Arama sonuçlarınız

1. AzÇok

İstanbul'da A ehliyet için kurs tavsiyesi

Suadiye'de kaktüs sürücü kursu iyidir. A ehliyet olabilir. Fakat A motor satın alarak işe başlamayı önermem.
  2. AzÇok

16 yaşındaki Defne Su Çelik'in hayatını kaybettiği kaza

Allah rahmet eylesin. Yaralı gence acil şifalar dilerim. Çoğumuz böyle hatalar yaparak büyüdük. Şansımız varmış. Bazen şarkı sözleri herşeyi anlatır; Küçüğüm, daha çok küçüğüm Bu yüzden bütün hatalarım Öğünmem bu yüzden Bu yüzden kendimi Özel, önemli zannetmem Küçüğüm, daha çok küçüğüm Bu...
  3. AzÇok

Tvs Raider 125 Tekleme ve rolanti dalgalanmasi

Motorun kilometresi kaç?
  4. AzÇok

Okan hocam bu eğitmene ne dersin?

Basitleştirmek için bisikletten örnek verirsek çok yavaş giderken bisiklet yana yıkılma eğilimine girdiğinde kullandığımız yöntemlerden biri pedal basarak dengeyi sağlamaktır. Olayın özü bu sanırım.
  5. AzÇok

Motosikletle dünya turu yapan çift İran’da 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Bir ikitekerci ülkesinin ilan edilmemiş bir savaş içinde olduğu bir ülkeye gezmeye gider mi? Gidiyormuş. Bu durumu bir deyim açıklıyor; "hamama giren terler".
  6. AzÇok

Park halindeki motorumu deviren adam hakkında

Bugüne kadar pek paylaşım yapmamışsınız. Foruma hoşgeldiniz. İstanbul'a da hoşgeldiniz. İstanbul'da böyle şeyler çok olur. Zamanla alışacaksınız. Motora zarar veren kişi karşılayacağım demişse bu iyi. İyi bir diyalog ile koparabiliğinizi alıp konuyu kapatın. Motoruma tekme atarak zarar veren...
  7. AzÇok

Bursa’da yaşanan feci motosiklet kazası

Yazık olmuş. Allah rahmet eylesin. Ya eğitimsizlik, yada aşırı yorgunluk.
  8. AzÇok

hiç arkadaşım kalmadı

Oğlum işsizken psikolojisini düzeltmek için 400 k motora vereceğini söyleseydi kendisine odun-terapisini tavsiye ederdim.:) Benim tavsiyem bir işe girip çalışmandır. Ama gerçekten sevdiğin bir iş olmalı. Hem çalışıp hem de keyif almak eşsiz bir şey. Etrafına neşe saçan bir insana dönüşürsün...
  9. AzÇok

Trafik kazası geçirdim.

Geçmiş olsun. Zor günlerden sonra ilerleme sağlamanız çok güzel. Zor günlerinizde size destek olan bir hayat arkadaşınız olmasının ne kadar değerli olduğunu yaşayarak görmüşsünüz. İkitekere dönebilecek hale geldiğinizde uzak durmanızı öneririm. Acil şifalar dilerim.
  10. AzÇok

kaza videoları geliştirir mi geriletir mi

Zafer Akçay'ın güvenli sürüş tavsiyelerine hepimizin ihtiyacı var. Diğer hocaların tavsiyelerine de tabii ki. Bunlar bizim sürüşümüzü keyifsiz hale getirmez. Ortaya konulan her öğretiyi almıyoruz zaten. Nasıl okula gönderdiğimiz çocuklar öğretmenlerin her dediğini yapmıyorsa biz de farklı...
  11. AzÇok

PCX varyatör bakımı

Çok uçuk bir fiyat 8000TL. 7 ay önce Suzuki Burgman 200 debriyaj değişimi+varyatör bakımına 2.250 TL verdim. (Yetkili servis Doğan Trend Otomobilite)
  12. AzÇok

İlk motor olarak TVS RTR 200 alınır mı?

Ehliyet aday eğitim aracı olarak kullandık. Parasına göre güzel bir motor. En önemli problemi parça temini. İki kere parça gerekti. Bir aydan önce gelmiyor parçası.
  13. AzÇok

Trafikte Öfke Kontrolü

Aşağıdaki videoda motosiklet sürücüsü kendisi de kusurlu olmasına rağmen öyle bir öfke patlaması yaşıyor ki, otomobili koşarak kovalıyor. Bu dozda bir öfke ile trafikte başımız beladan kurtulmaz. Bu olayda öfkeyi arttıran biraz da bilgisizlik olmuş. Otomobil sürücüsü silahlı külahlı tiplerden...
  14. AzÇok

Motosiklette Ellerim Neden Uyuşuyor ?

Soru : Motosiklet sürerken gidonu sıkmadığım halde ellerim neden uyuşur? Cevap(Gemini) : Gidonu sıkmasanız bile, motorun yüksek frekanslı titreşimi avuç içinizdeki sinirleri (özellikle Ulnar ve Median sinirleri) uyuşturabilir.
  15. AzÇok

Motosiklette ellerin uyuşması önemli oranda yanlış gidon tutuş ve oturuş ile ilgili olsa da El-Kol Titreşim Sendromunu yok saymak mümkün değil. Motosikletin titreşim seviyesi ve kullanma süresine bağlı olarak doğru tutuş ve oturuşa rağmen uyuşma sorunu yaşanabilir.
  16. AzÇok

Otomobil kullanmayı öğrenen sürücü adaylarında da el uyuşması, kol ağrısı, sırt ağrısı görülebilmektedir. Çoğunlukla korku nedeniyle direksiyonu sıkmak, kolları kasmak durumları olabilmektedir. Otomobil direksiyonunda titreşim olmadığına göre uyuşmayı titreşime bağlayamayız.
  17. AzÇok

İnsanlar Garip Olmaya Başladı..

Dünya giderek garip hale gelince insanlarda aynı trend üzerinden gidiyor. Videodaki psikopat tipler küçük yerlerde çok yok. Olsa da herkes tanıdığı için daha etkisizler. Akşama doğru kaldırımda yürürken genç bir çocuk "abi bakarmısın" dedi. Durdum; kaskını park ettiği motorun aynasına takarsa...
  18. AzÇok

GW250 kullanmadım. Bunun iki sebebi olabilir. Gidonu çok sıkı tutmak nedeniyle aslında çok az olan titreşimi kat kat fazla hissedilmesi. Veya insanların titreşime karşı hassasiyetinin çok farklı olması. Uzun yıllar kullandığım skuterleri (Xcity250, Burgman200) titreşimli olarak değerlendiren...
  19. AzÇok

1.Ocak.2026 - Evde hımbıl hımbıl oturmayıp OMM.ci abilerimizin geleneğini yaşattık

Tebrik ederim. Güzel bir rota olmuş. Buz gibi havada bunu yapabilmek harika. Yeni yıl sürüşünü eşimle beraber 4 tekerle yaptık. Arabaya orgu atıp sahile çektik. Yine de üşüdüm. Kısmen olsa da tam hımbıl olmadık.Herkese iyi yıllar.