Arama sonuçlarınız

1. AzÇok

Gebertirim Seni Bak!

Apartman yöneticisi kaskını çıkarmadan apartmana giren moto kuryeye bu şekilde hitap ediyor; "gebertirim seni bak". Güvenlik nedeniyle kuryelerin apartmanlara kask takılı alınmaması güzel. Fakat apartman yöneticisinin davranışları pek normal değil. Kuryenin canına minnet. Alıcıya telefon eder...
  2. AzÇok

Neden oldu?

Taksi şoförü "benle alakası yok" diyor. İkitekerci senin yüzünden kaza yaptım diyor. Kazaya neden olan hatalar sizce nelerdir?
  3. AzÇok

Burgman'ı Kış Uykusundan Uyandırmak.

9 yaşında ve 51 bin km.deki emektar Burgman UH 200'üm 5 aydır kış uykusundaydı. Hiç çalıştırmadan yağını döküp gerekli bütün bakımlarını yaptıktan sonra çalıştırmaya başlamak niyetindeydim. Gerekli bakım malzemesi ve yedek parçaları almıştım. Yatmaktan kaynaklanabilecek oksitlenmeler için kontak...
  4. AzÇok

Trafikte Öfke Kontrolü

Trafikte agresif davranış taraftarları vardır. Fakat çoğumuz "öfke ile kalkan zarar ile oturur" atasözüne inanırız. Fakat biz bile bazen sağ duyumuzu kaybedebiliriz. Bir kaç hafta önce gecenin geç saatlerinde şehirler arası karayolunda dikiz aynamda yüksek hızla makas atarak gelen bir araç...
  5. AzÇok

Süt Danası İstemem Zafer Abi.

Her hafta yaptığım gibi Zafer Akçay'ın yayınını izledim. Yaptığı yayınları faydalı buluyorum. Fakat, yüzeysel ve popülist tutumları da onaylamıyorum. Bir kaza analiz ediliyorsa kaza nedenleri net olarak ortaya koyulmalıdır. Reyting alacak tutumların kanal sahibi dışında kimseye faydası olmaz...
  6. AzÇok

Kim Kusurlu?

Amasya'da bir kavşakta yaşanan trafik kazası resmen milleti birbirine düşürmüş durumda. Motorize trafik polisi ile taksi sürücüsünün bir kavşakta yaşadığı kazanın yorumlarını okuyunca herkesin farklı bir yorum yapması dikkatimi çekti. Yanlış yorum yapanların insanların bilgisizliğinden dem...
  7. AzÇok

PCX125 ve A1 Ehliyet

Bir arkadaşım Bergama'da bir PCX125 kullanıcısına A1 ehliyetle kullanılamayacağı iddiasıyla ceza kesildiğini söyleyince şaşırdım. Genelde 125cc motosikletlerin 124cc, 124,9cc. vs hacminde üretildiğini bildiğim için bu motorunda 125cc bile olmadığını söyledim. Fakat Honda sitesinden kontrol...
  8. AzÇok

NGK Buji Kodları.

Bugün 50 bin km.ye yaklaşmış olan Suzuki Burgman UH200'ün bujisini değiştirdim. NGK CR7EK buji almıştım. Takmadan önce son bir araştırma yapınca bu motora NGK CR8EK bujisi takılması gerektiğini okudum. Belki uyar diye düşündüm. Motordaki bujiyi söktüğümde yetkili servis tarafından takılan...
  9. AzÇok

2023 CF-MOTO 650 NK İçin Koruma Demiri

2023 CF-MOTO 650 NK için koruma demiri bulunmuyor. Piyasada bulunsa bulunsa takoz bulunuyor. İzmir civarında bu motora koruma demiri yapacak iyi bir usta bilen varsa yazarsa sevinirim.
  10. AzÇok

Dikkatli Olmak Ve Hızlı Karar Vermek

Dün bir kazaya ve mucizevi bir kurtuluşa tanık oldum. Kontrolsüz bir kavşağın girişinde geçmek için beklerken 10m. önümdeki motosikletin ani bir şekilde kalkış yapması ve kontrolden çıkmış bir otomobilin kaldırımı aşarak binanın duvarına çarpması bir anda oldu sanki. Kontrolden çıkan otomobilin...
  11. AzÇok

İşte Bu Olmadı Apla

Bir motor incelemesi izleyeyim dedim. Ağzım açık kaldı. Her şeyi kendinden menkul kadın bir vlogger önündeki Çin malı motoru övdükten sonra Çin malı motor kötülenlere öyle bir el hareketi çekti ki donakaldım. "Yorumlarda yerden yere vurmuşlardır" diye düşündüm. Okuyunca bir kere daha şaşırdım...
  12. AzÇok

Scooter Ön Varyatör Bagaları Değiştirmek

Bir süredir scooter ön arka kavrama temizlik ve bakımlarını kendim yapıyorum. Youtube da konu ile ilgili epey araştırma yaptım. Fakat baga yönü konusunda tatminkar bir bilgi bulamadım. Baga markalarının çoğunda bir tarafta baganın içindeki metal halka daha içeride kalıyor(aşağıdaki fotoğrafta...
  13. AzÇok

Burgman 200 Arka Kavramadan Gelen Ses

Burgman 200 ilk defa canımı sıktı. Arka kavramadan takırtı şeklinde ses yapmaya başladı. Sanki kırık bir parça bir yerlere çarpıyor. Egsozun içi dağılmıştır diye düşündüm. Egsozu söktüm. Takırdama devam etti. Ön-arka kavrama kısmını açtım. Kırık dökük bir şey yok. Tekrar kapattım. Motorun...
  14. AzÇok

Alkollü Motosiklet Kullanmak

Dün akşam arabayla giderken bir motosiklet kazasına denk geldim. Yolda boylu boyunca yatan kasklı adamı ve birikmiş kalabalığı görünce oradan bir an önce uzaklaşmak istedim. Yerde yatan kişiye ilk yardım yapanlardan birinin arkadaşım olduğunu sonradan öğrendim. Yerde kasklı yatan kişi...
  15. AzÇok

Deniz Gözlüğü Buğulanması

Deniz gözlüğüm buğulanıyor. Burunu içine alan bir gözlük. Şnorkelden-ağızdan nefes alıyorum. Fakat nedense gözlükte buğulanma oluyor. Kesin bir çözüm varmıdır?
  16. AzÇok

Hindistan Polisinin İnsan Sevgisi ;)

Hindistan'ta sel baskını olan bir bölgeden motosikletiyle geçerek hayatını tehlikeye atan gençlere polisin ikna etme çalışmalarını aşağıdaki videoda izleyebilirsiniz. Hindistan polisi öyle insan sevgisi dolu ki burada biraz taşma yapmış. "Ulan sele kapılıp ölseydiniz bizi de üzüntüden...
  17. AzÇok

RKS'nin Yeni Getirdiği Motosiklet M502N

Fuarda dikatimi çekmişti. fiyatı da çok cazipti. Takip etmeye değer yorumunu yapmıştım. Takip etmekteyim. Fakat ilk gelen bilgiler hiç iyi değil. RKS servisleri 2000 km. de bir yağ bakımına çağırıyormuş. "Ucuz veriyorum. Fakat bir kaç ayda bir öpmek şartıyla" der gibi bir durum. Aşağıda yorum...
  18. AzÇok

Bu Nasıl Bir Amortisör?

Kymco'nun sitesinde Hercules 150 adlı bir commuter modeli gördüm. Bu modeldeki arka amortisörü daha önce hiç görmemiştim. Amortisör kolu iki adet. Bu tür bir amortisörü neden kullanmışlar? Özelliği nedir? Bilen var mı?
  19. AzÇok

Dikkat ! Bu Oyun Can Yakar.

Aşağıdaki video "aynasını kırarım" cılara gelsin. Motosiklet sürücüsünün aynaya attığı tekmeyi görebilmek için ağır çekime almak gerekiyor. Arkadan kurşun yemek beklenmeyen bir durum galiba. Neden beklenmediğini ise anlamak zor. Üstelik google yanlış çevirmediyse vuran da kanun adamı...
  20. AzÇok

Yağı Değiştirmeden Önce Motoru Çalıştırmasam?

Benzer başlıkları bulup sorumu yazmadığım için kusura bakmayın. Çünkü benim sorumun aynısını bulamadım. Yağ akışkan hale gelsin diye ısınmış bir motorun yağı boşaltılır deniyor. Böylece daha fazla kirli yağ boşalır deniyor. Fakat yağ değiştireceğim motor 5 aydır yatıyor. Yağ yeterince...

Yeni mesajlar