Arama sonuçlarınız

1. Z

Ön dişli birikmiş yağ temizliği

6 yıllık motorumda ilk kez ön dişli kapağını temizlemek için açtım. bu kısmı çok ihmal etmişim. katran gibi lop lop yag birikmiş. elimle alabildiğimi aldım. burayı gaz yağı felan zor temizler. işi kolaylaştıracak kimyasal bir ürün lazım. önerisi olan var mıdır?
  2. Z

debriyajı bırakırken gelen vurma sesi

selamlar. herkese iyi bayramlar. motorda biraz gaz verip ilerledikten sonra debriyajı sıkıp biraz hızlı bırakınca videodaki gibi vurma sesi geliyor. normal mi diye birkaç mt25 sahibine sordum böyle bir ses yok dediler. motorun yağ değişim zamanı geldi. arada bu sorunuda halletmek istiyorum...
  3. Z

JT marka zincir ?

Forumda Jt marka zincir kullanan deneyen var mi. Fiyati ve xring olmasi dikkatimi cekti.
  4. Z

motoru yan yatırıp debriyaj kapağını açmak.

yaklaşık 1000km önce motorun debriyaj balata,saç ve yağını değiştirmiştim. yayları değiştirmeyi akıl edemedim. bu aralar debriyaj kacırma sorunu yaşıyorum. yayları değiştireceğim ama yağı boşaltmadan motoru yan yatırıp debriyaj kapağı açmayı düşünüyorum.yağın birsüre bu şekilde yan durmasıyla...
  5. Z

Trafik denetimlerinde suriyelilere ayrıcalık

İstanbul Topkapı Eresin otelin karşısı otobüs durağında trafik polisleri motosiklet denetimi yapıyor. bir sürü motor durdurup ehliyet ve plaka kontrol ediyorlar. suriyeli biri polise üzerinde Arapça yazan ne olduğu belli olmayan bir kağıt gösterdi. poliste tamam sen git dedi. Bende polise...
  6. Z

kas fıtığı?

hiç kas fıtığı teşhisi konmuş birisi var mı aramızda.? kasık fıtığı değil!. google amcadan pek bilgi bulamadım.
  7. Z

Dökülen motor bloğu boyası

motor bloğunu gaz yağı ve yumuşak fırça ile temizliyorum. sonradan fark ettim ki boyalarda dökülmeler çizilmeler başlamış. gaz yağının boyaya zarar vermediğini sanıyordum (yada boya kalitesiz bilmiyorum) nette diş fırcasıyla temizleyenler var fakat ben yumuşak fırça kullanmıştım. würth ün siyah...
  8. Z

damper stabilizer ??

nette gezinirken böyle bişi gördüm ne işe yarar bilgisi olan var mı?
  9. Z

SPY 5000M kumanda ses yükseltme

spy 5000m kumandanın buzer sesini yükseltmek için buzerın + ayağına giden direnci kısa devre yapmanız yeterli. sesi 2 kat yükseltecektir. biraz el yatkınlığı, ince işçilik ister.
  10. Z

şok markette satılan aksiyon kamera nasıl?

şok marketin broşüründe aksiyon kamera satıldığını gördüm. marka yazılmamış. inceleyen oldumu ürünü 2. sayfanın ortasında http://www.sokmarket.com.tr/wp-content/uploads/2015/10/14_20_Ekim_insert_1.pdf
  11. Z

marş ve gösterge gidip gelme sorunu

scooterımda kontağı açıp marşa basınca gösterge panelim gidip geliyor. akü ölçtüğümde 13,1 volt gösteriyor. serin havalarda bu sorun oluşuyor yazın hiç yapmadı. neleri kontrol etmeliyim tavsiyesi olan varmı ?
  12. Z

aktif uzun far pasif kısa far yakmak

benim motorda ikili ön far (kısa ve uzun olarak) ayrı ayrı yanmakta. yolda motorcu arkadaşlar sık sık farımın tekinin bozuk olduğunu düşünüp beni uyarıyorlar. aklıma şöyle bir fikir geldi. kısa far yandığında kısa fardan uzun fara kablo çekip akımı 6 veya 9 volta düşürüp uzun farı pasif...
  13. Z

Şerid led'den led sinyal ampül yapımı

smd çipli sarı şerid led köpük - kesmek için falçata ampulun metali
  14. Z

power commander ve yakıt tasarrufu ?

castrol web sayfasında MOTOSİKLETİNİZ IÇİN 10 TAVSİYE kısmındaki bir bölüm dikkatimi çekti. power commander'ın yakıt tasarrufu yapabilmesi hakkında bilgisi olan var mı.?
  15. Z

Sinyallere Ses ekleme

scooterımda bazen sinyalleri açık unuttuğumdan ses uyarı devresi yapma ihtiyacı duydum. birçok kişi buzzerı direk bağlayarak çözüm bulmuş. bende biraz farklı olması için küçük bir devre ile buzzerı kullandım. devreyi ön sinyallerden kablo çekerek bağladım. fakat kullandığım buzzer ın sesi çok...
  16. Z

led stop ampülü voltaj sorunu

aliexpress den resimdeki ürünü alıp motorumdaki stop ampülü ile değiştirdim. söyle bir sıkıntı var. fren maneti sıkılı değilken hiç yanmıyor. led ampülü 12v dc adaptörle her iki ayağını kontrol ettim ledte bir sorun yok. motorumdaki duyu multimeter ile kontol ederken dc ile ölçtüğümde 12v, ac...
  17. Z

şarjlı darbeli vidalama ile motor parçaları sökme ?

youtube da bir video da şarjlı darbeli vidalama ile varyatör kısmını söküyor. bununla motordaki her türlü parça söküle bilinir mi? bildiğiniz fiyat/performas iyi olan marka model var mı?
  18. Z

en pahalı bakım servis ücreti yarışası

yağ,hava filitresi, buji değişi için 100 tl işçilik verdim. varmı beni gecebilecek başka arkadaş :(
  19. Z

12v su pompası ile motosiklet yıkama ?

nette 12v su pompası ve püskürtme tabancası ile temizleme yapan bir ürün gördüm. Bildiğim kadarıyla karaköyde çeşitli su pompaları satılıyor orta kalite bir pompa ve başlık alıp 12v aküden kullansam verim alabilirmiyim. benzer bişiler kullanan arkadarlar var mı?
  20. Z

aküyü sökmeden şarj edilir mi?

selenin altına aküye direk bağlı bir soket ayarlayıp aküyü sökmeden şarj edersem elektronik devreye zarar verir mi ??