PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Motosikletin motosiklet sollaması...



baran.altun
19 Ağustos 2016, 16:02
Herkese selamlar;

Uzun zamandır inanılmaz sinir olduğum bir konu var. Genellikle tem üzerinde emniyet şeridinde giderken arkadan gelen motosikletler öndeki motosikleti solluyor. ok. Bunda bir sorun yok ancak zaten normal şerit olmayan emniyet şeridinde bunu yaparken öndekine korna çalmak çok zor olmasa gerek. Bu sabah gs 1200 kullanan biri resmen gidonun tozunu aldı geçti. Hayırdır sen diyince aynana bak diyor. Ruh hastası falan olmak gerek sanırım böyle bir tepki için. Emniyet şeridinde giderken arkamdan daha ziyade önüme atlayabilecek araçları takip ediyorum. Haliyle arkamı fark etmediğim oluyor. Kornayı duyar duymaz sağa yanaşıyorum. Açıkcası kime neyin havası bu seni solladım diye düşünmeden edemiyorum! fark etmediğim için sola yanaşsam ikimiz içinde şenlik olucak resmen. Ne olur birbirimizi sollarken korna çalalım...

EmreKocyigit
19 Ağustos 2016, 16:13
Adana'da emniyet şeridi yok kafamız rahat :D

mfBulut
19 Ağustos 2016, 16:15
Adana'da emniyet şeridi yok kafamız rahat :D

Sesli güldüm ya :D Hahah , Bi an şöyle bir düşündüm harbiden yok herhalde , olan da park yeri olarak kullanılıyor

eminemre
19 Ağustos 2016, 16:29
Ben normal şeritte bile giderken önümdeki motosikleti şerit içünde çapraz konumda takip ediyorum ki, aynadan görsün. Sollayacağım zaman ise şerit müsait ise mutlaka şerit değiştiriyor, müsait değil ise iki kez bip bip yapıp müsade istiyorum.
Emniyet şeridünde de arkadan gelenin en azından nezaket gereği korna çalarak geçmesi gerekir. Ama burası istanbul, aynaları kontrol etmekte fayda var.

cerkezbiker
19 Ağustos 2016, 16:30
"Aynana bak" dediğine emin misim? "Gazlamana bak" demiş olmasın. Sen yanlış anlamış olmayasın. Alternatif çok "Kaynanana bak", "Kaymana bak", "Ayılara bak"

Levent
19 Ağustos 2016, 16:35
Olması gereken;

Önündeki kişiye kendini fark ettirmektir, fakat maalesef bu bilince sahip olan,olmayan bir çok insan mevcut.. Sürüş sırasında bu tip hareketler sürücünün panik yapmasına sebep olur,ne yaptığını,ne yapacağını şaşırabilirsin.

Azami kontrol, maalesef başka bir şans pek yok.

DKN
19 Ağustos 2016, 17:10
biri seni sollarsa sende onu sollarsın ve yarış böyle başlar :mrgreen: o yüzden bu konuda verilecek bi tavsiye yok, ekipmanları giy gidona sıkı sıkı tutun :)

RiDeR_2
19 Ağustos 2016, 17:14
"Emniyet şeridi"

schumacher__
19 Ağustos 2016, 17:22
o dağları aşmış egosu yüzünden yere yapışıp bi tarafını kırınca aklı başına gelir. Ben de trafikte arabalardan daha çok motorlar yüzünden tehlikeye giriyorum. Arabası da motoru da aynı, millet kafayı yemiş ne yapacağını şaşırıyor artık. Kimsenin canını yakmadan kendi kendilerini bitirirler inş..

agris
19 Ağustos 2016, 19:25
Dostum Adana gibi Afyon'da da emniyet şeridi yok ama sanki o şeridi kullanmanız zaten yasak :)
Bizim buradaki motorların %90'ı cg olduğu için farkediliyor gelişinden 😁

iskender123
19 Ağustos 2016, 19:31
Kimileride yamaha honda tarzi motorla benim cinliye kafa tutmaya çalişiyor bre hacilar paramiz vardidami bizmi aprilla almadik okul bitsin grursunuz kim kimi solluyo tecrubemi artirayim iyice o haraktleri ben ypcam size :-D :-D:-D

Nikkfurie
19 Ağustos 2016, 21:24
emniyet veya normal şeridi,diğer araçların sizi sollayacakları veya saginiza dalacaklari şekilde kullanmayın..şeridin bir tarafina yanaşır iseniz arkadan gelen sizin ona yol verdiğinizi düşünebilir..kısacası emniyet şeridinden de gitsen (neden oraya giriyorsun muhabbetine girmeyeceğim zira İstanbul lu herkes gibi bende kullanıyorum) "şeridine sahip ol"

Tefoo
19 Ağustos 2016, 21:45
maalesef bazı arkadaşlar çok bencil ve terbiyesiz. bir de zeytinyağ gibi aynana baksana diyor it herif.

Sokollu
19 Ağustos 2016, 21:51
o dağları aşmış egosu yüzünden yere yapışıp bi tarafını kırınca aklı başına gelir. Ben de trafikte arabalardan daha çok motorlar yüzünden tehlikeye giriyorum. Arabası da motoru da aynı, millet kafayı yemiş ne yapacağını şaşırıyor artık. Kimsenin canını yakmadan kendi kendilerini bitirirler inş..

Katiliyorum.

inatla kor noktamda seyir eden motosikletlerden nefret ediyorum, okuz herif sen de ayni zikkimi kullaniyorsun iste, ya diger seritte git, ya hizini arttir onume gec, ya da bas kornaya yol vereyim.

2016 Turkiye , Istanbul`un en merkezi yerlerinde onu arkasi damacana dolu spacy fizy tayfa ekipmansiz teror estiriyor, kimsenin umrunda degil.

crxforever
19 Ağustos 2016, 21:53
bugün 1. köprüde 2 kere motorcular yüzünden tehlike atlattım. kimi çok yavaş gidiyor kimisi dar alanda geçmek istiyor.
emniyet şeridi ve birinci yoldaki yolun en sağını her İstanbullu motorcu kullanır ve memurlar da yol verir bu duruma. böyle giderse önlem alıp ceza kesecekler ve biz ara şeritlerde yol aynaya taktın yok önüme kırdın diye cebelleşeceğiz. :cyclopsan