PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kaza yaptim yardim



aksoyy
15 Nisan 2013, 23:01
Merhaba arkadaslar malumunuz bugun hava saganak yagisliydi is cikisi eve giderken de fena patladi hava mesai bitim saati oldugundan trafikde millet acele acele gidiyordu bende bi yandan vizoru siliyorum bi yandan trafigi kolluyorm derken onumdeki partner ani fren yapti bende aksi gibi ayaklarim oanda motoru koruyan demirin oraya aldiydim yerden gelen sular ayakkabinin icine girmesin diye demire koyuyordum. Bi anda araba durunca on frene dokunmamla on lastigin kaymasi bir oldu adamin arkasina girdik allahdan adamin arabada hic birsey yok bide onun agzobdan durulmazdi orda. Benim sol ayagim motorun altinda kaldi sadece morarmis dokununca aciyor. Kafami felan vurmadim kalcam ezilmis biraz morluk sol yanimda var ama eldivenlere sastim kaldim en ufak bi zarar gelmwdi ellwrime ilk temas ellerimde oldu . Velhasil ufak kazamiz oldu simdi motorun gidon yamuk duruyor amqyamukluk demirde degil sanki gonyeden kacmis gibi bunu duzeltmek icin neresine mudahele wtmem gerek motor ybr 125 motorda sasirdim hicbi yeri yere degmemis sadece ilk carpmada on camurluk tuz buz olmus bide gidonun gonyesi kaymis diger hic bi ywrse ne cizik ne kirik var telwfonla yaziyorum yazim hatalarindan affola

alidgn
15 Nisan 2013, 23:04
dostum oncelıkle gecmıs olsun sana bısey olmamıs ya motoru suan ıcın unut gıtsın koy garaja ıyılesene kadar bakma bile ondan sonra dusunursun ne yapacagını net olarak..

Sepetçioğlu
15 Nisan 2013, 23:11
Geçmiş olsun öncelikle, sana bir şey olmamış ya gerisi halledeilir.
Bende düşmüştüm gidon yamulmuştu sadece ama usta 5 dakikada halletti, sağ taraftı benim, gaz kolunu söktü bir boru yardımıyla bastırarak düzeltti, o kadar.

E_N
15 Nisan 2013, 23:13
geçmiş olsun motor üstünde giderken her zaman full dikkat olman lazım bir anlık gafletin telafisi olmayan sonuçlar doğura bilir ucuz atlatmışsın.

ekaragz82
15 Nisan 2013, 23:15
Geçmiş olsun arkadaşım. Büyük ihtimalle ön amontisörler yamulmuştur. Düzelttirmek yerine yenilemeni tavsiye ederim. Ama arkadaşın dediği gibi önce iyileş elbet yaptırırsın motoru.

umurcan
15 Nisan 2013, 23:21
Geçmiş olsun kardeş. İyi sana da ciddi birşey olmamış.
Ama davetiye çıkartmışsın resmen "yerden gelen sular ayakkabinin icine girmesin diye demire koyuyordum" kısmında.
Ayağın ıslanacağına düşmüşsün. Umarım bir daha yapmazsın benzeri sonuçlar doğurabilecek benzeri hatalar :wiinkk:

dreamkiller
15 Nisan 2013, 23:34
Geçmiş olsun...

babaduru
15 Nisan 2013, 23:48
Geçmiş olsun ALLAH daha büyüğünü göstermisin hiç kimseye.

aksoyy
16 Nisan 2013, 00:58
herkese teşekkür ederim manevi desteğinizden dolayı hata gerçekten bende reflekslerim kuvvetli olmasına ragmen arka frene basacak zamanım olmadı on frene basınca bırazda saglam basınca sol tarafa yatırdık aslında gorenler motor benım ustume yatmıs bu yuzden motorda hıc hasar yok on camurluk ve gıdon da arabaya carptıgım ıcın yamulmus sanırsam amortısorlere felan baktım hıc bırsey yok ama gıdon da yamukluk var bır de yenı farkettım mars basmıyor motor aku bıtık gıbı davranıyor oysakı kazadan once tek marş da alıyordu şimdi ise sadece ayak marşıyla alıyor aku kuru aku neden olabılır kı mars motorunda mı sıkıntı oldu anlamadım. kesinlikle sadaka vermem lazım acil :)

jacks0n
16 Nisan 2013, 01:06
Çok geçmiş olsun. Bende daha bugün motosiklet almış biri olarak böyle haberler görünce hem korkuyorum hemde üzülüyorum...
Tez vakit iyileşmeni dilerim.

yürekçe
16 Nisan 2013, 01:15
başlığı görünce içim cızzz etti.
sen iyisin ya, gerisi mühim değil.
sakin kafayla motora bakınca gönyeyi anlarsın zaten.
ister plastik bir çekiçle veya takozla vurarak ya da bez sarıp açık ağız anahtarla mastar yaparak düzeltirsin.

DALGIC_800
16 Nisan 2013, 02:39
Çok geçmiş olsun amörtisör keçelerine de bakmanızı öneririm motorun salınım yapmaması için ucuz atlatmışsınız ..

egelim 43
16 Nisan 2013, 02:49
Geçmiş olsun iyileştikten sonra motorun direksiyonunu bi düzelt ilk önce sonra bi su birikintisinden geçir motoru direksiyonu tam düz yap ve izlere bak iki lastiğin izide üstüste geliyorsa sorun yoktur eğer gelmiyorsa senin dediğin gibi gönyede sıkıntı vardır :bounce:

Ama YBR nin o kadarcık düşmeyle şasesinde yamulma olacağınıda sanmıyorum :cat:

aksoyy
16 Nisan 2013, 09:26
Bu sabah dediğiniz gibi yaptım sadece gönyesi kaymış. Sola yatırdığım için motoru sağa doğru açılmış gidon sola doğru yasladım en sona abandım biraz düzeldi tam değil ama ilk halinden iyi bu arada sol bileğimide fena incitmişim dün akşam birşey yoktu şimdi felaket ağrı sızı yapıyor bi doktora görünmekte fayda var galiba. Motoruda artık bahar yağmurları bitine kadar binmem eve gelene kadar heryerim çamur olmuş ön çamurluk ne büyük nimetmiş.

kocaolgun
16 Nisan 2013, 09:41
Herseyden önce bir doktora gıt ağrıyan Moraran yerlerin filmini çektir çatlak kırık varmı baktır aslında eve değil direk doktora gıtmeliydin lütfen bir daha da ayakkabıya girecek suyu değil yaşamını sağlıklı yolculuk yapabılmeyi düşün o ne öyle ayağı demire koymalar falan yakışıyormu motorcu adama bır daha yapma çok kızdım sana geçmiş olsun sağlıkla kal

turkish39
16 Nisan 2013, 09:56
Geçmiş olsun arkadaşım.

mondial50tt
16 Nisan 2013, 10:16
geçmiş olsun Allah beterinden korusun

aytacaksel
16 Nisan 2013, 10:39
1 elinle vizoru silerken 2 ayagin islanmasin diye koruma demirinin uzerinde ve yamur yagiyor?

Rr6
16 Nisan 2013, 10:51
motosikletinizin gidonunu küçükken bisikletinizin gidonunu düzeltir gibi düzeltebilirsiniz.. bir kişi gidonu tutar diğer kişi tekme ile lastiği düzeltir hepsi bukadar:wiinkk: (Not: Motora zarar gelmez öyle bir yanılgıya düşmeyin)

mali_181
16 Nisan 2013, 11:03
Buyuk gecmis olsun siz en iyisi once bi doktora gidin agriyan yerleri gosterin motor dert degil o bir ybr ona kolay kolay bisi olmaz Allah bir daha yasatmasin

F54
16 Nisan 2013, 11:09
geçmiş olsun

Mengu16
16 Nisan 2013, 11:15
motosikletinizin gidonunu küçükken bisikletinizin gidonunu düzeltir gibi düzeltebilirsiniz.. bir kişi gidonu tutar diğer kişi tekme ile lastiği düzeltir hepsi bukadar:wiinkk: (Not: Motora zarar gelmez öyle bir yanılgıya düşmeyin)
O kadar basit olacağını sanmıyorum, kafadan çarpışmış amortisör boruları eğilmiş olabilir. Ama önce sağlık, geçmiş olsun.

aksoyy
16 Nisan 2013, 11:47
Herkese manevi desteğinden dolayı teşekkür ederim. şehir içinde olduğumdan dolayı hızlı değildim 30-40 arası seyir halindeydim trafik sıkışık olduğundan takip mesafesi kısaydı birde yağmur damlaları, nefesden dolayı vizörün buğu yapması havanın karanlık olması ve yerlerin ıslak olmasından dolayı motorun aydınlatmasının yetersizliği ve benim dikkatsizliğimden dolayı kaza gerçekleşti. Arka freni kullanabilseydim belki yine duramazdım ama en azından motoru yatırıp kendime zarar vermezdim. Motoruma küçük hasar fakat bana manevi büyük ders oldu. amörtisör borularında sıkıntı yok sadece gidon gönyesi kaydı. Arkadan araca direk girmedim zaten araca carpana kadar ayakta kalamadım frene basar basmaz ön teker kitleyince yerde sürüklenerek çarptım. Onda da sadece ön çamurluk parçalandı birde gidon gönyesi kaydı.

Şuan akü de sıkıntı yapıyor sulu akü olsa suyu döküldü diyecem de kuru akü neden böyle yapııyor anlam veremedim aküyü şarj ettirecem bakalım sıkıntı ondan mı

KeaSH-07
16 Nisan 2013, 12:43
geçmiş olsun.allah beterinden korusun

kurubuz
16 Nisan 2013, 12:47
Geçmiş olsun.

Dün trafikte ben de 3.20 ye arkadan giriyordum. Hava sağanak yağmurluydu. Ön frenlerim çift disk olmasına ve ön frene tam asılmama rağmen 1 cm kala durabildim. Yağmurlu havalarda dikkat etmek gerek. Mümkünse hiç çıkmamak en doğrusu.

FreeSoul
16 Nisan 2013, 12:47
Öncelikle geçmiş olsun dostum.Bu tip çarpmalarda önemli olan nokta gidon gönyesi değil ön maşadır.Şu an anladığım kadarıyla henüz motorunu çalıştırıp test etme imkanın olmadı ama eğer ön maşada bir eğrilme varsa bunu ancak tornada düzelttirebilirsin.Motosiklet üreticileri önden çarpmalarda motorun şasisine zarar vermemesi için ön maşayı daha zayıf yaparlar.Çünkü motor şasisindeki bir eğrilme ya da hasarı tam olarak düzeltebilmek neredeyse imkansıza yakındır.Bu yüzden dışardan görünmeyen yandaki iki demir boruyu destekleyen gidona bağlı üstteki ana metal parça yani maşanın üst bağlantısını göstermen iyi olur.Çünkü ordaki bir eğriliği göz ile farketmen zordur.Tekrar geçmiş olsun.

aksoyy
16 Nisan 2013, 15:19
Motorla eve kadar geldim üstüm başım çamur oldu motorda sallınma gibi şeyler yok dümdüz istikrarlı bir şekilde gidiyor sadece çok hafif gidon sağa dönük duruyor.

egelim 43
16 Nisan 2013, 15:23
O zaman sadece gidonu düzeltmen yeterli olacak sanırım :cat:

utkan35
16 Nisan 2013, 18:31
en kısa zamanda iyileşmeniz dileğiyle geçmiş olsun...

diimh
16 Nisan 2013, 19:26
bende ybr'mle bi çukura girmiştim hızlı gidon yamulmuştu. servise götürdüm. tekmeleyerek eski haline getirmişti :D

aksoyy
17 Nisan 2013, 00:32
Bugün hastaneye gittim işten izin alıp, sol bileğim baya sızlamaya başlamıştı meğer bilek çatlakmış :( tam sezon açılacak biz perte çıktık ne çıt kırıldımmışım acaip moralim bozuldu ev ahalisine söylemedim söyleyememde nişanlım bi daha asla motora bindirmez :cat:

FermanogLu
17 Nisan 2013, 00:36
Geçmiş olsun.