Arama sonuçlarınız

1. Ö

KM Sensörü Kablosu bulamıyorum

Revolt RS4 scooterimin KM kablosu lastiğe değip koptu. Sensörlü bir kablo. Ancak fabrikasında da kalmamış. Böyle rezalet bir firma çünkü Revolt. Çin'den ne zaman gelirse o zaman gelirmiş. :) Motoru satıp kurtulacağım yakında ama bu şekilde de satmak istemiyorum. Acaba farklı bir kablo takılsa...
  2. Ö

RKS Spontini 110 alınır mı sizce?

Yazın çalışıp para biriktirince benim külüstür Revoltu satıp başka bir şey almak istiyorum. Aslında gönlüm vitesli motorlarda ancak bütçem taşı sıksam 70-80 bin TL ve bu bütçede sanırım Scooter daha uzun ömürlü olacaktır. Kuryelik yapmayacağım, okula-işe git-gel yapmak için kullanacağım...
  3. Ö

Scooterin marş motoru kaç TL'dir?

Revolt RS4 marka scooterim var. Marş motoru sıkışıyor sanırım bazen ki marşa basınca bazen sadece tık diye bir ses gelip marş almıyor. O sarı yuvarlak marş motoruna bir şeyle vurunca anca çalışıyor ancak yakında komple çalışmamasından korkup tamir ettirtmek için servisini aradım ve 2.000 TL...
  4. Ö

Kilit konusunda önerilerinize açığım

Merhaba, ufak scooterim için kilit bakıyorum ve fikrinizi sormak istedim. Motoru ilk aldığım gün şu ucuzundan olan disk kilitlerinden almıştık. YouTube'de levyeyle güç bile uygulanmadan kırıldıklarını görünce kullanmayıp kaldırdım. Peder Trendyol'dan büyük, ağır, kallavi bir zincir almış ama onu...
  5. Ö

Scooterimin hava filtresine ulaşamıyorum

Hava filtresinin 6-7 tane vidası var. 5 tanesi açıkta ve rahatça sökülebiliyor. 1 tanesinin yarısı açıkta yarısını kapak kapatıyor. Diğer vida ise tamamen ulaşılmayacak yerde... Scooter Revolt RS4. Neden böyle bir tasarım yapmışlar açıkçası anlayamadım. Yeni yeni yağ değişimi gibi bakımları ilk...
  6. Ö

Düşük bütçeye kask önerisi

Hali hazırda 50 (80)cc scooter kullanıyorum. Ve ileride geçsem geçsem max 125cc scootere geçebilirim. O da zor gibi biraz maddiyat nedeniyle. Motoru alalı 3.5K km oldu ve yarım kaskla kullandım bugüne kadar. Yazın sorun çekmedim. Ancak kış aylarında suratım donuyor soğuktan, gözümü yaşartacak...
  7. Ö

Ehliyet sınavım yarın ama güzergahı ezberleyemiyorum. :D

Yer-yön duygum çok zayıftır, bunu kabulleniyorum. Ortalamanın bayağı aşağısındayım. Navigasyonu bol kullanırım. :) Yarın sabah motosiklet direksiyon sınavım var ve 2 dış parkurun 2'sini de ezberlemek gerekiyor. Şansa bağlı ikisinden birini yapmamızı istiyorlar. Ne iç ne dış parkurda bir sorunum...
  8. Ö

Scootere yağ ekleyebilir miyim?

Merhabalar, scooterim yağ sızdırıyor. Haftaya gösterteceğim ancak o zamana kadar düşük yağ seviyesiyle kullanmak istemiyorum. Buna yağ eklesem olur mu? İçindeki yağ farklı bir marka olabilir. Ama 10-40 vardır, motorcu farklı bir yağ eklemez çünkü scooter bu. Bende de Castro'nun 10-40 yağı var...
  9. Ö

Kırmzı Işıkta 3 Saniye Kuralı Gerçek mi Hurafe mi?

Trafikte bazen 2 saniyeyle kırmızıda geçtiğim olabiliyor. Sebebiyse şehir içinde yolda orta hızda giderken hemen arkamdaki arabanın dibimde olması ve ışığın dibine gelince sarı yanması sebebiyle ben dursam da arkadaki duramayacak korkusuyla abanabildiğim kadar frene abanmak yerine gazlayıp...
  10. Ö

Scooter nasıl yıkanmalı?

Merhabalar, motor (skuter) dünyasında yeniyim ve sizlere bir sorum daha olacak. 50cc Revolt RS4 marka bir scooterim var. Türkiyede üretilmiştir yazıyor ama herhalde Çindir diye tahmin ediyorum. Bu scooteri aldığımdan beri bu büyük ıslak mendillerle sildim ama yağmurda vs. çamur olunca çok...
  11. Ö

Sizce scooter kaç kmde bir yağ değişmeli?

Revolt RS4 marka 50cc (80cc) ucuz bir scooterim var. Klavuzunda bakımları 2.000 kmde bir olarak gözüküyor. Ancak usta bunun 700-800 kmde bir yağının değişmesinin daha sağlıklı olduğunu söyledi. Getir biz değiştirelim diye değil, evde de değiştirirsin diye. Ancak ben 700-800 kmyi 3-4 haftada çok...
  12. Ö

Dipgaz sonrası motordan yanık kokusu ve sesler gelmeye başladı

Revolt RS4 Scooter 850 kmde. Rodaj bitti sayılır artık yani. 50cc (80'liğe çevrilme). 13°C havada motoru 10-20 sn rölantide bekletip tam 1 km orta hızda yol gittim. Ardından 10 saniyeliğine dip gaz verdim. Bu sırada arkamda artçım da vardı. Sonrasında yanık kokusu gelmeye başladı. Biraz daha...

Yeni mesajlar