmaz.Örneğin ben her saat için kendime ortalama 60km ilerleme hedefi koyuyorum ve 45 dakika dolduğunda 60 km yapabilmiş isem rahat rahat 15 dk mola verebiliyorum (:.

Giderken çok fazla tecrübem olmadığı için hava karardığında bulunduğum ilde konaklamayı tercih ettim.Dönüş yolunda ise geceleride sürmeyi tercih ettim.Sürebildiğiniz yere kadar sürün yorulduğunuz yerde telefonunuzdan yakınlardaki otellerde kalabilirsiniz ha motosikletinizi sokakta bırakmak istemiyorsanız otoparkı olan bir otel seçseniz iyi olur (: Tripadviser,google haritalar tarzı mobil aplikasyonlar bu yolculukta en büyük yardımcınız olacak (:

Şimdilik aklıma gelen tavsiyeler bu kadar iyi yolculuklar..

artemis99
28 Haziran 2018, 10:16
Benzin taşıma konusunda aynı fikirde değilim. Motorun ne kadar yolda ne kadar benzin yaktığı belli göstergesi belli. Bir depo ile max ne kadar giderim hesabı yapmıyorsanız gerek yok. Yollarda yeterince benzin istasyonu var, seç beğen hangisinden alıyorsan al.
Bir kere pet şişe benzin taşımak ve saklamak için güvenli ve uygun değil. Kapağın açılması, sıkıştırdığınız yerden delinip akıntı yapması sıcakta genleşip petşişeyi şişirmesi gibi riskler var. Zaten pet şişeye de benzin vermiyorlar bildiğim kadarıyla. Otomobiller için 5 lt lik bidonlar satılıyor ama o da çok yer kaplar bence gerek yok pet su olacak bagajınızı doldurmayın boşuna.
Çorum İskilip'ten Ankara'ya otomobille 2.5 saat motosiklet ile en az 3 saat sürer molasız gitmen çok zor.

mavisekiz
28 Haziran 2018, 10:57
Benzin taşıma konusunda aynı fikirde değilim. Motorun ne kadar yolda ne kadar benzin yaktığı belli göstergesi belli. Bir depo ile max ne kadar giderim hesabı yapmıyorsanız gerek yok. Yollarda yeterince benzin istasyonu var, seç beğen hangisinden alıyorsan al.
Bir kere pet şişe benzin taşımak ve saklamak için güvenli ve uygun değil. Kapağın açılması, sıkıştırdığınız yerden delinip akıntı yapması sıcakta genleşip petşişeyi şişirmesi gibi riskler var. Zaten pet şişeye de benzin vermiyorlar bildiğim kadarıyla. Otomobiller için 5 lt lik bidonlar satılıyor ama o da çok yer kaplar bence gerek yok pet su olacak bagajınızı doldurmayın boşuna.
Çorum İskilip'ten Ankara'ya otomobille 2.5 saat motosiklet ile en az 3 saat sürer molasız gitmen çok zor.

Ankara'ya yakın daha medeniyet içeren bir yer buluncaya kadar mola vermem diye düşünuyordum. Ama hakikaten 3 saat zor olabilir. Aslında hep mola yerlerini düşünüyorum ama belki yol kenarı bir ağaç gölgesi daha rahatlatıcı bile olabilir tuvalet derdi yoksa. :)

matay
28 Haziran 2018, 12:00
Hic bir plan yapma hersey spontan gelissin..

patpop
29 Haziran 2018, 01:00
Ankara'ya yakın daha medeniyet içeren bir yer buluncaya kadar mola vermem diye düşünuyordum. Ama hakikaten 3 saat zor olabilir. Aslında hep mola yerlerini düşünüyorum ama belki yol kenarı bir ağaç gölgesi daha rahatlatıcı bile olabilir tuvalet derdi yoksa. :)

Sizin yerinizde olsam çorumdan çıkıp milasa kadar motosiklet ile gitmezdim. 6 yıl boyunca manisa amasya arası çorum üzerinden otobüsle gittim geldim. Yolda doğru dürüst ağaç gölgesi bile yok bırakın benzin istasyonu bile. O yolda 155 cc motosiklet ile gitmek büyük cesaret ister gerçekten.
Kamera vs donanımda olmadan çok riskli bir yol. Yanlış anlamada bi tane lüzumsuz çıkar musallat olur vs vs.
Çok mecbur değilsen otobüsü kullan.
Afyondan sonrası yol daha sıkıntılı olur bilmiyorsanız. Milasa gitmek arabayla 10.5 saat molasız sürüyor. Motosikletiniz ile bu en az 3 katı süre sürmeli 15-20 dk molalarla. Buna değermi tartışılır. Yerinizde olsam otobüsle gider orada motosiklet kiralardım.

Hic bir plan yapma hersey spontan gelissin..
Spontan gelişince kızın başına geleceklerin sorumlusu olabilecekmisiniz?
Yada hiç vicdan azabı çekmezmisiniz?
Ben şahsen yola çıkar ve başına bişi gelirse üzülürüm.

mavisekiz
29 Haziran 2018, 11:18
Sizin yerinizde olsam çorumdan çıkıp milasa kadar motosiklet ile gitmezdim. 6 yıl boyunca manisa amasya arası çorum üzerinden otobüsle gittim geldim. Yolda doğru dürüst ağaç gölgesi bile yok bırakın benzin istasyonu bile. O yolda 155 cc motosiklet ile gitmek büyük cesaret ister gerçekten.
Kamera vs donanımda olmadan çok riskli bir yol. Yanlış anlamada bi tane lüzumsuz çıkar musallat olur vs vs.
Çok mecbur değilsen otobüsü kullan.
Afyondan sonrası yol daha sıkıntılı olur bilmiyorsanız. Milasa gitmek arabayla 10.5 saat molasız sürüyor. Motosikletiniz ile bu en az 3 katı süre sürmeli 15-20 dk molalarla. Buna değermi tartışılır. Yerinizde olsam otobüsle gider orada motosiklet kiralardım.

Spontan gelişince kızın başına geleceklerin sorumlusu olabilecekmisiniz?
Yada hiç vicdan azabı çekmezmisiniz?
Ben şahsen yola çıkar ve başına bişi gelirse üzülürüm.

İyi bi yol incelemesi yapayım madem. :cat:

KUVVETMİRA
29 Haziran 2018, 11:23
en sevdiğim.

patpop
29 Haziran 2018, 19:30
İyi bi yol incelemesi yapayım madem. :cat:
Yol incelemesi derken? Galiba motosiklet ile gitmeyi kafaya koydun. Allah kolaylık versin.
Ciddi bir şekilde tekrar söylüyorum o motosiklet ile o kadar yolu kız başıma gitmem. Eziyetten başka bişi olmaz. 300 600 cc arası güzel bi sportturing ile anca gidilir o yol.

kalidor
29 Haziran 2018, 20:14
Türkiyede isen yolda kalmazsın. Bu millet adamı yolda bırakmamak için programlanmış bir halk. Yurtdışı için soruyorsan eğer bir kaç yol kurtarma üyeliğin, yol kurtarma servisi no'su, şişkin cüzdan ve çok sağlam kredi kartın olmalı.Cidden benim ülkemin insanı ve yardımseverliği dünyada yok.

mavisekiz
29 Haziran 2018, 22:46
Yol incelemesi derken? Galiba motosiklet ile gitmeyi kafaya koydun. Allah kolaylık versin.
Ciddi bir şekilde tekrar söylüyorum o motosiklet ile o kadar yolu kız başıma gitmem. Eziyetten başka bişi olmaz. 300 600 cc arası güzel bi sportturing ile anca gidilir o yol.

Şöyle ki: Milas'tan Tekirdağ'a gitmem gerekecek. Yani tekrar Çorum'a dönmeyebilirim. Motoru bırakırsam kim getirecek Tekirdağ'a? Babam kullanadursun bi ara alırım diyemem ki bisiklete binmeyi bilmiyor ve 80 yaşında.:P Bi gece konaklamak yerine iki gece konaklarım yolda . Böylece her güne 350 km düşer, idare ederim bence. :thumleft:

patpop
30 Haziran 2018, 00:58
Şöyle ki: Milas'tan Tekirdağ'a gitmem gerekecek. Yani tekrar Çorum'a dönmeyebilirim. Motoru bırakırsam kim getirecek Tekirdağ'a? Babam kullanadursun bi ara alırım diyemem ki bisiklete binmeyi bilmiyor ve 80 yaşında.:P Bi gece konaklamak yerine iki gece konaklarım yolda . Böylece her güne 350 km düşer, idare ederim bence. :thumleft:
O zaman size başarılar. Güzergah hakkında sorularınız olursa egede oturan biri olarak çorumada defalarca gitmiş biri olarak yardımcı olabilirim. Yola çıkmadan önce mutlaka tüm bakımları ehli olan(servis öncelikle) kişilere yaptır.
Bide yanına biber gazı al. Kolay ulaşacağın bir yere koy. Umarım gerekmez ama Gerekirse sıkarsın. Yalnız sıktıktan sonra bir an önce güvenli bır yere ulaşırmısın onu bilemiyorum.
Birde sıkınca silah yerine geçtiğini unutma ona göre.

ozan1991
30 Haziran 2018, 01:01
gece seyehat etmeyin bence acele etmeyin bolca mola verin keyifli sürüşler

GezeGeze
30 Haziran 2018, 01:27
Motosikletinizin bakımı tam olsun.

Yola çıktığınızı, hangi yollardan geçeceğinizi bilen, karşı tarafta geleceğinizi bekleyen birileri olsun; molalarda da bilgilendirdiğiniz...

(Şarj sorununuz yoksa telefonunuzun konum kısmını açık bırakın; durduğunuz yerlerde yer bildiriminde falan bulunun mesela)

Üstünüzde de yeterli nakit olsun ...

Shaggyxd
01 Temmuz 2018, 00:17
Alpine markasının kulak tıkaçlarından tavsiye ederim, uzun yolda rüzgar kaynaklı gürültüyü azaltıyor. Onun dışında müzik ile seyahat de oldukça güzel oluyor. Bana göre tek yola çıkmanın en kötü yanı yolda kalma durumunda yalnız kalacak olmak, bu yüzden yolda kalmanız durumunda ne yapacağınıza dair bir fikriniz olsun çıkmadan. Fakat istediğiniz yerde istediğiniz kadar mola verebilecek olmak, rahatsız olmadıkça molasız uzun mesafeler yapabilecek olmak da tek çıkmayı en cazip kılan şeyler :)

mavisekiz
01 Temmuz 2018, 08:37
Alpine markasının kulak tıkaçlarından tavsiye ederim, uzun yolda rüzgar kaynaklı gürültüyü azaltıyor. Onun dışında müzik ile seyahat de oldukça güzel oluyor. Bana göre tek yola çıkmanın en kötü yanı yolda kalma durumunda yalnız kalacak olmak, bu yüzden yolda kalmanız durumunda ne yapacağınıza dair bir fikriniz olsun çıkmadan. Fakat istediğiniz yerde istediğiniz kadar mola verebilecek olmak, rahatsız olmadıkça molasız uzun mesafeler yapabilecek olmak da tek çıkmayı en cazip kılan şeyler :)

Şimdilik müzik dinlemeyi hiç denemedim hata yaparım korkusuyla. Ama kask içinde bağıra bağıra şarkı söylemesi eğlenceli oluyor. :) :) :) Bu kadar uzun yol için iyi bir repertuvar hazırlamam lazım kendime. :cherry:

patpop
01 Temmuz 2018, 10:35
Şimdilik müzik dinlemeyi hiç denemedim hata yaparım korkusuyla. Ama kask içinde bağıra bağıra şarkı söylemesi eğlenceli oluyor. :) :) :) Bu kadar uzun yol için iyi bir repertuvar hazırlamam lazım kendime. :cherry:

Müzik dinlememe konusundaki karar doğru. Bazen bi anlık gürültü yada ses hayatını kurtarabilir. Arkan da hızla gelen arabanın lastiği patlarsa duymazsan yalpalayıp sana çarpar vs.

Şarkı söyleme olayına gelince o mükemmel olur hele birde ses güzelse. Benim sesim berbat olduğu halde arada mırıldanırım. Tam rotayı çizdin mi? Denizli üzerinden mi gideceksin yoksa yolu uzatıp İzmir üzerinden mi?

mavisekiz
01 Temmuz 2018, 15:16
Müzik dinlememe konusundaki karar doğru. Bazen bi anlık gürültü yada ses hayatını kurtarabilir. Arkan da hızla gelen arabanın lastiği patlarsa duymazsan yalpalayıp sana çarpar vs.

Şarkı söyleme olayına gelince o mükemmel olur hele birde ses güzelse. Benim sesim berbat olduğu halde arada mırıldanırım. Tam rotayı çizdin mi? Denizli üzerinden mi gideceksin yoksa yolu uzatıp İzmir üzerinden mi?

Denizli daha makul görünüyor. Zaten İstanbul a donerken İzmir tarafindan gideceğim. Biraz mağara falan görürüm kaplıcalara uğrarım 'belllki'. :)

peruwasa12
01 Temmuz 2018, 15:45
Bende yarın istanbuldan tekirdağ gidicem tek başıma oradada dolanmak belki farklı illere daha geçebilirim, ama benim için en önemli şeylerden biri intercom gerçekten müzik dinleyerek gitmek çok keyifli oluyor :)

artemis99
01 Temmuz 2018, 18:22
Bende yarın istanbuldan tekirdağ gidicem tek başıma oradada dolanmak belki farklı illere daha geçebilirim, ama benim için en önemli şeylerden biri intercom gerçekten müzik dinleyerek gitmek çok keyifli oluyor :)

Sürekli müzik dinlemeyin dikkatinizi dağıtır. Yola konsantre olsanız da aynaya bakma sıklığınızı azaltıyor.

patpop
02 Temmuz 2018, 01:01
Denizli daha makul görünüyor. Zaten İstanbul a donerken İzmir tarafindan gideceğim. Biraz mağara falan görürüm kaplıcalara uğrarım 'belllki'. :)
Denizli o yönden güzel ama yol durumu nedir çok bilmiyorum. İzmir İstanbul arası her yol güzel. Bulunduğum ilçe 90 km İzmir e. Vaktin olursa çalıştığım shellde çay ısmarlarım. Bu taraftan geçerseniz.

LynXMaSTeR
02 Temmuz 2018, 14:03
Balıkesir Merkezden geçecek olursanız, açsanız yemek, toksanız çay kahve ısmarlarım :)

splender
02 Temmuz 2018, 14:10
Planlı ve kontrollü gittikten sonra çok sorun olacağını sanmıyorum. Birde kamp fln yacapaksanız mümkünse öyle yerlere gündüz gitmeyi ve seçici olmayı ihmal etmeyin.
Olumsuz şeyleri düşünerek cesaretinizi kırmayın bence.

patpop
02 Temmuz 2018, 15:47
Planlı ve kontrollü gittikten sonra çok sorun olacağını sanmıyorum. Birde kamp fln yacapaksanız mümkünse öyle yerlere gündüz gitmeyi ve seçici olmayı ihmal etmeyin.
Olumsuz şeyleri düşünerek cesaretinizi kırmayın bence.
Tek başına bir kızın bu ülkede kamp yapması ne kadar riskli? Farkındamısın.
Aslında böyle olmamasını isterdim ama dünyanın çivisi çıkmış.
Otel yada pansiyon tarzı temiz güvenilir bir yer kamptan 1000 kat güvenlidir.

CagrioneTR
02 Temmuz 2018, 17:44
Ben her gün işe giderken 55 git 55 gel nmax 155 gider mi diye düşünüyorum sen 1.000 km yol yapacam diyorsun. Çorum tekirdağ arası git gel yaptığında bel ağrısı veya bir rahatsızlık yaşadın mı? Kolay olmadı demişsin zorlayan faktörler neydi?

mavisekiz
05 Temmuz 2018, 21:41
Denizli o yönden güzel ama yol durumu nedir çok bilmiyorum. İzmir İstanbul arası her yol güzel. Bulunduğum ilçe 90 km İzmir e. Vaktin olursa çalıştığım shellde çay ısmarlarım. Bu taraftan geçerseniz.

Teşekkürler... Yolu uzatabilecek hem cesaret hem de vakit bulamam herhalde. Başka bir zaman belki imkan bulursam değerlendiririm teklifinizi. :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:33 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:29 ----------


Balıkesir Merkezden geçecek olursanız, açsanız yemek, toksanız çay kahve ısmarlarım :)

Teşekkür ederim. Yolda aç susuz kalmayacağım galiba bu gidişle. :thumleft: Güzergah nasıl olacak dönüşte pek bakmadım açıkçası. :sunny:

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:39 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:33 ----------


Ben her gün işe giderken 55 git 55 gel nmax 155 gider mi diye düşünüyorum sen 1.000 km yol yapacam diyorsun. Çorum tekirdağ arası git gel yaptığında bel ağrısı veya bir rahatsızlık yaşadın mı? Kolay olmadı demişsin zorlayan faktörler neydi?

Evet bel ağrısı ve omuz ağrısı ve hatta popo uyuşması yaşadım bol miktarda. Ben biraz ayarsız yol aldım ama o yüzden oldu. Benzin almak dışında mola vermedim. Bayram trafiği vardı sabah 5 te yola çıkmama rağmen sakarya sonrası yollar tıklım tıklimdı. Daha fena olursa korkusundan bastım geldim. Mola verdiğimde bu kadar olmaz. İstanbul'a 130 km molasız gidiyordum sıkıntı olmuyordu. Bu hafta Samsun'a gittim ve dönüşte geceye kalmamak için yine molasız geldim. Kulaklarım hala çınlıyor. Biraz ayarlı olmak lazım orası kesin olarak anlaşıldı bu son tecrübeyle :) :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:41 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:39 ----------


Tek başına bir kızın bu ülkede kamp yapması ne kadar riskli? Farkındamısın.
Aslında böyle olmamasını isterdim ama dünyanın çivisi çıkmış.
Otel yada pansiyon tarzı temiz güvenilir bir yer kamptan 1000 kat güvenlidir.

Kamp yapmayı düşünmüyorum zaten ekipmanım falan da yok. Konaklamalar Ankara da arkadaş ziyareti ve Afyon da öğretmenevi şeklinde olacak planıma göre.

(ツ)
11 Temmuz 2018, 23:48
başardın mı