Arama sonuçlarınız

1. Wing750

Motosikletle yurt dışına çıkanların tecrübesi

Herkese selam. Aslında yanıtları az buçuk tahmin edebiliyorum ama yine de onaylanmaya ihtiyacım var. 1 Eylül gibi iki ülkelik çok kısa bir tur yapmaya niyetim var. Otomobille yılda 3-4 defa çıkıyorum o nedenle prosedürü biliyorum. Sorum şu: Şu anda tüm kapılarda çok yoğun bir gurbetçi çıkışı...
  2. Wing750

İkinci el top case satan var mıdır?

Son turumdan sonra şehir dışında top case'in zorunlu olduğunu anladım. Sıfırlarının rakamları bana yüksek geldi. İkinci el, temiz, alüminyum top case arıyorum. Satan bilen var mıdır?
  3. Wing750

Şehir dışı ilk sürüş ve tecrübelerim.

Biraz uzun yazacağım kusura bakmayın. Keyifli bir yoldu sadece paylaşmak istedim. Cumartesi sabahı feribotla Bandırma, oradan da Denizli'ye gittim. Pazar günü de aynı rotadan geri döndüm. Cumartesi sabah 7 feribotuna bindim. Binerken Afrika Twin sahibi bir motosikletçiyle tanıştım. Yanıma geldi...
  4. Wing750

Uzun yol hazırlıkları yapanlara küçük bir tavsiye

Cumartesi feribot yolculuğu hariç yaklaşık 400 kilometrelik bir yolculuk yapacağım. Yanıma mümkün olduğu kadar az yük alacağım. Sadece yolda beni acil ama basit durumlarda kurtaracak şeyler. Lastik spreyi, pompa, yedek tişörtler, su vs. Yine acaba aklıma gelmeyen bir şey var mıdır diye...
  5. Wing750

Havalı ama işe yaramaz, çirkin ama işe yarar aksesuarlar

Herkese selam. Motosikletime taktırdığım iki aksesuardan bahsedeceğim. Birisi arka çamur sıyırıcı, diğeri de ön çamurluk uzatma. Henüz motosiklet sahibi olmadan bile çok şık bulduğum bir aksesuar vardı. Bugün itibariyle bu aksesuarın tam anlamıyla aksesuar olduğuna inandım. Arka çamur sıyırıcı...
  6. Wing750

Pahalıdır vardır hikmeti, ucuzdur vardı bir illeti

Motosikletime orta sehpa aldım. Aslında almayacaktım ama zincir yağlama ve kışın uzun süre yatıracağım için gerekli diye düşündüm. Orijinal orta sehpa 1.000 liradan daha pahalı diye yan sanayi aradım. Buldum da, 220 liraya aldım. Montajını da Honda servisinde yaptırdım. Motosikleti bakımdan...
  7. Wing750

Dik yokuştan geri dönmek vs.

İstanbul'da yaşayanlar bilir. Özellikle Avrupa yakasının yokuşları öyle böyle yokuş değil. Ben bildiğim en diklerinden birisini örnek vereyim. Fulya'dan Ortaklar'a çıkan yokuş, Sakız Ağacı sokak. Beşiktaş ve Dikilitaş'ın da efsane yokuşları var, oralardan geçen olduysa bilir. Ben genellikle bu...
  8. Wing750

Sis farı almak istemek ama alamamak

Herkese selam. NC750X motosikletim var. 0 kilometre olarak 1.5 ay önce satın aldım. Sis farı taktırmak istiyorum ama çıkmazda kaldım. Honda bana 'Eğer elektrikle bağlantılı aksesuar alacaksan Honda'nın orijinallerinden kullanmak zorundasın. Aksi halde garantin bozulur' dedi. Motosikletimin 2+2...
  9. Wing750

Bitmeyen, sonu gelmeyen, herkesin efsanesi kontra tekniği

3-4 yaşlarımdan beri iki tekerlekli beri bisiklete, 18 yaşımdan beri otomobile biniyorum. Son zamanlarda da motosiklete merak sardım ve düzenli yol yapmaya çalışıyorum. Seleye ilk oturduğumdan beri 'Abi, virajı kontrayla al' 'Kontra tekniği' 'Ben kontrayla dönüyorum, sen de yap' lafları...
  10. Wing750

Kaskın içinde güneş gözlüğü kullanmak

Herkese selam. Yazın güneşli günlerde ışıkla ilgili sıkıntıyı öyle ya da böyle hepimiz yaşıyoruz. Kask vizörünün üst kısmı hafif bir siperlik görevi görse de gün doğumu ya da batımında güneş doğrudan göze geliyor. Güneş vizörü alayım dedim. Kaskım Arai Chaser, güneş vizörü nerdeyse 800 lira...
  11. Wing750

Suçlu hep başkası mı?

Genel bir motosikletli algısı var ki çoğu zaman da doğru. Motosikletlilere trafikte dikkat edilmiyor, saygı gösterilmiyor. Diğer araçlar dört tekerlekli biz iki, biz daha korumasızız. Dikkat etmeleri lazım vs vs. Sitede okuduğum çoğu konuda hıza vurgu yapıldığını görüyorum. Konuyla alakalı ya da...
  12. Wing750

Dik yokuş, keskin viraj, akan trafik ve köpek...

Geçen gün başıma gelen kombo bir olayı paylaşmak istiyorum. Çoğunuza komik gelecek ama beni biraz gerdi. Bir arkadaşımla ufak bir yol yapalım dedik. Sahilden Sarıyer, oradan rampaya vurup Sarıyer sırtlarından Garipçe'ye doğru. Arkadaşımda scooter var önden ilerliyor. Ben de onu takip ederek...
  13. Wing750

Motosikletin zincir temizliği ve yağlama işi

Bugün ilk defa zincir temizliği ve yağlamasını yaptım. Sırf bu iş için motosikletime orta sehpa taktırdım. Servisten alırken servis çalışanından sehpaya alma ve indirme konusunda küçük bir ders de almıştım rahat oldu. Bayağı gözüm korktu ilk önce acaba sehpaya alıp tekrar indirebilir miyim diye...
  14. Wing750

HGS etiketi arıyorsanız - İstanbul Levent Çarşı PTT'de var

Motosikletim için HGS almak istedim. Bulunduğum çevrede aramadığım girmediğim PTT şubesi kalmadı. Hiç birinde yok. Aylardır gelmiyormuş. Her şubeden 'İstersen Sirkeci'ye bak belki orada vardır' dediler. En sonunda Levent Çarşı PTT'de olduğunu duydum tesadüfen. İki gün önce aldım. Arayan varsa...
  15. Wing750

Motosiklette kıyafet

Herkese selam, Hem sitede hem de motosikletçiler arasında yeniyim. Yaşım çoğunuzdan ileri. Söylemeyeyim ama çoğunuzun babası yaşındayım :) Gençliğimden beri hep motosiklet alma hayalim vardı. Bin bir sebep ve bahaneyle hep erteledim. Ancak şimdi motosiklet sahibi oldum. 30 yıldır otomobil...

Yeni mesajlar