Arama sonuçlarınız

1. Thracian

Serbest Piyasa Nedir?Ne Değildir?

Son bir kaç yıldan beri çok konulan "Serbest Piyasa" kavramının tam olarak ne olup olmadığını dilerseniz resmi tanımlarından ve kaynakların inceleyecelim. Serbest piyasa ekonomisi Dilerseniz bu kaynaktaki tanımı maddelere ayıralım ve şu anda Türkiye'deki koşullar bu maddeleri karşılıyor mu...
  2. Thracian

Türkiye'de Motosiklet Kültürü Neden Ölüyor?

Forumumuza yakışmayan malum başlıktan sonra,aynı sorunu daha medeni olarak tartışabileceğimiz bir başlık açayım dedim.Hem ülkemizde motosiklet kültürü neden zayıflıyor,hem forum eskisi kadar neden canlı değil?Bunları ortaokuldan beri motosiklet kullanan 9 yıldan beri forum üyesi olarak kendi...
  3. Thracian

Barış ve Sinem’in orta direk olma hayali...

Türkiye ekonomisinin son 30 yılının güzel bir özeti olmuş.Vaktiniz varsa mutlaka sonuna kadar okuyun. “Barış ve Sinem’in orta direk olma hayali..”
  4. Thracian

Nazi Türkiyesi'ne hoş geldiniz.Dardanel Çalışma Kampları.

Büyük ihtimalle konunun yeri burası değil ama bir şekilde insanların,bu insanlık dışı ve kanun dışı rezaleti görmesi gerekli. Dardanel Çanakkale Fabrikası'nda son 15 günden 40 ı aşkın COVID-19 vakasına rastlandığı için testi pozitif çıkan işçilere ev karantinası verildi.İşçiler arasında pozitif...
  5. Thracian

Aliexpress Alışverişlerine Vergi Geliyor..

Okuduklarımı yanlış anlamadıysam Damat Berat Albayrak zaten hali hazırda 22 Euro vergisiz gümrük limitinden bağımsız olarak ekstra Aliexpress'ten satın alınan bütün ürünlere vergi getirmeyi planlıyor. Ayrıca şu sözlerinden de 16 yıldan beri kendi beceriksizliklerinin acısını yine vergi ile...
  6. Thracian

Sürüş için ses/müzik sistemi tavsiye

Daha önce benzer konular açıldı ama kafamda ki sorulara net cevap bulamadım.Kısaca sormak gerekirse ; Motosiklet sürerken müzik dinlemek için ne tarz bir sistem önerirsiniz.Şimdiye kadarki denediğim yöntemleri ve internetten araştırdıkları maddeler halinde yazayım. -Standart kulak için...
  7. Thracian

N11'den Uzak Durun

Özellikle son bir kaç yıldan beri çeşitli motosiklet parça,aksesuar,kask vb. malzemeleri satan mağzaların yoğun bir şekilde bu siteden satış yaptıkları ve biz motosiklet kullanıcılarının da dolaylı yoldan bu siteyi kullandığımız için bu uyarı başlığını açma ihtiyacı hissettim. Yıllardır başta...
  8. Thracian

Akü Tavsiyesi : Varta mı?Bosch mu?

2013 model Hyosung GV 250 motosikletimin hala üzerinde orjinal aküsü duruyor.Akü görevini yerine getirse de,sorunsuz marş bassa da artık 5 yıla yakın oldu ve aramızdan ayrılması yakındır.Motosikletime uyan iki akü arasında kaldım.Siz olsanız hangisini tercih edersiniz?Neden? İlk seçenek ; Varta...
  9. Thracian

Müjde! e-ticarette gümrüksüz alışveriş limiti indiriliyor

Gümrüksüz alışveriş limiti 22 euroya indiriliyor Bir çoğumuz yurtdışından motosiklet parçası,koruyucu giyim,aksesuar alıyoruz...Gümrük vergisine takılmamak için yakın zamanda sipariş verecek arkadaşların 22 Euroluk yeni limiti dikkate almalarında fayda var. Kaynak
  10. Thracian

Bugün rastladığım intihara meyilli Maxi-Scooter Kullanıcısı

Yaklaşık bir ay önce kuyruk sokumundan ameliyat olduğum için motosiklet kullanmam bir kaç hafta daha yasak.Hanımla canımız sıkıldı bir Erdek'e araba ile hava almaya gidelim dedik.Dönüşte Bandırma-Karacabey arasında sağ şerit yavaşladı.2 tır ve önünlerinde bir kaç kamyonet araba ortalama 80 km...
  11. Thracian

2017 Kawasaki ER6-N Yeni adı ile Kawasaki Z650

Bildiğiniz gibi Kawasaki'nin ER6N nin giysili kardeşi ER6F 2017 için ağır bir makyaj geçirip ismini de Ninja 650 olarak değiştirmişti.Tabii ER6N de kardeşine özenip makyajını tamamlamış ve yeni ismi ile karşımıza çıkmış.Şu anda Amerika'da satılmaya başlanan yeni ER6N/Z650 Türkiye'ye ne zaman...
  12. Thracian

Türkiye 2.El Araç Cehennemine Hoşgeldiniz(Şakalı yazı)

Daha önce benzer konular açılmış olmasına rağmen ülkemizdeki 2.el araç satışındaki saçmalıkları toparlamak hem de biraz eğlenip,stres atmak için bu tarz bir yazı yazma gereği duydum.Bu yazı özellikle ülkemizdeki sayısı hiç te az olmayan "bazı" 2.el araç satıcılarının fazla zekadan ileri gelen...
  13. Thracian

PayPal Türkiye'den Çekiliyor

Ünlü ve oldukça rağbet gören güvenli online ödeme sitesi Paypal BDDK dan gerekli izinleri alamadığı için Türkiye'den çekiliyor.Açıkçası benim burnuma kötü kokular geliyor.İstermisiniz Paypal benzeri "Yandaş" bir ödeme sitesi açılısın?Bu ülkeden daha kaç firma çekilecek?Bu ülkenin yurtdışı ile...
  14. Thracian

AEA Daelim Daystar 250 İncelemesi (Zorgan Abi)

Sanırım Barkın takipçilerinin isteklerine kulak vermiş ve bir 250 cc cruiser incelemesi yapmış sonunda.
  15. Thracian

Türkiye Trafiğinin 40 sn de özeti.

Herşey bir anda olup bitiyor o yüzden anladıklarımı tane tane anlatıyorum ; Yüksek hızda gelen beyaz Honda Civic ters yönden gelen Polo'ya çarpmamak için kaldırma doğru kırıyor.Bu sırada arka tampon hafiften Polo'nun yan kapılara sürtüyor.Honda,Kaldırımdaki yayaya çarpıyor,yaya taklalar atarak...
  16. Thracian

Trafik Kurallarına Uyan,Saygılı,Tehlike Yaratmayan Araçlar

Daha önce trafikte uzak durulması gereken,saygısız trafik kurallarına uymayan araçlar vb. konular defalarca açıldı.Bu sefer de tersini yapalım trafik kurallarına uyan,trafikte,diğer sürücülere saygı gösteren en kötü ihtimalle size tehlike yaratmayan araça marka ve tiplerini sıralıyalım.Burada...
  17. Thracian

Mega Fabrikalar "Ducati Belgeseli" Türkçe

Forumda arama yaptım benzer bir başlık bulamadım.Daha önce paylaşıldıysa kusura bakmayın.
  18. Thracian

İlginç Kasklar

Bu başlık altında tercihen seri üretim olan yada özel yapım olan ilginç tasarımlı kaskları paylaşabiliriz. Shark Raw Bu kask Yamaha'nın MT serisi reklamlarından sonra çok konuşuldu.Kaskı canlı olarak görenler pek kalitesinden memnun kalmadı ama gerçekten güzel,ilginç ve karizmatik bir tasarımı...
  19. Thracian

Yabancı marka Türkiye distribütörlerinin satış politikası ve vergiler

Türkiye motorsiklet severler için tam bir cehennem bu zaten hepimizin bildiği bir gerçek.Motorsikletlere karşı dikkatsiz saygısız sürücüler,genel olarak Türk insanın motorsiklete olan olumsuz bakış açısı vb.... Ben bu sefer bunlardan çok beni yıllardan beri rahatsız eden bir kaç ufak ayrıntıyı...

Yeni mesajlar