Arama sonuçlarınız

1. AzÇok

1 ay sonra uzun yola çıkacam neleri değiştirmem kontrol etmem gerekir?

En azından bu açtığın başlığın linkini bir yere yaz. Sonra "ben nereye gidecektim?", "tavsiyeleriniz nelerdi?" diye sormazsın :)
  2. AzÇok

Direksiyon sınavını geçtim şimdi ne yapıcam?

Hayırlı olsun. Unutma; nüfus müdürlüğü geçici belgeyi verene kadar ehliyetsiz sayılıyorsun.
  3. AzÇok

Egzozu boyamak

Gerçek bir değişiklik yapmak istiyorsan, biraz masrafa girip krom nikelaj yaptır. Atacağın fotolara hayran hayran bakalım.
  4. AzÇok

Egzozu boyamak

Bence siyah renk yakışanıdır. Gri olan korumasını bile siyah yaptım.
  5. AzÇok

Zafer Akçay'ın düzenlediği etkinliğe gelecek misiniz?

Bizim milletin klasik adetleri konusuna ben de kafa yoruyorum. Fakat, işin içinden çıkamıyorum. Örneğin, sürücü kursu eğitmenleri neden düşük ücret alırlar diye kimse sormaz. Özlük hakları M.E.B. tarafından neden gözetilmez diye kimse sormaz. Çalıştığım halde neden yeterli gelirim yok demek...
  6. AzÇok

Balıkesir'e Yerleştim. Geyikli-Assos-Adatepe'yi Geziyorum.

Daha önce Bandırma-Gönen-Balya-Bergama yapmıştım. Gezi yazını okuyunca bu bölgenin ne kadar güzel olduğunu hatırladım. Fırsat bulur bulmaz Dikili'den Bergama-İvrindi yaptım. Dönüşte Korucu'dan sola sapmayı unutunca köy yollarında kayboldum. Harika bir bölge.
  7. AzÇok

Balıkesir'e Yerleştim. Geyikli-Assos-Adatepe'yi Geziyorum.

Güzel bir motorla güzel bir rota. Fotoğraflar da güzel. Geyikli iskeleye kadar gitmiştim. Gittiğim yoldan geri dönmüştüm. Sanırım sahilden Assos rotası daha güzel.
  8. AzÇok

ruh eşimle tanıştım

Kazasız belasız ve keyifli sürüşler dilerim. Sanırım ben de aynı seçimi yapardım. Çok beğendim. Öyle bir başlık atmışsın ki daha fazla güzel şeyler söylemeye çekiniyorum, "hoop nooluyo lan" dersin diye. :)
  9. AzÇok

Yeni Motorum UM250 Renegade vegas

Kazasız belasız ve keyifli sürüşler dilerim.
  10. AzÇok

Zafer Akçay'ın düzenlediği etkinliğe gelecek misiniz?

Ben seviyorum. Her gün gençlerimizin yok yere sakat kaldığı, hayatını kaybettiği ülkemizde onun yaptıklarını yapan kaç kişi var? Bizde adettir. İyi işler yapanı sevmezler. Çalışmadan, yorulmadan zengin olanları dert etmez, Zafer Akçay üç kuruş kazanıyor mu acaba diye dert ederler.
  11. AzÇok

Diyelimki Hiz Sinirlari Arabalar ile ayni oldu

Yasal değişikliği talep edenlerin kazalara neden olan tayfa olmadığını düşünüyorum. Kuralları önemseyen, kurallar dahilinde güvenli sürüş yapmak isteyenler bu değişikliği istiyor bence. Kazalara neden olan zihniyete göre hız sınırları ahmaklar içindir. İstediğiniz yasal düzenlemeyi yapın hız...
  12. AzÇok

Motorum 2-3 aydır yatıyor ve marş basmıyor

Bu yıl benim motor da 5 ay yattı. Akü evde zaman zaman şarjda olduğu için sorun çıkarmadı. Benzinden de sorun çıkmadı. İlk marşta motor çalıştı. Enjeksiyonlu motorda normalde marş basarken gaz koluyla oynamaya gerek yoktur. Hala anlamış değilim. Neyse önerimi dinleyip yeni akü almaman iyi olmuş :)
  13. AzÇok

Diyelimki Hiz Sinirlari Arabalar ile ayni oldu

Avrupa'da motosiklet ve otomobil hız sınırlarının farklı olduğu ülkeler; Bulgaristan, Yunanistan,Türkiye,Litvanya. Hız sınırlarını aynı uygulayan ülkeler bunun ne zararını görmüş acaba? Ben hız cezası hiç yemedim. Fakat otomobillerle aynı olursa en azından kağıt üzerinde büyük araç ortamlarından...
  14. AzÇok

Zafer AK çay firkete dönüşü

Insanlar bilgileri arttıkça aslında ne kadar çok şey bilmediklerini fark ederler. Bu farkındalık onları mütevazi yapar. Farklı insanlar da vardır. Aşağıdaki gibi; Bir motosiklet sürüş eğitmeni, kapalı alanda öğrencilerine "yavaş sürüş ve denge" çalıştırırken, yan taraftaki arazide antrenman...
  15. AzÇok

Suzuki GN125 Yağ tıpası açılmıyor?

O tapaya daha fazla zarar vermeden bir ustaya götür yenisini taksın. Sökme takma işlerinde yıldız lokma değil altıgen lokma öneririm. Ben yıllarca yıldız lokma kullandım. Tapa biraz zarar gördü. Şimdi altıgen lokma kullanıyorum. Her motorun el kitabında farklılıklar olabilir. Genelde 15-20...
  16. AzÇok

Zafer AK çay firkete dönüşü

Yazılanlar eleştirimi acaba dedim. Değil. Eleştirinin bir üslubu vardır. Yanlış ortaya koyulurken olması gereken ifade edilir. Küçümseme, alaycı ifadeler varsa kişi ya eleştiriyi bilmiyordur. Ya da bir sıkıntısı vardır. Zafer Akçay'ın sadece bir takipçisiyim. Kendisiyle hiç karşılaşmadım. Eğitim...
  17. AzÇok

Yaya geçidinde duramazsın öyle bir dünya yok

Trafik bilgisi, sürüş becerisi yetersiz ve ruh sağlığı yerinde olmayan sürücüler trafikte aramızda olmamalı. Aynı şekilde trafiği denetleyen görevliler de asgari şartlara sahip olmalı. Keyfi ceza yazmak görevi suistimal suçudur. Soruşturma ve ceza söz konusudur.
  18. AzÇok

Yaya geçidinde duramazsın öyle bir dünya yok

İçinde yaşadığımız bilgisizlik ve kuralsızlık ortamını değiştirmenin yollarından biri ömürboyu ehliyet sistemi yerine 5 yılda bir ehliyet yenileme sınavıdır. Ehliyet iptal sistemi de sıkılaştırılırsa insanlar kuralı da saygıyı da öğrenmeye mecbur kalır.
  19. AzÇok

Aparman Yöneticisi Motoruma 2. Sınıf Araç Muamelesi Yapmaya Karar Verdi.

Penceresine motor bağladığın daire yarı bodrum sanırım. Küçük bir penceresi var. Öyle olmasa bile giriş katta oturanlar için rahatsız edici olabiliyor. Ben de benzer konumda park ediyorum. Komşum rahatsız olmasın diye oraya girip çıkarken motor çalıştırmam. Herkes aynı olmuyor. Motoru bağırtan...
  20. AzÇok

2024 Xmax'i satıp 2017 Tmax almak

Artçılı sürüş için motorunuzu büyütme fikri doğru. Hangisini alacaksanız deneme sürüşü yapmanızı tavsiye ederim. Ikinci el alımında da ekspertiz şart.

Yeni mesajlar