Arama sonuçlarınız

1. hasmet1

Honda supersarjlı V3 nu tanıttı

@Nikkfurie haklı. Motosikletin ağırlığı tabii ki önemli. Ancak asıl çok daha önemli olan süspansiyon yaylarının altındaki ağırlıktır, ecnebice "unsprung weight" diye geçer. Mesela güncel motosikletlerde ters ön maşa kullanılmasının sebebi bu. O yüzden arka maşanın ağırlığı motosikletin yolu...
  2. hasmet1

Ben buradan devam etsem olur mu? Muhtemelen öyle. Dediğim gibi, an itibariyle 750cc motosikletine alaşım maşayı esirgeyen bir firmanın V motorun maliyetine girmesi çok olası görünmüyor. Muhtemelen mevcut müşterilerine balkon demiri maşa ve yanında hayal sunuyorlar, avuntu niyetine. :wiinkk...
  3. hasmet1

Çalışan bir motor var ama güncel motorlara avantajı hakkında tek bir veri bile paylaşılmamış farkındaysanız. "neden daha iyi" sorusunun cevabı meçhul. Belki de değil... Velhasıl Honda bir motor üzerinde çalışıyor. Bu kadar. Aklı başında tüm markaların yaptığı şeyi yapıyor yani. Gelecekte böyle...
  4. hasmet1

Honda-İtalya geliştirmiş :) En son kullandığım CB1000R komple İtalya dizayn ve üretim bir motosikletti... Arka tek taraflı maşası, hidrolik debriyajı, gösterişli üç parça gösterge paneliyle Ducati gibim bir naked motisikletti. Sadece sürüşü odun gibiydi :) Mevcut Hornet te arka maşaya balkon...
  5. hasmet1

Gittikçe sıkılaşan Euro emisyon kriterlerinin motosikletlerin içine etmesi...

Yeni Euro 5+ standartlarına göre motosikletlerdeki katalitik konvertör artık daha büyük, uzun ömürlü ve yüksek kapasiteli olmak durumunda. Üstelik ECU, motosikletin ömrü boyunca katalitik konvertörün sağlığını gözetip icabında motorun gücünü azaltacak. Müdahele edemediği durumda gücü minimuma...
  6. hasmet1

Zack Courts'tan Honda'ya firca

12:39'da: Yarım gaz verdiğinde motosiklet hızını koruyamıyor, bir ileri bir geri gidiyor. Sebebi ECU'nun gazi düzgün ayarlayamaması. Haliyle "Honda, niye doğru düzgün yapmıyorsun bu çok önemli noktayı. Bu işi yapan komponent mi pahalı, ARGE mi pahalı, nerede sorun?" diye hesap soruyor. Zack...
  7. hasmet1

Suzuki atakta

2012 yılında yüksek hacimli Japon naked'lara bakarken en zayıf görüneni Suzuki'ydi, ki en ucuzu da oydu. Ama yeni GSXS-1000 hiç fena gözükmüyor. 150+ beygir meşhur K5 motor, Brembo frenler, ful elektronik altyapı... Fiyatı da gayet makul. Kullanmadım ama başarılı duruyor. Harbiden iyi mi merak...
  8. hasmet1

Kaç ciddi kaza yapma hakkınız kaldı?

Meşhur Jay Leno'nun dikkatimi çeken bir röportajının çevirisi: "Bir ciddi kaza hakkım kaldı. Yıllar önce haftasonu motosikletten düştükten sonra, pazartesi günü aksaya aksaya işe gidebiliyordum. Bugünlerde başımı sağdan sola hızlı çevirsem günün geri kalanında vücudumun yarısı ağrıyor. Tahminim...
  9. hasmet1

Zontes Zontes 350 T2 Adventure inceleme / Tanıtım / Bilgi paylaşım

Motosiklette fren mesafesi noktasında kullanıcı farkı çok büyük. Çoğumuz motosikletin fren kapasitesi limitine yaklaşamıyoruz.
  10. hasmet1

Honda yarış motoru bakımı

125cc diye sallamamıştım ama çok ilginç: 40 küsür beygir Saatte 200km hızı geçiyor 70 kilo! 300-400km de bir piston değişiyor! 1000-1200km'de bir krank değişiyor!
  11. hasmet1

Yeni KTM 990 Duke tasarimcisi ile roportaj

890 kopyasi degilmis. Tahmin ettigim gibi Superduke'a yakinmis. LC8 n'olacak acep? Touring ve ADV? Cunku naked olarak kullanim icin bu cok daha ideal bir modele benziyor. Lakin o far nedir oyle? Gariptir, KTM ara ara bir model ortaya cikarip "yahu bir motosiklet daha cirkin nasil olabilir"...
  12. hasmet1

Neden kiloluyuz?

Arada bir lafı geçtiğinde farkettim, çoğumuz fazla kilolarımızdan şikayetçiyiz. Çözüm belli: Daha fazla hareket ve daha az yeme. Peki buna engel nedir? Vakit olmaması mı? Ehemmiyet vermemek mi? Çok yaygın olması mı? Kötü sonuçlarının farkında olmamak mı? Kötü gıda alışkanlığı mı? Nedir bizi...
  13. hasmet1

Yeni subapli iki zamanli motor

Cok ilginc. Subapli oldugu icin tipik emisyon sorunu da gorunmuyor.
  14. hasmet1

Sınırsız bütçeyle tercih edeceğiniz iki motosiklet

Diyelim ki iş yeriniz istediğiniz marka ve model iki motosiklet ve/veya skuter tahsis edecek size şahsi olarak kullanımınız için; bakim, vergi, yakıt ve sigorta ücretleri de şirket tarafından karşılanacak... Motosikletler sizin olmayacak ama istediğiniz gibi kullanabileceksiniz. Tercih...
  15. hasmet1

Honda dan büyük hayal kırıklığı yaşatan karar

Çok sevdiğim Hondamın üretimi duruyormuş bu ay... Üzücü bir haber. Bozulursa n'apacaz? Gerçi Honda kolay kolay bozulmaz ama... https://www.thedrive.com/news/honda-wont-sell-gasoline-mowers-in-the-us-anymore
  16. hasmet1

el yapimi iki silindir boxer motor

Bir gün delirirsem şelale falan dinletmek yerine şöyle videolar izletsinler, işe yararsa anca bunlar yarar :mrgreen:
  17. hasmet1

Forum kuralları güncellenmesi

"Banlı üyeler tekrar hesap açarak foruma serbestçe girebilir." şekline bir kural eklemeye ne dersiniz? Çünkü Hırbo istediği gibi sahte hesap alıyor, foruma giriyor, sonra küfredip gidiyor, sonra bunu tekrar tekrar yapıyor... An itibariyle @Firelight nick'li üyenin aynı yasaklı üye olduğunun...
  18. hasmet1

2022 Suzuki GSX-S1000

Yandan bakinca bayagi bayagi KTM'in Duke serisini andirmiyor mu? Turuncu yerine maviye boyamislar sanki.
  19. hasmet1

Haftasonu günübirlik zevk sürüşü rutininiz nedir?

Yıllardır motosiklet kullananlarımızın belli bir zevk sürüşü rutini oturmuştur diye tahmin ediyorum. Bunları paylaşalım! Benimki şöyle: Mesafe: 400km Sure: 6-7saat 1.5 saat mesafede dağlar var. Tamamen zevk için kullanılan, deli gibi virajlı, pistten hallice yollar. Temiz ve güvenli...