Arama sonuçlarınız

1. hguzeldal

Ön teker sorunu

Motosikletin ön tekeri yerdeyken hafif elimle sağ sol yapınca oynuyor. Havadayken sorun yok. Bunu neden yapıyor merak ettim
  2. hguzeldal

Sübap ayarı sonrası..

Ayarı yaptırdıktan hemen sonra yola çıktığımda motor 2-3 defa stop etti ve hala daha bu durum devam ediyor. Usta belli bir kilometreden sonra alışması lazım normal bir durum dedi ama sürekli stop etmeside beni deli ediyor. Motorda titreşim baya azaldı. Çekiş düştü. Motor seside çok güzel oldu...
  3. hguzeldal

Sıcak Havada Titreşim

Motor sıcak havada daha çok titriyor. Soğuk havada hiç bir sorun yok. Hava soğutmalı bir motor.. ✋
  4. hguzeldal

Sübap Ayarı

Sübap ayarı bozulursa ne olur?
  5. hguzeldal

Amörtisör ve Titreşim

Amörtisör (Arka) ayarını yumuşattıkça yani düşürdükçe titreşim artıyor. Şu 2. Çentikte ve aşırı titreşim var. (Balansörlü Motor) 3. Çentiğe alınca kesiliyor titreşim. Daha doğrusu titreşimden ziyade yolu çok fazla hissediyorum buda titreşimi tetikliyor. 3. Konumda da kullanmak istemiyorum çünkü...
  6. hguzeldal

Kaldırıma çıkmak..

Evin önüne belediye 3-4 cm kadar kaldırım yaptı. Rampa yaptıramadım. Yapmadılar. Her neyse ben motoru merdiven altına koyduğum için günde sadece 1 kez o kaldırıma çıkıp motorumu merdiven altına koymak zorundayım. Bunun motora bir zararı olur mu? Çıkarken zorluk çekmiyorum gayet rahat çıkabiliyorum..
  7. hguzeldal

Seleden gelen ses

Motora oturup kalkarken gıcırdama sesinin gelmesi normal midir? Hareket halindeyken ses yok
  8. hguzeldal

Çanta (Topcase) Sorunu..

Motosikletim Falcon Mexico 150. Çantanın bağlı olduğu şase demirleri yaylanmadan dolayı 1 kez kırıldı kaynak yaptırdım. 2. Kez kırıldı yine kaynak yaptık. 3. Defa kırılır diye korkuyorum ama çantada bana çok lazım oluyor. Sadece kask ve eldivenimi koymak için başka şey koyduğum çok nadirdir...
  9. hguzeldal

Motosiklet Çantası Şase Kırılması

Falcon Mexico 150 kullanıcısıyım. Ve çanta kullanıyorum. Bu bildiğimiz kuyruk ucu çanta. 2. Kez bağlantı demirinin bağlı olduğu sağdan soldan boru şase kırıldı. İlk kırılmasında çukura sert girmiştim çantada 1-2 kg yük vardır. Geçen gün yine kırıldı yine sert bir çukura girdim artçıyla beraber...
  10. hguzeldal

Kaldırıma çıkmak

Bir kaç gündür belediye kapının önüne kaldırımı dayadı. Ne kadar tembih etsekde yüksek oldu. Motoru garaja sokuyorum ama artık kaldırım yüksek oldu. Nasıl bir yöntemle çıkmam gerekiyor motora zarar vermeden?
  11. hguzeldal

Telefon ile Vlog

Bunun için AliExpress dışında Türkiye içinde bulabileceğim aparat var mı? Sadece kısa mesafeler için lazım.. Kaskta kullanmak için
  12. hguzeldal

Hidrolik Yağı ne zaman değişir?

Hidrolik yağının dolu olup olmadığını nasıl anlarız? Ne zamandan ne zamana değişmesi gerekir?
  13. hguzeldal

Gidon sallanması

70 km’nin altında elleri salınca gidon sağa sola sallanmaya başlıyor. 70 km üzeri hızlarda sıkıntı yok. Motor ip gibi gidiyor. Ama sürat düşünce sağ sol yapmaya başlıyor. Motorumda çanta var. Başkada ekstra bir şey yok.
  14. hguzeldal

Depo tokatlama

Depo tokatlama neden olur ne zaman olur? Normal bir durummudur?
  15. hguzeldal

Balansörlü motor

Balansörlü motorun titremesi normal bir durummu dur? Motorum Falcon Mexico 150 Titreşim sadece elciklerde hissediliyor başka yerlerde sıkıntı yok
  16. hguzeldal

Gidon topuzu

Topuzların elcikle arasında boşluk var resimlerde gördüğünüz gibi bu normal midir?
  17. hguzeldal

Orta sehpaya almak?

Motoru en kolay ve en basit şekilde nasıl orta sehpaya alabiliriz? Zira ben alırken arka tarafa aşırı yüklendiğim için artçının tutma demiri şaseye bağlı olduğu için şaseyi kırdım!
  18. hguzeldal

Motosiklet şasesi neden kırılır?

Motosiklet şasesi neden kırılır?
  19. hguzeldal

Motosiklet Titreşim

Bugün bagaja aşırı yüklemeden dolayı bagaja yakın olan kısımdaki şase bağlantısı kırıldı. Bugün servise gittim kaynak yaptırdım. Motorun amörtisör ayarınıda 2. Konuma düşürdüm. Normalde 3. Konumdaydı. Her neyse bu işlemleri yaptıktan sonra motorda titreşim arttı. Balansörlü motosiklet tek...
  20. hguzeldal

Benzin Deposu Telefon Tutucu

Aksiyon kamerası kullanmak yerine Telefon kullanmak istiyorum daha kaliteli görüntü alabiliyorum. Bunun için depo üstünü tercih etmek istiyorum. Böyle bir aparat var mı bildiğiniz ?