Arama sonuçlarınız

1. E

rodaj tam olarak nedir?

Rodaj senin motoru ilk 500-1000km sakin sakin zorlamadan sürmen demek oluyor. Bu süreçte arkana artçı alarak, sık sık yokuş çıkarak ve motoru bağırtarak motorun rodajını bozarsın. Eğer herhangi bir sorun çıkmazsa 500-1000km sonunda rodaj bakımı yaptırırsın. Yağını değiştirir hava filtresini...
  2. E

bagajda benzin taşımak

Uzun yola çıkarken yapılır da her gün böyle taşınmaz ki benzin, hele pet şişede. Benzin çok güçlü bir solvent, bazı plastik ve kauçuk türlerini eritir, sıcak gördü mü buharlaşıp kabı şişirir. Uzun süre bekleyen benzinin içindeki katkı maddeleri bozulur kullanılması doğru olmaz.
  3. E

Kaza yaptım ama bacağım hala iyleşmedi

Akrep olamaz günde 8 başlık açmıyor bu
  4. E

Motor almanın yolları

Motoru almakla da bitmiyor, bunun vergisi sigortası bakımı, trafiktesin olur da kaza yaptın tamir masrafı derken ciddi ek kalemleri de var. Koruyucu ekipmanları var. Motoru işletemeyecek kadar durumu kötü insanların motor almaması lazım. 1751589282 Yaşı genç bir kardeşimiz olabilirsin, ben...
  5. E

Kaza yaptım ama bacağım hala iyleşmedi

Şekil bozukluğu sence normal mi? Orada yumuşak doku ölmüş, içine çökmüş. Böyle durumların kangrene kadar yolu var. Neyse ki üstünden de çok zaman geçmiş, kararma vs yoksa o kadar ciddi değildir ama hastaneye gitsen bilgi alsan güzel olur. İnsanların bu umursamazlığı beni çok şaşırtıyor ya, 3...
  6. E

günlük 45 km mesafe için 50 cc

50cc scooter kullanma fırsatım oldu, benimki de scooter olmasına rağmen attan inip eşeğe binmek gibiydi. Gaza basıyorsun kavramıyor, iki adım mesafe gitmek için zır zır ötüyor. 50cc anca çocuk eğlendirir, trafiğe çıkacak alet değil. Yükseltilmiş olanını da gördüm torku artıyor ama bağırması hiç...
  7. E

Scooterda Rüzgar

Hafif motoru çok savuruyor, ya hızlı olmak lazım ya da ani itişlere kontrayla tepki verecek kadar çevik olmak lazım.
  8. E

Artçı problemi

Babamın motor bir titriyordu, arka demirlerden tutarken ellerim uyuşuyordu elim gevşiyor gibi hissediyordum.
  9. E

Motorda olmazsa olmaz...

Şarjlı pompalar çok verimsiz bir lastiği doldurmadan bitiyor genelde. Bataryalı cihaz tutmak da iyi değil bence. Çubuk el pompalarından atıyorum ben, bir de katlanır pense. Genelde ayna gevşediğinde kullanıyorum.
  10. E

125cc ile gece uzun yol yapmak

Bidonu alacak olsalar motordan boşalttırmazlar zaten. Otogarda bidona doldurun sizinle gelen biri eve götürsün. Gittiğiniz yerde de petrolden yine bidonla alır doldurursunuz. Eğer çok dikkat etmiyorlarsa motoru birkaç km yürütecek kadar bırakırsınız içinde, sürerek benzinciye kadar gidersiniz.
  11. E

125cc ile gece uzun yol yapmak

Hortumla bidona sifonlayabilirsin.
  12. E

Scooter kullanırken nelere dikkat etmeliyim?

Öyleyse çok daha iyi. Yine de ıslakta ABS'ye rağmen düşürebilir yeni lastik alana kadar temkinli sürersiniz.
  13. E

Artçı problemi

Artçı sıkı tutunsun siz de ani hareketlerden kaçının. Onun haricinde sorun yaşamazsınız. Ben artçı aldığımda motoru sürerken değil çevremi kontrol ederken sorun yaşıyorum, aynanın bir kısmını arkamdakinin omzu kaplıyor. Sanırım bunun için aynaları yükseltmem gerekecek.
  14. E

Kimsenin ani fren planı olmuyor zaten. Anlık gelişen durum olduğu için fren yapmayı bilsen bile anlık azıcık fazla sıkarsan yeri öpüyorsun. ABS yok bari tekerler kaliteli olsun ki hatalarını birazcık telafi etsin.
  15. E

Artçı problemi

Artçı benim de dengemi çok etkiliyor ama motoru yatırırken kontra kullanın motor kendi kendini yatırsın.
  16. E

Bu Parça Ne İşe Yarıyor Acaba?

Bende rodaj öncesi çok doluyordu. Yağı fabrikada fazla doldurmuşlar herhalde. Onun haricinde sadece yüksek ısıda uzun süre kullanınca buraya yağ doluyor. 1751000375 Klipsi var bu arada söküp içini dökebilirsiniz.
  17. E

Dandik lastik isterse Mersin sıcağında olsun yolda ıslaklık affetmiyor. Su birikintisi üzerinden geçtikten en az 50 metre boyunca sakin sürmek motoru yatırmamak lazım.
  18. E

Top case çantanın taşıyabileceği Max kg ne kadardır

Ben dandik bir topcase ile 10 litre su taşıdım, iki tane 5 kiloluk un taşıdım. En azından 10 kilo taşıyabiliyorlar yani. Ama bu sırada motorun dengesi çok bozuluyor ve yönlendirmek zorlaşıyor. Çantanın kilidini kapağını zorlamamak için motoru dik tutmak gerekiyor. Yüksek hızlarda sürmek de...
  19. E

Cub motor viteste iken geri gitmiyor ve aynı dırumda ses geliyor

CUB motorların debriyaj scooter gibi ama vites atarken ayrılabilmesi için ikinci bir debriyajla birleştirilmiş. Motor hareket etmiyorken ve sizinki gibi geri gitmeye çalışırken merkezkaç sistemli debriyajın ayrılıyor olması lazım. Motor durduğu yerde kendini ilerletmeye çalışıyor mu? Kalkarken...
  20. E

Motosikletlerde Usulsüz Silindir Hacmi Artışına Hapis Cezası

Hız yaparken yakalanmış olabilir.

Yeni mesajlar