Arama sonuçlarınız

1. ceyhunsen

Scooterlarda tank slapper

Düşük rake açısı, top case, hız, yol bozukluğu vb. sebeplerden kaynaklanıyor bu durum. Scooter'da da olabilir fakat düşük olasılık. Gidon bir yere kaçacakmış gibi sıkı tutmazsanız sorun yaşamazsınız.
  2. ceyhunsen

2014 Model MT-07 alınır mı?

300'e 2022+ Trident bulursunuz. MT-07 hayaliniz degilse dusunulmeden Trident secilir.
  3. ceyhunsen

Bakım tutarsızlığı

Hocam oyle olan ornegini de verdik, daha kotusunu de verdik. Turkiye'den daha kotu iklimlerde ve kosullarda bile garanti icin farkli bakim araligi istenmedigini de yazdik. Daha ne diyelim? Siz muhendisin tavsiye ettigi ortama gore karsilastirip, hesap yapip kendi araliginizi belirliyorsaniz ne...
  4. ceyhunsen

Elektirikli Sukuter Sorunsalı

Şu an kaynak araştıramayacağım ama 250W'dan az olanlar bu kategoride olmamalı; Ehliyetsiz de kullanılabiliyorlar. Ancak sokaktan kiralananlar da dahil herkesin kullandığı daha güçlü scooter'lar yasa dışı. Plakalanlamalılar ve moped ehliyeti ile kullanılmalılar bu kanuna göre.
  5. ceyhunsen

Edirne Enez'e İstanbul'dan 300+ km gibi gördüm navigasyonu açınca. 150 olsa da bu scooter'lar için fazla bence. Benim eski Segway'im taş çatlasa 15-20 km dayanıyordu. Ki ulaştığım maksimum hız 25'ti. Küçücük batarya oluyor içlerinde sonuçta.
  6. ceyhunsen

Elektrik motorları güçlü olabiliyor zaten ona lafım yok. Fakat bildiğim kadarı ile pil teknolojisi o kadar da iyileşmedi. Öyle olsa binlerce km menzili olan arabalar görürdük.
  7. ceyhunsen

Dominar 250, n250, ns200 hangisi daha mantıklı

Bajaj servisleri de yapıyor
  8. ceyhunsen

Bir tık kolpalamış olabilir. Elektrikli arabaya o kadar büyük pil zor sığıyor.
  9. ceyhunsen

23 model ve oncesinde akude akitma yapanlar vardi sanirim. Onlar icin aku garantiden degisti mi diye sorabilirsiniz. Baska da bir sey yok aklimda. Tabi ekspere sokun almadan once. Ikinci el alirken elde biraz para birakmak da onemli surpriz arizalar icin. Uzun yol icin camdir, sele dosetmesidir...
  10. ceyhunsen

Elektrikli bisiklet olarak gecmeleri lazim. Fakat bunlarda yasal limit 250W. Bu da cok dusuk bir guc. Neredeyse yokus yukari kalkamiyorlar bile. Bunun ustunde guce sahip olanlarin trafige cikmasi yasak diye biliyorum. O durumda ekstra ne olur dusundurmedi degil. Belki is trafik subeden cikiyor...
  11. ceyhunsen

Bakım tutarsızlığı

Bunu demek istiyorum zaten. Turkiye'nin iklimi gayet dengeli. Havasi da oyle kirli degil. Negatif bir durumu yok ki ekstra bakim istesin. Motorla da piste girip surekli olabilecek en yuksek hizda kullaniyorsaniz (yani motor surekli yuksek sicaklikta calisiyorsa) veya kurye olup surekli kisa...
  12. ceyhunsen

Bakım tutarsızlığı

Ben de diyorum ki Korlas onu yine kullanıcının veya iklim koşullarının farkı için değil 10000 mili km'ye çevirirken yuvarlayalım demesinden dolayı 15. Hâlâ kullanıcıdan belli etmeden daha fazla para koparmanın amaç olduğunu düşünüyorum. İklim farkları vs. hikaye. Kendi motorum için özellikle...
  13. ceyhunsen

Bakım tutarsızlığı

Yahu ben yanlış hatırlıyor olamam. CRF için tam yarısını istiyorlardı önceden. https://www.motosiklet.net/forum/konu/honda-bakim-araliklarini-12000-km-ye-yukseltti.213923/ Servislere kalsa 2 katı bile hak getire. 3 katını istiyorlar diyorum. Konuyu açan arkadaş da, atılan diğer linkte de benzer...
  14. ceyhunsen

Bakım tutarsızlığı

Şunu çok sık duyuyorum. Aynı mantıkla servis bana 5k km'de bir gel de diyor. 1k km olsa yine iyi. Bajaj'da da aynı muhabbet vardı. Hindistan'da bile 5k km'de bir garanti için aralık verilirken Türkiye'nin iklimi sebebi ile 2.5k km aralık öneriliyordu. Hangisinin iklimi ve havası daha kötü...
  15. ceyhunsen

Bakım tutarsızlığı

Bazen servisler yağ o kadar uzun dayanmaz diye kendilerince ideal olan bakım aralığını söylüyorlar. Marka veya distribütör de bazen kitapçıkta yazan değeri düşürmeye karar veriyorlar. Mesela Korlas aslında 16k km'de bir olan bakım aralığını 15k km'de bire düşürmüş. Sanırım 16'yı başka sayı ile...
  16. ceyhunsen

Takanlardan kaskta çok fazla türbülans yapıyor diyen de var, iyi diyen de var. Deneme yanılmayla size uygun mu önü görürsünüz ancak. Uzun yolda diğer arkadaşların dediği gibi yorucu olacağına katılıyorum fakat d400 bile buna çözüm olmaz bence. Bir kere titriyorlar. Bir iki saat sonra...
  17. ceyhunsen

Süt Danası İstemem Zafer Abi.

Sanmiyorum burayi okuduklarini. O yuzden oyle bir cevap verdim acikcasi.
  18. ceyhunsen

Süt Danası İstemem Zafer Abi.

Yakin zamanda ben de Zafer Akcay'la alakali negatif yorumlarda bulunmustum. Ancak unutulmamali ki bu hoca devlet yetkilisi degil ve kimseye karsi sorumlulugu yok. Bu isten para kazaniyor ve populist davranmak cok buyuk ihtimal daha cok para ediyor. Bu yuzden de en yararli degil de en cok para...
  19. ceyhunsen

Son hızı 7 km falan artıyordu yanlışım yoksa. Uzun yolda titreşimsiz devirler için daha yüksek son hız sunduğundan böyle kullananlar vardı. Ben zaten 90dan sonra rüzgar yoruyor diye uğraşmamıştım. Düşük hızlarda da minik bir tork kaybına yol açıyor doğal olarak. Evet uzun yol için böyle bir...
  20. ceyhunsen

Motosiklet kazaları genelde neden olur?

Evet cok dogru. Bunu yaparken de arkadan sizin seridinizi isgal etmek isteyen arabalara da fazla yer acmayin yoksa sizi seridinizden atiyorlar. Seritte oldugunuzu belli ederken lastik hizasini takip etmek lazim.

Yeni mesajlar