Arama sonuçlarınız

1. M

Honda CB500 Hornet Alınır mı?

Başlangıç için kullanması çok zor olur mu? 750 liği tabi motor olarak bariz daha güçlü ama ağırlığı dengesi vs çok zorlar mı az çok deneyimlemişsinizdir. Ek olarak uzun yola gider mi? Çok sık yapmam ama hava güzelse keyfine veya uçak bileti bulamazsam mecburiyetten bazı şehirlerarası yolları da...
  2. M

Honda CB500 Hornet Alınır mı?

Şuana kadar ehliyet vs hariç sürdüğüm motorlar 110-125cc civarında ve vitesli motor deneyimim çok az genelde Scooter kullandım. Aklımda 2 seçenek var: 1- Normalde bütçe yetmese de taksit kampanyası ile 12 taksitle CB 500 Hornet alıp uzun süre kullanmak. 2- NS200, Apache 200 gibi 120-160 bin...
  3. M

Scooter dışındaki motorsikletlerde kaskı nereye koyuyorsunuz?

Benim normalde aklımda MT25 vardı ama şuan alınamıyor yeni modeli de büyük ihtimalle yaza yetişmez o yüzden ihtimali eledim. Şuan NS200 veya RTR200 düşünüyorum ama onlar da MT25 düşündükten sonra o kadar iyi gelmiyor doğal olarak :) Belki RTR200 alıp seneye onu satıp MT25e geçerim ya da...
  4. M

Bütçeme uygun güzel Naked de yok garip bir şekilde. MT25 gibi güzel ve hafiften güçlü modellerin satışı yok mecburen ya NS200 gibi motorlar alabiliyorum ya da abartıp 500-700cc lik motorlar alabilirim ama o da başlangıç için ağır kaçar. Arası pek yok. Öyle olunca Xmax 250 arada göz kırpıyor ne...
  5. M

Büyük ihtimalle RTR200 alacağım bu durumda, ya da yağ soğutma sıkıntılı bir şeyse NS200 tarafına kayacağım. Depolama konusunda belki şehir içi topcase alıp uzun yol yaparken sökerim ya da kaskı biraz güvensiz de olsa bir şeyle bağlayıp selenin üstünde bırakacağım. Şimdi kaskı da ona göre almam...
  6. M

Araştırdığım kadarıyla Naked de alsam Scooter da alsam alacağım modellerin maks hızı 150 civarında yani 120 gibi hızlarla da rahat giderler. Ama şöyle bir detay var vitesli motoru sürmek daha farklı hissettiriyor ve daha hızlı hızlanıyor. Ek olarak Naked tipinde deneyim kazanırsam belki bir gün...
  7. M

Scooter hakkındaki yoruma katılıyorum. Bir süre Fury 110i sürmüştüm, trafikte direkt olarak kurye muamelesi görüyordum onu net olarak gözlemledim bir de Maxi olan Scooterlar biraz fazla hantal gibi gözüktü gözüme. Alt bagajı kask alan Scootera ben de hiç sahip olmadım zaten hep Topcase ile...
  8. M

Motoru tek araç olarak kullanacağım, yani motor arabanın yanında kullanacağım ek bir araç olsa zaten dediğiniz gibi yaparım ama beni belediye otobüslerinden de kurtarsın istiyorum bir yandan.
  9. M

Çantamı koyayım 2 kask koyayım ceket koyayım gibi aşırı isteklerim yok aslında, uzun yolda da sırtıma çanta alır öyle götüreceğim eşyaları taşırım, basit işlerde de çok sorun olmaz mesela markete uğrarız falan ama AVM gezeceksem, tiyatroya falan gideceksem, birileriyle buluşacaksam bu ortamlarda...
  10. M

Beni Xmax almaya yönlendirme şansı olan çok önemli bir kriter oldu cidden bu, hem ehliyet masrafım da olmaz mevcut ehliyetle direkt kullanırım. Ancak daha önce çok vitesli kullanmadığım ve Maxi Scooter denen sınıftaki araçlar bana biraz fazla büyük ve tip olarak da 2 tekerli araba gibi geldiği...
  11. M

Scooter hariç bir motora sahip olmadım, şimdi Naked tipi bir motora geçme planım var ama bu konu kafama takıldı. Mesela işe motorunuzla gidiyorsanız kaskı nereye bırakıyorsunuz nasıl bir çözüm buldunuz? Veya bir alışveriş merkezine gideceksiniz, kafede arkadaşlarınızla buluşacaksınız vs kaskı...
  12. M

TR Motor Kültüründe Neden Sadece Japon Merakı Var ?

Ülkemizde genel olarak kaliteli ürüne talep oluyor, ABD gibi yerlerde bu motorlar bedavadan biraz pahalıya satıldığı için bu motor kaç bin km gider bakım masrafı ne olur gibi şeylere takılmıyorlar. Ek olarak ne alırsalar alsınlar ikinci elde fiyatı ölüyor. Türkiye şartlarında ise diğer...
  13. M

Başlangıç ve son olur mu?

B ehliyete basitçe A1 ekletirim şehir içi biryerlere girmek için motor kullanırım daha üst seviyelere de çıkmayı düşünmem dersen olabilir. Ama A2 veya A ehliyet alınacaksa, şehirlerarası da kullanırım deniyorsa bir süre sonra satayım da yüksek cc alayım dersiniz ve bunu dediğinizde o motor pek...
  14. M

Sadece müzik dinlemek için intercom gerekli mi

Freebuds fakir sayılıyorsa benim kulaklığı hiç söylemeyim ben 😅 Yine de trafikte çok zararı olmuyorsa denerim bir ara, gürültü engelleme falan yok tabi benim kulaklıkta ama olsun.
  15. M

125 CC VİTESLİ MOTOR TAVSİYESİ

Bütçe yetiyorsa NS200, yetmiyorsa RTR200 derim ben de. En azından kendim için araştırırken buradaki yorumları da dikkate alarak bu sonuca vardım. RTR nin sıfır fiyatı da çok uçuk sayılmaz bu arada bayiler 110-120 bin civarına veriyor. Tabi ikinci eli daha da uygundur. 125 lik motorlar genelde...
  16. M

Sadece müzik dinlemek için intercom gerekli mi

Hazır konusu geçmişken aklımda olan bir soruyu yazmak istedim, kaskın içinde kulaklık kullanmanın trafikte zararı olur mu? Trafikteki sesleri duymamızı engelleyip kendimizi riske atmak gibi bir sonucu olur mu örneğin? Veya kulaklıklar bu konuda kötü ise İnterkom kullanmak buna güzel bir çözüm mü?
  17. M

Otoyolda sol şeritteki otomobile son hızla arkadan çarptı

Araba sol şeride göre çok yavaş gidiyor ama kendisini sağa atmıyor, videonun çekildiği araç da soldaki yavaş aracı sağdan geçiyor, bu haliyle trafik kuralları zaten ihlal edilirken gelen motor da fazla hızlı olunca kaza kaçınılmaz oluyor.
  18. M

CF 250NK nasıl motordur?

Fiyat çok yakın değil 140 bine 250cc CF alınıyorken teknolojisiz ve 200cc olan NS200 bile 160 bin civarı, bir de teknoloji olsun UG2 olanını alayım desem 180 bin. Ama buradaki yorumlara göre büyük ihtimalle NS200 alacağım CF hakkında çok belirsiz yorumlar var.
  19. M

CF 250NK nasıl motordur?

İkinci el Japon alayım desem MT07 başlangıç için çok abartı olur değil mi? Alışılır denirse MT07 baya baya düşünebileceğim bir motor çünkü piyasası iyi rahat bulunuyor ama o motorla asla başlanmaz deniyorsa Bajaja güvenip birkaç sene NS200 kullanırım sanırım. Ayırdığım bütçenin kalan yarısı da...
  20. M

Yeni ehliyetliyim, Kuba Superlight 125 yokuşta sürekli stop ediyor – Ne yapmalıyım?

Güçsüz motorlarda “gazı yavaşça vermek” pek işe yaramıyor o hafif gazın gücü yetmediği için motor stop ediyor. Belki Duke 250 gibi güçlü bir motordan geçtiğiniz için o ayarı güçlü bir motor kullanıyor gibi az gaz açarak yapmaya çalışıyor olabilirsiniz, kavrama noktasında çok abartmadan daha...

Yeni mesajlar