Arama sonuçlarınız

1. E

Motosikletlerde Usulsüz Silindir Hacmi Artışına Hapis Cezası

Ben de onu diyorum işte, güçsüz olması herkesin kolayca kullanabilmesi demek değil, bisiklet değil bu. B eğitiminde motosiklet kullanımıyla ilgili eğitim veriliyor olsa sorun yok, kadın motorun yanından bile geçmemiş ve yasal olarak sürebilecek şuan.
  2. E

şehiriçi 90 ile giden motosiklet sürücüsü servise arkadan çarptı

ABS yok, fabrika çıkışı lastikler de muhtemelen leş gibidir. Yine de frene ani abanmazsa kaymadan durdurabilirmiş.
  3. E

Motosikletlerde Usulsüz Silindir Hacmi Artışına Hapis Cezası

Motorların kaç cc olursa olsun ehliyet kapsamına alınması gerekiyor. Araba eğitimi verdiğin adamı 2 tekerli güçsüz bir ölüm makinesiyle trafiğe salıyorsun, ne fren yapmasını ne viraj dönmesini biliyor. Daha az önce kadın bir meslektaşım 50cc scooter almış. Hiçbir bilgisi yok arkadaşı bayiden...
  4. E

şehiriçi 90 ile giden motosiklet sürücüsü servise arkadan çarptı

Bu motor activa bende klonu Hero Dash var, frenleri çok iyi aslında o mesafeden kesinlikle durabilirsin ama ani fren yapmaya gelmiyor bu motorlar. Lastikler de kötüyse anında yere yapışıyorsun. Bu eleman fren yapmayı bilmeden hız yapıyormuş.
  5. E

Kim Kusurlu?

Işık göremiyorum burası küçük bir dönel kavşak gibi duruyor. Taksici her ne kadar tır döndürür gibi dönse de suç motorda. İkisi de yavaş üstelik nasıl yapmışlar bunu anlamadım. Polis sanırım sol şeritten devam edeceğini düşündü yavaşlamadı.
  6. E

E-Clutch teknolojili Honda CL250 Şimdi Türkiye'de ..

Size ne kardeşim motosiklet bana göre lüks bir ulaşım aracı değil. Motorun yeri ayrı arabanın yeri ayrı, bir motora o kadar para vermem dedim.
  7. E

Kendisi ayarlıyor yarım debriyaj diye bişey yok. Scooter gibi.
  8. E

Bence tam tersi, motosiklete hakim adam için e clutch çok anlam ifade etmeyebilir ama yeni başlayanlar tercih ediyor özellikle. Sadece yüksek cc makinelere koyarlarsa yeni başlayan adamın 650cc makine alacak hali yok. Parası olan beginner motoru bu.
  9. E

300k verdikten sonra araba alırım.
  10. E

Motor yatak sardı

Sahte yağ ihtimali var mı?
  11. E

Motor ehliyetlerinin kapsamı

Sistemde diğerleri de otomatik olarak görünüyordur. Kartta bazen ehliyet türünün yanına değil sol köşeye yazıyorlar nasıl bir işleyişi var bilmiyorum. Her şekilde manuel kullanamıyorsunuz. 1750497736 E devlette sürücü belgesi kısmına girince hepsi görünüyor.
  12. E

Motor ehliyetlerinin kapsamı

Otomatik ehliyetlerin arkasında bir kod olur (104 olması lazım) Eğer bu kod varsa sadece otomatik araçları kullanabilirsiniz. Otomatik A2 alındığında verilen A1 ve M ehliyetleri de doğal olarak aynı koda sahip olacaktır. Kartın arkasında bu amaçla düşülmüş bir not görebilirsiniz.
  13. E

Bütçeye Göre Motor Tavsiyesi Hk.

50cc az yakmaz, yüksek devirde çalışıyor hiç verimli aletler değiller. Ehliyetten yana sıkıntı yoksa 200-250cc modellere bakın.
  14. E

Motosiklet düşmanlığını nasıl yeneceğiz

Motorcu sayısı artıyor, araba alamayan sayısı artıyor, zaman içerisinde insanlar motorlara alışacak. Ben sorunun kendi kendine düzeleceğini düşünüyorum. Yani en azından motorcu=apaçi algısı kırılacaktır. Apaçilik yapanların sayısını azaltmanın yolu da bana kalırsa ehliyet yaş sınırlarını...
  15. E

Kadın sürücü ile motosikletli arasında yaşanan tartışma

Bomboş bir video. Burnunu zaten çıkarmış bir araba var azıcık frene dokun geçsin gitsin. Kaska kamerayı tak problem yarat etkileşim kas ne güzel ya. Kadın tır döndürür gibi dönüyor diğer elemanın lafını bile etmeye gerek yok ama basitçe önleyeceği bir olayı bilerek büyütmüş motorcu.
  16. E

Çantaları ruhsata işletme

Para için zaten. Biz burda saatlerce dil dökelim bu yasaları bu kadar muallakta bırakanlar da bunu bilerek yapıyor. Topcase'i geç ustune sticker bile yapıştırsan ruhsata işletmen gerekiyor, devlete para gerektiğinde polis istediği yerden bahane gösterip ceza yazabilsin diye.
  17. E

Motosikletime kedi dadandı?

Benimki scooter, seleye önce ucuz su geçirmez örtü taktım üstünden de air mesh kumaşlı bir tane taktım. Islanırsa altındaki koruyor, üstteki de tırmalanmasını engelliyor. Benimkine sadece tekere ve ayaklığa işediler şimdiye kadar, seleye işiyorsa sıkıntı yani. Nasıl birşeyse lekesi çıkmıyor.
  18. E

Motosikletime kedi dadandı?

Benim beyaz pezevengi de her sabah ben uyandırıyorum. Bir fırlıyor arkasında kendi kadar tüy bırakıyor.
  19. E

Çantaları ruhsata işletme

Biraz önce çevirmeye girdim ehliyet ruhsatla beraber çanta işli mi diye sordu. Değil ama kolayca çıkarılabiliyor dedim, memur da iyi niyetli birine benziyordu ve sorun yaşamadım. Anladığım kadarıyla son zamanlardaki ceza çılgınlığına bu çantalar da eklenmiş, ceza yazılmak için fırsat...
  20. E

debriyajı bırakırken motor ilerlemiyor

Kurs motoru hem daha güçlü hem de daha yüksek devirde çalışıyor. Ayrıca TVS modellerinde süzülme teknolojisi denen bir sistem var bu işe yarıyor, belki bajajda da vardır.

Yeni mesajlar