Arama sonuçlarınız

1. lickup

100 cc Motorun 3 Litreden Fazla Yakması?

Bugün tam olarak ölçmüş bulunuyorum 3 litre benzin aldım 91 km de bitti. Sizce fazla değil mi? Birazda devirli kullanıyorum ben bunun da etkisi var ama yine de fazla gibi geliyor :jocolor:
  2. lickup

290'la giderken yanından fırlamak? [Cbr 100rr içerir]

https://www.facebook.com/photo.php?v=693054850750615&set=vb.121589387897167&type=3&theater Şu videoyu izler misiniz bi? s1000rr 290 küsürlü hızlarda giderken cbr nasıl oluyorda sanki 100 le giderken gaz açmış gibi yanından fırlıyor?
  3. lickup

Bunlarda Amerika Apaçileri :))

Cub'cı olasım geldi :queen:
  4. lickup

Debriyaj Boşluğu Ayarlama

Resimli anlatacak bi hayırsever var mı? Kendim yapmak istiyorum, servisteki eleman en yukarıya almış yani maneti tamamen bırakmadan tam anlamıyla kavramıyor. Bunu biraz aşağı çekmek istiyorum.
  5. lickup

Nasıl Adam Bunlar Ya :@

Bugün motorun yağını değiştirmek için yağ almaya gittim castrol 15w40 alacaktım. Girdim bp'ye motosiklet için 15-40 yağ alıcam dedim. Adam bana arabalar için olan yağdan verdi. Aramızda geçen diyaloğu yazıyorum. - Abi bu yalnız arabalar için. Ben motorumda kullanacağım. - Olsun ikisinde de...
  6. lickup

2000 Bakımını Kendim Yapsam?

Servisle aramız bozuk gitmek istemiyorum. 2000 bakımı da geldi, kendim yapayım diyorum. Yağ değişecek, hava filtresi temizliği, karbüratörü söker bi temizlerim, zinciri yağlarım. Başka?
  7. lickup

Motorlarda Vites Düzeni?

Standart olarak bilinen 1 N 2 3 4 5. Peki neden böyle çok kafama takılıyor kolaylığı mı var nedir? Mesela Çelik'in motorlarında N12345 diye sıralama var ve daha kolay.
  8. lickup

Kendi Kafa Grenajımı Yaptım :)

Ne diyorsunuz? :mrgreen: Maliyet 6 Lira
  9. lickup

Konya - Gönül Motor

Konyalı arkadaşlar larende caddesindeki gönül motoru biliyordur. Sakın ama sakın kapısının önünden bile geçmeyin geçecek olanı da uyarın. Bi salaklık ettim kazada gidonu yamulan motoru verdim ve çok güzel ... ler beni. Sıfır 17 lira olan gidonu tornacıda 20 liraya düzelttirdiklerini iddia...
  10. lickup

Ben Bu Kadar Pişkin Bi İnsan Görmedim Hayatımda (Kaza Yaptım)

Sabah okula gidiyordum motorumla her gün olduğu gibi. 100 metre falan vardı okula tam göbeği döndüm düz ve geniş caddede hızlanacağımda pat diye arkamdan birşey dokundu ve kendimi yerde sürüklenirken buldum. Tamam olabilir normaldir ama sonrası var bide. Ben yerde kıvranıyorum kolumu tutarak...
  11. lickup

Küfretmemek için zor tutuyorum kendimi

http://forum.donanimhaber.com/m_87318622/mpage_2/f_//tm.htm#87349712 böyle adamlarla aynı havayı soluyoruz :pr:
  12. lickup

Motor Son Viteste Devirlenmiyor

Bugün denemek için çıktım. 1-2-3-4 normal olarak hızlandı. 8 bin devirde 5. vitese geçirdim hızım 85 falandı. 5 Viteste hem devir yavaş yavaş düşmeye başladı hemde hızım 80'e sabitlendi. Çok uzun gidemedim 5. viteste belki yavaş yavaş yükselecekti bilmiyorum ama bana bi anormallik var gibi...
  13. lickup

Sizce Fazla Mı Apaçi İşi Olur?

Jantları bu renge boyamayı düşünüyorum sizce nasıl olmuş? Ufak bi deneme yaptım ps'de. Bide jant için nasıl bi boya kullanmalı? Bildiğimiz metal boyası olur mu? Ve tekerleri söküp mü yapayım yoksa boya sıçrayabilecek yerleri naylonla kapatıp öyle mi boyayayım?
  14. lickup

Yaşımı Doldurmama Rağmen 15 Gün Sonraki Sınava Giremiyorum?

23 Şubatta 17'yi dolduruyorum ancak sürücü kurslarına gittiğimde bana hazirandaki sınava girebileceğimi söylediler. Haziran benim için çok geç malesef... bunun için yapılabilecek birşey var mı? Yaş doldurmadan kayıt yaptıramıyor muyuz?
  15. lickup

Arka Amortisör Ayarı

Amortisörler çok sert, 2. kademede görünüyor (5 kademesi var). Yükseltecek miyim düşürecek miyim? Bide nasıl yapacağız bunu? Elim pek anahtar, tornavida tutmaz ama yavaştan sokulayım :)
  16. lickup

Önden Tahrikli Motosiklet

Böyle birşey yapılabilir mi acaba? Çok performanslı olmaz mıydı? :queen:
  17. lickup

Sadece Güç Olarak; Ninja vs Hyosung Gt250r

Arkadaşla fikir ayrılığına düştük. O ninjanın daha güçlü olduğunu söylüyor ben Gt250r'ın. Son model kasalarını kıyas alırsak hangisi daha güçlü?
  18. lickup

Kendime Hakim Olamıyorum

Motorla giderken olur olmadık yerlerde gaz açıyorum. Sonra eve gelince bi pişmanlık oluyor hangi cesaretle orada o hızlara çıktım diye... Bidaha yapmayacağıma dair her seferinde şartlandırıyorum kendimi ancak yine yapıyorum. Az önce ıslak caddede 80-90 km gibi hızlara çıktım. Kasktan başka...
  19. lickup

Artçılarla Yaptığımız Kazalar/Sakarlıklar

Bu konuya arkamızda artçı varken bizim başımıza veya artçının başına gelen olayları yazalım ne dersiniz? :mrgreen: Motoru aldığım ilk gün kuzenimi bindirmiştim arkaya, 5 bin devirle kalkmaya çalışınca malumunuz biraz dikeldi motor :queen: Sonuç mu? Kuzenimin kolu çatladı ben iyiyim :mrgreen:
  20. lickup

Marş Basmaktan Ciğerim Soldu

Soğukta motor zayıf marş basıyor, kick start da işe yaramıyor pıtı pıtı yapıp stop ediyor. Jikleyi her kademede denedim işe yaramıyor. Öğlen geldim ilk marşta aldı. Şimdi yine denedim yine aynısı oldu... Devamsızlık olmuş 7 gün, 3 gün yok yazılsam kalıcam sınıfta :pale: Bi yol gösterin şu...