Arama sonuçlarınız

1. Lunatique

İlginç Bilgiler - Tiye Almak Deyimi Nereden Gelir?

"Tiye almak" deyimi 1904-1905 Rus-Japon savaşından gelmektedir. ・1867 yılında Amerika'dan Komodor Matthew Perry, "Kara Gemiler" olarak adlandırılan filosuyla kendini dış dünyaya kapatmış olan (鎖国: Sakoku (Kanjilerin anlamları sırasıyla "zincir" ve "ülke", yani ülkenin zincirlenmesi) Japonya'ya...
  2. Lunatique

En Sevdiğiniz Vites Hangisi?

Bugün öğle tatilinde çok kısa bir turlayıp geleyim dedim. Uzun zamandır aklımda olan bir düşünce var. Viteslerin arasında 4. vites öyle mübarek öyle güzel bir vites ki, hem gazlamada hem viraja girip çıkarken hem de gaz kolunu bırakıp motor freni yapıp viraj öncesi hazırlık yaparken vs. birçok...
  3. Lunatique

Ankara Çevresi Motosiklet Rotaları

Merhaba, Şimdiye kadar bir kenara kaydettiğim Ankara çevresi rotaları paylaşıyorum. Bunların dışında sizlerin de bildiği güzel rotalar var ise paylaşmaktan çekinmeyin. ※Başlangıç ve bitiş noktalarını kendi konumunuza göre değiştirebilirsiniz. ※Rota başlıklarına Google Maps linki eklenmiştir...
  4. Lunatique

Motosiklet Kazalarının Önlenmesine Yönelik Hazırlanan Taslak Eylem Planı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Motobike İstanbul Fuarı'nda motosiklet sürücülerinin kural ihlali yapması durumunda uygulanacak yeni cezalara ilişkin çalışmayı paylaştı. Hazırlanan taslak TBMM'de kabul edildikten sonra yasalaşacak. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Motobike İstanbul Fuarı’nda...
  5. Lunatique

X Pipe (DECAT) Uygulaması Hakkında

Yurt dışında X Pipe uygulaması yapan insanların yorumlarını biraz araştırdım. Genel kanı motora bir zararı olmadığı yönünde. Etkilerinin ise egzoz sesinin daha tok ve kaliteli çıkması, daha hafif motor freni ve gaz tepkisinin iyileşmesi şeklinde olduğu söyleniyor. Geçmişte motora zarar verdiğine...
  6. Lunatique

İlginç Bilgiler - Japonya'nın Motosiklet Tapınakları

Günaydın Sayın Motosiklet.net Ahalisi. Bugün sizlere Youtube'da bir Japon motovlogger'ın videosunu izlerken denk geldiğim ve ilginç bulduğum "Motosiklet Tapınakları" hakkında bilgi vermek istiyorum. Bu tapınaklar ilk başta motosiklet tutkunlarının ilgisini çekerek bazı kentlerin yeniden...
  7. Lunatique

Bajaj-Triumph Scrambler

Bajaj-Triumph Ortaklığı Triumph ve Bajaj, 2020 yılında stratejik partnerliklerini resmi olarak duyurmuştu. Bu ortaklık ile iki tarafın da tasarım, mühendislik ve imalat alanlarındaki güçlü yanları birleştirilerek, arzın giderek arttığı 200-700cc arası orta kapasiteli motosikletler üretilecek...
  8. Lunatique

Herkese Merhaba. Motosiklet.net Ailesine Yeni Katıldım

Tüm motosiklet.net ailesine iyi günler dilerim. İsmim Emre. Ankara'da yaşıyorum. Yaşım 32. Motosiklete 2022 Nisan itibariyle yeni başladım. Scrambler tarzı motosikletleri çok seviyorum. Aslında geçen seneden beri forumu takip ediyordum ama sonunda üye olmaya karar verdim ve aranıza katıldım...

Yeni mesajlar