PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : SPY 5000M 2-way motosiklet alarmi



Sayfa : [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10

orhanyor
31 Mayıs 2013, 00:21
Selamlar arkadaslar, alarmlari bir sure arastirdiktan sonra scorpio ve spy 5000m alarmin populer oldugunu anladim. scorpio belki daha kaliteli olabilir ama fiyat konusunda arada ucurumlar oldugundan ve bu alarm scorpionun yaptigi herseyin %99 unu yaptigindan bu alarmi almaya karar verdim. yabanci forumlardada cok arastirdim bu alarm gercekten cok populer kullanan insanlarin sayisi cok fazla, gercek hirsizlik girisimlerinde bulunulup isini basariyla yaptigina dair forumlarda postlar okudum. bir kac parca kablo ve sinyal rolesi bekledigimden henuz montajini yapmadim ama resimleri paylasayim dedim belki sizlere fikir verebilir.
kutusundan gerekli olan hersey cikiyor, iki adet kumanda, pil, kumanda ile devamli iletisimde kalabilmesi icin anten, beyin unitesi, siren, gerekli kablolar, alarmin durumunu gosteren led ve microwave sensor(motora yaklasanlari tespit edip uyaran sistem) motosiklette olan butun olaylar kumandadan size bildiriliyor hem sesli hemde titresimli olarak. motoru calistirma fonksiyonu var ama baglamayi dusunmuyorum zaten istesemde yabanci forumlarda okuduguma gore hondanin HISS sistemi ile calismiyormus. alarm otuyorken motorun calistirilmasini engelleyen bir sistemi var eger baglayabilirsem onu baglamak istiyorum sanirim kill switchten kablo cekiliyor ama belki hic o ise girmeyebilirim henuz karar vermedim. alarmi henuz test edemedim ama beni hayal kirikligina ugratmayacagini dusunuyorum. sinyallerin gerekli kablolari geldigi zaman montajina dair daha detayli fotolari eklemeye calisacagim :thumleft:
http://imageshack.us/a/img5/9564/20130530165451.jpg
http://imageshack.us/a/img824/7185/20130530165508.jpg
http://imageshack.us/a/img593/4435/20130530165835.jpg
http://imageshack.us/a/img197/685/20130530165635.jpg

leventgocukl
31 Mayıs 2013, 15:26
nasıl baglanılacagına dair turkce yazı var mı?

canerol
31 Mayıs 2013, 16:17
acaba sürekli çalıştığından aküde problem yaratırmı
aliexpresstenmi aldınız 80 90 dolarlar civarıyfı galiba baya alanlar var bende araştırdım biraz ama şehir içinde kalmadığımdan bu kadar teferruatlı bişe almayı düşünmüyorum
bunların mp3 fm radio çalanlıları var 25 30 dolar civarı onlara bakınıyorum :pl:

orhanyor
31 Mayıs 2013, 16:41
nasıl baglanılacagına dair turkce yazı var mı?

o bakimdan cok fakir bir alarm. montaj icin bir kac kelime etmisler ama faydasiz vede tek verdikleri montaj semasi su:
http://cdn.instructables.com/F46/WG5I/GJQE90QO/F46WG5IGJQE90QO.LARGE.jpg

gerci motoru calistirma fonksiyonuna bulasmadigim surece gerisi kolay, kirmizi akunun +12 kutbuna siyah kablo ise topraga, ikitane sari kablo var onlarda sinyallere gidiyor okadar. geriye kalan butun elemanlarin zaten soketleri var.. yanlis takilmasina imkan yok :cat:

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:41 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:37 ----------


acaba sürekli çalıştığından aküde problem yaratırmı
aliexpresstenmi aldınız 80 90 dolarlar civarıyfı galiba baya alanlar var bende araştırdım biraz ama şehir içinde kalmadığımdan bu kadar teferruatlı bişe almayı düşünmüyorum
bunların mp3 fm radio çalanlıları var 25 30 dolar civarı onlara bakınıyorum :pl:

su linkteki saticindan aldim. portekizden yolladi tam 5 gunde elime kadar ulasti gumruk falanda vermedim :) 55+15 toplamda 70 ingiliz sterlini odedim. aslinda her alarm az cok is yapar kanaatindeyim ama garajimiz yerin altinda alarmi duyamayabilirim diye bu urunde karar kildim.
surekli calistigi icin sikinti yaratabilir ama sikinti yaratacak kadar motoru yatirmayi planlamiyorum. haftada en az 1 kere motor kullanilsa sorun olacagini sanmiyorum ama tabi montajini yapip tecrube etmeden kesin konusmak zor :)

just4techno
31 Mayıs 2013, 17:07
http://www.aliexpress.com/item/Free-shipping-Vibration-120dB-Motorcycle-Motorbike-Scooter-Anti-Theft-Security-door-window-door-Alarm-with-Remote/826037060.html

bu ürün güzelmiş gitti gidiyorda aynısı 30 tl alixpresste 14tl dealextremede de 17 tl bir tane alıcam kesin ama deneyen varmı bunu ?

orhanyor
13 Haziran 2013, 21:20
alarm hakkinda kucuk bir video hazirladim ilgilenenler izleyebilirler..


http://www.youtube.com/watch?v=cC85dAmJG9w&feature=youtu.be

orhanyor
14 Haziran 2013, 18:13
bugun alarmin montaji hakkinda cok onemli adim attim. videoda kenara ayirdigim kahverengi kabloyu baglamazsak olmuyor arkadaslar acik ve net. onun islevide su: motorun durumu hakkinda alarmin beynine bilgi sunuyor. eger kahverengi kabloyu baglamazsak alarmi devre disi biraksak bile kendi kendine 10 saniye icerisinde devreye giriyor ve bunu iptal etmenin yolu yok.
olayin mantigida su: kontagi cevirdigimizde o kahverengi kabloya 12V luk voltaj gidecek bir kablo bulmamiz gerek yani bu bir stop lambasi olabilir on far olabilir okadari farketmiyor amac motorun anahtarinin cevrilmis oldugunu alarmin beynine iletebilmek. yalniz eger alarm aktif iken kahverengi kablodan 12V gecerse(yani kontak cevrilirse) alarm aninda calmaya basliyor cunku motorun calinmis oldugunu dusunuyor. ayni zamanda da eger alarmi devre disi birakip anahtari cevirirsek kahverengi kablodan 12 v gectigi anda alarmin beyni, alarmi otomatik olarak devreye sokmaktan vazgeciyor. bakin burasi cok onemli.

isin ozeti eger kahverengi kablo baglanmaz ise motoru calistirip gitmeye kalkarsak alarm her 10 saniyede bir kendini devreye sokacaktir dolayisiyla alarm durmadan calmaya baslayacaktir. bugun sirenide bagladim neredeyse sagir oluyordum inanilmaz bir desibelde ses veriyor..

---------- Mesajlar birleştirildi - 17:11 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:51 ----------

yeni bir gelisme, alarm devreye girdiginde calismasini engelleyen yada calistirildiginda stop ettiren kablolar buldum. multimetre ile kontrol ettigimde gri ve pembe kablolar arasindan akim gecebiliyor ama alarm devreye girdigi an bu iki kablo arasinda akim kesiliyor yani motordaki kill swtich dedigimiz sag taraftaki kirmizi dugmenin gorevini otomatik olarak ustleniyor.

bu arada kahve renkli olan kablo hakkinda aciklayici bir video hazirladim cunku onemli bir islevi var.


http://www.youtube.com/watch?v=2QchdWMVJrY&feature=youtu.be

---------- Mesajlar birleştirildi - 17:13 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:11 ----------

boylece geriye baglamadigimiz bir tek mavi kablo kaliyor oda zaten benim kullanmak istemedigim motoru uzaktan calistirma fonksiyonu ile alakaliymis.

orhanyor
15 Haziran 2013, 18:14
bugun menzili deneme sansim oldu. 4.katta oturuyoruz, kapali otoparkimiz -1 de yani arada 5 kat var fakat kapali otopark binanin tam altinda degil, hemen yan tarafta ufak bir oyun parki var onun altinda bulunuyor. yani benim odamdan motosiklete kadar 5 katlik bir mesafe ve 1 duvar arti duvardan kat kat kalin olan bir zemin var yani cocuk alaninin zemini. kapali otoparktan odama kadar olan mesefede kumandaya baktigimda sadece 1 dis sinyal kaybediyor toplamda 3 dis var yani sinyalin sadece %33 u kayboluyor. acik alanda rahatlikla gercekten cok uzun bir menzili olacagina inaniyorum :cat:

orhan899
25 Haziran 2013, 17:09
her motora olurmu dersin bu alarm? Akü'de felan problem çıkartırmı sence?

c3nk
25 Haziran 2013, 17:41
hocam emeğinize sağlık harika bir paylaşım, ürün çok güzel ve oldukça yararlı olacağa benziyor, almayı ciddi ciddi düşünmeye başladım, teşekkürler :)

orhanyor
26 Haziran 2013, 19:31
her motora olurmu dersin bu alarm? Akü'de felan problem çıkartırmı sence?
aküsü olan bir motorda çalışmaması için bir sebep görmüyorum. 1 hafta motora dokunmadım alarm aktifti. kontağı çevirdim tek marşta çalıştırdım ama en fazla ne kadar dayanır hiç bilemiyorum herhalde bunu ancak kışın test etme fırsatım olacak :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 18:31 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:09 ----------


hocam emeğinize sağlık harika bir paylaşım, ürün çok güzel ve oldukça yararlı olacağa benziyor, almayı ciddi ciddi düşünmeye başladım, teşekkürler :)

hiç önemli değil, insallah verdiğim yönergeler bu alarmı takmayı düşünen motorcu arkadaşlara yardımcı olur. deneme yanılma yoluyla sorunsuz bir şekilde ilerledim şimdiye kadar.

bu arada bahs etmediğim bir gelişme var. alarm aktifken motoru stop ettiren yada çalışır vaziyette değilse motorun marş basmasını engelleyen gri ve pembe kabloları kill switch e yani gidondaki kırmızı anahtara bağlamamız gerektiğini söylemiştim. onu bulmanın kolay bir yolunu buldum. motorda sigorta kutusunu buluyoruz. daha sonra motoru çalıştırıp şüphelendiğimiz sigortaları çekmeye başlıyoruz. doğru sigortayi çektiğinizde motor stop edecektir. yada motor çalışmıyor iken yine şüphelendiğiniz sigortaları yerinden çıkarın(bir kerede sadece 1 sigorta) ve motoru çalıştırmaya çalışın. doğru sigorta yerinde değil iken motor çalışmayacaktır. o sigortanin altındaki kabloyu kesip bir tarafına pembeyi öteki tarafinada gri kabloyu bağlıyoruz ve işlem tamamlanıyor.
not:cbr 600fa larda bu sigorta starter yazısına denk gelen sigortadır. boşuna aramayın :cat: başka motorlarda da belki starter adı altındadır. eğer öyle birşey görürseniz muhakkak ilk önce o sigortayı deneyin.
bütün bu anlattıklarımdan sonra bağlamadığım tek kablo mavi renkli olan oda motoru çalıştırmaya yarayan kablodur. malesef onun hakkında bir bilgi veremiyorum vermeyide düşünmüyorum çünkü o fonksiyonu daha öncede bahs ettiğim gibi kullanma niyetinde değilim.

bu arada alarmın darbe hassasiyeti ayarlanamasada gayet iyi. motora biri dokunduğunda hemen kendini belli edip 5 saniye boyunca uyarı alarmını hemen çalıveriyor :P

flame
26 Haziran 2013, 21:48
İlgimi çeken bir modeldi bu.Bende en kötü 2 günde bir kullanıyorum motosikletimi.Bir kaç ay sonra buraya tekrar yorum yazarsanız olumlu veya olumsuz ben de alıp takayım bari.En güvenli model bu sanırım...

orhanyor
27 Haziran 2013, 20:09
İlgimi çeken bir modeldi bu.Bende en kötü 2 günde bir kullanıyorum motosikletimi.Bir kaç ay sonra buraya tekrar yorum yazarsanız olumlu veya olumsuz ben de alıp takayım bari.En güvenli model bu sanırım...
bundan daha kalitelisi benim bildigim scorpio sr-i900 diye bir motosiklet alarmi var. ebay linki su: http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=251231040699&fromMakeTrack=true&ssPageName=VIP:watchlink:top:en bu fiyata extradan %20 gumruk + 50 dolar kargo biniyor yani fiyat performans acisindan spy 5000m ile karsilastirirsak sinifta kalir. urunu kesinlikle kotuledigimden degil sadece arada gercekten cok fiyat farki var. ilk mesajimda da belirttigim gibi spy 5000m, scoprio i900 un yaptigi motosiklet guvenligi acisindan kritik olan butun ozelliklere sahip. genel ozellikler acisindan da sadece 1-2 okadarda onemli olmayan ozelligi eksik. hatta motoru stop ettiren mekanizma scorpio da ayri olarak satiliyor.
yani kisaca demek istedigim zaten bu iki alarm piyasada alabileceginiz en iyi iki alarm. artik fiyatina gore birini alabilirsiniz. spy 5000m in ozelliklerine gore cok iyi bir fiyati var yoksa scorpioyu tercih edebilirdim ama hic gerek yok. ben suanlik cok memnunum sorunsuz calisiyor ve guven veriyor, baglantilarida saglam ve su almayacak sekilde yaparsaniz bence uzun yillar hic bir sorun yasamazsiniz. 1-2 ay sonra yapacagim yorumun cok farkli olabilecegini dusunmuyorum acikcasi. insanin icine birsey sinmedigini zaman zaten suyu kisa bir sure icerisinde cikiyor. allaha sukur oyle bir durum icimde.

orhanyor
31 Temmuz 2013, 18:54
alarmi kullanmaya devam.. 2 hafta motora dokunmadan alarmin aktif kaldigi bir donem oldu, akude hic bir sorunla karsilasmadim tek marsta her zamanki gibi motor calisti. sanirim akuyu ne kadar surede bitirdigin ancak kisin anlayabilecegiz.

pocemonmutlu
18 Ağustos 2013, 21:23
orhanyor SPY alarm hakkında verdiğin bilgiler için teşekkürler.

Bende dün ebay'den sparişimi verdim. Ürün geldiği zaman alarm aktif veya deaktif iken ne kadar elektrik harcadığını ölçüp, 1 hafta veya 1 ayda aküden ne kadar birim harcayacağını yazarım.

Alarmlar hakkında "alarm taktırdım akümü 2 günde bitiriyor - bu alarmların hepsi aküyü bitirir vs." yazılara bakarak ön yargıyla bakmayın veya karamsarlığa düşmeyin.

1: Alarmların kalitesi, örn: su alır arıza yapar daha fazla akım çeker.
2: Her motorun akü kondisyonu kullanıma göre farklılık gösterir, örn: (1) haftada bir yada ayda bir rolantide çalıştırırım, (2) ayda bir mahallede tur atarım 3-5 kilometre sonra şarz olur, (3) benim aküm beş sene oldu hala ilk günkü gibi, bunların hepsi yanlıştır ve akünün kondisyonunu etkiler!..
3: Yanlış bağlatı, örn: alarm tetik kablosunu kontak çıkışı yerine girişine bağlanmıştır 5ma çekeceğine 90ma çeker, sonra bu alarm akümü 3 günde yedi bitirdi deriz ;).

Zamanında 40tl'lik çin malı alarmda kullandım şu anda 180tl'lik Otocode marka alarm'da kullanıyorum, 10ma akımdan fazla çektiklerini görmedim. Eminim bu alarm'da 10ma üstü çekmiyordur, gelsin bakalım ne kadar çekiyor.

Guven
18 Ağustos 2013, 22:34
Ellerine sağlık Orhanyor. Güzel ve meşakkatli bir çalışma yapıp bizlerle paylaşmışsın. Verdiğin bilgiler çok kıymetli. Anlattıklarınla, yaşım gereği ince işlerle uğraşmaya tahammülü kalmamış biri olarak ben bile bu alarmın bağlantısını gerçekleştirebilirim.:wiinkk:

Bu alarm benim de almak istediğim bir alarm. Lakin eski motosikletimde bulunan oto alarmının bana çektirdikleri yüzünden geri duruyordum. Şimdi sayende almaya karar verdim.:thumleft:

Tekrar teşekkürler.:cat:

orhanyor
19 Ağustos 2013, 01:45
rica ederim, verdigim bilgiler sizlere yardimci olabildiyse ne mutlu bana. Alarm ile ilgili suana kadar bir sikinti yasamadim, almak isteyen arkadaslar cekinmesin :cat: Alarmi duymayip fakat kumandadan uyari alip disari ciktigim zamanlar oldu, elimde sopayla kovaladim cocuklari :cherry:

Felon
20 Ağustos 2013, 14:36
Şurada köşede bir mesajım bulunsun tekrar bakıcam bu konuya.Bu arada kendin satın aldığın ebay kullanıcısının ismini yazarmısın aynı adamdan alalım? Tabi kargosundan vs memnunsan :cherry:

orhanyor
20 Ağustos 2013, 20:45
yazayim tabi :) kargosundan acayip memnunum 13 pound odedim. siparisimin odemesini yaptigim gunden itibaren tam olarak 7.gun kapima kadar geldi ama bu kargo isleri biraz sans isi. bana 7 gunde geldi baskasina 2 yada 3 haftada giderse hic sasirmam. misal almanyadan dhl ile siparis ettigim urun 3 haftada geldi :)
satin aldigim kisinin kullanici adi santerchips.pt sayfasinin linki : http://myworld.ebay.co.uk/santerchips.pt/ aldigim urunu buldum ama kumandasi biraz farkli duruyor fakat diger parcalar ayni zaten adida ayni sanirim urunde biraz degisiklikler yapmislar fakat fiyatinda bir degisiklik yok. urunun linki : http://www.ebay.co.uk/itm/Spy-Alarm-Pager-5000m-Motorbike-with-microwave-sensor-and-starter-/271254669986?pt=UK_Motorcycle_Parts&hash=item3f2809caa2

Felon
21 Ağustos 2013, 11:23
Öncelikle videolar ve başlık için teşekkür ederim.Biraz araştırdım dediğin gibi F/P olarak en iyisi bu olarak gözüküyor fakat bu yeni kumanda hiç hoşuma gitmedi o motor resmi çok kötü :) Senin kumanda daha hoş hem enlemesine daha kullanışlı olur.
birtek bu kullanıcıda bulabildim,buda yeni bi kullanıcı ama paypalla aldığım için sorun olmaz http://www.ebay.co.uk/itm/SPY-5000m-two-way-motorcycle-alarm-with-remote-engine-start-microwave-sensor-/190885855559?pt=US_Car_Alarms_Security_Systems&hash=item2c71af0147
Fiyat nasıl, sen ne kadara aldın?

orhanyor
22 Ağustos 2013, 02:03
rica ederim, yardimi dokunursa sevinirim. ayni gonderdigim linkteki gibi 55 pound + 13 pound kargo odedim :cat: bu senin gonderdigin linkteki 6-7 pound daha pahaliya geliyor ama okadar farkta sorun olmaz sanirim. eve benim kumanda sanirim daha iyi :P

leventgocukl
27 Ağustos 2013, 16:15
bende verdım sıparısı 1 2 haftaya elımde olur hadı hayırlısı

pocemonmutlu
27 Ağustos 2013, 23:57
Paket geldi hemen alarmın çektiği akımı ölçtüm "4ma" çekiyor. 10ma yakın değer beklerken bu değer çok çok iyi düzeyde.:cat:

pocemonmutlu
30 Ağustos 2013, 23:47
Alarmı takmak bu güne kısmet oldu. "orhanyor" SPY 5000m alarm hakkında gereken bilgileri vermişti, bende alarmı motora bütün bağlantılarını yaptıktan sonraki bilgileri anlatayım.

1- Yakınlık sensörü hassasiyetini 1.5 metre mesafe içine girdikleri zaman ötecek şekilde ayarladım. fakat 1.5 metre içinden geçen kişilere ötmüyor, 1.5 metre mesafe içinden ayrılmamışsa ve orasına burasına baktıkları zaman ötüyor, süper ötesi bir özellik.:)
2- Alarmın darbe sensörü kumanda üstünden istenilen hassasiyete göre ayarlanabiliyor.
3- Motoru kumandadan çalıştırdıktan sonra eğer motorun direksiyonu kilitli değilse veya zincir vs. bağlı değilse, üstüne anahtarıda kontakta unuttunuz diyelim. Bu sırada biri motoru çaldı gidiyor yapılacak işlem, "alarm aç" butonuna 3 saniye basıyoruz, sonra siren ve sinyaller cayır cayır çalıyor, 25 saniye sonra motoru ve komple kontak enerjisini kesiyor. Siz yanına gelene kadar kesinlikle alarm susmuyor.
4- Motoru kumandadan çalıştırdıktan sonra anahtarı takmanıza artık gerek kalmıyor, kumandadan kapatmadığınız sürece yola devam.
5- 5000 metre mesafe menzili henüz denemedim. Ama yaklaşık 1 kilometre mesafe kadar sokak üste çıktım ve hala full çekiyor, bu mesafeden panik butonuna basarak çalıştığını telefon ile evdekileri arayarak teyyit ettim.
6-Yakınlık sensörü kumandadan kapatılabiliyor.
7- Motorun alarmı aktif, anahtar ile kontak açılsa bile sisteme elektrik göndermiyor.
8- Motorun alarmı aktif, pasife alır ve 25 saniye içinde anahtar ile kontak açılmaz ise (veya kumanda üstünden kontak açılmaz ise) alarm otomatik olarak tekrar devreye giriyor.

"orhanyor" SPY 5000m alarmı forumda tanıtmasaydı ben bu canavarın varlığını belki hiç bilemeyecektim, tekrar teşekkür ederim.

Bilgi paylaştıkça çoğalır.:cat:

orhanyor
31 Ağustos 2013, 01:04
rica ederim, urun hakikatten cok guzel o yuzden herkes bilsin istedim. pocemonmutlu , merak ettigim sey.. alarmi hangi motora uyguladin? eger downtown 300i ye uyguladiysan, alarmin beyni ve diger butun parcalari sele altindaki bagaja mi koydun yoksa grenajlari sokup alt taraflarda bir yere mi monte ettin? cunku dusundumde maxi scooterlarda bagaj buyuk bir avantaj ve alarmi oraya koyunca belki uygun bir durum olusmayabilir. benim motorda ''bagaj'' diye tabir edilen kisma zaten birsey koymaya imkan olmadigindan bende sikinti yaratmadi ama maxi scooterlarda bagaj kismi hakikatten fonksiyonel bir kisim. bu arada tekrar hayirlisi olsun insallah bir gun gercekten gorevini yapmak zorunda kalmaz. :cat:

pocemonmutlu
31 Ağustos 2013, 02:33
Downtown 300i ye uyguladım. Maxi scooter Bagajına belki led aydınlatma dışında aksesuar monte etmek etik gelmiyor. ön grenajı söküp çok güzel bir yere yerleştirdim (daha önceki Scooter'larımın hep ön grenajın içine monte ederdim).

http://k1308.hizliresim.com/1d/z/s3h4f.jpg

http://r1308.hizliresim.com/1d/z/s3hn9.jpg

http://s1308.hizliresim.com/1d/z/s3hr9.jpg

http://p1308.hizliresim.com/1d/z/s3htl.jpg

Yine bir boşluk bulursam bu sefer Dealextreme sitesinden aldığım bu cihazı,

http://s1308.hizliresim.com/1d/z/s3hw8.jpg

monte etmeyi sabırsızlıkla bekliyorum.:bestmt:

---------- Mesajlar birleştirildi - 01:33 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:16 ----------

Fotoğrafları eklerken aklıma geldi, SPY beynin üstündeki siyah tuş sayesinde kayıtlı kumandaları silebiliyor, bir veya birden fazla kumanda kaydedebiliyorsunuz.

leventgocukl
03 Eylül 2013, 20:13
benımkıde geldı sonunda 8 gun sürdü :P
http://www.hizliresimyukle.com/images/2013/09/03/WYjv.png
http://www.hizliresimyukle.com/images/2013/09/03/sIn3.png
http://www.hizliresimyukle.com/images/2013/09/03/sbJO2.png
http://www.hizliresimyukle.com/images/2013/09/03/tyfk7.png

orhanyor
05 Eylül 2013, 02:36
@leventgocukl hadi bakalim hayirlisi olsun gule gule kullanin :cat:

leventgocukl
06 Eylül 2013, 09:39
alarmı dun bagladık @undocab sayesınde.Merak ettıgım sey sız otomatık calıstırmayıda bagladınız mı? bızı en cok ugrastıran 3 sıgorta yaktıran konu:queen:

canerol
06 Eylül 2013, 13:12
4- Motoru kumandadan çalıştırdıktan sonra anahtarı takmanıza artık gerek kalmıyor, kumandadan kapatmadığınız sürece yola devam.


bu özellik güzel fakat benim eski motorumda bu özellik vardı.motor mecburen 2 ay yattı ve babam anahtardan çalıtırmış 3 günde 1 10 dk
kontak açılmadığından motor devreyi açmıyor ve akü şarj olmuyor...2 ay sonunda tekrar denediğinde akü bitmişti.

pocemonmutlu
07 Eylül 2013, 03:38
alarmı dun bagladık @undocab sayesınde.Merak ettıgım sey sız otomatık calıstırmayıda bagladınız mı? bızı en cok ugrastıran 3 sıgorta yaktıran konu:queen:

Sigorta yaktığınıza göre yanlış bağlantı yapıyorsunuz, hangi motora bağladınızı alarmı?

---------- Mesajlar birleştirildi - 02:38 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:55 ----------


bu özellik güzel fakat benim eski motorumda bu özellik vardı.motor mecburen 2 ay yattı ve babam anahtardan çalıtırmış 3 günde 1 10 dk
kontak açılmadığından motor devreyi açmıyor ve akü şarj olmuyor...2 ay sonunda tekrar denediğinde akü bitmişti.

Bu tamamiyle uzaktan çalıştıran sistemin bağlantısıyla alakalı bir sorun. Uzaktan çalıştırmayı kontak bağlantısı üzerinden devreye soktuğum için kontak veya kumanda üzerinden çalıştırma aynı işlemi görüyor ve orjinal çalışma sistemini kesinlikle değiştirmiyor, bu sayede şarz sorunu vs. yaşanmamış oluyor.

insitiable
11 Eylül 2013, 01:23
http://www.aliexpress.com/item/Free-shipping-Vibration-120dB-Motorcycle-Motorbike-Scooter-Anti-Theft-Security-door-window-door-Alarm-with-Remote/826037060.html

bu ürün güzelmiş gitti gidiyorda aynısı 30 tl alixpresste 14tl dealextremede de 17 tl bir tane alıcam kesin ama deneyen varmı bunu ?

5 para etmez ben aldım taktım motora kablo derdi yoktu iyiydi ama ilk yağmurlu havada bozuldu. Takılı kaldı unlock sesi durmadan ötüyordu söktüm çok çabuk su alıyor içine

axlpc
13 Eylül 2013, 00:45
bende geçenlerde taktım alarmı da darbe sensoru nasıl ayarlanıyor kumanda uzerinden birde remote start ve blok olayıı nasıl yaptınız?
benim motor 2006 varadero

amato
23 Eylül 2013, 22:31
arkadaşlar bu syp 5000 immobilizer olan motorlara baglanabiliyorumu anahtarsız star stop olayı nasıl oluyor acaba cihp i alarmın kumandasına tanıtıyorlar 2006 cbr 600f için soruyom güzel alet birde aliexpress de biraz dah uygun fiyata var güvenilir bir sitemi mi acaba ordan alınırmı

airman06
09 Ekim 2013, 08:16
üzerinden 20 gün gecmiş konuyu tekrar zıplatmamışımdır umarım.
öncelikle orhan arkadaşa tesekkür ederim.zaman ayırıp görüşlerini ve alarm ile ilgili deneyimlerini paylaştığı için.
http://www.ebay.com/itm/ALARMA-DE-MOTO-STEELMATE-986X-2-MANDOS-RECARGABLES-AUTOARRANQUE-LOCALIZADOR-/230787211362

ve orhan ve mutlu arkadaşların yorum ve izlenimleri olmasa az kalsın yukardaki ürünü alacaktım.
dün itibari ile Orhan arkadasın satın aldıgı kişiden sipariş verdim.

orhan899
09 Ekim 2013, 09:49
1-2 ay önce aynı alarmdan bende aldım bağlantılarını kendım yaptım mavi olan kabloyu yani uzaktan çalıştırmayı bağlamadım marş motoruna zarar verdiğini düşündüğüm için. Alarm gerçekten kaliteli ve hırıszları vazzgeçtirecek özelliklere sahip bir sistemi var. Ama bazen mesela motoru kapattıp iki dakika bakkala gideceğin zaman kendi kendine kitliyor 2 kere ötüyor fln onun ayarlaması olsa iyi olurmuş kitliyon açıyon felan baya bi uğraş veriyon :)

pocemonmutlu
09 Ekim 2013, 22:15
1-2 ay önce aynı alarmdan bende aldım bağlantılarını kendım yaptım mavi olan kabloyu yani uzaktan çalıştırmayı bağlamadım marş motoruna zarar verdiğini düşündüğüm için. Alarm gerçekten kaliteli ve hırıszları vazzgeçtirecek özelliklere sahip bir sistemi var. Ama bazen mesela motoru kapattıp iki dakika bakkala gideceğin zaman kendi kendine kitliyor 2 kere ötüyor fln onun ayarlaması olsa iyi olurmuş kitliyon açıyon felan baya bi uğraş veriyon :)

Marş motoruna en büyük zarar bilinçsiz marştır.
SPY alarm'ın marş motoruna zarar vermeyeceğine emin olabilirsin.
Alarmın marş tetik süresi sabit 0,7sanine, manual marş ise kişiden kişiye allah ne verdiyse.

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:15 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:01 ----------

Motorum'dan kareler.:bounce:


http://www.youtube.com/watch?v=3hzr1suV3os

M.balibey
22 Ekim 2013, 23:14
benim alarmda bugün elime geçti ptt kargo yüzünden 12 gündür orda bekliyordu şimdi takıldığım yer soketl kablo demetindeki siyah ve kırmızı kablo akünün artı ve eksi kutubuna mı bağlanıyor birde bu kahve rengi kabloyu şamandırya bağlasam sıkıntı olur mu

M.balibey
23 Ekim 2013, 22:52
uzaktan çalıştırma için mavi kabloyu tam olarak nereye bağlamak gerekiyor ben marş motoruna bağladım sigortası yandı

erdalbabacan
24 Ekim 2013, 15:14
Marş motoruna en büyük zarar bilinçsiz marştır.
SPY alarm'ın marş motoruna zarar vermeyeceğine emin olabilirsin.
Alarmın marş tetik süresi sabit 0,7sanine, manual marş ise kişiden kişiye allah ne verdiyse.

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:15 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:01 ----------

Motorum'dan kareler.:bounce:

http://www.youtube.com/watch?v=3hzr1suV3os

Merhabalar bu alarmı gerçekten senin ve orhanyor'un paylaşımlarımdan sonra çok beğendim. İlk defa motora biniyorum ve böyle bir alarm taktırmam gerekiyor malum hırsızlık olaylarından. Yamaha xmax modeline bu alarm olurmu acaba? ona göre bende sipariş vereyim gelsin.birde ben mekanik işinden fazla anlamam böyle bir alarmı takan biri var mıdır bildiğiniz? teşekkürler.

---------- Mesajlar birleştirildi - 14:14 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:41 ----------


Marş motoruna en büyük zarar bilinçsiz marştır.
SPY alarm'ın marş motoruna zarar vermeyeceğine emin olabilirsin.
Alarmın marş tetik süresi sabit 0,7sanine, manual marş ise kişiden kişiye allah ne verdiyse.

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:15 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:01 ----------

Motorum'dan kareler.:bounce:

http://www.youtube.com/watch?v=3hzr1suV3os

Birde ebay da bunun fiyatı 132.00 usd gözüküyor doğrumudur. bir çok farklı fiyat var yanlış ürünü getirtmemek için yardımcı olurmusunuz:)

pocemonmutlu
26 Ekim 2013, 16:16
Merhabalar bu alarmı gerçekten senin ve orhanyor'un paylaşımlarımdan sonra çok beğendim. İlk defa motora biniyorum ve böyle bir alarm taktırmam gerekiyor malum hırsızlık olaylarından. Yamaha xmax modeline bu alarm olurmu acaba? ona göre bende sipariş vereyim gelsin.birde ben mekanik işinden fazla anlamam böyle bir alarmı takan biri var mıdır bildiğiniz? teşekkürler.

---------- Mesajlar birleştirildi - 14:14 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:41 ----------



Birde ebay da bunun fiyatı 132.00 usd gözüküyor doğrumudur. bir çok farklı fiyat var yanlış ürünü getirtmemek için yardımcı olurmusunuz:)

Yamaha Xmax değil bütün motorlara olur ama her markanın marş bağlantı sistemi farklı olabilir, bu yüzden'de extra röle ihtiyacı gerekebilir. Motorun elektrik tesisatının şemasını görmek gerek!.

Fiyatlar ebay'de değişken oluyor ne yazıkki, "SPY 5000 alarm LM209" veya "SPY 5000 alarm LM212 olarak aratın. 209 ve 212 aynı beyin kullanıyor ama kumandaları farklı, hangisi hoşunuza giderse onu alabilirsiniz.:cat:

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:06 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:52 ----------


benim alarmda bugün elime geçti ptt kargo yüzünden 12 gündür orda bekliyordu şimdi takıldığım yer soketl kablo demetindeki siyah ve kırmızı kablo akünün artı ve eksi kutubuna mı bağlanıyor birde bu kahve rengi kabloyu şamandırya bağlasam sıkıntı olur mu

Siyah kablo şaseye kırmızı kablo akünün + ucuna bağlanacak. Kahve rengi kablo ise kontak çıkışına bağlanacak.

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:16 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:06 ----------


uzaktan çalıştırma için mavi kabloyu tam olarak nereye bağlamak gerekiyor ben marş motoruna bağladım sigortası yandı

Mavi kablo marş motoruna direk bağlanmaz :pr:, marş rölesine hatta varsa (benimkinde var) 2.ci marş rölesine bağlaman gerek!.

Not: Marş rölesinin çektiği akım fazla olduğu için yükü 2.ci röle üstlenir. Bu sayede marş düğmesi uzun ömürlü olur ve sistemde voltaj çökmeleri yaşanmaz.

bilginozi
26 Ekim 2013, 16:21
5000mt menzili varmıs. test ettiniz mi ?

pocemonmutlu
26 Ekim 2013, 20:27
5000mt menzili varmıs. test ettiniz mi ?

Motoru evin önüne bırakıp nerdeyse 1 kilometre (göz kararı tabi) mesafede çalıştığını garantiledik. Cevahir alışveriş merkezinde motorların parkettiği alandan yemek yediğimiz kata kadar çektiğini garantiledik. Fakat Astoria Elektroword, Cevahir Teknosa ve MetroCity Bimeks (genelde teknoloji mağazalarını gezerim :)) gibi yerlerde malesef iletişim sağlamadı :pale:. Tabiki 5000m açık alanda birbirlerini görebilecek mesafedir, daha henüz bu şekilde ben test etmedim.

Not: Beyin ile kumanda iletişimi koptuğu zaman (yani mesafe aşıldığı zaman veya başka engeler var ise), kumanda üzerinde alarm açıksa kapanmıyor kapalı ise açılmıyor kısaca kumanda pasif bekliyor bilginiz olsun.

piyanist_irf
26 Ekim 2013, 20:44
gayet özverili ve güzel bir anlatım olmuş emeğine sağlık, çok güzel bir ürünmüş sayende bende heveslendim :) teşekkürler. linki varsa buradan yada özelden atarsan çok memnun olurum , belki önceki sayfalarda paylaşmışsındır , bakamadım şu an çıkmam gerekiyor o açıdan . görüşmek üzre...

pocemonmutlu
27 Ekim 2013, 15:51
gayet özverili ve güzel bir anlatım olmuş emeğine sağlık, çok güzel bir ürünmüş sayende bende heveslendim :) teşekkürler. linki varsa buradan yada özelden atarsan çok memnun olurum , belki önceki sayfalarda paylaşmışsındır , bakamadım şu an çıkmam gerekiyor o açıdan . görüşmek üzre...

Teşekkür ederim.
2 adet satın aldım bu üründen (1 tanesi arkadaşıma süpriz :)), fakat biri farklı kumandalı geldi (LM212). Farklı olanı kendi motoruma taktım sorun vs. çıkarsa arkadaşa mahçup olmamak için, ama bu güne kadar sorun çıkartmadı.:cat:

Satın aldığım Link: http://www.ebay.co.uk/itm/SPY-2-way-motorcycle-scooter-alarm-LM209-wth-remote-engine-start-shock-sens-/281141462411?_trksid=p2047675.l2557&ssPageName=STRK%3AMEWNX%3AIT&nma=true&si=ZNBVB36PIk5XL%252BtAJNHQsAuxCQg%253D&orig_cvip=true&rt=nc
Fakat LM209 satışı bitmiş:pale:.

Ama yeni satış açmış:) http://www.ebay.co.uk/itm/SPY-2-way-motorcycle-scooter-alarm-LM209-wth-remote-engine-start-shock-sens-/281162892804?pt=UK_Motorcycle_Parts&hash=item41769d4604

Buda LM212 modeli http://www.ebay.co.uk/itm/Spy-Alarm-Pager-5000m-Motorbike-with-microwave-sensor-and-starter-/281184088597?pt=UK_Motorcycle_Parts&hash=item4177e0b215

---------- Mesajlar birleştirildi - 13:51 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:17 ----------

SPY Alarm 5000m (LM212) Kullanım klavuzunu PDF olarak hazırladım (frekans bilgileri içeren sayfa hariç!).

airman06 arkadaşımız rica etmişti ama iş yoğunluğumdan dolayı unutmuştum (kusura bakmasın).

http://s3.dosya.tc/server12/KgyrZP/SPY5000Alarm.pdf.html

airman06
28 Ekim 2013, 11:24
airman06 arkadaşımız rica etmişti ama iş yoğunluğumdan dolayı unutmuştum (kusura bakmasın).

rica ederim mutlu.pm den de döndüm. yardımların ve paylaşımların için ayrıca tekrar tesekkürler.
bayram tatili girmesi nedeniyle alarmın elime ulaşması 2 haftayı buldu.
bağlantısını kendim yaptım(kymco like) sadece marş bağlantısında yardım aldım.
elektrik yada oto elektrikçiliği konusunda bilgisi olmayan arkadaşların tecrübeli birine bağlantısını yaptırmakta fayda var.aksi takdirde sisteme dönüşü olmayan ciddi hasarlar verebilirsiniz.
dikkatimi çeken; microwave algılayıcısının istenildiğinde kumanda üzerinden devreye sokup çıkartılabilmesi.
darbe sensörünün 5 kademeli olarak yine kumanda üzerinden hassasiyetinin ayarlanabilmesi.
uzaktan marş süreci oldukça kısa. 1 saniyenin altında dolayısı ile sizin marşa basma sürerinden daha kısa oldugundan marş sistemine hasar vermesi söz konusu olmaz..
tek dezavantajı ;uzaktan marşla çalıştırdıgınızda stop ederken sürekli elinizin kontak anahtarına gitmesi:)

---------- Mesajlar birleştirildi - 09:15 ---------- bir önceki mesaj zamanı 07:32 ----------

http://n1310.hizliresim.com/1g/w/tzpv5.jpg

---------- Mesajlar birleştirildi - 09:24 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:15 ----------

uzaktan marş ile ilgili ;
alarm ünitesinden cıkan gri ve pembe kabloyu,kontak anahtarından cıkan bağımsız siyah tek jaklı kablonun arasına girmiştik.ilk denemede motor çalıştı ancak daha sonra marş basmasına rağmen çalışmadı.(siyah kablo boşta). belkide siyah kablo şase olmalıydı .denemediğim için bilemiyorum .daha sonra pembe kabloyu boşta bıraktık,siyah ve gri kabloyu kontak anahtarından tek gelen kablonun arasına girdik. sistem ve uzaktan marş sorunsuz çalıştı. marşı bağlayan ustanın tecrübesine göre pembe ve gri olmalıymış ,ancak siyah kablonun şaseye bağlantısının yapılmamasından mı kaynaklanıyor bilemedim o şekilde uzaktan marş bastı ancak motor çalışmamıştı.:silent:

airman06
29 Ekim 2013, 09:37
alarm kurulu değilken motoru kontak anahtarı ile çalıştırdım .kumanda üzerinden alarmı çalıştırıp 20 saniye sonra otomatik stop etme özelliğini denediğimde (anti hijcaking)alarm hırsızlık ihbarı kabul edip siren çaldı ancak 20 sn sonra motor stop etmedi.sanırım yukarda bahsettiğim bağlantı hatasından kaynaklanıyor.siyah kabloyu şase,gri ve pembe kabloyu kontak anahtarından gelen tek (siyah) kablonun arasına girip denemek gerek ancak motorun ön göğsünü sökmek oldukça zahmetli.ilk boş vakitte inşallah....

pocemonmutlu
29 Ekim 2013, 13:45
Gri ve Pembe kablo kontağa (veya kill Switch butonuna) bağlanması gerekiyor. kymco like elektrik sistemi nasıl bilmiyorum, eğer far-gösterge-sinyal-stop vs. enerjisini direk kontak üzerinden alıyorsa pembe-gri kabloların üstünden geçer, bu kablolar ince olduğu içinde voltaj çökmesi yaşanabilir hatta akımı kaldıramayıp yanabilir DİKKAT!.

airman06
30 Ekim 2013, 09:18
antijacking in otomatik stop etme ozelliği dışında sistem sorunsuz çalışıyor.bencede gri pembe kablolar bağlanması gerektiğine inanıyorum ve siyahı şaseye bağladıgımda baştaki sorununda olmayacağını düşünüyorum. sistem tüm enerjisini kontak üzerinden alıyor.marş hariç herhangi bir arada röle yok en azından ben görmedim tek röle sinyal flaşör rölesi..ancak dediğin gibi riske girip denenirmi ?
yada hiç riske girmeyip araya 12 v luk bir role bağlayarak denenirmi?
yada boşver anti hijacking stopunu yürü git be kardeşim devam et ne elliyon çalışan sistememi?:cherry:

pocemonmutlu
30 Ekim 2013, 21:12
Benim motorda far (2x-uzun 2x-kısa) sinyal stop park vs. hepsi röleler ile tetikleniyor, bu yüzden kontaktan sadece rölelerin enerjisi geçiyor (toplasan 250ma).
Ama Like için bencede hiç riske girme 12v röleyi kontak girişine bağla garanti olur.:cat:

Şimdi bu alarmı neden takıyoruz!, cocuklar kurcalamasın diyemi? yoksa çalınmaya veya park halinde iken başka araç çarparsa uyarmak içinmi yada hepsimi?. Benim için hepsi olduğu için her özelliğinin aktif çalışmasını isterim.:king: