Arama sonuçlarınız

1. K

lastik hava basıncı

Lastik konusunda bakkal çırağının diyeceklerini dinlerim, camideki hocayı dinlerim, Aile Sağlık Merkezi'nde masaları falan silen bir abla vardı, onu da dinlerim. Lastikçiyi dinlemem. Düz bir şekilde evden işe işten eve gidiyorsan motosiklet üreticisinin ve lastik üreticisinin söylediği...
  2. K

"... henüz düşmemiş motorcu vardır." sözü hangi durumlarda geçerli?

Düşüncelerini değiştirmen yeterli. Motosiklet kendisini dengede tutmak üzere çalışan bir prensiple hareket ediyor. Elbette bazı püf noktaları var, daha sonra zor olan şeyler var, ama o zor olan şeyler de psikolojik. Sadece neyin ne olduğunu, nasıl çalıştığını ve nasıl tepki verdiğini mümkünse...
  3. K

Bu dönüş hakkında düşünceniz ?

Yani kimseye beni çek demedim ben de şimdiye kadar. Bazen Avlak'ta V4'le gittiysem sesten bi dikilen gençler oluyor görüyorum. Pısıp 50yle falan dönüyorum küfür ediyorlardır =) Onu da gıcıklığına çok geç frenle yapıyorum, hızlı gelince çekmeye hazırlanıyorlar, sonra freni bırakmayıp iyice...
  4. K

Bulgaristan-Romanya-Yunanistan Turu

Türk pasaportu taşıyan insanlara çıkartabilecekleri potansiyel problemler diye özetlenebilir. Gidip sorun yaşamayan da vardır çokça elbette, ama özellikle şu ara bu riski göze alabileceğim bir dönemde değilim. Tutuklanırım, daha kötüsü olur hatta. O yüzden özellikle bu bayramda çıkarsam asla...
  5. K

Stop çakar takmak istiyorum

Şahsın adına üzülsem de olgu adına çok sevindirici bir haber.
  6. K

İşte sarkma işi çok fotojenik geliyor dediğin gibi. Ben de şimdi "böyle görünmekten de iyidir " demek için benim pistte çekilmiş bir iki fotoya baktım, kesinlikle kötü de olsa sarkmak daha güzel görünüyor ya :D
  7. K

Bulgaristan-Romanya-Yunanistan Turu

Dereköy'den Bulgaristan'a çıkış. Sınırdan sonraki ilk 30-40km çok çok çok güzel. Ordan tepeleme Ruşçuk'tan Romanya. Romanya'da kuzeye giderken Fagaraşan ile Alpina arasında kalan "normal" bir yol var. Ama yine dağlı dolambaçlı, kamyon falan da oluyor. öyle otobandan akmalı değil yani. Ordan...
  8. K

Gereksiz sarkma diyemem, motor kontrolü kaybolmadığı sürece gerekmediği halde fazladan sarkmanın da zararı yok - zaten sarkılmaması gereken görüş kaybettirmeyen bir yerde ise. Ama burada biraz kaybettirmiş gibi arkadaşa, zaten ağaçların yapısına bakarsak da kaybettirmeye mahkum. O yüzden...
  9. K

"... henüz düşmemiş motorcu vardır." sözü hangi durumlarda geçerli?

Bunun bir kuralı kaidesi yok.. Ben bu cümleye biraz katılırım, ama böyle "böyledir" şeklinde buyruk olarak söylenmesine de karşıyım. Niye düşeyim ya? =) 2006'da sokak arasında scooterdan düştüm. AS-125T :) 2013'te ziftte kayıp düştüm, mal gibi şortla falan olduğum için bacak zift kaplandı...
  10. K

Stop çakar takmak istiyorum

Niyetin güvenlik olduğunun farkındayım. Ancak bizim güvenliğimiz başkalarının güvenliğini tehlikeye atacak şekilde olamaz. O yüzden ben de görürsem küfrediyorum, bir işe yaramıyor ama.
  11. K

100 KM'de kaç litre benzin tüketiyorsunuz ?

Varmış örnekleri demek ki bana hiç denk gelmemiş. espresso da bahsetmiş zaten, bunun için bir memur tutmalarına gerek yok aslında gişelerin hepsinde arkadan görüntü alabilecek altyapı var. uygulanamaz bir manyaklık olduğunu fark edip geri çektiler sanırım.
  12. K

Arabayla da deneyimim benzer açıkçası, şimdi çağırmak da istemiyorum ama. =) Mesela 2024'te Nisan'da 3 kere İpsala'ya gidip üçünde de radar yemiştim, ama biri Tekirdağ yolunda, biri eski Samiyen.önünde Mecidiyeköy'de, biri de Keşan'da yine tünelin çıkışında. Silivri'den otobana girdikten sonra...
  13. K

Ben daha bundan ceza yiyen duymadım. 2018 miydi neydi o dönemde bir ilk duyurulduğu gün kesmişledi. Sonrasında "geniş koridor" olarak yedim ben mesela, Bolu civarlarında, sanırım 6-7 aydınlatma direği arası ortalama gibi bir şey ölçüyordu, 200kmh ile temiz düz yemişim. =) ama onun dışında...
  14. K

İstanbul’da Trafiğe Giren Yabancı Motorcular Aralardan Gitmedi

Konunun ilk mesajında ne olduğu net bir şekilde yazılmış. Tek kelime eksiği fazlası yok.
  15. K

benim de 5.2-5.5 arasında yaktığım oluyor ama genelde çok uzun süre gaz açabildiğim müsait yollar olmadıysa 5'in üstüne pek çıkmıyor. rodajdan sonra biraz daha inebilir. Tuono rodajda 8 ila 18 litre arası kafasına göre geziyordu =))
  16. K

Zafer Akçay'ın düzenlediği etkinliğe gelecek misiniz?

Patlamış mısır servisi var mı?
  17. K

MT-07 Gücü abartılıyor mu?

Duke başka klasmanda. GSX-8S iki sene önce geldi, neden eski kasa MT07 ile karşılaştırıyoruz ki? Kaldı ki ben freni iyi demiyorum zaten, öyle anıldığı için abartılıyor. Hornet'in de kaliperi radyal diye çok uzayda bir freni yok. MT07'nin en büyük problemi kullanıcı kitlesi. Yoksa beni XJ6'nın da...
  18. K

MT-07 Gücü abartılıyor mu?

Kafana geçer seviyesinde bir güç nasıl bir güç peki? Şimdi kızacaksın ama, kalbini kırmamaktansa belki kafanı kırmaman için birilerinin söylemesi lazım sana bunu. 6000km 125cc kullandıktan sonra 500km MT07 kullanıp gücüyle ilgili nasıl bir yorum yapıyorsun? Kafaya geçecek kadar korkutucu olan...
  19. K

MT25 vs R25

Bence hiç boş yere kendini dinleme. Parasını da arkadaşların vereceğine göre onların dediğini yapmalısın.
  20. K

600rr mı r6 mı

O motorlar 25bin km'de ve 30bin km'de değil öncelikle bunu kabullenerek başla bu işe. Hangisinin motorunu daha kolay yaptırabileceksen, hangisine daha kolay bakabileceksen ona yönel. Görüntü, ses gibi şeyleri bilmem, ama R6 600R'dan biraz yukarıda bir motosiklet. Safi hangisi daha iyi motor...

Yeni mesajlar