PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Maltepe'deki münübüsçünün akla ziyan hareketleri



Sayfa : 1 [2]

MotorKafa
27 Nisan 2012, 17:26
abicim her mesleğin zorlukları vardır ama bu denyolar gerçekten mesleğin yüzkaraları...


inan dövmeye ne ömrün ne gücün yeter...bitmiyorlar yani...racon gereği öküz olan çok şoför var...bu öküzlüğün altına sığınıp istedikleri tavrı sergiliyorlar...

Vay dönmüşsün abi ! :cherry:

Seko
27 Nisan 2012, 17:41
Cezalar caydırıcı olmadıktan sonra her şeyi yaparlar. Nedir bunlar için en caydırıcı ceza ? Minibüsü kapatmak. Her türlü anarşik trafik ihlalinde, diğer sürücülerle her türlü kavga dövüş durumunda direk minibüsü alacaksın. Adamı da içeri atacaksın bir süre olup bitecek. Ayrıca trafik kuralı ihlalerinde de her türlü ticari araca iki, üç kat vereceksin cezaları. İnsan olmayana insanca muameleye de gerek yok.

İnşallah bu memlekette bütün minibüs hatları zamanla kapanır. Gerçi bunların yerini okul minibüsleri almaya başladı ama orada hiç değilse şikayet edebiliyorsun.

özcan1980
27 Nisan 2012, 18:03
Bursa'da da çok Orhan Çolpan var,fakat buranın polisi biraz daha sert olduğu için anında 155 aranıp ihbar ediliyor ve ilk kavşakta çeviriliyor. :)

Bir sefer Okula giden çocuklar için yapılmış olan kırmızı ışıkta durdum bekliyorum tek şerit yolda şeritin ortasında, arkamdan deli gibi geliyor bi minibüs.İki şeritin ortasına geçtim hemen ama sağ taraftan 5-6 tane çocuk kaldırımdan yola inmek üzereler bekleyin diye bağırmamla minibüsün geçmesi bir oldu.5 mt.ileride durup yolcu indirdi bi de. Hemen 155 i aradım plakayı,bulunduğum yeri,yaptığı hareketi ve gittiği güzergahı bildirdim.Yol kenarında çeşmede çocukların yüzünü yıkamaya yardım ettim ( 2 tanesi korkudan ağlıyordu ) Bu durumu da anlattım polise.Daha sonra bindim motora minübüs güzergahında ilerlemeye başladım.İlk kavşakta minübüs boş olarak çekici gelmesini bekliyordu, şöför ise polise yalvarıyordu. Durmadan devam ettim.Daha sonra oradaki polise gidip ihbarı benim yaptığımı ve şahit lazım ise gerekli işlemler için imza atabileceğimi söyledim.Aynı şekilde 4 kişi daha arayıp plakayı verdiği için gerek olmadığını, aracın 6 ay trafikten men edildiğini,şöförün ehliyetine el konulduğunu söyledi.


Geçen ay yaşadığım bir olayda da, bir polis memuru abimin nikahına gidiyordum 3 şeritli yolun sağ şeridinde 80 km/h civarı hızda, en sağdan bir minibüs sinyal felan vermeden en sola attı kendini ( sola dönüş olsa beklerim o hareketi ama 500 mt. kadar dönüş yok) 30 km/h ile felan gidiyordur maksimum.Panik frenle kaya kaya tamponuna kadar gelip durdum 5 mt.gidip orta şerite geçti.Şöförün yanına yanaşıp " sinyalin yok mu senin" diye bağırdım. Lakayt bi şekilde "bozuk la bozuk" dedi. "Ben düzelticem rahat ol" dedim plakayı alarak Nikah salonuna gittim. Yunuslarla birlikte düğün için korteje hazırlanırken durumu anlattım. Telsiz anonsuyla adamı bulup çevirdiler.Yunuslara çay ısmarlarken gelen bilgiye göre, Ehliyetine daha önce alkolden dolayı el konulduğundan onu da terbiye ettmişler.

Burada polisler çalışıyor kısacası. Keşke herkes evine gerçekten helal lokma götürebilse...

(yazarken yorulduğumu farkettim :) )

Muktedirs
18 Mayıs 2012, 18:34
İyi de oldu tramvay en iyisi kendi yolu var akıyo gidiyo yılan gibi kimseye zarar vermeden:) Tabi önüne atlayan kekolar oluyo neyse büyük konuşmayayım Allah korusun...:queen:

:mrgreen: :mrgreen: onunda ışık sorunu varya neyse :mrgreen: :mrgreen: