Arama sonuçlarınız

1. Mallaca

Bunun Doğrusu Ne?

Bakış kaçtı diyelim, bariyere doğru hafif açmaya başladı, bu defa sürücü nereye gidiyorum diye bakışı daha çok bariyere kilitliyor. Bu noktada paniklemeyip, bakışı çevirse kurtaracak. Panik dediğiniz gibi büyük sıkıntı.
  2. Mallaca

Bunun Doğrusu Ne?

Tek bir kuralı olmaması konusunda haklısınız, kişiden kişiye, tecrübeden tecrübeye, eğitmenden eğitmene değişiyor. Temel bazı kurallar olduğu da bir gerçek. Kimsenin söylediğini dinleme yerine herkesin söylediğini dinleme diyebiliriz. Aynı bir matematik formülü gibi net kuralı iyi bir...
  3. Mallaca

Bunun Doğrusu Ne?

Çenemiz virajın çıkışını gösterecek fakat gözlerimiz sürekli yolu ileriden geriye doğru tarayacak. Bu tarama sadece virajda değil sürekli olacak, bilgi anlık olarak bile değişebiliyor. Virajdan önce limit noktası takibi yaparken de tarayacaksın, limit noktası viraja gireceğimiz hızı belirleyen...
  4. Mallaca

Bunun Doğrusu Ne?

Viraj ve yol takibi budur işte. Bir viraj bitmeden/bitmesine yakın bakış diğer viraja çevrilmeli, (devamlı virajlarda) bu bakışla birlikte konumda ona göre değişecek zaten. Konum alırken önce güvenlik, sonra tutuş ve sonra da görüş almamız gerekiyor. Güvenli değilse sol virajda sağa değil...
  5. Mallaca

Bunun Doğrusu Ne?

Virajlarla ilgili bir kaç hususu kendimce dile getirmem gerekirse, her şeyden önce iyi bir eğitim işinizi çok kolaylaştıracaktır. Bazı virajlar vardır sabit hızla geçersiniz, bazı virajlar vardır mutlaka içe kaymamak için destek gazı açmanız gereklidir. Eğitmeniniz bunları ayrıntılı olarak...
  6. Mallaca

Artçı problemi

Dostum kahkaha attım. Çok yaşa emi...
  7. Mallaca

Artçı problemi

Artçı dan önce sizin biraz daha tecrübe kazanmanız gerekli. Kapalı alan hakimiyet eğitimi işinizi çok kolaylaştırır ki daha sizin de hakimiyet konusunda kazanmanız gereken bir çok husus var. Motosiklet dinamiğini bilmeyen artçılar, siz viraja yatarken düşeceğim zannedip ters tarafa dikelmeye...
  8. Mallaca

Ağır motosiklete geçmek

Bende buna katılıyorum. Motosiklet sürüş sırasında ağırlığı hissettirmez. Orta sehpaya alırken, yanında durup motosiklete manevra yaptırırken (biraz dengesi bozulsa ağırlığı o zaman hissediyorsunuz) ya da meyilli bir zeminde yan ayaktan dikeltirken o ağırlığı hissedersiniz. Tabi motosiklet...
  9. Mallaca

lütfen yardım edin

43 Km ile frenlemeye başlıyorsun. Anında 38 Km sonra da 28 Km ye düşüyor. Bu noktada önden salıyor motosiklet. Videodan çok anlaşılmıyor fakat ön frene baya basıyorsun gibi geldi. Ya da bahsettiğin teknik sıkıntı dolayısıyla ve de ABS olmayınca da ön fren kilitliyor. Zemin kalitesi ve...
  10. Mallaca

Motosikletime kedi dadandı?

Kedilerin en nefret ettiği koku narenciye, en çok da limon kokusu. Biz nasıl amonyak koklayınca beynimizden vurulmuşa dönüyoruz kedilere de limon kokusu. Karabiberle limon suyunu karıştırıp, seleye bir bezin üstüne sürebilirsiniz. İnşallah işe yarar.
  11. Mallaca

Vitesli sürmeyi nasıl pekiştirebilirim

Kafaya takılacak bir durum değil. Rahat olun. 10 dk da adapte olursunuz. Araba sürüyorsanız, vitesli motosikleti ilk kullanışta bile zorlanmadan sürebilirsiniz. Biraz daha pekişip, fark etmeden vites değiştirme refleksi en fazla 2 günde oturur. Beyin çok çabuk adapte oluyor. Bursa da iseniz...
  12. Mallaca

uzun yol motoru

Ben de bu bütçelere İnazuma F kasayı tek geçerim. V strom 250 de seçeneklerim dahilinde..
  13. Mallaca

Bime gelecek olan interkom

İnterkom markasını bilmiyorum fakat mutlaka otomatik yanıtlama özelliğini kapat gibi bir seçenek olmalı. Bu markanın kullanım kılavuzuna baktım internetten. Otomatik yanıtlama bölümünde şu cümle yazıyor " Arama geldiğinde güç tuşuna 12 sn boyunca basılmadığı takdirde otomatik olarak...
  14. Mallaca

Motosiklet sürücü giyim önemi hk

Ekipman işi gerçekten bir bütündür. Hayatın gerçeklerini kabul etmek lazım. Motosikletiniz varken ekipmanlarınızı tamamlamadan binmemek gerçekten zor iş. Sadece şunu unutmayalım, ekipmanın önem sıralaması yoktur. Hepsi önemlidir. Neren acıyorsa canın orada derler ya; acemilik zamanımda bot...
  15. Mallaca

1 Haziran 2025 Pazar, Tomygun'ı çok özlemişiz köfteci turumuz.

Mudanya Mütareke Meydanı burası. Bursa da mı ikamet ediyorsunuz? Yoksa uğradınız mı? Bana özelden yazsaydınız gelirdim.
  16. Mallaca

İstanbul - Burhaniye - İzmir xmax 250 ile yolculuk

Arakdaşlar, Jandarma arkadaştan aldığım bilgiler; Artık yapay zeka ile kuvvetlendirilmiş yeni radarlar 10 Km geriden algılıyor. Bu mesafelerden arabadaki sürücü ve yolcunun emniyet kemeri takıp takmadığını görüyor. Yüzünü net olarak alıp, veri tabanından yüzünü tanıyarak TC numarasını tespit...
  17. Mallaca

Yavas hareket ederken dıreksıyona zor hakım oluyorum

Scooter da yavaş sürüş biraz daha zahmetlidir. Bacakla depo kavramak gerçekten yavaş sürüşte çok işe yarar. Scooter' da bakış dik olacak, dizler kırık, ayak tabanları tam basacak. Kollar gevşek olacak. Çalışınca olmayacak bir şey değil. Her gün 10 dk yavaş sürüş çalışsa sürücüler, bir iki...
  18. Mallaca

Kask ne kadar sıkmalı?

En korktuğum şey kask da tepe veya şakak bölgelerini vurması. Çaresi yok. İçteki vuran noktadaki köpüğü traşlamak -ama çok az- belki çözüm olabilir. Fakat güvenlik anlamında ödün verebilirsiniz. Aldığım bir kaskta, 45 dk sonra tam tepeden vurma oluyordu. Bu acı katlanılmazdır. 1,1,5 mm kadar...
  19. Mallaca

Yavas hareket ederken dıreksıyona zor hakım oluyorum

Kapalı alanda yavaş sürüş çalışmanız gerekiyor. Bacaklarınızın arasında 10 Kg lık karpuz varmış gibi depoyu sıkacaksınız. Çenenizin altında da kürdan var gibi bakışı düşürmeyeceksiniz. İlk başlarda debriyaj kavrama noktası ve hatta bir tık üstünde, gaz 2.000-.3000 devire getirecek kadar açık...
  20. Mallaca

Direksiyon Sınavına Girmezsem

Sınava hiç girmeden kalmaktansa, girip ortamı görüp, tecrübe edinip kalman daha iyi değil mi? Belki geçebilirsin bile.

Yeni mesajlar