Arama sonuçlarınız

1. ogzcngdk

boğulma ve tekleme sorunu çözüm bulamadım

Merhaba arkadaşlar bugünlerde bir motosiklet topluyorum neredeyse son aşamaya geldim ama çözemediğim bir problem var. Motor 125cc windy-s Motor tek marşta çalışlıyor, boşta 6-7 bin devire kadar problem yok, daha sonra teklemeye başlıyor. 1. vitese atıp ilerlemeye kalktığınızda 3-4 bin devir...
  2. ogzcngdk

Cg silindir piston seçimi hk.

Arkadaşlar merhabalar, elimde bir tane cg tip motor var. Buna 63 mm piston ve 73mm boyu olan bir silindir takmışlar, silindiri sıkarken çatlatmışlar ve bu yüzden yeni piston silindir atmak gerekiyor. Bu arada bu piston üst ölü noktadayken yaklaşık 1.5 cm aşağıda kalıyor kısa piston olduğundan...
  3. ogzcngdk

Uzun süredir çalışmayan 2 zamanlı motor

Arkadaşlar merhaba, bugünlerde uğraitığım bir iki zamanlı motor hakkında yardıma ihtiyacım var. Bugün çalıştırmayı denedim ancak bir kaç kere pat pat yapıp çalışmıyor. Ateşleme ve benzin var, hava vidası 1.5 tur çevrili, rölantide normalin biraz üzerinde ayarlı vaziyette. Ancak düzenli...
  4. ogzcngdk

Yıkık Motor Project 2

Herkese merhabalar, kendi çapımda ucuz, yürüyen yürümeyen, çalışan çalışmayan uygun fiyatlı motorlar denk geldikçe alıp toparlayıp, biraz tur atıp satıyorum. Yıkık motor project 1 merak edenler için; Yıkık Motor HeroHonda İkinci motorda çok uyguna denk geldi, çalışmaz ama yürür haldeyken aldım...
  5. ogzcngdk

Basit solar panel hakkında bir sorum var.

Herkese selamlar, şimdi kafamda bir şey var arkadaşım benden fikir istedi. Bende araştırıyorum, sizlerinde fikrini merak ediyorum. Aliexpress te satılan tekli solar panel hücrelerinden 50-100 tane alacağım, bunları gerektiği kadar seri gerektiği kadar paralel bağlayarak 13.5V gerilim elde...
  6. ogzcngdk

Kontak kapalı iken bujiye elektrik geliyor

Merhabalar, bu günlerde eski bir motosiklet revize etmekle meşgulüm, kontak kapalı iken motorda elektrik var. Ayak marşı ile çalışabiliyor. Kontak kısmı göstergeye entegre bu yüzden bana göstergeden çıkan kontak kablolarının muhtemel renklerini söyleyebilecek var mı? Bu durumu nasıl...
  7. ogzcngdk

Isı Transferi dersi ödevim için yardıma ihtiyacım var.

Merhabalar, Isı transferi der ile ilgili bir soru var elimde, bir duvardan dışarıya sıcaklık farkından kaynaklı ısı geçişini hesaplamam gerekiyor fakat duvar iki katmanlı ve ben bunu nasıl çözeceğimi bulamadım. Soru aşadağıda;
  8. ogzcngdk

HGS ile ilgili bir sorum var.

Merhaba arkadaşlar, eski motorumda kart tipi hgs kullanıyordum. Motorumu satınca hgs'yi iptal ettirdim ve içerisindeki parayı aldım. Şimdi ben yeni motoruma HGS almak istiyorum, elimdeki eski hgs kartımı tekrar kullanabiliyor muyum yoksa yeni kart mı çıkartmam gerekiyor? Merak ettiğim şey...
  9. ogzcngdk

Kapıdağ Yarımadası 2017 Kamp ve Gezi Tecrubelerim

Geçtiğimiz yaz Erdek'te arkadaşımla otururken birden aklıma geldi, dedimki biz senelerdir buradayız neden hiç bu yarımadanın içlerini motorla gezmedik? Birden karar verip en yakın tarihte kampa gittik, o yaptığımız ilk kamptan itibaren ikimizde bu işin bağımlısı olduk. Ben daha öncelerinde kamp...
  10. ogzcngdk

Ege Akdeniz Turu - Ağustos 2017

Herkese merhabalar, geçtiğimiz yaz yapmış olduğum turdan fotoğrafları ve videoları sizlerle paylaşıyorum. Gezi yazısını buraya yazmak isterdim fakat fotoğraf yükleme problemleri ve özgür hareket edememem dolayısıyla blogum da yazmak zorunda kaldım. Gezi düşünen arkadaşlara iyi bir rehber...
  11. ogzcngdk

Tek başıma 10 günlük Ege-Akdeniz maceram (Hyosung GV 250)

Senelerdir hayalini kurduğum benim için büyük tur olan ege-akdeniz turunu gerçekleştirmiş bulunuyorum. Aslında daha başladığım yere dönmedim ama bitirmiş sayıyorum kendimi bu yüzden gezi yazısını hazırlamaya karar verdim. Tüm sahili vaktim ve param yettiğince gezdim, aslında aşırı sıcakların...
  12. ogzcngdk

Boş viteste garip bir ses var, çözmeme yardımcı olun

arkadaşlar merhaba, geçenlerde farkettim motorumu çalıştırdığım zaman boş viteste, debriyajı saldığımda vuruntu sesi ve ses ile denk şekilde titreşim yapıyor. debriyajı sıktığımda ses ve titreşim kesiliyor. ses tam olarak kavrama noktasında başlıyor, yarım debriyaj yapıp birinci vitese attığım...
  13. ogzcngdk

Makine Meslek Resmi Projesinde yardıma ihtiyacım var..

Merhabalar, hocamız bu dönem proje olarak komple resim çizmemizi istedi fakat ben internetten uygun resim bulamadım. En az sekiz parçadan oluşan bir resim olması gerekiyor montaj resmi çizilecek ve parçaları ayrı ayrı çizilip toleransları ve yüzey işaretleri kulanılarak ölçülendirilecek...
  14. ogzcngdk

2015 Yılı Benim Açımdan Nasıl Geçti? Fotoğraflarla Anlatıyorum!

Bu haftasonunu evde geçirmem sebebiyle şu anda sıkıntıdan patlıyorum, geçenlerde instagramda buna benzer bir uygulama gördüm, açıkçası özendim bende burada bu tarz birşeyler yapmaya karar verdim. Genelde gezdiğim yerleri burada paylaşırım ama bu sefer paylaşıcağım fotoğraflar çoğunlukla daha...
  15. ogzcngdk

Motomax'tan indirim kampanyası

Arkadaşlar herkeze günaydın, bu sabah kalktım ve buna rastladım hemen kask edindim kendime bir adet. haberi olmayanlarında bir ihtiyacı varsa faydalansın, sisteme üye olduğunuzda indirim kodu veriliyor ve sipariş verirken kodu girip fiyatı düşürüyorsunuz..
  16. ogzcngdk

Kapıdağ Yarımadası-Ayvalık-Bozcaada-Babakale Gezisi

Yazın sonuna geldik, aslında planlarımda ege be akdenizi kapsayan 15 günlük bir tur vardı ama gerçekleştiremedim. Kısmet edremit körfezindeymiş :) Bu turda daha önceden hiç gitmediğim yolları tercih ettim, kahverengi tabelalara bol bol saptım :P Resimlerle birlikte gezdiğim yerlerin tarihini ve...
  17. ogzcngdk

Eskişehirde Günlük Kiralık Apart

Şehirdışı seyahatiniz veya başka bir durumda eskişehirde konaklamak isterseniz annemin ve babamın işlettiği apartta kalabilirsiniz. motorcu olduğunuzu söylerseniz indirim yaparlar :) İlan Linki
  18. ogzcngdk

Erdek-Turanköy-Kuş Cenneti-Susurluk (3-5 Nisan 2015)

Eveeeeet.. vize haftası bitti. erdekteki arkadaşımla telefonlaşıyoruz önce biz gelicez sende kalabilirmyiz dedi. bu haftasonu olmaz dedim. tam neyse o zaman araşırız tekrar diyorduki; dur dur ben geliyorum bu haftasonu diyorum, ben çıkarken arayacam seni.. son sınavım öğleden sonra 4 te, sınava...
  19. ogzcngdk

Gölyazı-Trilye-Mudanya üçlemesi (Bursa)

Şu sıralar üniversitelerde vize haftası, bende ikinci öğretim okuduğum için sınavlarım öğleden sonra 2-3 gibi oluyor. artık havada erken kararmadığı için motorla gezicek bolca vakit oluyor. bugün bende sınavdan sonra kahvaltımı gölyazıda yapayım dedim, ardından trilye ve mudanya üzerinden...
  20. ogzcngdk

Bu motorun modeli nedir?

bursa kent meydanında senelerdir duruyor bu motor. hep uzaktan görmüştüm, yakından incelediğimde otomatik vites olduğunu farkettim. arka freni ayaktan, vwin motor bluğuna sahip, boyu 2.5 metre kesinlikle var. gemi gibi bir motor :) çok acayip değilmi...

Yeni mesajlar