Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Stop halindeki motosıklete 1406 TL CEZA



Sayfa : 1 [2]

kreatin37
22 Temmuz 2015, 13:32
Hiçbir haklı yönün yok trafiğe açık yolda istersen kontak kapa yola cıkmışsın bir kere ceza haklı boşa itiraz etme bir şey çıkmaz ondan

Green Arrow
22 Temmuz 2015, 13:45
Arkadaş 1600 lira ile adam gibi eğitimli ehliyet kursundan ehliyet alınır ve üstüne 2 kere de eğitime gidilir. Bizim bu insanlardaki kafayı ve zekayı kuşa taksan ters uçar.

k_ayhn
22 Temmuz 2015, 21:17
Ehliyetsiz kullanmayın arkadaşlar.hatta geçen bunun için konu bile açmıştım yazık günah.

AhmetH
22 Temmuz 2015, 21:32
hukukçu değilim ama tanımlar sanırım önem arz eder, bir motorlu taşıtı "sevk ve idare" etmeye ehil olana ehliyet verirler.
çalışıyor olsun yada olmasın sen onu idare edecek konumda oturup onu sevk ederken bu işi yapmak için ehil olduğunu ehliyetin ile icabında ıspatlamalısın diye düşünüyorum. Yani üzerinde oturup boşta motoru salmakta tanımlara göre onu kullanmaktır (heralde)

dolayısı ile ehliyetsiz kullanmış oluyorsun ve cezai işlem uygun düşmüş oluyor :)

dovahhkin
22 Temmuz 2015, 21:37
Cok iyi olmuş eline sağlık yazan polisin.
Bana küfredebilirsin , böyle ahmakça bir düzen var bu ülkede
Benim götümden akan terle kazandığım parayı ben gidip ehliyete verdiysem sende vereceksin.
Herkez ahmak bir siz zekisiniz bide gelip konu açıyorsunuz.

CHaTaN
22 Temmuz 2015, 21:41
bence 1400 TL ceza bu gibi durumlarda çok az. Düşünün ehliyetsiz bir araba şöförü size çarpsa nasıl tepki verirsiniz.

Ama bence sen sonuna kadar haklısın muhakkak dava açmalısın ki şu 1400 TL lik ceza diğer dosya ve dava masrafları ile biraz daha yükselsin de tam aklın başına gelsin

Tİme_shİft42
22 Temmuz 2015, 21:48
Tezgaha bak :) daha öncede ehliyetsizlikten ceza yememişmiydin ottan foktan şeylerle uğraşma ehliyetini al rahat rahat bin

tamerozkul
22 Temmuz 2015, 22:39
Böyle arkadaslarin olduguda iyi devlet para kazaniyor

sahin08
22 Temmuz 2015, 23:31
artçı koltuğuna geçip el bıraksaydın inanabilirdi ..... ehliyetsiz iken kaza yaparsan karşı tarafın sigortası senin zararını karşılamadığı gibi senin karşı tarafa verdiğin zararı talep edebilir yeni model birçok aracın sadece aynasının 500 liradan pahalı olduğunu hesaba katarsak ehliyet alman seni birçok sıkıntıdan kurtaracaktır

sp83
23 Temmuz 2015, 00:16
Trafik kurallarına göre hatalı olduğunu bildiğin için motosikletten inip itmişsin. Haliyle burada kızdığın şey seyir halindeki motosiklete yazılan ceza değil, yakalanmış olman. Yani evet ehliyetsiz sürücüler var ama yakalanmıyorlar, sen ekstra bir gayret gösterip yakalandığın için kızgınsın.

Şöyle düşün: sen polise ''Ben motosikleti kullanmıyordum'' dedin ve mobese kayıtlarında çıktı. Hadi diyelim binmediğin motosikleti ittirerek götürmeni de açıkladın. Aynı polis senin motosikleti kullandığını kanıtlayan görüntüleri izletse ne yapardın? Bunu sorma sebebim senin yakalanma hikayende tepki verdiğin mevzu. Çünkü bu mantıkta bütün ehliyetsizler polis görünce motosikletten inip ittirerek götürebilir.

Geçmiş olsun, umarım ceza işini halledersin.


Dipnot: Bu arada bu kadar manasızca verilen ehliyetlere de mantıklı bakmıyorum. Eminim ehliyeti olan çoğu insandan iyi kullanıyorsundur ama mevcut sistemde ehliyet almadan (o parayı vermeden) araç kullanmak yasak. Ehliyeti alanlar çok iyi araç kullanıyormuş gibi.

acayüp
23 Temmuz 2015, 00:50
Bak arkadaşım bu kafa radarın önünden geçerken motoru stop edip , polise motor o anda çalışmıyordu haliyle hızımda sıfır görünüyordu bana ceza yazamazsın demekle aynı kafa.
Bi kere bu anlayıştan bir kurtul polisin yerinde ol ve aynısını sana yapıp seni salak yerine koymaya çalışana nasıl davranırdın onu düşün.

Ayrıca hakimler hayatın doğal akışını göz önünde bulundurur ve o motorun oraya uçarak gelmediğini senin kullandığını , ittirerek götürdükten sornada çalıştırıp kullanacağını göz önüne alır ve yine seni hatalı bulur . Mahkemede sadece şansını denemiş olursun ama lehine bir sonuç çıkması konusudna fazla umutlanma.