Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Nasıl bir tecrübeniz var bilemedim de işler pek düşündüğünüz gibi yürümüyor. önemli olan ucuza kaçıp ucuz poliçe almamak, güvencesi olmayan şirketle çalışmamak lazım.
Üyelik yeni olunca bi heves üzerine üyelik açılmış soru sorulmuş 3-5 güne ortadan kaybolacak intibası veriyor. Sizi tanımıyoruz yaşınızı bilmiyoruz, gerçekten proje yapacak tecrübe ve imkan var mı bilmiyoruz. Bir de bu forumun kadrolu troll üyeleri var farklı farklı isimlerle geliyorlar :)...
Benim motosiklet üstünde çok tecrübem yok ilk motorumu bu sene temmuzda aldım, ama motosiklet araştırmalarım 2019-20'lere dayanıyor.
Yıllardır motosikletle haşır neşir olan abilerimiz daha iyi öneriler verecektir fakat şahsi yorumum;
Yeni alacağınız motor uzun yıllar binilecek mi yoksa daha...
Konu başlığını görünce heyecanlandım ilgiyle takip etmek isterim ama yeni üyelik ve ilk mesaj bu olunca bi üzülmedim değil, geleceği şüpheli. Takipteyiz bakalım, geçmiş deneyimler projeler vs var mı, youtube kanalı vs.?
checkinden varış noktası bagaj teslime kadar kaç kere oradan oraya fırlatılacak, teslim aldığımızda hala kask olarak görevini yerine getirebileceğinden emin miyiz? Bu konuda sormuştum.
benim riderdenim pantolondaki diz koruması hiç dizimde durmuyor sürekli yukarı kayıp paçalarımla botun arası açılıyor, her ışıkta pantolon paçalarını aşağı çekmem gerekiyor, şuan diz korumaları tamemen faydasız bende, bana da böyle pantolon altı bir şey lazım :D
Kask, mont, eldiven, ayakkabı/bot, pantolon kesinlikle tüm takımı tamamla, sonradan pişman olmamak için.
ben motoru almadan ekipman almaya başladım.
https://www.motosiklet.net/forum/konu/ilk-defa-dustum-ekipmansiz-bakkala-bile-gitmeyin.222837/
abi dominar grubunda da birisi ucuz olanları alma oxford al dedi, oxford şuan 7600 TL falan görünüyor dominar için değer mi değmez mi bilemedim, knmaster alıp yılda bir yenilesem yine daha ucuza geliyor:confused:
Kafama yattı, elcik ısıtma zaten ucuzmuş (en azından dandik plastik elcik korumayı 4 haneli rakama satmalarının yanında ısıtma ucuz kalıyor) montajını araştırıp alacağım teşekkür ederim, elcik koruma da kolay iş. Eldiveni de uygun standartlarda düşük bütçe çözerim böylece, sağolun destekleriniz...
bana da bu mantıklı geldi, ikisi bir arada alpinden daha ucuza geliyor.
evet eldiven konularını araştırırken ben de okudum o yorumu, zaten görüntü olarak da hiç sevmiyorum o tarz bir şey. Alpinestars yıpranması kötü olmuş, yazlık eldivenim bu marka, rahatlığı ve görünümü hoşuma gidiyor umarım...
Selamlar, burada havalar gündüz bile 0'ın üstüne zor çıkar oldu, akü boşalmasın diye haftada bir motoru çıkarıyorum, dün eve geldiğimde ellerim soğuktan kıpkırmızıydı.
Şimdi kışlık eldiven bakıyorum da yağışı dikkate almazsak sizce goretex mi yoksa 3 mevsim kategorisinden mi eldiven seçmek...
Dolandırılmaya bahane arıyormuşsun gibi bir halin var ama hayırlısı. Atm*aca motor heralde, google'dan şikayetleri araştırın, birşey imzalamadan rastgele para göndermeyin, motoru görmeden almayın, şase nosu ile sizin alacağınız motoru kontrol edin ezik çizik varmı vs.
Ben bayi üstünden online aldım :D karşımda muhatap olsun diye bayiye gitmiştim ama süreç kuralkan üstünden yürüyormuş bayi firmadan komisyon alıyormuş. işlemler için benim adıma üyelik oluşturulmuş, ödemenin yarısını kuralkan'ın ibanına yaptım, kalan yarısını da mail order ile kuralkan'dan 12...
maalesef çok sıkıntılı konu, araba parası verilen motorlarla düzgün hizmet alamamak, merdiven altı yerlerle muhatap olmak, sıkıntı olduğunda karşında muhatap bulamamak vsvs.
Motosiklet kullanıcıları hızla artarken birilerinin bu işe el atıp standartları yükseltmesi lazım.
Dediğiniz gibi...
tabiki şehir ayrımı olmaksızın ortalama rayiç belirlenir, ben geçen sene pert dosya baktım aynı veya yakın özelliklerde ve kondisyonlarda araçların ortalamasına göre rakam belirliyorduk, ne müşteri mağdur olmalı ne de sigorta şirketi zarar etmeli, orta yolu bulacak ve vicdani rahatsızlık...