Arama sonuçlarınız

1. ceyhunsen

Bir kaskta rüzgar sesi nasıl olmalı?

Bu ruzgar sesi surekli devam ettigi durumda kumulatif bir sekilde kulaginiza zarar veren bir sorun. Tinnitus diye geciyor ve ilerleyen yillarda geri donulemez isitme kaybina neden oluyor. Sesi tamamen kesecek bir kulak tikaci kullanilmasi durumunda ise duyulan kucuk uyultu insani uykuya itiyor...
  2. ceyhunsen

Sele üstü çanta önerisi

Bu tarz çantalar için demir gerekmiyor ve artçı selesinin üstüne konuluyor. Bağlantı aparatları yeterince uzun olduğundan motorunuzdaki herhangi 3 noktaya bağlıyorsunuz, sağlam oluyor. Fakat takıp çıkartması -en azından bu çantada- birkaç dakika gerektiriyor. Bu da insanı bir süre sonra...
  3. ceyhunsen

Sele üstü çanta önerisi

Z-DEC diye bir marka var. Istanbul'da Eyupto Moto diye bir yer uretip satiyor. Web sitelerini guncelledikten sonra ayni urunu koymamislar ama muhtemelen hala yapiyorlardir. Icerisine kask alabiliyor ama yukaridaki arkadaslarin dedigi gibi herhangi bir guvenlik onlemi yok. Yirtmadan kancalari...
  4. ceyhunsen

Kot Motosiklet Pantalonu tavsiyesi

Gecen hafta tam olarak aynisi oldu 🙂. Son senelerde kalitede dusus olmus olabilir belki.
  5. ceyhunsen

Kot Motosiklet Pantalonu tavsiyesi

4Riders'in AA seviye bir pantolonu ile 80+ hizda giderken kaza yapmistim. Dizdeki parmak ucu kadar hafif yarayi saymazsak hicbir seyim olmadan kurtarmistim. Riderdenim'den aldigim pantolon da kendiliginden her yerinden patlamaya basladi. Onu tavsiye etmem.
  6. ceyhunsen

Diecast model koleksiyonum

Araba diecast modeller icin cokca kaynak var ama motosiklet icin cok yok galiba. Motosikletler icin onerebileceginiz marka veya satici var mi? Butce tarafinda dusuk taraftayim. Yurt disindan Tomica Suzuki Katana satin almistim. Yanlis hatirlamiyorsam 800 TL falandi. Bu 1:32 olcekli kucuk bir...
  7. ceyhunsen

Hem gezdim hem köfte hem de gözleme yedim

Arizasi yok aslinda. Ocak ayinin sonuna dogru trafik kazasi gecirdigimden kozmetik hasar almisti. Sigorta ile yaklasik iki hafta once ancak anlasabildik. 2 haftada da parcalar daha ulkeye giris yapmadi. 1 ile 2 ay arasi tahmini teslim suresi verdi servis. Masraflar cok yuksek olmasa surecin...
  8. ceyhunsen

Hem gezdim hem köfte hem de gözleme yedim

Motorumun tamiri icin hala parca bekledigimden pek keyif surusu yapasim gelmiyor ama o isleri halledebilirsem Istanbul'un kuzeyindeki yollarda bir ara gazlamaya varim 👍
  9. ceyhunsen

sürmek artık zevk vermiyor

İşte ben de çok durgun sürüyordum 🙂. O kadar durgundum ki aklım sadece dertlerimdeydi ve yola baktığım halde yolu görmüyordum. Sonu hazin bitti. Kötüyü çağırmıyorum kesinlikle ama duygusal olarak stabil olmadığım zamanda o seleye binmemeye karar verdim. Hatta arabaya bile binmiyorum. Tavsiyemdir...
  10. ceyhunsen

Ben de bir keresinde psikolojim çok kötü iken motora binip yola vurmuştum kendimi. Günün sonunda ne hız ne de başka bir sorun varken virajı dönmediğim (dönemediğim değil) için yoldan çıktım ve el bileğimi kırdım. Pek tavsiye etmem 🙂
  11. ceyhunsen

Haftasonları güzel asfaltlı ve virajlı köy yollarında sürmeyi denediniz mi? Trafikten ve yerleşim yerlerinden uzaktaki bu yolların verdiği keyif farklı oluyor. İstanbul için Riva Caddesi, Şile'deki çoğu köy yolu, Sarıyer'in kuzeyi ve Çatalca'nın da kuzeyi örnek olarak güzeldir. Ölüm korkusu ise...
  12. ceyhunsen

Bazen bazi hobiler zevk vermeyi birakabiliyor, gayet dogal. Sevmek icin zorlamak yerine ara vermek ve imkan varken surmediginiz icin kendinizi suclamamaniz daha yararli olabilir. Belki bir sure sonra daha az da surseniz motora binmekten zevk alabilirsiniz. Benzer bir durumu bilgisayar oyunlari...
  13. ceyhunsen

Sıfır Motosiklet Almak İçin En Uygun Zaman ve Kampanyalar

Her marka böyle bir makas koymuyor. Bu dediğiniz durumda ise evet, faiz pratikte var.
  14. ceyhunsen

Yapiyor gibiler ya. Ben taksit kampanyasi cikmadan once birden fiyatin arttigini gormedim. En azindan Korlas tarafinda boyle. Cidden motorlar satilmadigindan (Triumph gecen sene 250 tane falan satti diye biliyorum) faizi kendileri oduyor bence. Kendi motorumu alirken Korlas'taki calisan 200k...
  15. ceyhunsen

Öyle de sene başında kenara döviz atsanız belki aynı para sene sonunda motor alabiliyor. Aradaki fark da birkaç bin Dolar'a çıkabiliyor. Mesela kendi motorumu 4-5 ay önce yaklaşık 3k Dolar daha ucuza almışım. Tabi azıcık parayı Dolar'a attım motor aldım gibi değil de zaten param var ama üstünü...
  16. ceyhunsen

TL olarak yukarıda olacak, evet ama döviz olarak daha aşağı inebilir. En azından benim gözlemim bu şekilde.
  17. ceyhunsen

Su donemlerde piyasa nasil sekilleniyor tam hakim degilim fakat 2 senedir sene sonu fiyatlari inceliyorum. Aralik sonu ocak basi gibi Korlas ve Royal Enfield gibi Atasehir Watergarden menseili (enteresan tabir) markalar buyuk zam yapiyorlar. O tarihlerde fiyat listelerine bakinca insan "Bu...
  18. ceyhunsen

kaza yaptım :(

Çok geçmiş olsun. Yakın zamanda ölümün kıl payıyla atlatıldığı bir kazaya karışmış biri olarak anlıyorum demek istediğinizi. Motosiklet sürmeyi sevdiğimden devam ediyorum sürmeye fakat neredeyse her gün rahatsız edici düşüncelere de kapılmadan edemiyorum. Siz de benim gibi dikkatsizlik...
  19. ceyhunsen

Kışlık rüzgar geçirmez korumalı eldiven? 10k civarı

İyiyim, teşekkür ederim
  20. ceyhunsen

Kışlık rüzgar geçirmez korumalı eldiven? 10k civarı

Yağmurda sadece şehir içi ulaşımda kullandığımdan sorun yaşamadım hiç. Sadece bir kere sağanak altında git gel 70 km otoyol sürüşüm olduğunu hatırlıyorum. İçi hâlâ kuruydu fakat elcik ısıtmam olmadığından dönüş yolunda ellerim buz gibi olmuştu. Yani tur için eli kuru tutabilir belki ama sıcak...